Májusban romlott a német járműipar

A német járműipari vállalatok üzleti hangulatát jelző mutató csökkent májusban a müncheni ifo gazdaságkutató intézet felmérésének kedden közölt eredményei szerint.
2024. 06. 05. 10:30
Megosztás:

Az ALTEO saját részvényt vett az MRP-től, adókedvezmény

Az ALTEO 223.200 darab részvényt vásárolt az MRP-től (Munkavállalói Résztulajdonosi Program) 3.828,4 forintos átlagáron.
2024. 06. 05. 10:00
Megosztás:

Mi lesz ennek a vége? Soha még nem volt ekkora a hitelkártya-tartozás

Soha még ilyen magas nem volt az egy hitelkártyára jutó adósság: egy-egy kártyaadós átlagosan 142 ezer forinttal tartozik a bankjának, a teljes tartozás 12 éves csúcson van - számolta ki a BiztosDöntés.hu. Gergely Péter szerint a kamatok szépen csökkennek, az átlaghitel kamatától 20 százalékra van az uzsoraplafon, de azért igazán az jár jól a hitelplasztikok használatával, aki időben visszafizeti havi költéseit és kihasználja a banki jóváírásokat.
2024. 06. 05. 09:30
Megosztás:

Kis pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Iránykereséssel, illetve enyhe pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 06. 05. 09:00
Megosztás:

Ezt a három kriptót vedd meg 2024 júniusban!

A folyamatosan fejlődő kriptovaluta piacon egy elismert elemző merész árfolyam-előrejelzést tett a Near protokoll jövőjére, arra utalva, hogy az altcoin pozitív piaci kilátások felé tart a jelenlegi visszaesés közepette. Másrészt a BNB coin ellenálló maradt a grafikonokon, és úgy tűnik, hogy készen áll a felső kritikus ellenállási szint tesztelésére.
2024. 06. 05. 08:30
Megosztás:

A forint árfolyama furcsa mozgást végez

Alig változott a forint árfolyama szerda reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
2024. 06. 05. 08:00
Megosztás:

Szakértő előrejelzése: az Ethereum 4500 dollárra emelkedhet az ETH ETF kereskedése előtt. Mely más kriptovaluták kínálhatnak hasonló hozamot?

Meglepő módon a zöld jelzés újraélesztette a piaci optimizmust, több kriptovaluta jelentős értéknövekedést ért el. Sok befektető szorosan figyeli a piaci trendeket, keresve a legjobb kriptovalutákat, amelyek nagyszerű hozamot kínálhatnak a jelenlegi piaci dinamikában. Ez a cikk a legjobb kriptovalutákat tárgyalja, amelyeket most érdemes megvásárolni 100-szoros megtérülésért.
2024. 06. 05. 07:30
Megosztás:

Eddig lehet pályázni a Fáy Oktatási Innovációs Díjra

Július közepéig várják a tanárok, oktatási intézmények és cégek jelentkezését az OTP Fáy Oktatási Innovációs Díjra, amellyel innovatív oktatási eszközöket és módszertanokat ismernek el.
2024. 06. 05. 07:00
Megosztás:

Közel 11 milliárd forint értékben születtek újabb agrárberuházási döntések

Az elmúlt napokban az Agrárminisztérium (AM) a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett felhívások kapcsán újabb 171 kérelem vonatkozásában 10,84 milliárd forint értékben hozott támogatói döntéseket - közölte az AM kedden az MTI-vel.
2024. 06. 05. 06:30
Megosztás:

Munkaerőpiaci kihívások a logisztikai szektorban: megoldások és lehetőségek 2024-ben

A logisztika ágazat szereplői számára akkor válik egy HR stratégia sikeressé, amennyiben az összhangban van az iparági kihívásokkal és képes a munkaerő-közvetítéssel, toborzással kapcsolatos trendeket követni. Azonban „csak a megfelelés” már nem elég. Automatizálás, robotika és digitalizáció, változó fogyasztói szokások, a globális ellátási láncok folyamatos nehézségei, kiberbiztonság, fenntarthatóság, valamint a munkaerőhiány és átstrukturálódó kompetencia igények formálják szinte minden nap újra a szektort, melyre a vállalatoknak és a HR szakembereiknek választ kell adni.
2024. 06. 05. 06:00
Megosztás:

Milliárdos nyeremények születtek a hétvégén

Elvitték minden idők legnagyobb Kenó nyereményét, egy szerencsés játékos 2,625 milliárd forinttal lett gazdagabb. Ezzel párhuzamosan a Hatoslottón is telitalálat született. Az egyedüli nyertes közel 2 milliárd forintnak örülhet.
2024. 06. 05. 05:30
Megosztás:

Nemzetközi szinten is egyre elismertebb a hazai kreatívipar

Első alkalommal rendezte meg a Nemzetgazdasági Minisztérium a Kreatívipari Fórumot, amelynek célja a kreatívipar stratégiai fejlesztési irányainak megvitatása volt. Az eseményen több mint tíz hazai tulajdonú kreatívipari vállalkozás képviseltette magát.
2024. 06. 05. 05:00
Megosztás:

Egyre szívesebben hallgat a magyar magyar előadókat - NMHH kutatás

Miley Cyrus és Taylor Swift slágerei hazánkban is az élen álltak 2023-ban, a magyarok azonban mégsem világsztárok, hanem egyre inkább saját énekeseik dalait hallgatják online. Egyebek között ezt állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss, zenehallgatási szokásainkat és a legnépszerűbb szerzemények dalszövegeit elemző kutatása, amely a YouTube és a Spotify tavalyi toplistáit vette górcső alá, és vetette össze a hazai rádiók toplistáival.
2024. 06. 05. 03:30
Megosztás:

Idén még jó éve lehet a magyar autóiparnak

Az európai autópiacon tapasztalt ellentmondásos folyamatok – a tavalyi erős fellendülést idén visszaesés követte - éreztették hatásukat Magyarországon is, ahol a járműgyártás meghatározó gazdasági ágazat. Idehaza a feldolgozóipari termelés 26,9 százalékát kitevő és ahhoz legnagyobb mértékben hozzájáruló járműgyártás volumene 5,3 százalékkal csökkent 2024 első negyedévében az előző év hasonló időszakához képest. „A szektor idehaza egyelőre kockázati szempontból vegyes képet mutat: idén még összességében fellendülés várható, ám az év második felétől trendfordulót várunk” – összegzi Bujdosó Tünde, az Allianz Trade magyarországi kockázatkezelési igazgatója a vállalat friss piacelemzésének legfontosabb megállapítását.
2024. 06. 05. 03:00
Megosztás:

Aki fizikai munkát végez, azt nagyon nyomasztja az, hogy...

A magyar fizikai dolgozók életében egyszerre van jelen az elégedettség és a félelem – állapítja meg a Pannon-Work Zrt. felkérésére készült reprezentatív kutatás. A felmérésből kiderült az is, hogy a hazai kékgalléros munkavállalók mivel elégedettek, mi miatt aggódnak, s milyen változást tartanak fontosnak a helyzetüket illetően. Képet kapunk a különböző intézményekbe vetett bizalmi szintjükről és az álláskeresési preferenciáikról is.
2024. 06. 05. 02:40
Megosztás:

Nincs minimum 2 gyermek a családban? Akkor bajban leszel!

Magyarország népessége gyors ütemben csökken, annak ellenére, hogy az utóbbi években több, gyermekvállalást ösztönző kormányzati intézkedés is életbe lépett (például Babaváró hitel, CSOK, falusi CSOK stb.). Vajon kihal a magyarság? Ki a felelős ezért? Ki viseli ennek a következményeit? Reméljük, van megoldás, de cikkünkben most bemutatjuk, hogyan fogyunk és ki felelős mindezért. Hogyan lehetne ösztönözni a szülőket, hogy legalább két gyermeket neveljenek fel (pontosabban 2,1-et kellene)? Működnek ezek a módszerek? Hány gyermeket kellene szülnie egy termékeny korú nőnek ahhoz, hogy megállítsuk a népességfogyást? Milyen támogatást kapjon az, aki több gyermeket vállal? És mi van azzal a családdal, ahol nincs legalább 2 gyerek?
2024. 06. 05. 02:00
Megosztás:

Átadták Magyarország első naperőművel kombinált Vanadium-redox flow alapú hibrid villamosenergiatárolóját Öskün

Az Ideona Zrt. a Pannon Egyetemmel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudomány Egyetemmel partnerségben, konzorciumvezetőként pályázott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett „Karbonmentes, többlet villamos energia innovatív elektrokémiai tárolását elősegítő fejlesztések megvalósítása” pályázatára, melynek köszönhetően Közép-Európában elsőként helyezi üzembe hibrid erőművét.
2024. 06. 05. 01:30
Megosztás:

KHR-lekérdezés Ügyfélkapun keresztül

A KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) adatbázisnak rendkívül fontos szerepe van akkor, amikor hitelt veszel fel, vagy éppen hitelkártyát, hitelkeretet igényelsz. Amennyiben negatív státusszal szerepelsz az adatbázisban – például egy korábbi, nem szerződés szerint fizetett hitel miatt – akkor ez azt jelenti, hogy meghatározott ideig nem leszel hitelképes. A rád vonatkozó adatokat az Ügyfélkapu fiókodon keresztül pillanatok alatt lekérheted, ráadásul költségmentesen. Mutatjuk, hogyan működik a dolog.
2024. 06. 05. 01:00
Megosztás:

Horoszkóp, amivel pénzt csinálhatsz a héten, akár sokat!

Minden csillagjegy számára egyedi és inspiráló pénzügyi lehetőségeket, szerencsés találkozásokat és váratlan szerencsét jósolunk. Merülj el a horoszkópodban, fedezd fel a legszerencsésebb napjaidat, próbálj szerencsét a lottón, és figyelj azokra a különleges állatokra, amelyek szerencsét hozhatnak neked. Ne hagyd ki ezt a varázslatos hetet, ahol a szerencse csak rád vár!
2024. 06. 05. 00:30
Megosztás:

A PlayDoge előértékesítés egy hét alatt 1,5 milliót gyűjtött

A múlt héten egy új mém érme projekt jelent meg a piacon, és a befektetők álla le is esett tőle.
2024. 06. 05. 00:01
Megosztás: