Mozgalmas lesz a húsvét a juhászok számára

Kedvező kilátásokkal indul az idei húsvéti szezon a hazai juhtenyésztők számára. Az európai piacon egyre erősödő kereslet tapasztalható, amit a korai húsvéttal egybeeső muszlim ramadán ünnep is tovább növel. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a Magyar Juh és Kecsketenyésztők Szövetség (MJKSz), valamint a Juh és Kecske Ágazati Szakmaközi Szervezet (JKÁSz) hétfőn kiadott közös piaci körképe szerint a legtöbb könnyű bárány az idén is Olaszországba kerül, de jelentős a francia, a német, a belga és a holland kereslet is a magyar bárányok iránt.
2024. 03. 05. 06:00
Megosztás:

Tolódik a Novis Biztosító felszámolása

Bár a pozsonyi Novis Biztosító engedélyét csaknem háromnegyed éve visszavonták, a bíróság még nem rendelte el a felszámolást, és a mintegy hétezer magyar ügyfél közül sokan még mindig fizetik díjukat. A mostani bizonytalan helyzetben érdemes az ügyfeleknek alaposan megfontolniuk a szerződésükkel kapcsolatos döntéseiket - hívta fel a figyelmet a jegybank hétfői közleményében.
2024. 03. 05. 05:30
Megosztás:

Együttműködési megállapodást írt alá a BENU és a Foglaljorvost.hu

Magyarország legismertebb gyógyszertárhálózata és az ország legnagyobb elérésű egészségügyi időpontfoglaló-felülete közösen lép fel a betegek magasabb szintű kiszolgálása érdekében. Együttműködésükkel az egészségügyi rendszerben történő eligazodást, a betegút egyszerűsítését, a felhasználók és vásárlók nagyobb kényelmét kívánják támogatni.
2024. 03. 05. 04:30
Megosztás:

Itt a fordulat a lakáshitelpiacon, csúcsot döntött a személyi kölcsön

Januárban nagyon felpörögtek a lakáshitelek, a babaváró támogatás viszont csúnyán visszaesett a megemelt hitelösszeg dacára. A személyi kölcsönök csúcsot döntöttek, a bankszámlák egyenlege viszont bezuhant. Egyre kisebb a különbség a lakossági hitel- és betétállomány között - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 03. 05. 04:00
Megosztás:

94 ezer egészségügyi dolgozó bére emelkedett

Közel 94 ezer egészségügyi dolgozót érint az átlagosan húszszázalékos egészségügyi szakdolgozói béremelés - mondta el a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
2024. 03. 05. 03:30
Megosztás:

Felvásárlással lép be a cseh autókiskereskedelmi piacra az AutoWallis

Újabb ország kiskereskedelmi piacára lép be az AutoWallis Csoport, miután megállapodott a cseh Stratos Auto BMW üzletágának megvásárlásáról. A megállapodás értelmében az AutoWallis három cseh városban jelenik meg, közöttük Prágában, mellyel a cseh BMW-piac közel 10 százalékát szerezheti meg.
2024. 03. 05. 03:00
Megosztás:

Hogyan lehet technológiai lemaradásból modernizációs versenyelőny?

Tech Trends sorozatunk évről-évre követi a technológia gyorsuló átalakulását és prognózist ad az elkövetkező 18-24 hónap meghatározó trendjeire. A tavalyi Tech Trends 2023 tanulmányunk vonatkozó fejezete a még működő mainframe-ek jövőbeli lehetőségeinek bemutatására irányult, és hangsúlyozta az új technológiákkal való integrációban rejlő potenciált.
2024. 03. 05. 02:30
Megosztás:

Megduplázta árbevételét a magyar Hotel & More Group

Megduplázta árbevételét 2023-ban a magyar tulajdonú Hotel & More Group független szállodaüzemeltető, idén kétszámjegyű bővülést várnak - közölte a cégcsoport az MTI-vel.
2024. 03. 05. 02:00
Megosztás:

Egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek is

Kempingezni a németek és a lengyelek érkeznek hazánkba, a közösségi szálláshelyeket pedig leginkább a 35 évnél fiatalabbak használják. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint ugrásszerűen megnőtt mind a kempingek, mind a közösségi szálláshelyek forgalma az elmúlt években - előbbinél 70%-os, utóbbinál 140%-os bővülés tapasztalható.
2024. 03. 05. 01:40
Megosztás:

Nagyobb nyugdíjat akar? Egy másik vármegyébe kell csak költözni!

Nem elégedett a havi nyugdíjával? Sokan vagyunk ezzel így, hiszen Magyarországon szinte minden ötödik ember nyugdíjas és az elmúlt évek jelentős inflációja sajnos a nyugdíjak vásárlóértékére is negatívan hatott, még akkor is, ha jelentős mértékű nyugdíjemelések voltak januárban. Egy másik vármegyében magasabb a nyugdíj mint a miénkben? Nézzük meg!
2024. 03. 05. 01:00
Megosztás:

Béremelés a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem munkavállalói béremelésben részesülnek 2024-ben – jelentette be az SZTE vezetése. A magyarországi pedagógus béremeléssel párhuzamosan a Szegedi Tudományegyetem oktatói, tudományos kutatói és tanárai, valamint egészségügyi szakdolgozói és a funkcionális területeken dolgozó munkavállalói 2024. március 4-től kapják meg magasabb bérüket. Az oktatói, kutatói, tanári bértábla január 1-re visszamenőleg érvényes, az egészségügyi szakdolgozói béremelés március 1-től lép életbe.
2024. 03. 05. 00:30
Megosztás:

Beköszöntött a mémkánaán? Intergalaktikus szinteken a SOL mémtokenek

Az előző években megfigyelt trendekhez hasonlóan a bitcoin sikere magával tudta rántani a mém tokenek szektorát is. A Pepe és a DogWifHat értéke 30 nap alatt több mint 600 százalékkal emelkedett, míg a Shiba Inu esetében 190 százalékról beszélhetünk.
2024. 03. 05. 00:01
Megosztás:

A 4iG csoport rekordévet zárt 2023-ban

2023-ban a 4iG Csoport számos eredményt ért el, a lezárt akvizícióknak és organikus fejlődésnek köszönhetően a régió egyik vezető konvergens infokommunikációs vállalatcsoporttá fejlődött. A csoport informatikai rendszerintegrátorként és távközlési szolgáltatóként is markáns jelenlétet alakított ki Magyarországon, valamint a Nyugat Balkánon és a Közel-Keleten. A vállalatcsoport a globális piacokon a távközlés és informatika mellett jelentős piacszerzési potenciállal rendelkezik az űripari és technológiai szegmensekben is, amely a tavaly novemberben elindított hazai vállalatokat érintő transzformációs programmal együtt az elkövetkező években további lendületet adhat a 4iG csoport növekedésének.
2024. 03. 04. 23:30
Megosztás:

Új vezérigazgató az Antenna Hungária élén

Március 1-től Papp-Gerlei Gyöngyvér az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója. A szakember az elmúlt egy évben a vállalat operatív vezérigazgató-helyetteseként részt vett a társaság irányításában, és közvetlenül vezette az Antenna Hungária média divízióját. Az új vezérigazgató kinevezését az indokolta, hogy a 4iG cégcsoportnál zajló transzformációs program keretében a tagvállalatok operatív irányítását is átalakítják. A korábbi vezérigazgató, Blénessy László a 4iG Nyrt. igazgatósági tagjaként a technológiai és digitalizációs területek stratégiai projektjeit támogatja a jövőben.
2024. 03. 04. 23:00
Megosztás:

Március végéig lehet a BKK kompenzációját átvenni annak, aki jogosult rá

Az új tarifarendszerrel összefüggő árcsökkenés miatt időarányosan kompenzálják azokat a magánszemélyeket, akik már előre megváltották az éves, a szemeszter- vagy a negyedéves bérletüket, a kompenzációs utalványok március végéig vehetők át - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
2024. 03. 04. 22:30
Megosztás:

Kevesebb pénz cserélt gazdát év elején az építőiparban nyugaton

Az elemzők által várt növekedés helyett csökkentek az építőipari kiadások januárban az előző hónaphoz képest az Egyesült Államokban.
2024. 03. 04. 22:00
Megosztás:

Nagy volt a forgalom februárban házügyileg

Februárban folytatódott az erős éveleji tendencia: a magyarországi ingatlanpiacon 10 754 adásvétel történt, ez 29 százalékkal több a januárinál - közölte a saját adatain alapuló tranzakciószám-becslést a Duna House pénteken az MTI-vel.
2024. 03. 04. 21:30
Megosztás:

Versenyben a csúcsteljesítmény: Üzemanyag-adalékkal tisztítható a motor

A versenyautózás dinamikus világban, ahol minden egyes teszt és tréning alkalmával a teljesítmény finomhangolása történik, elengedhetetlen a motor és a hozzá tartozó rendszerek optimális állapotban tartása. Mindez nem csak a versenypályán, hanem a versenyeket kiszolgáló járművek és eszközök esetében is létfontosságú. Az autósportban kifejlesztett technológiák és megoldások alkalmazása más iparágakban is új lehetőségeket nyitott meg, hiszen az üzemanyag-hatékonyság és a gépek hosszabb élettartama a vállalkozások számára is jelentős költségcsökkentést kínál.
2024. 03. 04. 21:00
Megosztás:

Nem lehet megállítani a BUX index szárnyalását!

Februárban is folytatta egyenletes növekedését a BUX index, amelynek nyomán újabb rekordértéken, 65 938,65 ponton, januárhoz képest 3 százalékos növekedéssel fejezte be a hónapot a Budapesti Értéktőzsde elsődleges részvénymutatója. Az azonnali részvénypiac forgalma mérsékelt formát mutatott, 229,7 milliárd forintot tett ki, amely 10,9 milliárd forint értékű napi átlagnak felel meg. A legnépszerűbb részvények között ezúttal is az OTP Bank - Richter Gedeon - MOL hármas zárt az élen 144,6, 35,7 és 25,3 milliárd értékű forgalommal, míg a brókercégek mezőnyében az ERSTE, a Concorde és a Wood & Company jeleskedett leginkább. Február emellett a rendezvények szempontjából kiemelt hónapnak bizonyult: a Tőzsde átadta a patinás BÉT Legek díjakat, az AutoWallis ünnepélyes csengetéssel ünnepelte tőzsdei bevezetésének ötödik évfordulóját, emellett február 19-én elstartolt az XTEND index, amely egyedi lehetőséget kínál az Xtend platformon jelenlévő kis- és középvállalkozások számára a nyilvános jelenlétet illetően.
2024. 03. 04. 20:30
Megosztás:

Sikeres tőkeemelést hajtott végre a VERTIKAL Group Nyrt.

Eredményes jegyzési időszakot követően tőkét emelt a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett, környezetgazdálkodással foglalkozó VERTIKAL Group Nyrt. A társaság közel 94,8 millió darab új részvényt bocsát ki, mintegy 928 millió forint összkibocsátási érték mellett. A tőkeemelés a VERTIKAL tőkepiaci jelenlétének újabb mérföldköve, amelyet a társaság tervezetten, finanszírozási és fejlesztési tervei megvalósítása érdekében hajtott végre.
2024. 03. 04. 20:00
Megosztás: