A Bitcoin még márciusban elérheti a 80 ezer dollárt, míg egy másik projekt a tőzsdére megy

A Bitcoin (BTC) továbbra is nagyon forró téma ezen a héten, a vezető kriptovaluta most 72 000 dollár felett kereskedik. Egyre több a spekuláció arról, hogy a BTC nemsokára újabb emelkedő szakaszba lép, és a hónap végére akár a 80 000 dollárt is átlépheti.
2024. 03. 17. 00:01
Megosztás:

Valaki megint nyert a lottón, de most nem vitt sokat

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 11. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 03. 16. 23:00
Megosztás:

Szoboszlai Dominikkel tuningol a Magyar Telekom

Hosszú távú együttműködést kötött a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, a Liverpool középpályása, Szoboszlai Dominik és a Magyar Telekom. A megállapodás első lépéseként a válogatott sportoló és a Telekom arra biztatja a magyarokat, hogy a nehéz körülmények ellenére ne adják fel, hanem használják a bennük rejlő képességeket, azaz éljenek a “tuning” lehetőségével.
2024. 03. 16. 22:00
Megosztás:

2024 második félévében újra eljön az ingatlanbefektetések ideje

Nehéz éveket tudhat maga mögött mind az európai, mind a hazai építőipar, ám a gazdasági környezet konszolidációja, a tavalyi év végén megindult lakáspiaci folyamatok és a támogatási rendszer változásai már előre vetítik a 2024 második felében várható fordulatot – derült ki az MBH Bank újonnan indult ágazati kitekintő rendezvénysorozatának első sajtóbeszélgetésén. A magyar gazdaság különböző szektorait górcső alá helyező szakmai eseményeken a bank az épp vizsgált ágazat gazdasági környezetének elemzése mellett betekintést enged a terület finanszírozása során nyert üzleti tapasztalataiba is.
2024. 03. 16. 21:00
Megosztás:

Töretlen a Baross Gábor Hitelprogram lendülete: közel 140 milliárd forintnál a szerződött ügyletek

Alig két hónap leforgása alatt a magyar vállalkozások több mint 139 milliárd forint összegben kötöttek hitelszerződéseket a Baross Gábor Hitelprogram keretében. A január 15-én újranyitott hitelprogram 200 milliárd forintos többletkeretét rekordsebességgel, mintegy egy hónap alatt merítették ki a hazai vállalatok, a beérkezett hitelkérelmek elbírálása már lezárult, a lízingigényléseké pedig még folyamatosan zajlik. Az EXIM Magyarország eddig 185 darab hitelkérelmet hagyott jóvá 163 milliárd forint értékben, az ügyletek 42 százaléka a kkv-szektorból került ki.
2024. 03. 16. 20:00
Megosztás:

REVOLUT készpénzfelvételi limit - hogyan csináld, hogy nullába kerüljön mindig?

Revolut készpénz felvétel ingyenesen. Revolut készpénzfelvétel Euró. Mennyi a Revolut készpénzfelvételi limit? Hogyan és mennyi készpénzt lehet ingyenesen felvenni bankautomatából (ATM) Revolut kártyával.
2024. 03. 16. 19:00
Megosztás:

230 millió forintból bővítette gépparkját a miskolci M-Plus Central Europe Kft.

A miskolci székhelyű M-Plus Central Europe Kft. (korábbi nevén Toolstyle Szerszám- és Alkatrészgyártó Kft.) 232 millió forintos beruházással bővítette gépparkját - közölte a vállalat az MTI-vel.
2024. 03. 16. 18:00
Megosztás:

Vaughan Gething lesz az új walesi miniszterelnök

Vaughan Gething lesz Wales új miniszterelnöke a választási folyamat szombaton bejelentett eredménye alapján. Gething elődje, Mark Drakeford december 13-án jelentette be váratlanul lemondási szándékát.
2024. 03. 16. 17:00
Megosztás:

Együttműködött a napelemes cég a GVH-val, jól járnak az érintett fogyasztók

Több mint 1600 fogyasztó kap kompenzációt az EU SOLAR Nyrt.-től a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően. A napelemek telepítésével foglalkozó cég vállalta, hogy három évig ingyenesen nyújt szervizelési és karbantartási szolgáltatást azon ügyfeleinek, akik a 2022 nyarán indult versenyfelügyeleti eljárással érintett pályázat keretében eredetileg vele szerződtek napelemrendszer telepítésre. Ez összesen több, mint 72 millió forintos közvetlen kompenzációt jelent az érintett fogyasztóknak úgy, hogy nem kell fizetniük 3 évig a cég által felajánlott szolgáltatásért. Az önkéntes kötelezettségvállalásnak köszönhetően a GVH Versenytanácsa nem állapított meg jogsértést.
2024. 03. 16. 16:00
Megosztás:

A lakásbiztosítással rendelkezők 45 százaléka nem aktualizálja biztosítását

A lakásbiztosítás a legnépszerűbb biztosítási forma Magyarországon, ennek ellenére a lakásbiztosítással rendelkezők 45 százaléka nem aktualizálja biztosítását – többek között ez derült ki az MBH Bank által készített reprezentatív felmérésből. Noha a piaci adatok alapján a hazai ingatlantulajdonosok 72-74 százaléka rendelkezik lakásbiztosítással, még így is 1-1,2 millió olyan otthon van, ami nincs biztosítva. Március 1-jén kezdetét vette az országos lakásbiztosítási kampány, amelynek keretében megnyílt a lehetőség, hogy a lakástulajdonosok aktualizálják, vagy más szolgáltatónál kössék újra biztosításukat. A kampány az alulbiztosítottság csökkentésére, valamint a biztosítási penetráció növelésére is pozitív hatással lehet.
2024. 03. 16. 15:00
Megosztás:

Fejlesztett a páncélszekrényeket gyártó Strauss Metal

Termékei további fejlesztését szolgáló gépeket szerzett be és korszerűsítette gyárát a páncélszekrényeket gyártó pécsi Strauss Metal Kft. - tájékoztatta a több mint harminc éve működő, magyar tulajdonú társaság az MTI-t.
2024. 03. 16. 14:00
Megosztás:

Nehéz évre számít a német vegyipar

Nehéz évre számít idén is a német vegyipar - közölte az ágazat szakmai képviseleti szervezete, a VCI szombaton honlapján.
2024. 03. 16. 13:00
Megosztás:

Ömlött a pénz a kriptopiacra februárban

Izgalmas hónapot zárt a kriptopiac februárban: a teljes piaci kapitalizáció 40%-kal emelkedett ebben a hónapban, amelyben lényeges szerepet játszott a BTC ETF-ekbe beáramló jelentős mennyiségű tőke, ám nem lehet figyelmen kívül hagyni az EigenLayer 180%-os TVL bővülését, az Uniswap irányítási rendszerének frissítését és az olyan új szereplők kiemelkedő tőkevonzó képességét sem, mint az Ethena. Mindezen fejleményeket részletesen vizsgálja a Binance Research legfrissebb kriptopiaci elemzése.
2024. 03. 16. 12:00
Megosztás:

Mintegy negyedmillió adózónak kell majd kiegészítenie a NAV SZJA-tervezetét

Legkésőbb március 15-én elérhetővé válnak a NAV által elkészített SZJA-bevallási tervezetek, amelyeket idén is a magánszemélyeknek kell kiegészíteni, ha olyan jövedelmekkel és fizetési kötelezettségekkel rendelkeznek, amelyek nem szerepelnek a NAV nyilvántartásában. Bár a bevallási határidő a pünkösdi ünnepnap miatt május 21-re tolódott, sokaknak célszerű ennél jóval korábban elkezdeni a kötelezettség teljesítéséhez szükséges adatok, információk összegyűjtését – hívta fel a figyelmet a Moore Hungary.
2024. 03. 16. 11:00
Megosztás:

A magyarok négyötöde saját ingatlanban él, a családi emlékeket és a kütyüket féltjük leginkább

Az elmúlt években jelentősen megváltoztak a mindennapjaink, hiszen a járványhelyzet és a terjedő távmunkavégzés miatt sokan töltenek jóval több időt otthonuk falai között, mint korábban. Ráadásul a terek és funkciók is átalakultak: megjelentek a dolgozósarkok és irodaszobák, sporteszközökkel szerelkeztünk fel arra az esetre, ha nem tudnánk kimozdulni a konditerembe, és sok helyen tűntek el közös ebédlőasztalok, hogy a családok a tévé köré telepedve fogyaszthassák el a vacsorát. Az viszont nem változott, hogy az otthonunk az életünk legbiztosabb pontja, melyre a családi élmények (59%) és a kikapcsolódás (52%) legfőbb helyszíneként tekintünk, és ahol szabadon önmagunk lehetünk (39%) – mutat rá a Generali friss reprezentatív kutatása, mely a magyarok lakhatási helyzetét és az otthonukhoz fűződő viszonyát térképezte fel.
2024. 03. 16. 10:00
Megosztás:

Több tízezer állami kitüntetés tűnt el Szerbiában

Mintegy 43 ezer, nagyértékű szerb állami kitüntetés ellopásával vádolt meg a szerbiai ügyészség pénteken tíz szerb állampolgárt - közölte az ország közszolgálati televíziója (RTS).
2024. 03. 16. 09:00
Megosztás:

Magyarország szabadságra megy

Magyarország szabadságra megy címmel ünnepelte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) a Tanítanék mozgalommal együtt az 1848-as forradalom 176. évfordulóját pénteken Budapesten, a Szabadság hídon.
2024. 03. 16. 08:00
Megosztás:

Melyik kriptovaluta növekedett 125%-kal mindössze néhány hét alatt? A bullish hullám folytatódik.

A bikapiaci hullám, amely átjárja a kriptopiacot márciusban is folytatódik. Számos kriptopénz a lejtmenet után komoly növekedő trendbe váltott át.
2024. 03. 16. 07:01
Megosztás:

Érdemi szerepe van a csok plusznak

A piaci szereplők szerint is érdemi segítséget jelent a csok plusz a gyerekvállaláshoz és az ingatlanvásárláshoz - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
2024. 03. 16. 06:00
Megosztás:

Nem szokásunk megújítani a lakásbiztosításunk

A lakásbiztosítás a legnépszerűbb biztosítási forma Magyarországon, ennek ellenére a lakásbiztosítással rendelkezők 45 százaléka nem aktualizálja biztosítását - többek között ez derült ki az MBH Bank által készített reprezentatív felmérésből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.
2024. 03. 16. 05:00
Megosztás: