Ezt nem gondoltuk volna: még segít is a hazai webshopoknak a Temu

Minden ötödik itthon bankkártyával fizetett forintot az interneten költünk el, egy-egy fizetés során az átlagos kosárérték 45 százalékkal magasabb, mint a fizikai bankkártyás fizetéskor – hívja fel a figyelmet Gergely Péter. A BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint az ultraolcsó ázsiai webshopnak is köszönhető, hogy a neten elköltött pénzek egyre nagyobb része hazai kereskedőket gazdagít.
2024. 03. 22. 08:30
Megosztás:

Eltűntek a generált Google Cégprofil oldalak

Márciusban lépett érvénybe a Google legújabb változása, amely különösen a kisvállalkozások számára lehet fontos.
2024. 03. 22. 08:00
Megosztás:

Szakértők szorosan figyelemmel kísérik a Solanát, a Render Tokent és a KangaMoont, mivel a KANG az égbe szökik 180%-kal

Néhány érme kiemelkedik a kriptopiac szakértői és kereskedői számára. Míg a Solana (SOL) és a Render Token (RNDR) már egy ideje nagy figyelmet kap, egy új meme érme, a KangaMoon (KANG) 180%-os emelkedéssel lépett színre. Számos elemző sugallja, hogy ez a 4. szakaszbeli előértékesítési csillag elérheti az 0,5 dollárt 2024-ben. Nézzük meg, hogy miért.
2024. 03. 22. 07:00
Megosztás:

Kutatás: főleg a jómódúak profitálnak a családtámogatásokból

Egy friss kutatás szerint a rászorultsági elv 2010. után háttérbe szorult a magyar családtámogatási rendszerben, az erre fordított összeg többsége ma már vállaltan olyan formákban kerül a lakossághoz, amelyeknél a jómódú háztartások előnnyel indulnak.
2024. 03. 22. 06:00
Megosztás:

Megkezdte a Keleti gázellátó rendszer kiépítését a Gazprom

Megkezdte a Szibéria ereje és a Szahalin-Habarovszk-Vlagyivosztok gázvezeték összekötését a Gazprom a több mint 800 kilométereres Belogorszk-Habarovszk szakasz építésével - közölte az orosz állami gázvállalat csütörtökön a Telegram-csatornáján.
2024. 03. 22. 05:30
Megosztás:

Ma rendezik meg az idei Föld órája akciót

Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Az akcióhoz Budapest mellet több hazai vidéki település is csatlakozik - közölte a WWF Magyarország pénteken az MTI-vel.
2024. 03. 22. 05:00
Megosztás:

Ma rendezik meg az idei Föld órája akciót

Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Az akcióhoz Budapest mellet több hazai vidéki település is csatlakozik - közölte a WWF Magyarország pénteken az MTI-vel.
2024. 03. 22. 05:00
Megosztás:

Emelkedett a Conference Board amerikai gazdasági teljesítményindexe

Februárban két éve először emelkedett az amerikai Conference Board gazdaságkutató intézet összetett teljesítményindexe.
2024. 03. 22. 05:00
Megosztás:

Internetes szolgáltatókat ellenőrzött Heves vármegyében a NAV

Internetes szolgáltatókat ellenőrzött Heves vármegyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), köztük például testregenerátort vagy halottlátót. A tizenhét ellenőrzésből tizenhárom esetben találtak valamilyen szabálytalanságot, emiatt 2,5 millió forint mulasztási bírság kiszabása várható - közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.
2024. 03. 22. 04:30
Megosztás:

Nem módosította alapkamatát a Bank of England

A várakozásoknak megfelelően nem módosította tavaly augusztus óta érvényes 5,25 százalékos alapkamatát idei második kamatdöntő ülésén a Bank of England. A brit jegybank kormányzója ugyanakkor közelgő kamatcsökkentésre utalt csütörtöki nyilatkozatában. Londoni elemzők júniusra valószínűsítik a kamatcsökkentési ciklus kezdetét.
2024. 03. 22. 04:00
Megosztás:

Pert indított azt Apple ellen az amerikai kormány és tucatnyi szövetségi állam

Erőfölénnyel való visszaélés miatt az Egyesült Államok kormánya és tucatnyi szövetségi állam indított pert csütörtökön az Apple amerikai technológiai óriásvállalat ellen.
2024. 03. 22. 03:30
Megosztás:

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.
2024. 03. 22. 03:00
Megosztás:

Pénzügyi horoszkóp a hétvégére - a MÉRLEG lottón nyerhet, a BAK bukni fog

Minden csillagjegy számára elmondható, hogy a hét hátralévő része pénzügyi kihívásokkal és lehetőségekkel egyaránt teli lesz. Fontos, hogy ne hagyják magukat elragadni a pillanat hevében, és minden döntést gondosan mérlegeljenek. A befektetések és a pénzügyi manőverek mellett ne feledkezzenek meg a személyes fejlődésükre és a hosszú távú céljaikra való összpontosításról sem. A szerencse változó, de a tudatos és megfontolt cselekvés állandó érték.
2024. 03. 22. 02:00
Megosztás:

Rettegjen az ember ha sok készpénzt tart otthon? Megszüntetik a készpénzt?

Egyre inkább teret hódítanak a digitális fizetések (pl. bankkártya, paypal, fizetési kérelem stb.), miközben a magyar lakosság jelentős része még a készpénzt használja a legszívesebben. Folyamatosan próbálják kiszorítani a készpénzt a fizetési forgalomból, és egyre többet olvashatunk arról, hogy a teljesen készpénz-mentes világ felé tartunk. Kell-e félnünk a készpénz eltűnésétől, megszűnésétől? Szakértők mondják el véleményüket a témában.
2024. 03. 22. 01:00
Megosztás:

Egy új kripto előértékesítés veri a Bitcoin, a Solana és az XRP árfolyamát

A kriptopénzpiac idén nagy tőkebeáramlást tapasztalt, bár a nagy tőkebefektetők március közepén jelentős korrekciót élhettek át. Míg az olyan bevált szereplők, mint a Bitcoin, a Solana és az XRP továbbra is a legnépszerűbb kriptopénz eszközök közé tartoznak, folyamatosan új tokenek jelennek meg, amelyek a reflektorfényből szintén részesedni szeretnének.
2024. 03. 22. 00:02
Megosztás:

Romlott Magyarország versenyképessége az uniós rangsorban

Magyarország versenyképessége két helyet romlott 2023-ban a megelőző évhez képest, és az EU 27 országa közül a 19. helyre csúszott vissza - derül ki a jegybank 2023-as Versenyképességi jelentéséből, amit Kuti Zsolt, az MNB monetáris politikáért, pénzügyi elemzésekért és statisztikáért felelős ügyvezető igazgatója ismertetett csütörtökön online sajtótájékoztatón.
2024. 03. 21. 23:30
Megosztás:

Emelkedéssel zártak a New York-i tőzsde főbb mutatói

Emelkedéssel zártak csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2024. 03. 21. 23:00
Megosztás:

Globális hálózatának bővítéséről és csökkenő éves bevételről számolt be a DACHSER

A DACHSER német logisztikai vállalat 2023-ban befektetések, számos felvásárlás és vegyesvállalat révén révén bővítette hálózatát, a gyenge globális logisztikai kereslet miatt csökkenő éves bevétel mellett - tájékoztatta a cég az MTI-t csütörtökön.
2024. 03. 21. 22:30
Megosztás:

Elkezdődtek az európai uniós támogatású fejlesztések Zalaegerszegen

Megérkeztek a szükséges európai uniós források, így elkezdték Zalaegerszegen a mintegy 8,5 milliárd forintos TOP Plusz programból megvalósuló fejlesztéseket - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.
2024. 03. 21. 22:00
Megosztás:

A magyar építőipar erősítéséről tárgyalt Varga Mihály az ÉVOSZ elnökével

A kedvezményes lakásáfa meghosszabbításáról és a magyar építőipari vállalkozások versenyképességének javításáról egyeztetett Varga Mihály pénzügyminiszter Koji Lászlóval, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével a Pénzügyminisztériumban (PM) - tájékoztatta a szaktárca közleményben az MTI-t csütörtökön.
2024. 03. 21. 21:30
Megosztás: