Felminősítette a Metál Hungária Holding Zrt.-t a Scope Ratings

Az eddigi B+-ról BB- kategóriára javította a Metál Hungária Holding Zrt. hitelminősítését éves rendszeres felülvizsgálata során a Scope Ratings. A Metál Hungária Holding Zrt. az egyik legjelentősebb szereplője a magyar építőiparnak, az ipari nagyberuházások elsőszámú beszállítói között foglal helyet. Könnyűszerkezetes épületek kivitelezésére specializálódott szakcégként pedig számos meghatározó ipari, logisztikai és kereskedelmi, valamint közcélú létesítmény építésében vett részt 1996-os megalakulása óta.

Felminősítette a Metál Hungária Holding Zrt.-t a Scope Ratings

A Metál Hungária Holding Zrt. két és fél évtizeddel ezelőtti indulása óta mára a könnyűszerkezetes épületek kivitelezésének piacvezető szereplőjévé vált Magyarországon. Olyan kiterjedt és stabil megrendelői körrel rendelkező, a magyar és a nemzetközi piacokon egyaránt bejáratott csarnoképítő vállalat, amely szinte az összes fontosabb hazai kiskereskedelmi áruházláncot, logisztikai társaságot és a legnagyobb gépjárműipari vállalatokat is a referenciái között tudhatja. A legutóbbi években pedig kivitelezőként az ázsiai – koreai, japán, kínai és indiai – vállalatok által jegyzett magyarországi csúcstechnológiai beruházásoknak is elengedhetetlen résztvevőjévé vált. Emellett a Metal Hungária Holding Zrt. nevéhez olyan kiemelt sportlétesítmények megvalósítása kapcsolódik, mint a Dagály Úszóaréna, a Puskás Stadion, a budapesti Multifunkcionális Csarnok vagy éppen a szegedi PICK Aréna.

A szombathelyi székhelyű vállalat most újabb sikert könyvelhet el. Ugyanis a Scope Ratings GmbH nemzetközi hitelminősítő ügynökség az éves rendszeres felülvizsgálata során a társaságot felminősítette, a korábbi B+ befektetési kategóriából BB- befektetési kategóriába sorolta át. A hitelminősítés javítása a Scope azon véleményét tükrözi, hogy a vállalat szilárd piaci pozíciót tud magáénak a szegmensben, ami egyszerre segíti a rövid távú bevételnövekedésben, valamint a hitelmutatók jelenlegi egészséges szinten tartásában a kedvezőtlen makrogazdasági kilátások ellenére.

A cég fejlődését mutatja, hogy Metál Hungária Holding Zrt. eddigi legeredményesebb éve volt a tavalyi, árbevétele ugyanis egy év alatt 45 százalékkal emelkedett és meghaladta az 50 milliárd forintot, amely mellé 6 milliárd forintos EBITDA párosult. A növekedés annak köszönhető, hogy a Metál Hungária Holding Zrt. egyre több nagy értékű ipari és egyéb beruházás kapcsán jut megbízáshoz. Ebben fontos szerep jut a vállat hosszú távú, stabil üzleti kapcsolatainak, illetve annak, hogy képes a szükséges kapacitásokat és működőképes nyersanyagellátási láncot biztosítani ahhoz, hogy a rá bízott projekteket a vállalt határidők mellett, magas minőségben teljesítse.

A Scope Ratings várakozásai szerint a Metál Hungária Holding Zrt. a következő években további erőteljes növekedésre számíthat, a hitelminősítő vállalat 2022-ben és 2023-ban egyaránt a 60 milliárd forint feletti bevételre számít.

„Fontos mérföldkőnek tartjuk a Metál Hungária Holding Zrt. felminősítését, hiszen ez megerősít bennünket arról, hogy jó úton haladunk. A vállalat megalakulása óta első számú szempont volt a magas minőség, a pontos teljesítés és a szigorú pénzügyi fegyelem. Ennek is köszönhető, hogy számos Magyarországon aktív világvállalat állandó partnerévé tudtunk válni, miközben ma már közvetlenül és közvetve több mint 1.200 munkavállalónak biztosítunk folyamatos munkalehetőséget” – mondta el Kreinbacher József, a Metál Hungária Holding Zrt. vezérigazgatója. 

Befejeződött a Kisteleki Általános Iskola és Kollégium felújítása és bővítése

Befejeződött a Kisteleki Általános Iskola és Kollégium felújítása és bővítése, a beruházás uniós támogatással, csaknem 800 millió forintból valósult meg - tájékoztatta a Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója az MTI-t.
2023. 06. 09. 15:30
Megosztás:

Joe Biden visszautasította a megvesztegetési vádat

Halandzsának nevezve visszautasította az amerikai elnök azt a vádat, hogy megvesztegetési pénzt fogadott el alelnök korában. Joe Bident csütörtökön, a Rishi Sunak brit kormányfővel tartott washingtoni sajtótájékoztatón kérdezték az ügyről.
2023. 06. 09. 15:00
Megosztás:

Fiatalítja flottáját a Waberer

Csaknem 2 millió euróból fiatalította flottáját a Waberer's csoport; a cég 45 háromtengelyes és 5 kéttengelyes Berger pótkocsit helyez üzembe a helyi és nemzetközi szállítmányozásában - közölte a Waberer's pénteken az MTI-vel.
2023. 06. 09. 14:30
Megosztás:

Nem jár vissza pénz a banktól, ha mi adjuk ki a számla- vagy kártyaadatainkat a csalóknak?

Bizonytalan a kártérítés lehetősége, ha az ügyfél pénze a saját jóváhagyása, gondatlansága miatt került csalókhoz egy átutalás során - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken az MTI-vel.
2023. 06. 09. 14:00
Megosztás:

Sikeres volt az UBM Holding Nyrt. törzsrészvényeinek 1:20 arányú felosztása

Sikeresen lezajlott pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) agráripari cége, az UBM Holding Nyrt. törzsrészvényeinek 1:20 arányú felosztása - közölte a vállalat az MTI-vel.
2023. 06. 09. 13:30
Megosztás:

Már most látszanak a pozitív hatásai a kötelező bolti akcióknak

Bár csak rövid ideje van hatályban, hiszen június 1-jén vezették be, már most látszanak a nagyon pozitív eredményei a kötelező bolti akcióknak - mondta az agrárminiszter pénteken a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.
2023. 06. 09. 13:00
Megosztás:

Még pár nap és indul a regisztráció az idei Nyári diákmunka programra

A kormány a háború és az elhibázott szankciók okozta súlyos gazdasági helyzetben is mindent megtesz a családok, a nyugdíjasok, a munkahelyek védelme érdekében. A kormány 2010 óta a teljes foglalkoztatottság elérésén és a munkaalapú gazdaság kiépítésén dolgozik. 2010-hez képest ma 1 millióval dolgoznak többen, a foglalkoztatottak száma meghaladja a 4,7 milliót - közölte Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közleményében pénteken az MTI-vel.
2023. 06. 09. 12:30
Megosztás:

Tovább csökkent Románia külkereskedelmi hiánya

Tovább csökkent Romániában a külkereskedelmi mérleg hiánya: az első négy hónapban a deficit 1,179 milliárd euróval, vagyis 11,8 százalékkal kisebb volt a tavalyi év azonos időszakinál - közölte pénteken az országos statisztikai intézet (INS).
2023. 06. 09. 12:00
Megosztás:

Tíz éve dőlt meg a fővárosban eddig mért legmagasabb vízállás a Dunán

Tíz éve ezen a napon dőlt meg a Budapesten valaha mért legmagasabb dunai vízállás rekordja - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) pénteken az MTI-vel.
2023. 06. 09. 11:30
Megosztás:

Pincéket, garázsokat öntött el a hirtelen lezúduló csapadék

A rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék pénteken is sok munkát ad a tűzoltóknak: pincéket, garázsokat öntött el a hirtelen lezúduló eső - tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.
2023. 06. 09. 11:00
Megosztás:

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés a vezető nyugat-európai értéktőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés pénteken a vezető európai értékpapírpiacokon az előző napi vegyes zárás után.
2023. 06. 09. 10:30
Megosztás:

A költségek megugrásával ismét előtérbe került a gépi bérmunka az agráriumban

Az Agrárminisztérium adatai szerint a gazdálkodók 2022-ben is 680 milliárd forintot fordítottak beruházásokra. Ugyanakkor a gazdálkodók 63 százaléka számolt be arról, hogy a beszerzési költségek megugrása és a finanszírozási feltételek romlása miatt az elmúlt egy év során volt olyan tervezett gépvásárlása, amit végül el kellett halasztania - derül ki az Agroinform.hu legutóbbi felméréséből. Ebben a helyzetben megnőtt a gépi bérmunka jelentősége, amely tevékenység jellemzőit a mezőgazdasági portál alábbi elemzése mutatja be.
2023. 06. 09. 10:00
Megosztás:

A vártnál is több adót szedett be a NAV 2022-ban

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak a 2022-es év legfontosabb adóhatósági eseményeit és statisztikáit összefoglaló évkönyve. Ebből kiderül többek között, hogy mennyi bírságot szabott ki vagy éppen milyen hatékonysággal lehet megtámadni az adóhatóság határozatait. A Jalsovszky iroda segítségével csokorba szedtük az évkönyv legfontosabb és legtanulságosabb számait.
2023. 06. 09. 09:30
Megosztás:

Kínát elkerüli az infláció réme

Fennmaradhat a deflációs félelem Kínában, miután az áprilisi 0,1 százalék (év/év) után 0,2 százalék lett májusban a fogyasztói árak növekedése az egy évvel korábbihoz képest.
2023. 06. 09. 09:10
Megosztás:

Az egészségtelen füstköd még napokig megmarad az Egyesült Államok északkeleti területe felett

Az Egyesült Államok több északkeleti államában csütörtökön is érvényen maradt levegőminőségi riasztás, Pennsylvania államban a legrosszabb a helyzet.
2023. 06. 09. 08:30
Megosztás:

Napelemek veszélyeztetik a világörökség részét képező romániai Szászkézd épített örökségét

Napelemek veszélyeztetik az UNESCO világörökségi listáján szereplő erdélyi Szászkézd (Saschiz) épített örökségét, miután az idei Zöld Ház program keretében számos helyi lakos nyert támogatást - mondta el az Agerpresnek Ovidiu Soaita, a település polgármestere.
2023. 06. 09. 07:30
Megosztás:

Az alvászavar növeli a stroke kockázatát

Az alvászavarokkal küzdő emberek 16 százalékkal nagyobb eséllyel kapnak stroke-ot, mint azok, akik jól alszanak - derült ki egy új amerikai tanulmányból, amelyet a The Guardian csütörtökön ismertetett.
2023. 06. 09. 07:00
Megosztás:

Ilyen hatással lenne Ukrajna esetleges törlesztési csődje a fejlesztési bankokra

Komolyan megterhelné a nagy fejlesztési bankokat és más szupranacionális intézményeket, köztük az EBRD-t Ukrajna velük szemben beálló esetleges törlesztési csődje - áll a Fitch Ratings csütörtökön Londonban ismertetett szektorelemzésében.
2023. 06. 09. 06:30
Megosztás:

A pedagógusok társadalmi megbecsülésének javításáról fogadott el szándéknyilatkozatot a román kormány

A román kormány szándéknyilatkozatot fogadott el csütörtöki ülésén a pedagógusok társadalmi megbecsülésének és bérezésének javításáról, annak reményében, hogy a kötelezettségvállalással rá tudja venni a május 22. óta sztrájkoló oktatási dolgozókat a munka felvételére.
2023. 06. 09. 06:00
Megosztás:

Egyre kevesebben vesznek fel Babaváró hitelt - mi a baj?

Akár az infláció okozta demográfiai katasztrófát is előrejelezhetne, ám a BiztosDöntés.hu szakértői szerint inkább a fiatal családok tudatosságát jelzi az, hogy az idén több, mint 60 százalékkal zuhant a Babaváró igénylése is a bankoknál.
2023. 06. 09. 05:30
Megosztás: