Komoly fejlesztés kezdődik Mezőhegyesen

Százmillió forintos turisztikai fejlesztés kezdődik a Békés vármegyei Mezőhegyesen.
2023. 11. 23. 08:00
Megosztás:

December első péntekje a Magyar Vállalkozók Napja

Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) parlamenti államtitkára a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének kezdeményezésére, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatása mellett október 18-án nyújtott be önálló képviselői indítványt annak érdekében, hogy az Országgyűlés a vállalkozók és vállalkozások közösségépítő és nemzetgazdaságot erősítő tevékenységének elismeréseként minden év december első péntekét a Magyar Vállalkozók Napjává nyilvánítsa.
2023. 11. 23. 07:30
Megosztás:

Új szintre lépett a házhoz szállítások evolúciója az elmúlt három évben

A mesterséges intelligencia és az adatalapú megoldások alkalmazása a logisztikában egy olyan időszakban indult látványos terjedésnek, amikor az e-kereskedelmet befolyásoló piaci körülmények is rendkívüli mértékben átalakultak a koronavírus-járvány, majd a háborús helyzet hatására. Ezzel egyidőben a klímaváltozás nyomán a csomagkézbesítések környezeti hatásainak minimalizálása is alapvető igénnyé vált, ami gyors és hatékony megoldást követel meg a logiszitkai ágazattól. Az utolsó kilométeres futárszolgáltatásokat nyújtó DODO szakértői szerint mindennek nyomán az okoslogisztika elterjedése új fejezetet nyitott a házhoz szállítások történetében.
2023. 11. 23. 07:00
Megosztás:

Rekordot döntött a Rába árbevétele

Az első háromnegyed évben és a harmadik negyedévben is rekord mértékű, az elmúlt húsz év legmagasabb árbevételét érte el a Rába Járműipari Holding Nyrt. - közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerda este.
2023. 11. 23. 06:30
Megosztás:

Innovatív kutatási módszerek a jövőálló állattenyésztésért

A húsfogyasztás egy főre jutó mennyisége sokáig a társadalmi jólét fontos fokmérője volt és bizonyos összefüggésekben még ma is annak számít. Az iparszerű állattartás és az innen származó élelmiszer a növekvő hús-, tej- és tojás igényt igyekszik minél olcsóbban, minél nagyobb hozamokkal kiszolgálni.
2023. 11. 23. 05:30
Megosztás:

A cégek háromnegyedét érinti idén a fluktuáció

A vállalatok visszafogott toborzással működtek az elmúlt időszakban a változékony gazdasági környezet miatt, a fluktuáció által érintett cégek aránya viszont nem csökkent tavalyhoz képest, sőt kis mértékben nőtt is. Ennek oka a csökkenő hirdetésszámmal párhuzamosan megnövekedett munkavállalói aktivitás: az elmúlt évben a vállalatoknak több, mint háromnegyedét érintette a munkaerő-áramlás – derül ki a Profession.hu friss, HR Körkép 2023 kiadványából.
2023. 11. 23. 05:00
Megosztás:

Kezeljük fenntartással a személyre szabott hirdetéseket a Facebook-on, YouTube-on

Az algoritmikus ajánlások mára egyet jelentenek a platformhasználattal: a személyre szabott tartalmak és hirdetések éppen annyira velejáró elemei online jelenlétünknek, mint a csevegés a barátokkal vagy a posztolás az éppen aktuális utazásunkról. Az ilyen ajánlórendszerek ugyanakkor közel sem hibátlanok. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), az online platformok magyarországi digitális szolgáltatási koordinátoraként úgy véli, hogy az uniós szabályozás mellett a felhasználói tudatosság is elengedhetetlen ahhoz, hogy ne vesszünk el az ajánlórendszerek útvesztőjében.
2023. 11. 23. 04:30
Megosztás:

Történelmi mélyponton a napelem cella árak – globális tendenciák, árak és aggodalmak

Egyre érdekesebb helyzet rajzolódik ki a napelem panelek piacán, melynek Európa szerte jelentős hatási lesznek a lakossági és a vállalati beruházásokra egyaránt. A sokrétű és gyors változásnak egészen biztosan lesznek minden oldalon nagy nyertesei és vesztesei. Szenyán Endre, az ALTISO Energy – korábbi nevén A1 Solar – ügyvezetője keresi a választ arra, hogy melyek lesznek ezek pontosan.
2023. 11. 23. 04:00
Megosztás:

Bővült a Monguz Kft.

Uniós támogatással bővítette szegedi központját a kulturális örökség megőrzését és a tudásmenedzsmentet segítő szoftvereket fejlesztő Monguz Kft. - közölte Kármán László ügyvezető szerdán az MTI-vel.
2023. 11. 23. 03:30
Megosztás:

Mi most a legkeresettebb használt autó márka?

Hogyan alakul a hazai használt autó piac 2023 végéhez közeledve? Hány használt autót adnak el Magyarországon és mik a legkedveltebb autótípusok 2023-ban?
2023. 11. 23. 03:00
Megosztás:

Így tudod 25%-kal csökkenteni a rezsiköltségedet 1 nap alatt!

Egy átlagos család éves rezsikiadása meghaladhatja az egymillió forintot is, melynek 75 százalékát a fűtés- és hűtés költsége adja.
2023. 11. 23. 02:00
Megosztás:

Néhány hétig még van infláció feletti betétkamat

Tavaly októberben megjelentek, idén novemberben eltűnhetnek a banki betétlekötési ajánlatokból a két számjegyű kamatok. Ugyanakkor a BiztosDöntés.hu szakértői szerint év végén nagy eséllyel lesz olyan bank, amely az infláció feletti (reál)kamatot ajánl ügyfeleinek.
2023. 11. 23. 01:30
Megosztás:

Rosszak a kilátások, mi lesz a brit gazdasággal?

Jelentősen gyengítette a brit gazdaság növekedési teljesítményére adott távlati előrejelzéseit szerdán ismertetett új tanulmányában a brit kormány számára hivatalos prognózisokat készítő és a felelős költségvetési politika felett őrködő szervezet (Office for Budget Responsibility, OBR). A cég azt valószínűsíti, hogy a nagy-britanniai életszínvonal az évtized második felében éri el ismét a koronavírus-járvány előtti szintet.
2023. 11. 23. 01:00
Megosztás:

Növekszik a kriptók népszerűsége - Ez az AI startup vezeti a sort

Kétség sem fér hozzá, hogy kriptopénzekkel kereskedni nem egyszerű feladat.
2023. 11. 23. 00:01
Megosztás:

Új ügyvezető igazgató a Porsche Hungaria élén

A Porsche Holding Salzburg (PHS) novemberi 22-i hatállyal Wachtler Tamást nevezte ki a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatójává; a 44 éves szakember az értékesítési- és marketing területekért lesz felelős - tájékoztatta a társaság szerdán az MTI-t.
2023. 11. 22. 23:00
Megosztás:

Magvakat hívott vissza a Tesco

Natur mandulát és lenmagot hívott vissza a Tesco Globál Zrt. kártevő lehetséges jelenléte, valamint határérték feletti peszticid szennyezettség miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.
2023. 11. 22. 22:30
Megosztás:

Cél az életminőség javítása az aktív életmód révén

Az a cél, hogy növekedjék az egészségben eltöltött évek száma, javuljon a magyar emberek életminősége - hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Aktív Magyarország konferencia nyitónapján, szerdán, Tapolcán.
2023. 11. 22. 22:00
Megosztás:

Ismét felülmúlta a várakozásokat az Nvidia, de a befektetőknek ez sem elég

A mesterséges intelligencia chipek terén piacvezető Nvidia tegnap este tette közzé harmadik negyedéves jelentését.
2023. 11. 22. 21:30
Megosztás:

Adventi adományokat gyűjtenek a Városligetben december 15-ig

A Magyar Református Szeretetszolgálat és a budapesti Pavilon Kert december 15-ig közösen gyűjti az adventi adományokat a Városligetben; az akció keretein belül úgynevezett Szeretetdobozokat és kifejezetten gyerekeknek szóló Nyilas Misi Pakkokat gyűjtenek - tájékoztatták a szervezők az MTI-t kedden.
2023. 11. 22. 21:00
Megosztás:

A hazai vállalatok 78 százalékát érintette idén a fluktuáció

A magyarországi vállalatok 78 százalékát érintette idén valamilyen mértékben a munkaerő fluktuációja, ami főként a gépgyártási és a nehézipari szektorra volt jellemző - közölte a Profession.hu a friss, HR Körkép 2023 kiadványa alapján szerdán az MTI-vel.
2023. 11. 22. 20:30
Megosztás: