Felminősítette a Metál Hungária Holding Zrt.-t a Scope Ratings

Az eddigi B+-ról BB- kategóriára javította a Metál Hungária Holding Zrt. hitelminősítését éves rendszeres felülvizsgálata során a Scope Ratings. A Metál Hungária Holding Zrt. az egyik legjelentősebb szereplője a magyar építőiparnak, az ipari nagyberuházások elsőszámú beszállítói között foglal helyet. Könnyűszerkezetes épületek kivitelezésére specializálódott szakcégként pedig számos meghatározó ipari, logisztikai és kereskedelmi, valamint közcélú létesítmény építésében vett részt 1996-os megalakulása óta.

Felminősítette a Metál Hungária Holding Zrt.-t a Scope Ratings

A Metál Hungária Holding Zrt. két és fél évtizeddel ezelőtti indulása óta mára a könnyűszerkezetes épületek kivitelezésének piacvezető szereplőjévé vált Magyarországon. Olyan kiterjedt és stabil megrendelői körrel rendelkező, a magyar és a nemzetközi piacokon egyaránt bejáratott csarnoképítő vállalat, amely szinte az összes fontosabb hazai kiskereskedelmi áruházláncot, logisztikai társaságot és a legnagyobb gépjárműipari vállalatokat is a referenciái között tudhatja. A legutóbbi években pedig kivitelezőként az ázsiai – koreai, japán, kínai és indiai – vállalatok által jegyzett magyarországi csúcstechnológiai beruházásoknak is elengedhetetlen résztvevőjévé vált. Emellett a Metal Hungária Holding Zrt. nevéhez olyan kiemelt sportlétesítmények megvalósítása kapcsolódik, mint a Dagály Úszóaréna, a Puskás Stadion, a budapesti Multifunkcionális Csarnok vagy éppen a szegedi PICK Aréna.

A szombathelyi székhelyű vállalat most újabb sikert könyvelhet el. Ugyanis a Scope Ratings GmbH nemzetközi hitelminősítő ügynökség az éves rendszeres felülvizsgálata során a társaságot felminősítette, a korábbi B+ befektetési kategóriából BB- befektetési kategóriába sorolta át. A hitelminősítés javítása a Scope azon véleményét tükrözi, hogy a vállalat szilárd piaci pozíciót tud magáénak a szegmensben, ami egyszerre segíti a rövid távú bevételnövekedésben, valamint a hitelmutatók jelenlegi egészséges szinten tartásában a kedvezőtlen makrogazdasági kilátások ellenére.

A cég fejlődését mutatja, hogy Metál Hungária Holding Zrt. eddigi legeredményesebb éve volt a tavalyi, árbevétele ugyanis egy év alatt 45 százalékkal emelkedett és meghaladta az 50 milliárd forintot, amely mellé 6 milliárd forintos EBITDA párosult. A növekedés annak köszönhető, hogy a Metál Hungária Holding Zrt. egyre több nagy értékű ipari és egyéb beruházás kapcsán jut megbízáshoz. Ebben fontos szerep jut a vállat hosszú távú, stabil üzleti kapcsolatainak, illetve annak, hogy képes a szükséges kapacitásokat és működőképes nyersanyagellátási láncot biztosítani ahhoz, hogy a rá bízott projekteket a vállalt határidők mellett, magas minőségben teljesítse.

A Scope Ratings várakozásai szerint a Metál Hungária Holding Zrt. a következő években további erőteljes növekedésre számíthat, a hitelminősítő vállalat 2022-ben és 2023-ban egyaránt a 60 milliárd forint feletti bevételre számít.

„Fontos mérföldkőnek tartjuk a Metál Hungária Holding Zrt. felminősítését, hiszen ez megerősít bennünket arról, hogy jó úton haladunk. A vállalat megalakulása óta első számú szempont volt a magas minőség, a pontos teljesítés és a szigorú pénzügyi fegyelem. Ennek is köszönhető, hogy számos Magyarországon aktív világvállalat állandó partnerévé tudtunk válni, miközben ma már közvetlenül és közvetve több mint 1.200 munkavállalónak biztosítunk folyamatos munkalehetőséget” – mondta el Kreinbacher József, a Metál Hungária Holding Zrt. vezérigazgatója. 

Adóhatósági ellenőrzések: 260%-os bírság is kiszabható

Az elkövetkező időszakban gyakori adóhatósági ellenőrzésekre számíthatnak az adózók, különösen az általános forgalmi adó (áfa) terén. A Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal jogászai összefoglalták, hogy milyen mértékű szankciókat állapíthat meg az adóhatóság az ellenőrzés során feltárt hiányosságok miatt.
2022. 10. 07. 10:30
Megosztás:

Gyenge kezdés az európai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az előző két nap veszteséggel zártak az európai tőzsdék.
2022. 10. 07. 10:00
Megosztás:

A távhőszámlák után is jár az energiatámogatás

A távhőszámlák után is jár az energiatámogatás: áram- és gázfogyasztásukon túl a távhőfelhasználásból származó költségnövekményük részleges kiváltására is igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást a feldolgozóipari kkv-k - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) az MTI-vel pénteken.
2022. 10. 07. 09:30
Megosztás:

Csökkent a német ipari termelés

Augusztusban a várnál nagyobb mértékben csökkent a német ipari termelés az előző havihoz képest a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteki jelentése szerint.
2022. 10. 07. 09:00
Megosztás:

Friss kutatás: többségében a nők döntenek a pénztárnál, még ingatlanvásárlásnál is

Túlnyomó részben a női fogyasztók határoznak a családok vásárlásainál, legyen szó élelmiszerről, gyógyszerről, utazásról vagy ingatlanvásárlásról – derül ki a B2W (Business To Woman) Akadémia több mint háromezer magyar nő megkérdezésével készült friss kutatásából. Pálfi Éva női marketing szakértő szerint a magyar cégek többsége nem tekinti elég komoly célcsoportnak a hölgyeket. Pedig ha jobban figyelembe vennék a nők vásárlási szokásait, az akár a cégük túlélésének kulcsát is jelenthetné.
2022. 10. 07. 08:30
Megosztás:

Épül a világ legnagyobb szuperkondenzátorgyára

Az EIT InnoEnergy által támogatott, az ultrakondenzátoros tárolók fejlesztésével és gyártásával foglalkozó észt Skeleton Technologies bejelentette a lipcsei gigagyárának terveit.
2022. 10. 07. 08:10
Megosztás:

Megállapodás a szemétszállítók bérköveteléséről - indul a szemétgyűjtés pénteken

Megszületett a megállapodás a Budapesti Közművek és a munkavállalók képviselete között a fővárosi hulladékszállítási közszolgáltatás újraindulásáról.
2022. 10. 07. 07:47
Megosztás:

14,4 százalékkal nőtt az ipari termelés augusztusban

Augusztusban az ipari termelés volumene 14,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, munkanaphatástól megtisztítva 9,3 százalékkal emelkedett a termelés, mivel idén augusztusban kettővel több munkanap volt, mint az előző évben. Az előző hónaphoz, júliushoz képest 0,1 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás - jelentette csütörtökön első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2022. 10. 07. 06:30
Megosztás:

Másfél milliárd forintnál is több adót csalt el egy biztonsági cég

Több mint másfél milliárd forint adót csal el egy biztonsági őröket foglalkoztató bűnszervezet, amely a gyanú szerint "számlagyárként" is működött - közölte a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága az MTI-vel.
2022. 10. 07. 06:00
Megosztás:

Felemás bizonyítvány a hazai iparról

Bár éves szinten jelentős növekedést ért el a magyar ipar, havi összevetésben csak stagnálásra volt képes.
2022. 10. 07. 05:30
Megosztás:

Napelemparkot épít Szegeden az MVM Zöld Generáció Kft.

Az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. 24 megawatt beépített teljesítményű fotovoltaikus erőművet épít Szegeden - jelentették be a projekt indítása alkalmából tartott ünnepségen szerdán a Csongrád-Csanád megyei városban.
2022. 10. 07. 05:00
Megosztás:

Mennyi a bírság ha nem töltjük ki a népszámlálási kérdőívet?

Mi történik akkor, ha valaki nem tölti ki a népszámlálás 2022 ívet és ezzel nem vesz részt a népszámlálásban? Megbírságolják-e azokat, akik nem töltik ki a népszámlálási kérdőívet határidőre? És ha igen, akkor mennyi a bírság összege? Milyen törvény írja ezt elő?
2022. 10. 07. 04:01
Megosztás:

Dupla vagy semmi a betéti kamatokban, nullától 10 százalékig minden lehet

Mintha nem is egy országban működnének, akkora különbségek alakultak ki a bankok lekötött betétekre kínált kamatai között. Az egyik oldalon egy jó nagy nulla áll, míg a másikon már akár 10 százalékos kamat. A nagybankok többsége azonban még mindig azt üzeni a lekötési ajánlataival, hogy nem kell neki a pénz - derül ki a Bank360.hu összeállításából.
2022. 10. 07. 03:30
Megosztás:

Minimálisan lassult az amerikai szolgáltatóipar teljesítményének növekedési üteme

Minimálisan lassult az amerikai szolgáltatóipar teljesítményének növekedési üteme szeptemberben augusztushoz képest - áll az ISM gazdaságkutató intézet felmérésében.
2022. 10. 07. 03:00
Megosztás:

15 havi mélypontra csökkent az amerikai külkereskedelmi hiány

Az Egyesült Államok külkereskedelmi hiánya augusztusban 4,4 százalékkal, 15 havi mélypontra, 67,4 milliárd dollárra csökkent - közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium szerdán.
2022. 10. 07. 02:30
Megosztás:

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma az USA-ban

Az elemzői várakozásnál nagyobb mértékben bővült a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban szeptemberben - közölte az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet szerdán.
2022. 10. 07. 02:00
Megosztás:

Nem lesz hiány magyar almából az áruházakban

A magyar almának van jövője, a legnépszerűbb gyümölcsből az áruházakban idén sem lesz hiány - mondta az Agrármarketing Centrum (AMC) almafogyasztást népszerűsítő kampányának szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
2022. 10. 07. 01:30
Megosztás:

Részleges napfogyatkozás lesz október végén

Október 25-én a Nap bő harmadát kitakaró részleges napfogyatkozás figyelhető meg Magyarországról, A mintegy két órán át tartó jelenséget szabad szemmel és távcsővel is meg lehet majd figyelni a déli órákban - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló szerdán.
2022. 10. 07. 01:00
Megosztás:

Negatívra rontotta Nagy-Britannia államadós-osztályzatának kilátását a Fitch Ratings

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Nagy-Britannia "AA mínusz" államadós-osztályzatának kilátását a Fitch Ratings. A nemzetközi hitelminősítő ezzel egy időben megerősítette a brit besorolásokat.
2022. 10. 07. 00:30
Megosztás:

Csökkent augusztusban a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben

Augusztusban már sorban a harmadik hónapban csökkent a kiskereskedelmi forgalom volumene az euróövezetben ismertette csütörtökön az európai unió statisztikai hivatala, az Eurostat.
2022. 10. 07. 00:01
Megosztás: