Elkezdődtek az európai uniós támogatású fejlesztések Zalaegerszegen

Megérkeztek a szükséges európai uniós források, így elkezdték Zalaegerszegen a mintegy 8,5 milliárd forintos TOP Plusz programból megvalósuló fejlesztéseket - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.
2024. 03. 21. 22:00
Megosztás:

A magyar építőipar erősítéséről tárgyalt Varga Mihály az ÉVOSZ elnökével

A kedvezményes lakásáfa meghosszabbításáról és a magyar építőipari vállalkozások versenyképességének javításáról egyeztetett Varga Mihály pénzügyminiszter Koji Lászlóval, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével a Pénzügyminisztériumban (PM) - tájékoztatta a szaktárca közleményben az MTI-t csütörtökön.
2024. 03. 21. 21:30
Megosztás:

Az erdőkre alapozó innováció válaszokat ad a klímaváltozásra

Az erdők az ország zöld vagyonának stratégiai fontosságú elemét jelentik, a kormányzat pedig kiemelten támogatja az erdőre alapozó innovációk megvalósulását, mivel azok közvetlenül hozzájárulnak az erdők megőrzéséhez és gyarapításához, ezen keresztül pedig a klímasemlegességi célok eléréséhez - mondta az Agrárminisztérium (AM) csütörtöki közleménye szerint az erdőkért és földügyekért felelős államtitkár csütörtökön, az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából rendezett konferencián.
2024. 03. 21. 21:00
Megosztás:

Az előfizetéses streaming repíti a zeneipart

Az előfizetéses online zenehallgatás repítette 2023-ban a hangfelvételipart. Utóbbi összbevétele tavaly 10,2 százalékkal 28,6 milliárd dollárra nőtt, Magyarországon 16 százalékos növekedés mellett 9,3 milliárd forint volt ez a szám.
2024. 03. 21. 20:30
Megosztás:

Minden harmadik magyar kártyabirtokos fizet rendszeresen mobillal

A Mastercard ma publikálta Bankkártya Használati Szokások és Attitűdök című kutatásának eredményeit, amelyben a magyar városi lakosság fizetési szokásait térképezi fel és teszi követhetővé immáron 15 éve. A legfrissebb eredmények alapján a magyar felhasználók digitalizáltsága tovább nőtt, elsősorban a mobilfizetés és az online vásárlás terén, de például a külföldi utazások és költések is újra elérték a pandémia előtti szintet.
2024. 03. 21. 20:00
Megosztás:

Vegyesen változott csütörtök estére a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök estére a reggeli szintekhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 03. 21. 19:30
Megosztás:

Pluszban zártak a nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 03. 21. 19:00
Megosztás:

Enyhén csökkent ma a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 141,42 pontos, 0,21 százalékos csökkenéssel 65 841,44 ponton zárt csütörtökön.
2024. 03. 21. 18:30
Megosztás:

Korán jött a kikelet a balatoni ingatlanpiacra

Az átlagosnál is nagyobb visszaesést tapasztaltak a Balaton környékén a lakástranzakciók számában 2023-ban. Eltűntek a befektetők, és még a nyaralók számára oly kedvelt déli parton is jobbára csak olyanok vásároltak, akiknek a családjuk mindennapi lakhatására kellett megoldást találniuk. Az OTP Ingatlanpont szakértői azonban úgy látják, az idei év első két hónapja már látványos erősödést hozott a piacon.
2024. 03. 21. 18:00
Megosztás:

Miről árulkodik egy talpalatnyi föld?

A csillagászati tavasz első napján látványos talajvizsgálatot, egy homokhátsági talajszelvényt mutatott be az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet a Magyar Talajtani Társaság által kezdeményezett, országos akció keretében. Az ismeretterjesztő programmal az egészséges termőtalaj fontosságára hívták fel a figyelmet és a talaj megóvására figyelmeztettek. A termőtalajok minősége mindannyiunk életét és élelmiszerellátását meghatározza, talajaink azonban mára veszélybe kerültek: a nem fenntartható földhasználat és mezőgazdasági gyakorlatok következtében a termőtalajainkat riasztó ütemben veszítjük el, annak ellenére, hogy több olyan művelési mód és tudás birtokában vagyunk, amelyeket szélesebb körben alkalmazva visszafordíthatnánk a vészjósló folyamatokat.
2024. 03. 21. 17:30
Megosztás:

„Great Place to Work” – Első alkalommal került be a legjobb munkahelyek közé az Allianz Hungária

A Workmonitor kutatásával összhangban a „Great Place to Work” eredményei is azt támasztják alá, hogy a jelenlegi gazdasági bizonytalanság új dimenziót nyitott a dolgozók prioritásai és várakozásai terén, ezért ma a munkavállalók hatalmas értéket tulajdonítanak az olyan munkahelynek, amely biztonságot nyújt és pénzügyileg stabil, és ahol továbbra is kiemelten kezelik a munka-magánélet egyensúlyát, a flexibilis munkavégzést, de ugyanígy alapvető a munkahely által képviselt értékrend és a befogadó légkör is.
2024. 03. 21. 17:00
Megosztás:

500 millió eurót lehetne spórolni a vegyes elektromos flottákkal

Az EIT InnoEnergy friss tanulmánya szerint az e-áruszállító kerékpárokból és e-autókból álló vegyes elektromos flották jelentős költségeket takaríthatnak meg a városi logisztikai szolgáltatóknak a 100%-ban e-autó flotta üzemeltetéséhez képest. Egyúttal jelentősen hozzájárulhatnak a városok életminőségének javításához.
2024. 03. 21. 16:30
Megosztás:

Megbírságolta a TV2-t az NMHH

A TV2 két műsorszámát is vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa; a testület szerződéses vállalás nemteljesítése miatt is intézkedett - közölte az NMHH kommunikációs igazgatója csütörtökön az MTI-vel.
2024. 03. 21. 16:00
Megosztás:

Pluszban nyitottak az amerikai tőzsdék

Erősödéssel nyitottak az amerikai értékpapírpiacok csütörtökön.
2024. 03. 21. 15:30
Megosztás:

A magyar családok 5000 forintnál többet költenek húsvéti ajándékra gyermekenként

Magyarországon idén húsvétkor a nagyszülők és a szülők többsége 5000 forintnál többet költene ajándékra gyermekenként - derül ki a REGIO Játékkereskedelmi Kft. friss, online felméréséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.
2024. 03. 21. 15:00
Megosztás:

Megjelentek az első új erdészeti pályázati felhívások

Megjelentek az első erdészeti vidékfejlesztési pályázati felhívások a 2027-ig tartó KAP Stratégia Terv keretei között, így a Natura 2000 területen folytatott erdőgazdálkodási tevékenységhez kapcsolódó kompenzáció kifizetését lehetővé tévő és az erdőkárok helyreállítását támogató felhívás - jelentette be csütörtökön az Agrárminisztérium (AM).
2024. 03. 21. 14:30
Megosztás:

Döntött a Fed, elmaradt a várt szigor

Az előzetes várakozásoknak megfelelően nem változtatott a kamatokon a Fed, így továbbra is az 5,25-5,5%-os tartományban marad az irányadó ráta.
2024. 03. 21. 14:00
Megosztás:

Az agrárvállalkozások csaknem fele számol az EU pályázati forrásaival

Bizakodó hangulat jellemzi a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart az Európai Unió Vidékfejlesztési Programjának indulásával - derül ki az MBH Bank hazai agrárvállalkozások helyzetét vizsgáló közvélemény-kutatásából, amelynek összefoglalóját csütörtökön juttatták el az MTI-nek.
2024. 03. 21. 13:30
Megosztás:

Részvények, alapok és technológia – így fektetnek be a magyarok

Miközben részvényekből az európai átlagnál kevesebbet tartanak a Lightyear magyarországi ügyfelei, a tőzsdén kereskedett befektetési alapok (ETF-ek) vásárlásában aktívabbak azoknál – derül ki az egyszerű, alacsony költségű befektetési lehetőségeket kínáló pénzügyi startup friss statisztikáiból. Ezekből az is kiolvasható, hogy – szintén a többi európai országgal összehasonlítva – a magyarok egyre többet fektetnek be az amerikai technológiai szektorba.
2024. 03. 21. 13:00
Megosztás:

Az Európai Bizottság egy erősen egyszerűsített verzióban fogadta el a Vállalatok Fenntarthatósági Átvilágításáról szóló Irányelvet, a CSDDD-t

Több hónapnyi halogatás és zárt ajtók mögött folyó egyeztetések után 2024. március 15-én az Európai Bizottság elfogadta a Vállalatok Fenntarthatósági Átvilágításáról szóló Irányelvet (Corporate Sustainability Due Diligence Directive), amely röviden, mint CSDDD, vagy CS3D kering a köztudatban több mint két éve.
2024. 03. 21. 12:30
Megosztás: