A céges ajándék egyfajta befektetés lehet a kollégákba

Az év vége közeledtével a cégek számára is eljön az az időszak, amikor lehetőségük nyílik megbecsülésüket és hálájukat kifejezni kollégáik felé. Egy jól megválasztott ajándék nem csupán egy kedves gesztus, hanem egyfajta befektetés is a munkatársak jóllétébe és a csapat egészének a hangulatába, a motiváció fenntartásába. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért lehet ez fontos befektetés, és milyen ajándékozási formák közül választhatunk.
2024. 09. 06. 12:30
Megosztás:

Csökkentheti növekedési előrejelzését az EKB

A Bloomberg elemzői felmérése szerint az EKB a jövő heti kamatdöntő ülésen várhatóan 25 bázisponttal csökkentheti majd az alapkamatot, és ezt követően minden második ülésen csökkenthet 25 bázisponttal egészen 2025 végéig. Ez megfelel az eddigi elemzői várakozásoknak.
2024. 09. 06. 12:30
Megosztás:

Hoppá! Megvan ki lesz Franciaország miniszterelnöke

Hosszú hónapokkal a parlamenti választásokat követően Emmanuel Macron megnevezte Franciaország új miniszterelnökét, Michel Barnier-t. Neve onnan lehet ismerős, hogy a Brexit kapcsán ő volt az EU főtárgyalója.
2024. 09. 06. 12:00
Megosztás:

Így rollerezik mostantól Magyarország

A rollerekre és egyéb mikromobilitási eszközökre bevezetett kgfb-k óta összesen közel 4300 ilyen biztosítási szerződést kötöttek a Netrisknél, ezeknek az átlagos éves díja pedig 6200 forint volt. A Netrisknél eddig a rollerbiztosítások 21 százalékát budapestiek, míg 79 százalékát vidéki településen élők kötötték.
2024. 09. 06. 11:30
Megosztás:

Digitális fizetési megoldások: Hogyan változtatják meg a kriptovaluták az üzleti világot?

A digitális fizetési rendszerek folyamatos fejlődése az elmúlt években gyökeresen átalakította a vállalkozások működését. A kriptovaluták, mint az egyik legforradalmibb technológiai újítás, egyre nagyobb teret hódítanak az üzleti világban.
2024. 09. 06. 11:26
Megosztás:

Havi alapon stagnált a magyar ipari termelés

Ma reggel ipari termelési adatokat tett közzé a KSH az idei hetedik hónapra vonatkozóan. A termelés volumene éves szinten 6,4 százalékkal csökkent a munkanaphatással igazított adatok szerint. A nyers adatok lényegesen kedvezőbbek a tavalyi kettővel több munkanap következtében: ezek alapján 1,3 százalékkal mérséklődött a kibocsátás. Havi szinten stagnált az ipari kibocsátás a szezonálisan és munkanaptényezővel igazított adat szerint. A termelés az év első hét hónapjában 3,0%-kal kisebb volt, mint 2023 azonos időszakában.
2024. 09. 06. 11:00
Megosztás:

Egyre több vállalatfelvásárlást előz meg ESG szempontú átvilágítás is

A KPMG International legfrissebb kutatása szerint a gazdasági és geopolitikai kihívások ellenére az ESG (környezeti, társadalmi és irányítási) szempontok egyre fontosabb szerepet játszanak a vállalati felvásárlásokat és összeolvadásokat (M&A) megelőző átvilágítások során világszerte. A globális szervezet éves ESG Due Diligence tanulmánya, amely már harmadik éve készül, rámutat arra, hogy az ESG prioritása az elmúlt egy-másfél évben növekedett, annak ellenére, hogy számos országban a vállalatfelvásárlások piaca lassulást mutatott a magasabb kamatlábak következtében.
2024. 09. 06. 10:30
Megosztás:

Többnyire csökkenéssel zártak tegnap a főbb nyugat-európai piacok

Többnyire csökkentek a főbb európai indexek tegnap, egyedül az olasz tőzsde stagnált. Az euróövezetben a kiskereskedelmi forgalom a júniusi 0,4%-os visszaesés után 0,1%-kal nőtt az előző hónaphoz képest júliusban, összhangban a piaci konszenzussal.
2024. 09. 06. 10:00
Megosztás:

Tovább estek a fejlett piaci kötvényhozamok; a dollár ismét gyengült az euróval szemben

A vártnál gyengébb ADP-riport miatt kismértékben tovább estek a kötvényhozamok, és az USA-ban és Európában is letapadtak az idei kereskedési sáv aljára. A tízéves dollár hozam 3,75% alatt, a német hozam 2,20% környékén zárt. A dollár ismét gyengült, 1,11-en az EUR/USD.
2024. 09. 06. 09:30
Megosztás:

Vegyesen zártak tegnap a főbb amerikai indexek

Vegyesen zártak tegnap a főbb amerikai indexek: egyedül a NASDAQ tudott emelkedni, míg a másik két vezető index csökkent. Bár az új munkanélküli segélykérelmek száma az Egyesült Államokban az elmúlt héten az előző hetihez képest 5 ezerrel, 227 ezerre csökkent, ami elmaradt a 230 ezres piaci várakozástól és új hét hetes mélypontot ért el, az igénylők száma továbbra is jelentősen meghaladja az év eleji átlagot.
2024. 09. 06. 09:00
Megosztás:

Civilben kockázatelemzőként ad mattot a pénzügyi problémáknak a magyar sakkválogatott kapitánya

A sakk számos olyan készséget fejleszt, amelyek a pénzügyi világban is kamatoztathatók. E szinergia kiváló példája Ács Péter sakknagymester, korábbi olimpiai ezüstérmes és magyar bajnok sakkozó, a budapesti Sakkolimpiára készülő magyar férfiválogatott kapitánya, aki civilben a világ egyik vezető pénzintézeténél, a Morgan Stanley budapesti irodájában dolgozik kockázatelemzőként. Munkája során számos párhuzamot fedezett már fel a sakk és a globális pénzügyi folyamatok kockázatelemzésben zajló munka között.
2024. 09. 06. 08:30
Megosztás:

Már lehet jelentkezni a haditorna versenyekre

Idén is meghirdette a több mint tízéves múltra visszatekintő Országos Haditorna Versenyt a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség; a verseny elsődleges célja a sport és az egészséges életmód népszerűsítése, a honvédelmi nevelés, ezeken keresztül pedig a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése.
2024. 09. 06. 08:00
Megosztás:

Soha nem volt még ekkora egy átlagos lakáshitel induló törlesztőrészlete

Már a 19 millió forintot közelíti egy átlagos lakáshitel összege, és az ezért felvállalt törlesztőrészlet mértéke immár meghaladja a 140 ezer forintot – hívta fel a figyelmet Gergely Péter. A BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint ugyanakkor az ügyfelek továbbra is konzervatívak, és továbbra is csak a nettó átlagbér 30 százaléka körüli törlesztőrészletet vállalnak csak, de vannak figyelmeztető jelek.
2024. 09. 06. 08:00
Megosztás:

Jótékonysági akciót szervez az Élelmiszermentő Központ

Jótékonysági akciót szervez az iskolakezdés alkalmából az Élelmiszermentő Központ Nonprofit Kft., amely szeptember 9-ig fogadja magyarországi cégek felajánlásait.
2024. 09. 06. 07:30
Megosztás:

46 millió forint értékben támogatja munkavállalóit a Continental Dohányipari Csoport

Minden korábbinál nagyobb értékben osztotta ki a munkatársai körében az év ezen szakaszában megszokott támogatásokat a hazai dohányipar meghatározó szereplője, a Continental Dohányipari Csoport: a kollégák hűségét elismerő jutalmak összesen mintegy 25 millió forintot, az iskolakezdés anyagi terheinek enyhítését célzó támogatás további 20 millió forintot tett ki. A két kezdeményezés így összességében több mint 46 millió forinttal járul hozzá a munkatársak jólétéhez, megerősítve a vállalat pozícióját, mint Sátoraljaújhely egyik legkedveltebb munkaadója.
2024. 09. 06. 06:30
Megosztás:

Zenélő útburkolatot adtak át a 21-es főúton

Hatvan és Lőrinci között, a 21-es főúton készült el Magyarország harmadik zenélő útburkolata - jelentette be az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) út- és vasútépítésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön, a beruházást átadó sajtótájékoztatóján.
2024. 09. 06. 06:00
Megosztás:

A lakótelep lehet tavasszal az ingatlanbefektetők beszállópontja

A telepszerűen épített tégla-, illetve paneles lakások adásvétele hagyományosan mintegy nyolcadát teszi ki a hazai lakásforgalomnak. A KSH által már feldolgozott utolsó teljes évben, 2022-ben ugyan ez az arány 13,2 százalékról 12,5 százalékra csökkent, de 2023-ban – az előzetes adatok szerint – e piaci szegmens ledolgozta a megtorpanást, s újra elérheti a 13 százalékos részesedést. Ez az átlagérték azonban óriási eltéréseket rejt, vannak olyan településeink, illetve fővárosi kerületeink, ahol az otthonok túlnyomó többsége valamelyik lakótelepen cserél gazdát. Így például Szekszárdon a teljes forgalom 73 százalékát ezek adják, dominálnak továbbá még Pakson (56 százalék), a fővárosban a XV. kerületben (55 százalék), valamint Százhalombattán (53 százalék). Az adásvételek számát tekintve 2022-ben is Miskolc vezette a ranglistát mintegy ezer tranzakcióval, mögötte ugyan helyet cserélt Debrecen és Budapest III. kerülete, de a további sorrend nem változott 2021-hez képest: Pécs, Szeged, majd Budapestről Újpest és Újpalota következett.
2024. 09. 06. 05:30
Megosztás:

Biciklire pattannál? Most pénzt kaphatsz érte!

Szeptember 21-22-én, immár harmadik alkalommal rendezi meg a Kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ), amely egybe esik az autómentes hétvégével. A program keretén belül országszerte kedvezményekkel várják vendégeiket a Kerékpárosbarát Szolgáltatói hálózat tagjai.
2024. 09. 06. 05:00
Megosztás:

Gyengén kezdte a harmadik negyedévet a magyar gazdaság

Kiskereskedelmi forgalmi adatokat tett közzé a Központi Statisztikai Hivatal a júliusi hónapra vonatkozóan: havi alapon ismét stagnált a forgalom.
2024. 09. 06. 04:30
Megosztás:

Nincs biztosítás az iskolákban leadott mobiltelefonok védelmére

Hétfőtől egy új rendelet alapján a diákok közel hatezer iskolában kötelesek leadni a telefonjaikat, ameddig az épületben tartózkodnak. Mindez jelentős pótlólagos felelősséget ró az oktatási intézményekre, hiszen ezentúl mindegyiküknek naponta sokszáz, akár 50-100 millió forint összértékű műszaki eszköz megfelelő tárolásáról és őrzéséről kell gondoskodniuk úgy, hogy erre jelenleg sem a személyi, sem a műszaki feltételek nem állnak rendelkezésre. Az ezzel járó, folyamatosan fennálló kockázatokat az iskolák jelenleg nem tudják biztosítással fedezni, és ilyen lehetőségre jó eséllyel a belátható jövőben sem lesz módjuk – derül ki az Insura.hu biztosításközvetítő portál alábbi elemzéséből.
2024. 09. 06. 04:00
Megosztás: