Minden negyedik magyar hőszivattyúra váltana: ennyit szánnak átlagosan új hőszivattyúra

Felmérést végzett négy közép-európai országban a GfK a fűtési, hűtési, szellőztetési, légtisztítási és kereskedelmi hűtési megoldásokat gyártó és forgalmazó Daikin megbízásából. A kutatás arra volt kíváncsi, hogy milyen fűtési rendszereket használnak ma az ingatlantulajdonosok, illetve mikor és milyen megoldásra cserélnék le fűtésüket. Minden második magyar válaszadó új fűtési megoldást tervez vásárolni, akik közel fele hőszivattyús rendszerre váltana.
2023. 12. 17. 04:00
Megosztás:

Hogyan készítsünk tökéletes hagymás babot?

"Mi ez? Hagymás bab? Nem, krumplis hal!"- szól a klasszikus jelenet Bud Spencer filmjében. A hagymás bab összekapcsolódott az ismert színésszel, azaz Bud Spencerrel, aki számos filmjében főzte ezt a számára kedves ételt. De hogyan is kell ezt a könnyű(nek gondolt) ételt tökéletesen elkészíteni?
2023. 12. 17. 03:00
Megosztás:

Így hajtogass gyönyörű karácsonyi szalvétákat! VIDEÓVAL

Ez a videó kreatív ötleteket kínál karácsonyi szalvéta hajtogatáshoz, amelyekkel varázslatossá teheted az ünnepi asztalt. Mindegyik "recept" egyedi hajtogatási technikát kínál, hogy egyszerű szalvétákat alakíts át különleges dekorációvá.
2023. 12. 17. 02:00
Megosztás:

A lottón megint nem nyertél? Nem is fogsz! Mutatjuk mi az oka!

Remény és álmodozás: az emberek szeretnek álmodozni és reménykedni, és a lottószelvény vásárlása lehetőséget ad arra, hogy kicsit kiszakadjanak a mindennapi nehézségekből és elképzeljenek egy jobb jövőt. A lottószelvény vásárlása tehát a remény vásárlása.
2023. 12. 17. 01:00
Megosztás:

Egy alulértékelt kriptovaluta, ami szép jövő elé néz a szakértők szerint

Sokan úgy vélik a kriptoszektorban lényegében véletlenszerűen erősödnek vagy gyengülnek egyes altcoinok. Erre általában olyan projektek szolgáltatnak példát amilyen a Pepe, ami bármilyen felhasználási mód nélkül, lényegében a semmiből ért el több mint 1 milliárd dolláros piaci méretet.
2023. 12. 17. 00:01
Megosztás:

Külföldre vinné a cégét határon átnyúló átalakulással? Érdemes előtte az adókövetkezményeket megvizsgálni

A határon átnyúló átalakulás, egyesülés vagy szétválás esetén adókötelezettség merülhet fel, ennek mértéke pedig akár az ügylet megvalósíthatóságát is befolyásolhatja. A kötelező átértékelésnél a vagyonmérleget, a saját tőke értékét, és az esetleges adókövetkezményeket érdemes időben megvizsgálni a Deloitte szakértői szerint.
2023. 12. 16. 23:00
Megosztás:

Megtévesztette a fogyasztókat a telemarketinges cég, 113 millió forintra bírságolta a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal feltárta, hogy a Telemarketing International Kft. és osztrák anyacége, a Mediashop GmbH négy termék esetében megtévesztő kommunikációt folytattak. A GVH Versenytanácsa a két vállalkozással szemben összesen 113 millió forint bírságot szabott ki. A vállalkozások ezen felül utólagos megfelelési intézkedéseket és egyes érintett fogyasztók irányába teljesítendő jóvátételt is vállaltak, mely vállalásokat a GVH kötelezően előírta számukra.
2023. 12. 16. 22:00
Megosztás:

Kamarai összefogásból törvényjavaslat a hazai szállásközvetítők védelmében

Szerdán a törvényhozás elé került az a törvényjavaslat, amely a magyar szállásközvetítők piaci helyzetét hivatott javítani a külföldi szállásközvetítő platformokkal szemben. A törvényjavaslat a kamarai rendszer által képviselt több tízezer vállalkozás közös álláspontját is tükrözi, amelyet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) által kezdeményezett turisztikai évadzárón fogalmaztak meg.
2023. 12. 16. 21:20
Megosztás:

Fejlesztették a siklósi csapadékvíz-elvezető rendszert

Négyszázmillió forintos beruházással fejlesztették Siklós csapadékvíz-elvezető rendszerét - tájékoztatta a dél-baranyai kisváros önkormányzata az MTI-t.
2023. 12. 16. 20:00
Megosztás:

Hétszázmillió forintos projektet zárt le Békés Vármegye Önkormányzata

Hétszázmillió forintos, a vármegyei értékeket bemutató uniós projektet zárt le Békés Vármegye Önkormányzata - közölte a szervezet közleményben az MTI-vel.
2023. 12. 16. 19:00
Megosztás:

Több mint 170 ezer négyzetméter ipari fejlesztést adott át idén a HelloParks

Idén négy új épületet adott át 174 ezer négyzetméteren a HelloParks, amely 2023-ban több mint 150 ezer négyzetméter raktárterületet adott bérbe csarnokaiban - közölte a Futureal-csoporthoz tartozó ipari ingatlanfejlesztő az MTI-vel.
2023. 12. 16. 18:00
Megosztás:

Csaknem másfél milliárd forintos közútfejlesztés zárult le Pécsen

Befejeződött Pécsen a belvárost és a panelházas déli városrészt összekötő egyik fontos útszakasz csaknem 1,5 milliárd forintos fejlesztése - tájékoztatta a baranyai vármegyeszékhely önkormányzata az MTI-t.
2023. 12. 16. 17:00
Megosztás:

Rekreációs központ épült Szigetváron

Új vendégfogadó rekreációs központ és park épült Szigetváron csaknem 1,3 milliárd forintos beruházás keretében. A létesítmény jövő tavasszal nyit - közölte a fejlesztést megvalósító önkormányzat az MTI-vel.
2023. 12. 16. 16:00
Megosztás:

Ma van a magyar építészet napja

A parlament idén ősszel nyilvánította Kós Károly születésének napját, december 16-át a magyar építészet napjává.
2023. 12. 16. 15:00
Megosztás:

Januártól indul a megújuló falusi CSOK, de már látszik, hogy januártól módosíthatnak rajta

Társadalmi egyeztetésre bocsátott csütörtök éjjel a kormány egy jogszabálytervezetet, amely a preferált kistelepüléseken elérhető lakástámogatás szabályait módosítja, pontosítja. Ez alapján a Bankmonitor szakértői arra számítanak, hogy változhat a falusi CSOK összege és az igényléshez szükséges TB jogviszony hossza is.
2023. 12. 16. 14:00
Megosztás:

Új PC és adatközpont chipeket mutatott be az Intel

Új chipeket jelentett be az Intel a PC-k és adatközpontok számára. Ezek reményeik szerint nagyobb szeletet hasítanak ki a mesterséges intelligencia és a számítógépek piacának fellendüléséből a hardverek piacán.
2023. 12. 16. 13:00
Megosztás:

A gazdáknak ezekre a változásokra kell figyelniük 2024 januárban

Ahhoz, hogy a gazdálkodók jó döntéseket tudjanak hozni, tisztában kell lenniük azzal, milyen szabályozói keretek között működnek, és ezek a közeljövőben hogyan fognak változni. Az év elejétől életbe lépő változásokban is tetten érhető az a törekvés, hogy azok az uniós követelményeknek is megfelelve mind a termelés, mind az adminisztráció területén megkönnyítsék a gazdák életét – mondta Jakab István, a Magosz elnöke csütörtökön az Agroinform 1000 résztvevővel lezajlott online konferenciáján.
2023. 12. 16. 12:00
Megosztás:

Év végi céges rendezvények jogi kockázatai

Az év végi céges és iskolai rendezvények közepette sokszor megfeledkezünk magunkról. Ez azonban nem kívánt mellékhatásokkal járhat, így érdemes betartani pár alapvető szabályt. Dr. Szabó Gergely Gábor ügyvéd segítségével összeszedtünk pár jótanácsot, hogy mire érdemes odafigyelni munkavállalóként, vagy akár büszke szülőként.
2023. 12. 16. 11:00
Megosztás:

Magyarország harckocsifejlesztésben vesz részt

Magyarország harckocsifejlesztésben vesz részt - jelentette be a honvédelmi miniszter pénteken a közösségi oldalára feltöltött videóban, miután aláírta az erről szóló szerződést.
2023. 12. 16. 10:00
Megosztás:

Ezt a TOP 5 kriptót vedd most, mielőtt kilő az árfolyamuk az űrbe!

A teljes kripto piac hatalmas emelkedést mutat az elmúlt időszakban, az általános emelkedés kapcsán vizsgáltuk meg a legkiemelkedőbben teljesítő, ígéretes projekteket. https://twitter.com/ScapesMania
2023. 12. 16. 09:28
Megosztás: