Vegyesen indultak az európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 04. 04. 10:30
Megosztás:

Emelkedéssel nyithat a BUX

Enyhe emelkedéssel kezdhet a csütörtöki nyitást követően a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe - írta az MTI-nek küldött előrejelzésében az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.
2024. 04. 04. 10:00
Megosztás:

Erősödtek az ázsiai indexek, többen szünetet tartottak

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön. A sanghaji, a hongkongi és a tajpeji börzén nem volt kereskedés nemzeti ünnep miatt.
2024. 04. 04. 09:30
Megosztás:

A tudatos állattartásban segít hazánk egyik legnépszerűbb prémium kutyatápgyártója, a Panzi-Pet Kft.

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában. Különösen a fiatal generációk számára jelenthet újszerű élményt és felelősségteljes döntést egy kutyatárs bevonása az életükbe. Egy kedves négylábú, azon túl, hogy szeretet és öröm forrása, kihívások sorát is magával hozza. Különösen, amikor a táplálásáról és az egészségéről van szó. A tudatosabb állattartásra nevelés érdekében indított cikksorozatot és a különböző közösségi média csatornákon rövid videós formátumú edukációt Magyarország egyik legnépszerűbb prémium gyártója, a Panzi-Pet Kft.
2024. 04. 04. 09:15
Megosztás:

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 04. 04. 09:00
Megosztás:

Hogyan szerelhető össze a Maritom mobilgarázsa?

Cikkünkben lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan szerelhető össze egy Maritom mobilgarázs.
2024. 04. 04. 08:37
Megosztás:

Nyergesújfalu örülhet

Nyergesújfalun több generáció számára is alkalmas sport- és pihenőparkot alakítottak ki szabadtéri színpaddal és kávézóval, csaknem 200 millió forintból - közölte a vármegyei területfejlesztési szervezet projektmenedzsere az MTI-vel.
2024. 04. 04. 08:30
Megosztás:

Kedvező volt a március az euróövezetben

Az elemzői várakozásokat meghaladó mértékben lassult az euróövezeti éves infláció márciusban az EU statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán ismertetett előzetes adata szerint.
2024. 04. 04. 08:00
Megosztás:

Új vezető a Nestlé Professional hazai üzletágának élén

2024. április 1-től Kapás Gyula tölti be a HoReCa szektorban gasztronómiai és italmegoldásokat kínáló Nestlé Professional üzletágának vezető pozícióját.
2024. 04. 04. 07:30
Megosztás:

Húzzák magukkal az iparági trendek a hullámkartonszegmenst, 2032-ig közel 250 milliárd dollárosra nőhet a piac

A környezetvédelmi szabályozások, a fenntartható anyagok iránti növekvő igény és az e-kereskedelem fellendülése miatt is fejlődést jósolnak az elemzők a hullámkarton-iparban 2024-ben. A hullámkarton csomagolóanyagok legnagyobb felhasználói az élelmiszer- és az italipar, a gyártási folyamatok során pedig már az újrahasznosított hullámkarton került túlsúlyba. Egyes globális folyamatok befolyásolhatják ugyan az iparág jövedelmezőségét, de az IMARC Group szerint egészen 2032-ig évi 2,1 százalékos növekedési ütemre lehet számítani a piacon.
2024. 04. 04. 07:00
Megosztás:

Indulnak az új ciklus agrárpályázatai

Nemcsak a földeken indul meg tavasszal a munka: ilyenkor nyílik meg az uniós agrártámogatási rendszeren alapuló egységes kérelmek benyújtási felülete a Magyar Államkincstárnál. Ráadásul idén már az új EU-s költségvetési időszak Közös Agrárpolitikájának megfelelően lehet az egyes beruházási támogatásokra is pályázni. Az OTP Bank a közvetlen támogatási jogcímek előfinanszírozásával áll a gazdák rendelkezésére, a pályázatok esetében pedig szakmai segítséget is nyújt az érdeklődő mezőgazdasági termelőknek.
2024. 04. 04. 06:30
Megosztás:

Közel 70 százalékos árbevétel-növekedés – közzétette közgyűlési előterjesztéseit a VERTIKAL Group Nyrt.

Közzétette éves rendes közgyűlésének előterjesztéseit és határozati javaslatait, valamint a 2023-as üzleti évre vonatkozó, nem auditált eredménykimutatásait a VERTIKAL Group Nyrt. A Budapesti Értéktőzsde középvállalati platformján, a BÉT Xtenden jegyzett társaság eredményes évet tudhat maga mögött: az értékesítés nettó árbevétele az előző évhez közel 70 százalékkal növekedve elérte a 12,5 milliárd forintot, az adózott eredmény pedig több mint 760 millió forint volt.
2024. 04. 04. 06:00
Megosztás:

Az elektromos autózás nem csak környezeti szempontból előnyös

Az elektromos autózás egyre elterjedtebb és ez jelentős változásokat hoz az autóiparban és a közlekedési kultúrában egyaránt. Ennek a technológiai átállásnak számos előnye van, amelyek nem csak a környezetre gyakorolt pozitív hatásokban mutatkoznak meg, hanem gazdasági és társadalmi szempontból is előnyöket kínálnak.
2024. 04. 04. 05:00
Megosztás:

Erre figyelj, ha megkapod a NAV-tól az SZJA bevallásodat!

A személyi jövedelemadó (szja) bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani; a jóvá nem hagyott tervezetek az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek tervezetének kivételével május 21-én automatikusan bevallássá válnak - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.
2024. 04. 04. 04:30
Megosztás:

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot - közölte a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.
2024. 04. 04. 04:00
Megosztás:

Jelentős fejlesztési potenciál rejlik a magyar vállalatok ügyfélszolgálati folyamataiban

Gőzerővel fejlesztik a cégek ügyfélszolgálati folyamataikat, így már átlagosan legalább négy különböző csatornán lehet elérni a nagy ügyfélforgalmat bonyolító magyar vállalatokat – állapította meg a KPMG friss magyarországi kutatásában. A különböző képességekkel rendelkező chatbotokat egyre több cég igyekszik mesterséges intelligenciával felruházni, ugyanakkor jelenleg a legnagyobb kihívás a vállalatoknak mégiscsak az, hogy saját belső működésüket optimalizálják. Nem elég ugyanis csupán az elérést biztosítani az ügyfélszolgálat felé, hanem valódi és gyors válaszokkal kell tudni előremozdítani az ügyfelek kéréseit, panaszait, érkezzen az bármely csatornán. Ráadásul mindezt függetlenül attól, hogy vállalaton belüli munkatárstól vagy külső ügyféltől, vásárlótól érkezik a kérés.
2024. 04. 04. 03:30
Megosztás:

A magyarok bankbetétjeinek nyolcadát már külföldre vitték

A magyarok bankbetétjeinek a nyolcada már külföldön van. A hazai befektetők 2011-ben kezdték gyors ütemben kivinni a pénzüket az országból, de a folyamat 2022-ben pörgött fel igazán. 2023 végén már csaknem 1700 milliárd forintnyi összeget tartottak külföldi bankbetétekben - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 04. 04. 03:00
Megosztás:

A sárga csekk most tényleg mehet a kukába - más van helyette

Április 1-től minden hazai fogyasztó és vállalkozás teljesítheti fizetési tranzakcióit fizetési kérelem elfogadásával és arra válaszul azonnali fizetés kezdeményezésével - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán az MTI-vel.
2024. 04. 04. 02:00
Megosztás:

Nem jön a nyugdíj, sem a levelek - sztrájkolnak a postások

A postások munkaügyi konfliktusának mielőbbi megoldását sürgette kedden Marcel Ciolacu román kormányfő, miután a román posta alkalmazottai második napja folytatják a hétfőn elkezdett általános sztrájkot.
2024. 04. 04. 01:00
Megosztás:

Új hatásköröket kaphat a GVH

Még hatékonyabb lehet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyvédelmi tevékenysége, az igazságügyi tárgyú törvények módosítása keretében ugyanis számos ponton módosulhat a versenytörvény is - tájékoztatta a versenyhatóság szerdán az MTI-t.
2024. 04. 04. 00:30
Megosztás: