Alig változott a forint árfolyama

Alig változott a forint árfolyama kedd reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 02. 13. 08:30
Megosztás:

Sok minden függ attól, mit jósolnak inflációs fronton

Az Európai Központi Bank (EKB) márciusi ülésére elkészülő új euróövezeti gazdasági növekedési és inflációs előrejelzés kulcsfontosságú lesz, amikor az euróövezeti bank arról dönt, hogy mikor kezdje meg a kamatcsökkentést - mondta Pablo Hernandez de Cos, a Bank of Spain elnöke, az EKB Kormányzótanácsának a tagja.
2024. 02. 13. 08:00
Megosztás:

Első az élelmiszer-biztonság!

Brüsszel nem kockáztathatja az élelmiszer-biztonságot, az EU vezetésének vissza kell térnie a normalitáshoz, mert a mezőgazdaságra vonatkozó döntései a mindennapi kenyeret veszélyeztetik - hangoztatta az agrárminiszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
2024. 02. 13. 07:30
Megosztás:

Jegybanki jóváhagyást kapott az OTP saját részvény visszavásárlásra

Az OTP Bank Nyrt. elsődleges alapvető tőkeinstrumentum (CET1) visszavásárlási egyedi engedélyt kapott a Magyar Nemzeti Banktól, amelynek értelmében az év végéig 60 milliárd forintnak megfelelő összegben jogosult saját részvényt visszavásárolni - közölte a pénzintézet hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2024. 02. 13. 07:00
Megosztás:

Megerősítette az EU "AAA" besorolását a Fitch Ratings

Megerősítette változatlan stabil kilátással az Európai Unió lehetséges legjobb, "AAA" szintű hosszú távú besorolását hétfőn a Fitch Ratings, elsősorban azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy az uniós tagországok erőteljesen elkötelezettek az EU pénzügyi megsegítése mellett szükség esetére.
2024. 02. 13. 06:30
Megosztás:

Együttműködik a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Graboplast a sportpadlók fejlesztésében

Megállapodást kötött a Graboplast és a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A sporttudományos együttműködés a NEKA számára a magas színvonalú szakmai képzéshez szükséges források növelését teszi lehetővé, a magyar vállalat számára pedig a Grabo sportpadlók fejlesztéséhez elérhetővé válnak az Akadémia éles versenyhelyzetekben szerzett tapasztalatai.
2024. 02. 13. 06:00
Megosztás:

A Bosch a kihívások ellenére is növelte árbevételét és eredményét 2023-ban

A Bosch csoport a 2023-as üzleti év kihívásai ellenére is várakozásai szerint teljesített: az előzetes adatok alapján a technológiák és szolgáltatások szállítója árfolyamhatások nélkül 8 százalékos, árfolyamhatásokkal 4 százalékos növekedéssel, 91,6 milliárd euró árbevételt ért el. Az 5 százalékos üzemi eredmény enyhe javulást mutat az azt megelőző évi 4,3 százalékoshoz képest. „A Bosch számára 2023 nehezebb volt a vártnál. Különösen nagy erőfeszítések árán sikerült teljesíteni árbevétel- és eredménycélunkat, de a komoly kihívások ellenére is fejlődtünk” – hangsúlyozta Dr. Stefan Hartung, a Robert Bosch GmbH igazgatóságának elnöke a cégcsoport előzetes üzleti adatainak ismertetésekor. „Tekintettel a körülményekre, ez igazán figyelemreméltó teljesítmény. A következő évek szintén sokat követelnek majd mindannyiunktól.
2024. 02. 13. 05:30
Megosztás:

Sztaniszláv András lett a világ egyik legnagyobb PR-szervezetének vezérigazgatója

Sztaniszláv Andrást, a Magyar Public Relations Szövetség elnökét nevezték ki a londoni székhelyű ICCO interim vezérigazgatójává 2024. január 1-től. A kinevezéssel az ICCO célja a szervezet megerősítése, a PR-ügynökségek láthatóbb és eredményesebb képviselete nemzetközi szinten.
2024. 02. 13. 05:00
Megosztás:

Hová utazzunk? Íme a legnépszerűbb belföldi utazási helyszínek

Tavaly a turisztikai térségek 2,8 milliós nemzetközi forgalma 3 százalékkal múlta felül a 2019. évi értéket, míg a 19,3 millió belföldi éjszakával gyakorlatilag megismételte azt. A Balaton után a Mátra-Bükk, Budapest környéke, Debrecen és térsége, valamint Tokaj és Nyíregyháza voltak a legnépszerűbb térségek a belföldiek körében. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint Zánkán, Visegrádon és Zalakaroson fogadták a teljes lakosság számához képest a legtöbb vendéget.
2024. 02. 13. 04:30
Megosztás:

Öt év a tőzsdén: négyszeres árbevétel, tízszeres nyereség az AutoWallis Csoportnál

Óriásit növekedett öt évvel ezelőtti tőzsdére lépése óta az AutoWallis Csoport: árbevétele négyszeresére, nyeresége tízszeresére ugrott, köszönhetően a következetesen végrehajtott növekedési stratégiának, melynek során a bővülést az organikus fejlődés mellett akvizíciók is támogatták. A régiós szinten is egyre meghatározóbb pozíciójú autókereskedelmi és mobilitási szolgáltató tőzsdei pályafutása alatt 48 milliárd forintot vont be a tőkepiacról és több mint 10 akvizíciót hajtott végre, az általa képviselt márkák száma pedig 9-ről 23-ra nőtt.
2024. 02. 13. 04:00
Megosztás:

A kihívások ellenére optimisták az ingatlanpiaci szakértők

A Deloitte hatodik alkalommal megjelenő, a kereskedelmi ingatlanpiac üzleti hangulatára vonatkozó felmérése szerint az ingatlanszektorban átalakulás és alkalmazkodás zajlik. Az ukrajnai háború kirobbanását követően tapasztalt jelentős piaci turbulenciával jellemezhető időszakhoz képest az ingatlanfejlesztők némiképp optimistábbak. A Deloitte ingatlanbizalmi felmérése szerint idén a közép-európai ingatlanpiaci szereplők mintegy negyven százaléka számít a piaci aktivitás fellendülésére.
2024. 02. 13. 03:30
Megosztás:

Várakozáson felül nőttek a transzferárhoz kapcsolódó állami adóbevételek – a vállalkozások próbálnak megfelelni az új szabályozásnak

A tavalyi év minden eddiginél nagyobb kihívást jelentett a kapcsolt vállalkozással rendelkező adózók számára, a bevezetett adatszolgáltatási kötelezettség ugyanis mind a társaságok, mind a NAV figyelmét ráirányította erre a területre. A transzferár adatszolgáltatás jelentőségét mutatja, hogy a 2022. üzleti évre vonatkozóan több tízmilliárd forint értékű – kapcsolt ügylet került jelentésre. A társasági adóbevételek túlteljesítették – az egyébként jelentősen megemelt – tervezett előirányzatot, amely részben annak köszönhető, hogy a transzferárazásban érintett vállalkozások az adatszolgáltatás hatására igyekeztek az áraikat a szokásos piaci árnak megfelelően alakítani, vagy megtették a transzferár miatti adóalap növeléseket. A számokból is jól látszik, hogy az adóhivatalnak érdemes foglalkozni a kapcsolt tranzakciók árazásával, ezért várhatóan idén is kiemelt vizsgálati terület lesz – hívja fel a figyelmet Kiss Tamás, a SALDO Zrt. tanácsadó üzletágának igazgatója.
2024. 02. 13. 03:00
Megosztás:

Nők 40 kedvezményes nyugellátás nagycsaládos anyáknak

Sok nagycsaládos hölgyet is foglalkoztat a kérdés, hogyan alakul a nők 40 év jogosultsági idővel igénybe vehető kedvezményes nyugellátása a több gyermekes anyák számára.
2024. 02. 13. 02:00
Megosztás:

Orbán Viktor: "miszlikbe kell őket vágni"!

Orbán Viktor miniszterelnök immár negyedik napja semmit sem posztolt a Facebook-on, ami elég ritka dolog, hiszen naponta legalább egy bejegyzése meg szokott jelenni a közösségi média platformján. Február 8-án viszont egy videó üzenet tett közzé, melyben nagyon keményen fogalmazott. Mutatjuk, hogy pontosan mit is mondott:
2024. 02. 13. 01:00
Megosztás:

Crypto ZEUS szerint a SMOG akár a BONK-ot is túlszárnyalhatja

Az előző napok sztárja, a SMOG nem kizárólag a lakossági befektetők, hanem a legnagyobb elemzők figyelmét is felkeltette.
2024. 02. 13. 00:01
Megosztás:

Vegyesen zártak a New York-i tőzsde főbb mutatói

Vegyesen zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2024. 02. 12. 23:30
Megosztás:

Szépen nőtt a K&H Bank nyeresége

Jelentősen nőtt a K&H Bank nyeresége 2023-ban, az adózás utáni eredménye 60 százalékos emelkedéssel elérte a 108 milliárd forintot - jelentette be Guy Libot, a K&H csoport vezérigazgatója sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.
2024. 02. 12. 23:00
Megosztás:

Milyen vevői csoportok aktívak most az ingatlanpiacon?

A középkorosztály dominál a hazai ingatlanpiacon, egy részük az állami támogatásokkal is élni kíván, más részük befektetési célból vásárol, illetve sokan vannak, akik élethelyzetük változása, elsősorban válás miatt keresgélnek ingatlant. A szakértők szavaiból az is kiderült, hogy milyen méretű és árú ingatlanok érdeklik őket.
2024. 02. 12. 22:30
Megosztás:

Lezárult a világörökségünk fejlesztése

Befejeződött az Ófalu és a vár felújítása a Nógrád vármegyei Hollókőn, az Ófalu gasztronómiai élményközponttal gazdagodik, a falu fölé magasodó várban egyedi, interaktív tartalmakat alakítanak ki; a fejlesztés 1,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Széchenyi 2020 program Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) pályázatán - erről Hollókő önkormányzata tájékoztatta hétfőn az MTI-t.
2024. 02. 12. 22:00
Megosztás:

Erősen kezdte az évet a magyar használtautó-piac

A Használtautó.hu statisztikái azt mutatják, hogy nemcsak az autóhirdetések, hanem a keresések száma is jelentősen megugrott az év első hónapjában. Trendforduló küszöbén vagyunk, avagy a portál szakértője szerint a januári adatok alapján úgy tűnik, kezd visszatérni a vásárlókedv a hazai használtautó-piacra, kimagasló érdeklődést és hirdetésszám-növekedést generálva az elektromos és hibrid járművek terén is.
2024. 02. 12. 21:30
Megosztás: