Ez történt augusztusban a magyar tőzsdén

Az augusztus 5-i, globális tőzsdei zuhanás ellenére stabil hónapot zárt a Budapesti Értéktőzsde: a BÉT vezető indexe, a BUX júliushoz képest végül enyhe, mindössze 1,6 százalékos csökkenéssel fejezte be az augusztust. Az azonnali részvénypiac forgalma több mint 233,7 milliárd forintot tett ki, amely napi átlagban 11,7 milliárd forintnak felel meg. Augusztusban a legnagyobb érdeklődést keltő részvények az OTP Bank, a Richter Gedeon és a MOL voltak, 138,6, 37,5 és 37,2 milliárd forint értékű forgalommal. A brókercégek közül ismét a Concorde, a Wood & Company és az ERSTE emelkedtek ki.
2024. 09. 03. 04:00
Megosztás:

Új oktatási intézményeket és képzéseket indít a Máltai Szeretetszolgálat

Zalakomárban mini bölcsődét, Marcaliban fejlesztő óvodát indít szeptemberben a Máltai Iskola Alapítvány, a szervezet Óbudai Technikum és Szakképző Iskolájában pedig az országban az elsők között indul el az óvodai nevelő okleveles technikus képzés - közölte a szeretetszolgálat hétfőn az MTI-vel.
2024. 09. 03. 03:30
Megosztás:

2-3 éves hátrányt dolgoztak le a lakásvásárlók augusztusban

Rákapcsolt az országos lakóingatlan-piac augusztusban. Az eladó lakások és házak iránti kereslet jelentősen erősödött az egy-két évvel korábbi gyenge szinthez képest, és alig maradt el 2021 augusztusi értéktől, amikor a koronavírus-járványból lábalt ki a lakáspiac. A kereslet felfutása pedig a kínálatot is elkezdte felszívni, ami ennek megfelelően csökkenő tendenciát mutat - áll az ingatlan.com összeállításában, amely az országos lakóingatlan-piac keresleti és kínálati oldalán történt augusztusi változásait ismerteti.
2024. 09. 03. 03:00
Megosztás:

Partnerségre lépett a Novartis Hungária és a Goodwill Pharma

Együttműködési megállapodást kötött a Novartis Hungária és a Goodwill Pharma. A partnerség elsődleges célja a portfolio-stratégiák optimalizálása, mely a hazai gyógyszerellátás-biztonság növeléséhez is hozzájárulhat. Hosszú távon azonban az együttműködés a két vállalat szándékai szerint regionális szintre is léphet, valamint a kutatás-fejlesztés területére is kiterjedhet.
2024. 09. 03. 02:30
Megosztás:

A Stadler világújdonsága: az RS ZERO szolnoki kocsiszekrénnyel

Az RS ZERO-val a vasúti járműgyártó a sikeres Regio-Shuttle RS1 modell utódját leplezte le múlt héten a Stadler a berlini gyárában. A járművet a szakmai közönségnek a világ vasúti járműiparának legjelentősebb eseményén, a berlini InnoTranson mutatja be a Stadler hivatalosan. Jelenleg két modern és környezetbarát hajtástechnológia áll rendelkezésre: a hidrogén és az akkumulátor. Mindkettő lehetővé teszi a jövőben a mellékvonalak szén-dioxid kibocsátásmentes üzemeltetését. A nem villamosított mellékvonalak számára környezetbarát megoldást kínáló innováció magyar kezek munkáját is dicséri, hiszen a prototípus kocsiszekrénye a Stadler szolnoki kocsiszekrény üzemében készült. A hazai hozzáadott értékkel készült RS ZERO új fejezetet nyithat a fenntartható mobilitás terén.
2024. 09. 03. 02:00
Megosztás:

Így indult az új fizetési megoldás, a qvik

Sikeresen elindult az új fizetési rendszer szeptember 1-jén, a qvik elnevezésű azonnali fizetési megoldás minden elemében hazai, erősíti Magyarország pénzügyi szuverenitását, digitális és biztonságos, valamint versenyképes - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a qvik hétfői budapesti bemutatásán.
2024. 09. 03. 01:30
Megosztás:

Nyugdíjba készülök - a szolgálati idő milyen évekből tevődik össze pontosan?

Hogyan határozzák meg, hogy kinek mekkora lesz a nyugdíja? Milyen tényezőket vesznek figyelembe a nyugdíj összegének kiszámításakor? Egy biztos: a szolgálati évek száma az egyik legfontosabb tényező, amely jelentősen befolyásolja a nyugdíj mértékét. De mi számít szolgálati időnek?
2024. 09. 03. 01:00
Megosztás:

Vajon ez a kripto berobban szeptemberben?

A projekt egy egyedülálló Play-to-Earn játékkal is érkezik, amely vadnyugati tematikájú doge párbajra invitálja a játékosokat. A játékosok Shiba Shootout érmék felhaszálásával fejleszthetik Shiba marsallt és mesterlövészeit, amivel még több tokent szerezhetnek.
2024. 09. 03. 00:01
Megosztás:

Ennyivel növekszik a tanárok bére

A kormány intézkedésének hála soha nem látott pedagógus béremelés indult: idén 32,2 százalékkal nőtt a tanárok bére, jövőre pedig 21 százalékos béremelés várható - írta Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője hétfői MTI-hez eljuttatott közleményében.
2024. 09. 02. 23:00
Megosztás:

Olaszországban is betiltották az iskolai mobilozást

Tilos a mobiltelefon használata az általános iskolákban az idei tanévtől kezdve, amit az olaszok nyolcvanhárom százaléka támogat egy hétfőn közzétett felmérés szerint.
2024. 09. 02. 22:00
Megosztás:

Fiatal médiatehetségeket keres a közmédia

A jövőjüket a médiában tervező fiatalok jelentkezését várja tehetséggondozó programjába a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája hétfőn az MTI-vel.
2024. 09. 02. 21:30
Megosztás:

13 év fegyházra ítélték a Quaestor-ügy elsőrendű vádlottját

A Fővárosi Törvényszék hétfői ítéletében 13 év fegyházbüntetésre ítélte a Quaestor-ügy elsőrendű vádlottját.
2024. 09. 02. 20:00
Megosztás:

A Tron befektető 1000 dollárt 10 000 dollárra növelt az AI kriptovaluta CYBRO-val

Egy ügyes húzás a kriptovaluta piacon tízezer dollárosra növelheti az ezer dolláros befektetést. Mi ilyenkor a varázslatos összetevő? Egy csúcstechnológiás, mesterséges intelligencia által vezérelt kriptovaluta, a CYBRO. Tudja meg, hogyan készíti elő ez a digitális kincs az utat más, hasonló növekedésre esélyes tokenek számára. Merüljön el a fejlődő kriptovilágban, hogy felfedezze a rejtett kincseket.
2024. 09. 02. 19:45
Megosztás:

Újra növekvő ALTEO EBITDA a második negyedévben a csökkenő energiaár-környezet ellenére

A mérséklődő energiapiaci ár-környezet ellenére is sikerült a 2022-es energiaárrobbanás előtti időkre jellemzőnél magasabb szinten tartani az ALTEO eredményességét az év első felében, negyedéves összehasonlításban pedig még növekedett is a cég EBITDA-ja. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzett vállalat vezetése kedvezőnek ítéli az egyes üzletágak eredményét, kiemelve a hulladékgazdálkodási terület dinamikáját.
2024. 09. 02. 19:30
Megosztás:

A ChatGPT merész technikai előrejelzést tett a negyedik negyedév kriptovaluta vezetőiről (Spoiler: XRP és Cardano nem szerepel a listán)

A bikapiac és az altcoinszezon közeledik, jelentős mozgások várhatók hamarosan. A piac egyelőre nyugodt, de az altcoinok készen állnak a fellendülésre. A csend ellenére a robbanásszerű növekedés lehetősége igen magas. Kulcsfontosságú kriptovaluták állnak készen a felívelésre, izgalomban tartva a rajongókat. Azonban olyan nevek, mint az XRP és a Cardano feltűnően hiányoznak az előrejelzésből. Ez a cikk bemutatja, mely coinok vezethetik a negyedik negyedévet. Az előrejelzések a ChatGPT merész jóslatán alapulnak, amely meglepő szereplőket sejtet a kripto piacon. Maradj velünk, hogy felfedezd azokat a kriptovalutákat, amelyek várhatóan dominálni fogják a közelgő bikapiacot, és újraértelmezik a piaci környezetet.
2024. 09. 02. 19:00
Megosztás:

Egyesítette erőit a Packeta és a FoxPost

Lezárult az ügylet, mellyel Magyarország legnagyobb személyes csomagátadási pont hálózata jött létre, amely több mint 2 700 csomagautomatát és 1 800 csomagátvételi pontot kínál az ügyfelek számára. A FoxPost Packetához való csatlakozásával a két cég magas színvonalú szolgáltatásai egyesülnek, létrehozva Magyarország legnagyobb csomagautomata-hálózatát.
2024. 09. 02. 18:30
Megosztás:

700 termék árát csökkentették Szerbiában

A rosszabb anyagi helyzetben lévők életkörülményeinek javítása érdekében a szerb kormány mintegy 700 termék árát csökkentette jelentősen, a bejelentések szerint a kijelölt élelmiszerek és tisztítószerek ára vasárnaptól október végéig marad alacsony.
2024. 09. 02. 18:00
Megosztás:

Nagy horderejű átigazolások 2024 nyarán: Új sztárok a legjobb klubokban

A 2024-es nyári átigazolási időszakban számos érdekes átigazolás történt, amelyek jelentős hatással lehetnek az európai futball erőviszonyokra. Az óvatosabb költekezés általános tendenciája ellenére egyes klubok jelentős felvásárlások mellett döntöttek.
2024. 09. 02. 17:30
Megosztás:

Ennyit csökkent az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménye

Augusztusban a júliusival és a júniusival megegyező mértékben csökkent a feldolgozóipar teljesítménye az euróövezetben a londoni S&P Global Market Intelligence és a Hamburg Commercial Bank AG beszerzésimenedzser-indexe (BMI) alapján.
2024. 09. 02. 17:00
Megosztás:

Ezek a változások befolyásolják idén az ingatlanpiacot

Az ingatlanállomány állapotára hosszú távon is pozitív hatással lehetnek az idén életbe lépett változások, mint például, hogy szigorodtak az energetikai elvárások az új ingatlanok használatba vételénél és elindult az otthonfelújítási program is - közölte a Duna House hétfőn az MTI-vel.
2024. 09. 02. 16:30
Megosztás: