Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 3. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

Nyerőszámok:

 4 (négy)
12 (tizenkettő)
26 (huszonhat)
32 (harminckettő)
33 (harminchárom)
34 (harmincnégy)

Nyeremények:

6 találatos szelvény nem volt;
5 találatos szelvény 33 darab, nyereményük egyenként 527 850 forint;
4 találatos szelvény 2006 darab, nyereményük egyenként 8685 forint;
3 találatos szelvény 35 349 darab, nyereményük egyenként 3000 forint.

Megosztottságról árulkodik az amerikai Fed-jegyzőkönyve

Az amerikai jegybank tegnap tette közzé szeptemberi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét.
2024. 10. 10. 16:00
Megosztás:

A lézerszkenner: új megoldás a föld mélyének feltérképezésére

A lézerszkenner megjelenése újítást hozott a föld alatti rendszerek megismerésében, ennek ott van jelentősége, ahol hagyományos módszerekkel nehéz vagy lehetetlen pontos adatokhoz jutni. Gondolj csak bele: évszázadokkal ezelőtt épült pincék, barlangok vagy éppen földalatti városok rejtett járatai tárhatók fel most már így – extra nagy pontossággal.
2024. 10. 10. 15:30
Megosztás:

Hasznos tudnivalók a .es3 dokumentumokról

Az e-hitelesítés kifejezésnek és az úgynevezett .es3 dokumentumtípusnak az elektronikusan hitelesített, aktuális és friss adatokat tartalmazó cégkivonatok esetében van jelentősége.
2024. 10. 10. 15:00
Megosztás:

Félmillió forint felett a képzett fizikai dolgozók fizetése

Az idei jelentős növekedés után jövőre is nagymértékben emelkedhet a kékgalléros munkavállalók fizetése – derült ki a fizikai dolgozók toborzására szakosodott Gi Group kutatásából. A képzett kékgallérosok körében elérkeztünk a bruttó 500 ezer forintos fizetéshez, de a nyelveket beszélő munkavállalók már 1 millió forint közelében is kereshetnek a hiányszakmákban.
2024. 10. 10. 14:30
Megosztás:

Egészséges étkezés költséghatékonyan

Ma már egyre többen törekszünk arra, hogy tudatosan egészségesen étkezzünk. Azonban sokszor szembesülünk azzal, hogy az egészséges ételek hozzávalói költségesek lehetnek. Ebben a cikkünkben adunk néhány tippet, hogyan oldható meg az egészséges táplálkozás úgy, hogy közben a családi kasszát sem terhelje meg különösebben.
2024. 10. 10. 14:00
Megosztás:

Wrapped Ether (wETH) - Mit kell tudni a becsomagolt Ethereumról?

A kriptovaluták világában gyakran találkozunk különböző, az eredeti eszköztől kissé eltérő verziókkal. Az egyik ilyen verzió az Ethereum becsomagolt formája, más néven Wrapped Ether (wETH). De miért is létezik a wETH, és miért van rá szükség? Ebben az elemzésben bemutatjuk a Wrapped Ether működését, felhasználási módjait, és azt, hogy miért vált kulcsfontosságúvá az Ethereum ökoszisztémájában.
2024. 10. 10. 13:30
Megosztás:

Az elmúlt évtizedet vizsgálva globálisan tavaly csökkent a leglassabban a szén-dioxid-intenzitás

A G20-országok több mint 20 éve nem tudtak évi 11,5%-nál magasabb szén-dioxid-csökkentési rátát elérni, ezért világviszonylatban már 20,4%-os dekarbonizációra, azaz kibocsátásintenzitás-csökkentésre lenne szükség ahhoz, hogy a globális felmelegedést 1,5°C-ra lehessen korlátozni. A PwC Net Zero Economy Index felmérése szerint a megújulóenergia-kapacitás sem emelkedik elég gyors ütemben. Az energia iránti kereslet növekedése veszélyezteti a megújuló energiaforrások terjedésével elért eredményeket, így az energiahatékonyság javítása és az energia kínálathoz történő igazítása terén is fokozott fejlődésre van szükség.
2024. 10. 10. 13:00
Megosztás:

A világ 20 legjobb postája közé került a Magyar Posta

Az Egyetemes Postaegyesület (UPU) megalapításának 150. évfordulója alkalmából nyilvánosságra hozta a világ postáinak fejlettségi szintje alapján összeállított éves listáját. A Magyar Posta a tavalyi 33. helyezés után idén a 20. helyre került a rangsorban - tájékoztatott csütörtöki közleményében a Magyar Posta.
2024. 10. 10. 12:30
Megosztás:

Nagy Márton: tovább csökkent az infláció, eredményesek a kormányzati intézkedések

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai alapján az augusztusi 3,4 százalékot követően szeptemberben még tovább, 3 százalékra csökkent az infláció mértéke. Ezzel az infláció éves alapon új mélypontjára süllyedt. Augusztushoz képest, havi alapon 0,1 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak.
2024. 10. 10. 12:00
Megosztás:

Vége a közösségi oldalak önkényének? Már indokolniuk kell, ha törölnek valamit

Az online platformok használata során – ideértve különösen a különböző közösségi és tartalommegosztó oldalakat – a felhasználók gyakran szembesülhettek azzal, hogy egy-egy bejegyzésük, hozzászólásuk, de akár a profiljuk is anélkül került korlátozásra vagy törlésre, hogy az érintett szolgáltató ezirányú döntését indokolta volna.
2024. 10. 10. 11:30
Megosztás:

Már tízezer helyen lehet a kártyagyilkos qvikkel fizetni, főleg a webshopokban népszerű

A fizetési kérelmen alapuló qvik a vevőknek nem kerül semmibe, a kereskedőknek viszont olcsóbb lehet a bankkártyás fizetésnél és hamarabb pénzükhöz juthatnak. A rendszer indulása óta már egyre több helyen lehet így fizetni, de a terjedésének az adhat majd nagy lökést, ha a közműcégek is elkezdik alkalmazni a fizetési kérelmet, és a céges online számlázó rendszerekbe is beépül ez a funkció - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 10. 10. 11:00
Megosztás:

Mire számíthatnak ma a befektetők?

Emelkedésben álltak ma reggel az ázsiai indexek. A várt mérséklődéssel szemben 2,6-ról 2,8%-ra emelkedett a japán termelői árak inflációja szeptemberben, ami a szigorítás irányába fokozhatja a nyomást a jegybanki döntéshozókon.
2024. 10. 10. 10:30
Megosztás:

Emelkedtek tegnap a főbb amerikai indexek; ismét csökkent az olaj ára

Tegnap is folytatták keddi emelkedésüket a főbb amerikai indexek, köszönhetően a szerdán tovább eső olajárnak és a nagy technológiai cégek drágulásának.
2024. 10. 10. 09:30
Megosztás:

Emelkedéssel zártak tegnap a főbb nyugat-európai indexek; a várt csökkenéssel szemben emelkedett a német export

Felfelé korrigáltak tegnap a főbb nyugat-európai indexek a keddi esés után, annak ellenére, hogy a távol-keleti tőzsdéken továbbra is az esés volt jellemző szerdán. Francois Villeroy az EKB kormányzótanácsának tagja a francia médiának is megerősítette hétfői nyilatkozatát, amely szerint az EKB nagy valószínűséggel kamatot fog csökkenteni októberi ülésén.
2024. 10. 10. 09:00
Megosztás:

Turisztikai fejlesztések indulnak Sándorfalván

Turisztikai fejlesztések indulnak a Csongrád-Csanád vármegyei Sándorfalván, az uniós támogatással megvalósuló beruházás részeként bővítik a vizes élőhelyek természeti szépségeit bemutató ökoparkot, felújítják a Pallavicini-kastély tetőterét és egy új kerékpáros pihenőhelyet is kialakítanak – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.
2024. 10. 10. 08:30
Megosztás:

Tornádók alakultak ki és okoztak károkat Floridában

Tornádók alakultak ki és okoztak károkat Florida területén szerdán azt megelőzően, hogy a szövetségi állam területét elérte volna a Milton hurrikán, két héten belül a második életveszélyes vihar.
2024. 10. 10. 07:46
Megosztás:

Mesterséges intelligencia kriptók eltapossák a Dogecoint! A Near Protocol a második helyért küzd - találd ki, ki az első!

A Token 2049 konferencián elhangzott Murad, a neves véleményvezér beszéde óta jelentősen megugrott a mémcoinokba áramló befektetések mennyisége. Az olyan projektek, mint a POPCAT és a Moo Deng több mint 3000%-kal növekedtek, és a befektetők most az új nagy trendeket keresik, hogy életük megváltoztatására alkalmas nyereséget érjenek el.
2024. 10. 10. 07:00
Megosztás:

Novák Pétert választották meg a Magyar Reklámszövetség elnökének

Novák Pétert választották meg a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) elnökének - közölte a reklám, média és kommunikációs iparág ernyőszervezete, az MRSZ szerdán az MTI-vel.
2024. 10. 10. 06:00
Megosztás:

Az EU egy applikációval tenné egyszerűbbé és biztonságosabbá az utazást

Az Európai Bizottság javaslatot terjesztett elő szerdán a schengeni térségbe beutazó és onnan kiutazók útlevelének és személyazonosító igazolványának digitalizálására, valamint egy úgynevezett EU Digital Travel alkalmazás használatára vonatkozóan.
2024. 10. 10. 05:30
Megosztás:

Ifjú huszár program indult Hódmezővásárhelyen

A lovas ismereteket és a huszár hagyományokat oktató Ifjú huszár program indult a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium hódmezővásárhelyi növendékeinek - jelentette be Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán Hódmezővásárhelyen.
2024. 10. 10. 05:00
Megosztás: