Rekordprofitot ért el az OPUS az első negyedévben

Az OPUS Global Nyrt. jelentős hatékonyságjavulásának eredményeként rekordprofitot ért el 2024 első három hónapjában - közölte a cég pénteken, hangsúlyozva, hogy a nehéz külső körülmények mellett így ismét megmutatkozott a szinergiák kihasználásának fontossága.
2024. 06. 14. 10:00
Megosztás:

A Magyar Termék megjelenik a tananyagokban

A „MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. az Oktatási Hivatallal (OH) megállapodást kötött, amelynek eredményeként a Magyar Terméket és védjegyrendszerét beemelik az oktatási tartalmakba. Ezzel a szervezet történetének egyik legfontosabb mérföldkövét érte el. A tervek szerint a meglévő oktatási anyagba illeszkedve történeteket, esettanulmányokat, helyzeteket mutatnak be, amelyek segítik a gyerekek tudásának elmélyítését és felhívják a figyelmet a hazai előállítású termékekhez kapcsolódó tudatos szemléletmódra.
2024. 06. 14. 09:30
Megosztás:

Már karnyújtásnyira vannak a debreceni albérletárak a budapestitől

Változott a helyzet a budapesti albérletpiacon májusban. Áprilishoz képest 1,4 százalékkal emelkedtek a budapesti bérleti díjak, szemben egy hónappal ezelőtti fél százalékos csökkenéssel. Az országos lakbérek növekedési üteme viszont lassult, májusban 0,7 százalékos már csak a havi drágulási ütem - derül ki az KSH-Ingatlan.com lakbérindexéből.
2024. 06. 14. 09:00
Megosztás:

A PannErgy Nyrt. jubileumi csengetése a BÉT-en

Kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a PannErgy Nyrt. 30 éves jubileumát a Budapesti Értéktőzsdén. Az 1922-ben alapított cég eredetileg a műanyagiparban tevékenykedett Pannonplast néven, majd egy stratégiai átalakulás révén a megújulóenergia-szektor egyik meghatározó szereplőjévé vált. Mindezen fejlődéshez a tőkepiaci jelenlét is jelentősen hozzájárult: a PannErgy mára az egyik legnagyobb múltra visszatekintő kibocsátó a BÉT-en, egyúttal az egyik legzöldebb részvénynek is tekinthető, amely elkötelezett a fenntarthatóság és a környezettudatosság mellett.
2024. 06. 14. 08:30
Megosztás:

Gyengült a forint péntek reggelre

Gyengült péntek reggelre a forint a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 06. 14. 08:05
Megosztás:

A munkáltatók 37 százaléka tervez létszámbővítést a harmadik negyedévben

A magyarországi munkáltatók 37 százaléka tervezi bővíteni munkaerőkeretét a harmadik negyedévben, az előző negyedévben mért 31 százalék után, a leépítést tervező cégek aránya ugyanebben az időszakban 23 százalékra emelkedett 22 százalékról - derül ki a Manpower Magyarország csütörtökön közzétett negyedéves munkaerőpiaci előrejelzéséből.
2024. 06. 14. 07:30
Megosztás:

A magyar élelmiszeripar jelentős fejlődés előtt áll

A magyar élelmiszeripar jelentős fejlődés előtt áll, ha megfelelően tud élni a 2027-ig rendelkezésére álló 1500-2000 milliárd forint fejlesztési forrással, akkor a modern technológia révén tovább növelheti exportteljesítményét - mondta Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető-helyettese csütörtökön az AMC tájékoztatóján, Budapesten.
2024. 06. 14. 07:00
Megosztás:

Csökkent az euróövezet ipari termelése áprilisban

Áprilisban az elemzők által várt növekedés helyett csökkent az euróövezet ipari termelése havi összevetésben, éves szinten pedig ugyancsak visszaesést regisztráltak az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön közzétett adatai szerint.
2024. 06. 14. 06:30
Megosztás:

Ezen a 266 helyen lehet majd beadni az otthonfelújítási támogatás pályázatát

Újabb fontos részletek derültek ki az otthonfelújítási támogatásról: a mai kormányinfón elhangzottak alapján július elsején indulhat a pályázat, ugyanakkor a végleges kiírást már június 17-én megismerhetjük. Ráadásul az MFB Pont Plusz pontos helyszínei is megvannak, ahol a kérelmet benyújthatjuk.
2024. 06. 14. 06:00
Megosztás:

Az MNB 45 millió forintos bírságot szabott ki egy szlovákiai cégre

Az MNB 45 millió forint bírságot szabott ki a révkomáromi (Szlovákia) székhelyű Trust Komarno s.r.o.-ra felügyeleti engedély nélküli követelésvásárlás miatt, és azonnali hatállyal megtiltotta a jogosulatlan tevékenység további folytatását, valamint feljelentést is tesz - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel csütörtökön.
2024. 06. 14. 05:30
Megosztás:

Harminc éve tőzsdén a PannErgy

Kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a PannErgy Nyrt. 30 éves jubileumát a Budapesti Értéktőzsdén csütörtökön - közölte a cég a BÉT honlapján.
2024. 06. 14. 05:00
Megosztás:

Hamarosan indul a dinnyeszezon az áruházakban

Hamarosan kezdődik a dinnyeszezon, jövő hét végétől kezdődően egyre nagyobb mennyiségben kerülhet az áruházakba az idei termés - jelentette be az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
2024. 06. 14. 04:30
Megosztás:

Magyarországon is megnőhet a vállalati visszaélések száma a globális gazdasági lassulás miatt

Egyre több hazai cég lép fel tudatosan a szervezeten belüli korrupció ellen. A világgazdaság lassulása azonban olyan pénzügyi nyomást helyez a vezetőkre és munkatársakra is, ami miatt az etikus működés melletti törekvések ellenére is könnyebben követnek el szabálysértést – mutat rá az EY 53 országban, köztük Magyarországon összesen 5464 munkavállaló és igazgatósági tag bevonásával készült nemzetközi kutatása.
2024. 06. 14. 04:00
Megosztás:

A budapesti repülőtér két nagy földi kiszolgálója egyesíti erőit

Fejlesztési stratégiájuk részeként az Airport Service Budapest Zrt. (AS Budapest) és a Menzies Aviation egyesítik erőiket, hogy egy vállalatként biztosítsanak földi kiszolgálást, árufuvarozási és lounge szolgáltatásokat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A tranzakciót az illetékes versenyjogi hatóságnak jóvá kell hagynia.
2024. 06. 14. 03:30
Megosztás:

Ingyenes KRESZ-suli a Városligetben!

Ingyenes KRESZ sulival várják a gyerekeket az ország minden tájáról Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb KRESZ Parkjában, a Városligetben. A Liget Budapest Projekt és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum együttműködésében létrejött nyári családbarát programsorozaton összesen 1400 gyermeket várnak az ország minden tájáról. Az óvodások és általános iskolások játékos közlekedési tematikájú foglalkozásokon keresztül tanulhatják meg a biztonságos közlekedés alapjait. Június 13-ától augusztus 27-ig hetente 2 alkalommal lehet részt venni a játékos oktatáson, amely a Liget+Kölyök tagsággal ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A több alkalommal is résztvevő gyerekek Liget Jogsit is szerezhetnek. 2024 szeptember elsejével a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ és az egészségügyi oktatás, így a városligeti KRESZ Suliban nemcsak a kicsiket, hanem az általános iskolásokat és a középiskolásokat is várják a nyári szünetben.
2024. 06. 14. 03:00
Megosztás:

Az APORK csúcsminőségű küldetést teljesít és a nagyság felé vezető úton halad, az elemzők szerint. Veszélyben van a Shiba Inu pozíciója?

A legjobb mém coinokba való befektetések kiválasztása egyre könnyebbé válik, mivel az újonnan megjelenő kriptovaluták kiemelkedő tulajdonságokat kínálnak, amelyek felülmúlják az ipar eredeti szereplőit.
2024. 06. 14. 02:30
Megosztás:

Erdőlátogatási tilalmat rendelt el a Gemenc Zrt.

Erdőlátogatási tilalmat rendelt el a Gemenc Zrt., a tiltás szinte a teljes Gemenci erdőre, valamint Mohács és Paks környékén a Duna hullámterében lévő erdőterületekre és az erdőterületek közötti egyéb, erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló földterületekre - közölte a Gemenc Zrt. az MTI-vel csütörtökön.
2024. 06. 14. 01:30
Megosztás:

A tavalyinak a duplája lehet idén a kajszitermelés

Az idén a becslések szerint 16-18 ezer tonna kajszibarackot takaríthatnak be a termelők, ez több mint duplája a tavalyi 6-8 ezer tonnának, de elmarad a 2022-es adatoktól - derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeB MTI-nek küldött felméréséből.
2024. 06. 14. 01:00
Megosztás:

Kritikus szinten az EURÓ árfolyama, az MNB-nek résen kell lennie

Fokozott óvatosságra lehet szükség az MNB-től az EUR/HUF árfolyam alakulását nézve - olvashatjuk az ERSTE elemzői anyagában.
2024. 06. 14. 00:30
Megosztás:

Túllépte az 1 milliót az új mém érme, megelőzheti a BRETT-et?

Képzeld el azt, hogy ha 500 dollárt fektettél volna a BRETT-be február 27-én, amikor azt 0,0001308 dollárért bevezették a decentralizált tőzsdéken, ma már 634 938 dollárod volna. A Base Dawgz könnyedén teljesíthet ugyanilyen jól.
2024. 06. 14. 00:01
Megosztás: