Éves csúcson a Solana (SOL) tranzakciók száma, miközben virágzik a MémCoinok piaca

A Solana (SOL) nevű nagyteljesítményű blokklánc platform jelentős mérföldkőhöz ért, mivel tranzakciómennyisége elérte az egyéves csúcsot. A Memecoin tevékenység az egyik fő tényezője ennek a lendületes növekedésnek, de vajon bármelyik Solana memecoin képes lesz-e versenyezni a Meme Moguls tokenjével az előértékesítési (presale) szakaszok alatt? Fussuk körbe a témát!

Éves csúcson a Solana (SOL) tranzakciók száma, miközben virágzik a MémCoinok piaca

Növekszik a Solana Memecoin Tevékenysége

A Solana a hamvaiból feltámadva vált az egyik leginkább használt blokklánccá a piacon. A Block adatai szerint az on-chain tranzakciók száma több mint 700%-kal nőtt december eleje óta.

Azonban ami talán meglepő, az nem a decentralizált alkalmazások (dApps) nagy számának köszönhető. Ehelyett főként a memecoin tevékenység növekedése dominál a Solana hálózaton.

Ez a trend azzal kezdődött, hogy a BONK 16,500%-kal ugrott fel két hónap alatt, és elismerték Solana memetokenként. A BONK az első Solana memecoinként került listázásra olyan nagy tőzsdéken, mint a Coinbase és a Crypto.com, és széles körű elismerést szerzett.

Azóta más memetokenek, mint például a WIF és a SILLY, elértek több mint 100 millió dolláros piaci értéket, ahogy az emberek a következő BONK-ot keresik. Ezeknek a tokeneknek a kereslete éles növekedést eredményezett a Solana hálózaton végrehajtott tranzakciók volumenében.

Lehetséges, hogy a Solana válik az első számú blokklánccá?

A Solana használatának növekedése a platform gyors tranzakciósebességére és közel nulla költségeire támaszkodik. Míg egy Ethereum Uniswap-en történő swap 20-50 dollárba kerülhet, a Solana a Jupiter DEX-en általában csak töredék-centbe kerül.

Ez a lenyűgöző teljesítmény arra késztet sokakat, hogy azt higgyék, a Solana kiszoríthatja az Ethereumot az első helyről a fejlesztői tevékenység és dApp-ok tekintetében. Azonban mások úgy vélik, hogy a Solana jelenlegi sikere nagyrészt a memecoin-hisztéria miatt következett be, és nem fenntartható.

Fontos megjegyezni, hogy míg a Solana egységes megközelítést alkalmaz a blokklánc-fejlesztéshez, az Ethereum moduláris megközelítést választott, amit hosszabb ideig tart felépíteni. Tehát bár a Solanának most lehet még előnye, de a Layer-2 megoldások, a DA rétegek és a frissítések segíthetik az Ethereumot abban, hogy a jövőben visszaszerezze dominanciáját.

A Meme Moguls egy Innovatív Megközelítést alkalmaz a mémekkel

A Meme Moguls tökéletes úticél lehet mindazok számára, akik szeretik a mémeket, lelkesednek a kereskedés iránt, vagy annak, aki új P2E élményt keres. Itt egy virtuális piacon kereskedhetsz, szakértőktől tanulhatsz kereskedési készségeket, és versenyezhetsz másokkal a MGLS tokenek megszerzéséért.

Az izgalmat fokozza a Wealth Leaderboard, amely megjeleníti a legjobb játékosokat, és motiválja a többieket a rangsorban való előre lépésre. Azok, akik elérnek a rangsor élére, 'Mogul'-ok lehetnek, és másokat is taníthatnak, hogy ezzel extra jövedelmet szerezzenek.

A P2E játék egyedi "Beat the Market" móddal is rendelkezik, ahol a játékosoknak azt a feladatot kell ellátniuk, hogy túlszárnyalják a valódi részvényindexek teljesítményét. Azok, akik kiemelkednek ebben a módban, különböző jutalmakat nyerhetnek, beleértve a MGLS tokeneket és egyedi NFT-ket, amelyeket a játékban lehet használni.

A MGLS tokeneket lehet használni a kormányzati döntésekhez, más kriptovalutákra való kereskedéshez, vagy azokat megtartva további jutalmakat lehet velük szerezni. Ez a sokoldalú felhasználás lehetővé teszi a játékosoknak, hogy ne csak kereskedési ügyességük révén szerezzenek MGLS tokeneket, hanem azokat a játékban extra előnyökért is használhassák.

A MGLS token jelenleg 0,0036 dolláros áron található meg a ötödik elővásárlási fázisban. A befektetők körében nyilvánvaló a roham ezeknek a tokeneknek a megszerzése érdekében, az első négy elővásárlási fázisban már több mint 1,9 millió dollárt gyűjtöttek össze.

Az összes memetoken piaci tőkeértéke 21,30 milliárd dollár, a napi kereskedési volumene pedig 1,7 milliárd dollár, ami jelentős növekedési potenciált jelent a Meme Moguls számára. A piaci elemzők optimisták, és azt vetítik előre, hogy a jelenlegi 0,0036 dolláros ár akár 100-szorosára is emelkedhet, amikor a Meme Moguls hivatalosan is elindul.

Látogass el a Meme Moguls oldalára

...

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Eljött a fordulat az ingatlanpiacon? Az adatok új irányt mutatnak

Az Eurostat adatai alapján 2023 harmadik negyedéve fordulópont lehetett az európai ingatlanpiacon, az ingatlanárak 2022 elején kezdődött zuhanása megtorpant, sőt a korábbi negyedévhez képest még nőttek is valamelyest. Magyarországon eközben az otpotthon.hu adatai szerint ez volt az az időszak, amikor a legkevésbé volt aktív az ingatlanpiac, és a legalacsonyabbak voltak az árak 2023-ban.
2024. 02. 29. 06:30
Megosztás:

Kedvezőbb kilátások az agráriumban 2024-ben

Az idei év új mérföldkő lehet a hazai agrárgazdasági szereplők fejlődésében. Az agrárvállalkozások csak a fenntarthatósági szempontokat is érvényesítő stratégia mentén tarthatják meg és növelhetik versenyképességüket. A hazai agrárfinanszírozás egyik legfontosabb szereplőjeként az OTP Bank aktív piaci jelenléttel, hitelezési politikájának a változó körülményekhez igazodó alakításával és tanácsadási kapacitásával segíti az uniós agrár források minél hatékonyabb felhasználását, az ágazat további fejlődése érdekében – hangzott el az OTP Agrár Gálán, ahol átadták az OTP Agráriumért Díjakat is.
2024. 02. 29. 06:00
Megosztás:

Kell-e félteni a munkánkat az AI-tól?

Bár a világban egyre többen használják munkájuk során a mesterséges intelligenciát (AI), Magyarországon a felsővezetők közel fele még nem látja tisztán felhasználásának lehetőségeit, igaz, ugyanennyien nyitottak is az alkalmazására. Egyelőre semmi konkrét jel nem utal arra, hogy elveszi a munkánkat a mesterséges intelligencia – bár a hazai vállalatoknak még nincs egyöntetű válasza arra, hogy milyen hatással lesz az AI a munkaerőpiacra. A Randstad egyik globális kutatása szerint azonban a munkavállalóknak határozottabb véleményük van: több mint felük az AI előnyeit látja, közel felük izgatott a mesterséges intelligenciában rejlő munkahelyi lehetőségeket illetően.
2024. 02. 29. 05:30
Megosztás:

Végrendelettel tudják egyenlően elosztani közös vagyonukat a mozaikcsaládban élő szülők

Népszerű a végrendelet: tavaly mintegy öt százalékkal többen tettek végintézkedést közjegyző közreműködésével, mint 2022-ben. Gyakran végrendelkeznek azok a házaspárok, akiknek több kapcsolatból is született gyermekük, ők így tudják egyenlően elosztani közös vagyonukat. A törvényes öröklési rend ugyanis hátrányosan érintheti azt a korábbi kapcsolatból született gyermeket, akinek a szülője hamarabb hal meg. Az élettársakra is jellemző, hogy végrendelkeznek egymás javára, ők ugyanis, a házastársakkal ellentétben, a törvényes öröklési rend alapján nem örökölnek egymás után.
2024. 02. 29. 05:00
Megosztás:

Átírja a piaci versenyt a kínai autóipar előretörése, csökkenő profitvárakozások az e-autóiparban

Átírja a piaci versenyt a kínai autóipar előretörése, változnak a fogyasztói elvárások, a döntéshozók pedig a következő években is nehézségekre számítanak a nyersanyag-ellátásban. Egyebek mellett ezt állapítja meg az autóipari vezetők körében a KPMG által elvégzett felmérés, a 24. Annual Global Automotive Executive Survey. Az e-autózási piacon vegyesek a várakozások: egyre nőhet az ilyen járművek aránya, gyártásuk azonban még hat évig drágább lehet, mint a hagyományos kocsiké – véli a megkérdezettek többsége. A KPMG szerint a beszállítók felől érkező kezdeményezések egyre fontosabbak a versenyképesség fenntartásához, de a gyártók számítanak rájuk olyan lépéseknél is, mint például az új fogyasztói igények feltárása és kiszolgálása, vagy a kutatás-fejlesztésre szánt források ügyes csoportosítása.
2024. 02. 29. 04:30
Megosztás:

Egészségpénztári tag vagy? Akkor jó hírünk van számodra!

Gyorsan emelkedett a taglétszám, és a befizetések is csúcsra jártak az egészség- és önsegélyező pénztáraknál. 81 milliárd forinttal a kifizetések is rekordot döntöttek tavaly, az adókedvezménnyel növelt megtakarításaikat elsősorban gyógyszerek kiváltására és magánorvosi ellátásra költik a tagok - írja elemzésében a Bank360.hu.
2024. 02. 29. 04:00
Megosztás:

Egy új rendelet miatt nagyobb forgalomra számít a Magyar Posta

Nagyobb forgalomra számít a Magyar Posta azt követően, hogy március 28-tól minden internetes kereskedőnek fel kell tüntetnie a céget a lehetséges kiszállítók közt - mondta a Magyar Posta Zrt. marketingkommunikációs főigazgatója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.
2024. 02. 29. 03:30
Megosztás:

A 6%-os lakáshitel már jónak számít, de van annál jobb is?

Tovább csökkent az államilag nem támogatott, piaci lakáshitelek kamata, amihez a bankok további egyedi kamatkedvezményeket is adhatnak. Ez jó hír lehet azoknak az ingatlanvásárlást tervezőknek, akik nem jogosultak a kamattámogatott hitelekre. Budapesten nőttek, a vármegyeszékhelyeken stagnálnak a lakásárak.
2024. 02. 29. 03:00
Megosztás:

Nyugat-balkáni telco infrastruktúra projektbe fektet a PortfoLion

A Telekom Szerbia mintegy 1800 telekommunikációs tornyának megvásárlásával új régiós szolgáltatót hoz létre egy nemzetközi befektetői konzorcium. A tranzakcióban részt vesz az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion Capital Partners, amely ezzel első digitális infrastruktúra befektetését zárja, ez egyben a tőkealapkezelő első projektje a nyugat-balkáni régióban.
2024. 02. 29. 02:30
Megosztás:

Otthonfelújítási program 2024 - most már gyerek sem kell hozzá!

Nemcsak a gyermekesek kaphatnak otthonfelújítási támogatást 2024-ben, melyről a money.hu számolt be részletesen. Nézzük, mit kell tudni a 2024-es otthonfelújítási támogatásokról.
2024. 02. 29. 02:00
Megosztás:

Tavaszi szünet 2024 – Változás miatt így folytatódik a tanítás a tavaszi szünet után

Tavaszi szünet 2024 – Fontos változás jön, így folytatódik a tanítás a tavaszi szünet után! Idén egyszerre lesz az óraátállítás és az iskolai tavaszi szünet, fontos bejelentés érkezett mert a gyerekeket is megviselheti az órák átállítása! Nem változik az iskolák napi kezdése, marad a 8 óra, nem lesz 9 órás kezdés. Részletek a cikkünkben.
2024. 02. 29. 01:00
Megosztás:

Az energiaárak emelése miatt ismét eluralkodik a félelem

Egyre kevésbé bíznak az emberek az energiaellátás jövőjében – derül ki az EY nemzetközi energetikai jelentéséből. A válaszadók alig a harmada (30%) hisz abban, hogy az energia megfizethető marad, tízből heten (72%) pedig már most se tudnák kigazdálkodni, ha 10 százalékkal megemelkedne a villanyszámlájuk.
2024. 02. 29. 00:30
Megosztás:

Berúgta az ajtót a Bitcoin

A Bitcoin (BTC) szerda délután merészen átlépte a bűvös 60.000 dollárt, és ezzel elindult hódító útjára.
2024. 02. 29. 00:01
Megosztás:

Átalakul a fővárosi és az agglomerációs közösségi közlekedés rendszere

Támogatta a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés új rendszerét szabályozó, március elsejével életbe lépő együttműködési megállapodást szerdán a Fővárosi Közgyűlés.
2024. 02. 28. 23:30
Megosztás:

Rovarhotelekkel ismerkednek a gyerekek

A szemléletformálást a legkisebb korosztály körében érdemes elkezdeni - mondta az Agrárminisztérium (AM) keddi közleménye szerint a tárca természetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Zöld Dunakanyar Program keretében megvalósuló rovarhotel projekt átadóján Vácon.
2024. 02. 28. 23:00
Megosztás:

Nettó áramexportőr lett Románia

Nettó áramexportőr lett tavaly Románia: az áramexport 42 százalékkal nőtt az előző évihez képest, 8,2 terawattórára (TWh), az import ugyanakkor 27 százalékkal csökkent, 5,1 terawattórára - írja az economica.net az országos elosztó hálózatot működtető Transelectrica adatai alapján.
2024. 02. 28. 22:30
Megosztás:

Csak úgy repkedtek ma a melegrekordok

Megdőlt az országos napi melegrekord és a csaknem 130 éves fővárosi hajnali melegrekord kedden - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján szerdán.
2024. 02. 28. 22:00
Megosztás:

A migráció nem megoldás a holland munkaerőhiányra

Hosszabb távon a migráció nem tudja megoldani Hollandiában a munkaerőhiányt - olvasható a holland gazdaságpolitikai elemző intézet (CPB) szerdai közleményében.
2024. 02. 28. 21:30
Megosztás:

A nyersolaj árfolyama: a piac az OPEC+ megállapodás meghosszabbítását várja

A nyersolaj árfolyama az elmúlt két napban 2,5%-kal nőtt a fizikai piacon tapasztalható erős kereslet, illetve gyenge kínálat miatt, azonban ma reggel csökkent a Brent jegyzése.
2024. 02. 28. 21:00
Megosztás:

Karbonvám kötelezettség – még pár nap és lejár a határidő!

Az importáruk karbonintenzitását ellensúlyozó mechanizmus (CBAM) egy olyan rendszer, amelyet az Európai Unió hozott létre a kibocsátási kockázat csökkentése érdekében. A CBAM célja, hogy az uniós országokba behozott termékek szén-dioxid-kibocsátását megfelelően számontartsa és ellensúlyozza. Az első CBAM adatszolgáltatási kötelezettség határideje eredetileg január 31. volt, de ezt végül kitolták 30 nappal, így van még pár nap felkészülni. – foglalja össze a Niveus Consulting Group.
2024. 02. 28. 20:45
Megosztás: