Hazánkból indult az európai piacok meghódítására a CHERRISK

Külföldi előadók, nagy bejelentések és a Corporate Explorer című könyv bemutatója Magyarországon – ez a program várta a vendégeket a CHERRISK negyedik születésnapi sajtóeseményén. 2018-ban indult útjára az első hazai insurtech, amely az Y és Z generáció igényeire szabva ötvözi a biztosítási termékeket az innovációval. A startup azóta is szárnyal, immáron Európa négy országában; Magyarországon, Németországban saját márka alatt, Csehországban és Szlovákiában UNIQA színekben van jelen teszt jelleggel.

Hazánkból indult az európai piacok meghódítására a CHERRISK

A rendezvényen részt vevő újságírókat Wolfgang Kindl, az UNIQA Insurance Group AG igazgatótanácsának tagja köszöntötte. Elmondta, hogy a biztosító csoporton belül milyen fontos szerepet töltenek be a digitális biztosítások az elmúlt évek tapasztalatai és eredményei alapján.

„Az UNIQA Liechtenstein és a CHERRISK egy új digitális működési modellt validált a lakossági biztosítási üzletágban. Az úgynevezett "best practice to next practice" transzformációs utunk fontos állomása, mellyel ablakot nyitottunk az európai digitális biztosítási piacra. Az UNIQA Csoport hosszú távon elkötelezett Magyarország mellett, ezért támogatta jelentős tőkebefektetéssel a projektet.” – fogalmazott Wolfgang Kindl.

Négy év, négy ország és egy új biztosításkötés minden harmadik percben

Kurtisz Krisztián, a CHERRISK CEO-ja és az UNIQA Csoport Retail és Digitális biztosításaiért felelős nemzetközi vezetője az indulás és a növekedés legizgalmasabb pillanatairól számolt be. Felelevenítette az első ötleteket, majd a folyamatot ahogyan ezekből létrejött az újgenerációs biztosítási modell, amely szakított a szektor sztereotípiáival, és Magyarországon elsőként, a megváltozott felhasználói szokásokra kínált megoldást. Előadásában elmondta, hogy a kezdetek kezdetén öt alapvető célt határoztak meg; az operáció központosítását, egyszerű jogi struktúrát, közösséget támogató ökoszisztémát, a határon átívelő disztribúció innovációját és az adatvezérelt felépítést. Számára ez jelenti a Biztosítás 2.0 modellt, amely mára a CHERRISK-ben megvalósulni látszik.

„Büszkék vagyunk arra, hogy egy ízig-vérig magyar innováció az UNIQA támogatásával ilyen sikeres lett több piacon is, és hogy már negyedik éve nyújtunk valódi megoldásokat és támogatást a mindennapok kisebb-nagyobb kihívásaira és kockázataira.” – mondta Kurtisz Krisztián.

Prezentációjában a CEO sorra vette az elmúlt évek legfontosabb eredményeit is. Csak, hogy néhányat említsünk ezek közül: több mint 400.000 regisztráció, 203.117 biztosított utas. CHERRISK GO alkalmazás, melyben 694.011.043 virtuális cseresznye gyűlt össze és közel

50.000 felhasználó a CHERRISK közösségéből, aki úgy döntött, hogy jótékony ügyek támogatására ajánlja fel mozgással megszerzett cserkóit.

Miért érdekes egy magyar insurtech cég egy amerikai üzletember számára?

Egyenesen Bostonból érkezett a születésnapra Andrew Binns, a Change Logic LLC igazgatója és társalapítója, aki a Corporate Explorer című könyv társszerzője. Előadásában kiemelt szerepet kapott a kérdés, hogy a nagyvállalatok hogyan vehetik fel a versenyt a startupokkal az innovatív megoldások terén.

Arról is beszámolt hogyan vált könyve egyik központi elemévé egy magyar startup, a CHERRISK sikertörténete.

„A CHERRISK története egyre több figyelmet kap világszerte. Hiszen élő példája, hogy a nagyvállalatok hogyan tudnak sikeresen új, innovatív üzletágakat fejleszteni. Ennek eredményeképp pedig az UNIQA Csoport ügyfelei egyszerre élvezhetik a hagyományos biztosítások és a leginnovatívabb termékfejlesztések nyújtotta előnyöket.” – nyilatkozta Andrew Binns.

UNIQA Liechtenstein, egy egyedülálló biztosító

Végül, de nem utolsó sorban pedig Carsten Abraham, az UNIQA Liechtenstein vezérigazgatója és pénzügyi vezetője számolt be arról, hogyan kapcsolódik a magyar insurtech életébe Liechtenstein.

Előadásában elmondta, hogy miért váltak egy különleges kockázatviselő biztosító társasággá az UNIQA Csoporton belül és milyen innovációs potenciál rejlik a digitális megoldásokat felkaroló központban.

Európa Játékok: Szigorú doppingellenőrzést ígérnek

Minden korábbinál szigorúbb doppingellenes akciót készülnek megvalósítani a házigazdák a június 21. és július 2. között Krakkóban és környékén sorra kerülő nyári Európa Játékokon.
2023. 03. 26. 14:00
Megosztás:

Áprilisban nárciszünnepet tartanak Kaposváron

Színes, érdekes programokkal várják az érdeklődőket a kaposvári Nárciszünnepen, a somogyi megyeszékhely turisztikai szezonnyitóján, amelyet április 1-jén tartanak a Rippl-Rónai Emlékházban és Látogatóközpontban, valamint annak parkjában.
2023. 03. 26. 13:00
Megosztás:

Fejlesztik a váraljai parkerdőt

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz 237 millió forintos támogatásával fejleszti a váraljai önkormányzat a település határában fekvő parkerdő infrastruktúráját.
2023. 03. 26. 12:00
Megosztás:

Így alakult a héten a BUX

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 41 818,92 ponton zárt pénteken, 2,57 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.
2023. 03. 26. 11:00
Megosztás:

Stabilra javította Románia államadós-besorolás kilátását a Fitch Ratings

Megerősítette Románia BBB-/F3 államadós-besorolását a hosszú, illetve rövid futamidejű devizaadósság tekintetében a Fitch Ratings, ugyanakkor negatívról stabilra javította az ország kilátásait - közölte szombaton a bukaresti pénzügyminisztérium.
2023. 03. 26. 09:00
Megosztás:

Május elejéig pályázhatnak a dizájnerek a Magyar Formatervezési Díjra

Május 2-ig pályázhatnak dizájnerek a Magyar Formatervezési Díjra, amelynek nyertesei akár bruttó hatszázezer forint díjazásban is részesülhetnek.
2023. 03. 26. 08:00
Megosztás:

Víziközmű-rekonstrukció valósul meg Pécsen

Csaknem 3,1 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg a pécsi víziközműrendszeren az év végéig - jelentette be a város külsős alpolgármestere csütörtökön.
2023. 03. 26. 07:00
Megosztás:

Látványos bolygóegyüttállás lesz a jövő héten - mire készüljünk, mit okoz?

Látványos együttállás, "bolygósorakozó" lesz a jövő héten: március 30-án este a Vénusz és az Uránusz alig több mint egy foknyira látszik majd egymástól az égbolton.
2023. 03. 26. 06:00
Megosztás:

Díjat kapott a Wizz Air - de vajon kitől, és milyet?

A Wizz Air az Air Transport Awards díjátadóján 2020 után ismét elnyerte az év légitársasága címet - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.
2023. 03. 26. 05:00
Megosztás:

Veszélyben mindannyiunk készpénze! Túl sok a KP a magyar háztartásoknál

Sok ember számára a készpénz használata hagyományos, megszokott és biztonságos fizetési mód. Azonban a sok készpénz tartása veszélyes lehet több okból is. A hasitasi - ami nem kér kódot - mégis gondot okoz? Igen, főleg ha sok van belőle otthon. Miért is?
2023. 03. 26. 04:01
Megosztás:

Puskás Ferenc új kártyát kapott a FIFA videojátékában

Puskás Ferenc új kártyát kapott a FIFA23 videojáték Ultimate Team játékmódjában, a statisztikai mutatók közül a lövésben az övé a legmagasabb érték az ikonok között.
2023. 03. 26. 03:00
Megosztás:

Világvége?! Jönnek az üstökösök, amik a Földbe csapódhatnak - dátumok az apokalipszisre

Az üstökösök nagyon változó méretűek és összetételűek lehetnek, így nehéz megjósolni, hogy melyikük lehet a legveszélyesebb. Azonban vannak néhány nagy üstökösök, amelyeket figyelemmel kísérnek, mert ha bármelyikük eltalálná a Földet, akkor jelentős károkat okozhatna. A mai technikával megváltoztatható egy üstökös pályája, hogy elkerülhető legyen a Földdel való ütközés? Melyik évben várható olyan üstökös a Föld pályája körül, amely akár végzetes találkozással is járhat? Mutatjuk a veszélyes üstökösöket és azokat az éveket amikor erre járnak.
2023. 03. 26. 03:00
Megosztás:

Joe Biden megy a levesbe? Az USA elnöke mélyen van...

Eddigi mélypontja közelébe került Joe Biden amerikai elnök támogatottsága az AP hírügynökség által csütörtökön közölt országos közvéleménykutatás adatai szerint.
2023. 03. 26. 01:00
Megosztás:

Emelkedett az eladott új lakások száma az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban 1,1 százalékkal nőtt az új lakások eladása februárban az előző hónaphoz képest, így az egész évre kivetített értékesítési darabszám tavaly augusztus óta a legmagasabb, 640 ezer volt - közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium csütörtökön.
2023. 03. 26. 00:05
Megosztás:

Súlyosan drogoznak ezekben a városokban, vigyázzunk!

A kábítószerfogyasztás Európa-szerte emelkedik, a belgiumi Antwerpenben a legmagasabb a kokainhasználók aránya Európában - derült ki a Kábítószer és Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontjának (EMCDDA) csütörtökön közzétette jelentéséből.
2023. 03. 25. 23:00
Megosztás:

Gyermeksürgősségi központot hoznak létre Debrecenben

Letették a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában a Gyermeksürgősségi Központ alapkövét csütörtökön. A teljes beruházás csaknem 3,3 milliárd forintból valósul meg, várhatóan idén októberig.
2023. 03. 25. 22:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2023. 03. 25. 21:00
Megosztás:

Ferenc pápa tovább szigorította az egyházon belüli visszaélésekre vonatkozó szabályokat

Erősíti az áldozatok védelmét, valamint az egyházi szervezeteket vezető világiakra is kiterjeszti a lelki és fizikai visszaélések büntetését a Ferenc pápa által ellenjegyzett új rendelkezés, amelyet a Vatikán szombaton hozott nyilvánosságra.
2023. 03. 25. 20:00
Megosztás:

Nemzetközi vonatokat is érint a hétfői németországi sztrájk

Németországban hétfőn közlekedési sztrájk okoz jelentős vasúti fennakadásokat is, ez a Németország felé induló és az onnan érkező nemzetközi vonatokat is érinti - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.
2023. 03. 25. 19:00
Megosztás:

A matematikatanítást támogató társasjátékot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetemen

A matematikatanítást támogató társasjátékot fejlesztett ki a Pécsi Tudományegyetem (PTE), együttműködve a Piatnik Budapest Kft.-vel - közölte a PTE az MTI-vel.
2023. 03. 25. 18:00
Megosztás: