A gazdaság az első negyedévben meghaladta az előző éves adatokat

Magyarország bruttó hazai termékének volumene 2024. első negyedévében a nyers adatok szerint 1,1 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - erősítette meg kedden kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 06. 04. 14:00
Megosztás:

A diákmunka jó lehetőség a tapasztalatszerzésre

A Nyári diákmunka program jó lehetőséget ad arra is, hogy a diákok szakmai és gyakorlati tapasztalatot szerezzenek, megismerkedjenek a munkavilágának szabályaival a pénzkereset mellett - hangsúlyozta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.
2024. 06. 04. 13:30
Megosztás:

Fejlesztések valósultak meg Geszten és térségében az elmúlt években

Június 4-én, a nemzeti összetartozás emléknapján lezárul a Békés vármegyei Gesztnek és térségének nyolcéves fejlesztési programja - ismerteti az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
2024. 06. 04. 13:00
Megosztás:

Befejeződött a belterületi útfelújítás Mezőkovácsházán

Befejeződött a belterületi útfelújítás a Békés vármegyei Mezőkovácsházán, amelyre a dél-békési város csaknem 200 millió forint uniós támogatást nyert el - közölte az önkormányzat.
2024. 06. 04. 12:30
Megosztás:

Bővül a kerékpáros turizmus Magyarországon

Az elmúlt években jelentősen nőtt a kerékpáros turizmus Magyarországon, egyre kiterjedtebb a Kerékpárosbarát szolgáltatói hálózat, és népszerű kerékpáros rendezvények csábítják a turistákat országszerte - közölte az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) hétfőn az MTI-vel a kerékpározás világnapja alkalmából.
2024. 06. 04. 12:00
Megosztás:

Normál tempót tart eddig az ingatlanpiac idén

Májusban 10 969 lakóingatlan cserélt tulajdonost Magyarországon, 2 százalékkal kevesebb, mint áprilisban, az előző év azonos időszakához képest ugyanakkor több mint 7,5 százalékkal teljesített jobban az ingatlanpiac - közölte saját adatai alapján a Duna House hétfőn az MTI-vel.
2024. 06. 04. 11:30
Megosztás:

Európa élvonalába jutott a magyar tejtermelés

A belföldi tejtermelés Európa élvonalába jutott a technológiai háttér megújításával; árbevétel és foglalkoztatás alapján a tejipar a magyar élelmiszergyártás egyik legnagyobb, kivitelben is egyre fontosabb ágazata - mondta az agrárminiszter hétfőn Budapesten, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács rendezvényén.
2024. 06. 04. 11:00
Megosztás:

Ismét élénkül a brit gyáripar aktivitása

Rövid visszaesés után ismét élénkülést jelez a brit feldolgozószektor hétfőn ismertetett friss aktivitási mutatója.
2024. 06. 04. 10:30
Megosztás:

Felújították az egészségcentrumot Magyarbánhegyesen

Felújították százharmincmillió forint uniós támogatásból az egészségcentrum épületét a Békés vármegyei Magyarbánhegyesen - közölte az önkormányzat.
2024. 06. 04. 10:00
Megosztás:

Fejlesztette telephelyét a Sióbőr Ker Kft.

Fejlesztette 288 millió forintos beruházással simontornyai telephelyét a marhabőr-kereskedelemmel foglalkozó Sióbőr Ker Kft., a projekthez 202 millió forint európai uniós támogatást használtak fel - közölte a cég az MTI-vel.
2024. 06. 04. 09:30
Megosztás:

Enyhe csökkenéssel indulhat a kereskedés a tőzsdén

Enyhe csökkenéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint. Hétfőn a BUX 1552,33 pontos, 2,29 százalékos emelkedéssel, 69 458,84 ponton zárt.
2024. 06. 04. 09:00
Megosztás:

Erősödött kedd reggelre a forint

Erősödött kissé a forint kedd reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 06. 04. 08:30
Megosztás:

Javult a helyzet, de még mindig nem tértek vissza a régi szép idők az érdi ingatlanpiacon

Újra megjelentek a vevők az érdi ingatlanpiacon, a szakértő szerint érezhetően nőtt az érdeklődés, és a korábbinál több tranzakcióra került sor. Viszont az árak egyelőre nem emelkedtek, és talán egy ideig még nem is fognak.
2024. 06. 04. 08:00
Megosztás:

Magyar részvénypiac elemzés - ki nyer, mivel?

Újabb rekordokat ért el májusban a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX: bár a mutató áprilishoz képest a hónap végére kissé visszaesett, 67 906,5 ponton zárt, május 27-i 69 803 pontos záróértéke napi rekord a hazai tőzsdetörténetben. Az azonnali részvénypiac forgalma meghaladta az előző havi szintet – 284 milliárd forintot tett ki, amely napi átlagban 13,5 milliárd forintnak felel meg. Míg a legnépszerűbb részvényeknek ebben a hónapban is az OTP Bank, a Richter Gedeon és a MOL bizonyultak, 158,5, 57,2 és 38,4 milliárd értékű forgalommal, a brókercégek közül a Wood & Company, a Concorde és az ERSTE emelkedett ki. Május eseményekben is gazdag hónap volt: a Budapesti Értéktőzsde és az MBH Bank a középvállalatok versenyképességét fejlesztésére irányuló stratégiai együttműködési megállapodást írt alá, továbbá a harmadik BÉT Mentor eseményre is sor került.
2024. 06. 04. 07:00
Megosztás:

Idén férhetnek hozzá a pénzükhöz a legelső Babakötvényesek

Nagykorúságukkal sok pénz ütheti azoknak a fiataloknak a markát, akiknek a szüleik már az indulás óta Babakötvényben takarékoskodtak. Az eddigi átlagkifizetések értéke 2 millió forint volt, de attól függően, hogy melyik család mennyit tett félre, ennél jóval magasabb összegek is elérhetőek. A Babakötvényesek a futamidő lejártával dönthetnek úgy, hogy most felveszik a pénzt vagy tovább is kamatoztathatják.
2024. 06. 04. 06:30
Megosztás:

Az Allianz is segíti a Magyar Olimpiai Csapat felkészülését

53 nappal a párizsi olimpia rajtja előtt a magyar versenyzők közül 163-an harcolták ki az indulási jogot – érdekesség, hogy 20 év után négy csapatsportágban leszünk érdekeltek. Az előttünk álló alig több, mint másfél hónapban már kizárólag az ötkarikás játékok lebeg a sportolók szeme előtt – ahhoz, hogy csak a sportra koncentrálhassanak, kell a biztos háttér.
2024. 06. 04. 06:00
Megosztás:

Csökkent a vallás jelentősége a fiatalok életében - mi áll a háttérben?

Hogyan viszonyulnak ma a fiatalok a valláshoz? Milyen okok vezethettek az eltávolodásukhoz? Hogyan tud alkalmazkodni a vallás a mai fiatalsághoz, és hogyan lehet újra vonzóvá tenni számukra? Számos kérdés, kutatási adat, szociológiai értékelés és egy lehetséges válasz: az Aquinói Szent Tamás Akadémia innovatív képzése.
2024. 06. 04. 05:30
Megosztás:

Mi történik az elhunyt ember bankszámlájával?

Sokan nincsenek tisztában azzal, milyen öröklési szabályok vonatkoznak a különböző vagyontárgyakra – derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) online felméréséből. A több mint ötszáz válaszadó kétharmada nem tudta, hogy amennyiben egy bankszámlának van haláleseti kedvezményezettje, minden esetben ő kapja meg a számlán lévő pénzösszeget, még akkor is, ha végrendeletben azt az örökhagyó esetleg másra hagyta. A többség azzal sem volt tisztában, hogy mi lesz a fel nem vett utolsó havi nyugdíj sorsa, és csak minden második megkérdezett tudta, hogy az elhunyt autója használható a hagyatéki eljárás alatt is. Azzal azonban szinte minden válaszadó pontos ismerettel rendelkezett, hogy haszonélvezeti jogot nem lehet örökölni.
2024. 06. 04. 05:00
Megosztás:

Kripto Előrejelzések: A Rollblock (RBLK), a Litecoin és a Dogecoin kitörésre készen áll

A kriptovilág számos lehetőséget kínál, amelyeket az okos kereskedők kihasználhatnak és pénzt kereshetnek. A legutóbbi Ethereum ETF jóváhagyással a vezető kriptovaluták kitörésre készülnek. A kripto szakértők szerint a következő hetekben nyereséget hozó legjobb kriptók közé tartozik a Rollblock, a Litecoin és a Dogecoin.
2024. 06. 04. 04:30
Megosztás:

Trump kampányának kriptó adománya reakciókat vált ki: a kereskedők ezekre a DeFi tokenekre figyelnek a hatalmas nyereség reményében

Az amerikai választások közeledtével Donald Trump, volt elnök, felkarolta a jelenlegi kriptotrendet, és elfogadja a kriptovaluta hozzájárulásokat jelenlegi kampányához. Ez a lépés rávilágít a kriptovaluták egyre növekvő általános elfogadottságára világszerte.
2024. 06. 04. 04:00
Megosztás: