A kihívások ellenére optimisták az ingatlanpiaci szakértők

A Deloitte hatodik alkalommal megjelenő, a kereskedelmi ingatlanpiac üzleti hangulatára vonatkozó felmérése szerint az ingatlanszektorban átalakulás és alkalmazkodás zajlik. Az ukrajnai háború kirobbanását követően tapasztalt jelentős piaci turbulenciával jellemezhető időszakhoz képest az ingatlanfejlesztők némiképp optimistábbak. A Deloitte ingatlanbizalmi felmérése szerint idén a közép-európai ingatlanpiaci szereplők mintegy negyven százaléka számít a piaci aktivitás fellendülésére.
2024. 02. 13. 03:30
Megosztás:

Várakozáson felül nőttek a transzferárhoz kapcsolódó állami adóbevételek – a vállalkozások próbálnak megfelelni az új szabályozásnak

A tavalyi év minden eddiginél nagyobb kihívást jelentett a kapcsolt vállalkozással rendelkező adózók számára, a bevezetett adatszolgáltatási kötelezettség ugyanis mind a társaságok, mind a NAV figyelmét ráirányította erre a területre. A transzferár adatszolgáltatás jelentőségét mutatja, hogy a 2022. üzleti évre vonatkozóan több tízmilliárd forint értékű – kapcsolt ügylet került jelentésre. A társasági adóbevételek túlteljesítették – az egyébként jelentősen megemelt – tervezett előirányzatot, amely részben annak köszönhető, hogy a transzferárazásban érintett vállalkozások az adatszolgáltatás hatására igyekeztek az áraikat a szokásos piaci árnak megfelelően alakítani, vagy megtették a transzferár miatti adóalap növeléseket. A számokból is jól látszik, hogy az adóhivatalnak érdemes foglalkozni a kapcsolt tranzakciók árazásával, ezért várhatóan idén is kiemelt vizsgálati terület lesz – hívja fel a figyelmet Kiss Tamás, a SALDO Zrt. tanácsadó üzletágának igazgatója.
2024. 02. 13. 03:00
Megosztás:

Nők 40 kedvezményes nyugellátás nagycsaládos anyáknak

Sok nagycsaládos hölgyet is foglalkoztat a kérdés, hogyan alakul a nők 40 év jogosultsági idővel igénybe vehető kedvezményes nyugellátása a több gyermekes anyák számára.
2024. 02. 13. 02:00
Megosztás:

Orbán Viktor: "miszlikbe kell őket vágni"!

Orbán Viktor miniszterelnök immár negyedik napja semmit sem posztolt a Facebook-on, ami elég ritka dolog, hiszen naponta legalább egy bejegyzése meg szokott jelenni a közösségi média platformján. Február 8-án viszont egy videó üzenet tett közzé, melyben nagyon keményen fogalmazott. Mutatjuk, hogy pontosan mit is mondott:
2024. 02. 13. 01:00
Megosztás:

Crypto ZEUS szerint a SMOG akár a BONK-ot is túlszárnyalhatja

Az előző napok sztárja, a SMOG nem kizárólag a lakossági befektetők, hanem a legnagyobb elemzők figyelmét is felkeltette.
2024. 02. 13. 00:01
Megosztás:

Vegyesen zártak a New York-i tőzsde főbb mutatói

Vegyesen zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2024. 02. 12. 23:30
Megosztás:

Szépen nőtt a K&H Bank nyeresége

Jelentősen nőtt a K&H Bank nyeresége 2023-ban, az adózás utáni eredménye 60 százalékos emelkedéssel elérte a 108 milliárd forintot - jelentette be Guy Libot, a K&H csoport vezérigazgatója sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.
2024. 02. 12. 23:00
Megosztás:

Milyen vevői csoportok aktívak most az ingatlanpiacon?

A középkorosztály dominál a hazai ingatlanpiacon, egy részük az állami támogatásokkal is élni kíván, más részük befektetési célból vásárol, illetve sokan vannak, akik élethelyzetük változása, elsősorban válás miatt keresgélnek ingatlant. A szakértők szavaiból az is kiderült, hogy milyen méretű és árú ingatlanok érdeklik őket.
2024. 02. 12. 22:30
Megosztás:

Lezárult a világörökségünk fejlesztése

Befejeződött az Ófalu és a vár felújítása a Nógrád vármegyei Hollókőn, az Ófalu gasztronómiai élményközponttal gazdagodik, a falu fölé magasodó várban egyedi, interaktív tartalmakat alakítanak ki; a fejlesztés 1,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Széchenyi 2020 program Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) pályázatán - erről Hollókő önkormányzata tájékoztatta hétfőn az MTI-t.
2024. 02. 12. 22:00
Megosztás:

Erősen kezdte az évet a magyar használtautó-piac

A Használtautó.hu statisztikái azt mutatják, hogy nemcsak az autóhirdetések, hanem a keresések száma is jelentősen megugrott az év első hónapjában. Trendforduló küszöbén vagyunk, avagy a portál szakértője szerint a januári adatok alapján úgy tűnik, kezd visszatérni a vásárlókedv a hazai használtautó-piacra, kimagasló érdeklődést és hirdetésszám-növekedést generálva az elektromos és hibrid járművek terén is.
2024. 02. 12. 21:30
Megosztás:

„Romantikus” csalókra figyelmeztet az Erste

Mielőtt belevetnénk magunkat egy új kalandba valamelyik társkereső oldalon vagy közösségi média felületen, jó, ha tudjuk, hogy ezeket a lehetőségeket a csalók is előszeretettel használják, de ők nem igazán romantikus megfontolásból. Az Erste Valentin-napi kampánya a biztonságos ismerkedést helyezi középpontba. A bank honlapján, közösségi oldalain az úgynevezett romantikus csalásra hívja fel a figyelmet, amellyel bűnözők évről évre egyre nagyobb kárt okoznak.
2024. 02. 12. 21:00
Megosztás:

Van, ahol az összes eladó ingatlan is kijön a lottóötösből

Mind az ötös, mind a hatos lottón többmilliárdos összeget jelent a főnyeremény, ebből a pénzből pedig a legdrágább lakóingatlanokat is célba veheti a szerencsés nyertes. Bár az ötös lottó majdnem 6 milliárdos nyereménye a jelenlegi kínálat legdrágább ingatlana, a Szombathely mellett található, bő 11 milliárd forintért eladásra kínált Vas vármegyei kastély ára nem jönne ki, de több palotára és luxusvillára elég lehet ez az összeg. Szegeden pedig egy társasház-beruházás is belefér a keretbe, ahogy például Komló vagy Dombóvár összes gazdára váró lakóingatlana is. A hatos lottó közel 1,8 milliárdos főnyereményéből meg lehet venni egy fővárosi örökpanorámás családi házat a Duna-parton, de több svábhegyi villa is szóba lehet.
2024. 02. 12. 20:30
Megosztás:

Végre megérkezett: Suzukival erősít a MOL Limo

Februártól kategóriájában piacvezető Suzuki modellel, a Vitarával bővül a MOL Limo flottája. A magyar utcakép meghatározó személyautója a dinamikus hibrid hajtásnak, a magas üléspozíciónak, a tágas utas- és csomagtérnek, valamint a számos vezetéstámogató rendszernek köszönhetően tökéletes mobilitási eszközt biztosít a MOL közösségi autómegosztójának felhasználói számára.
2024. 02. 12. 20:00
Megosztás:

Gyengült estére a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben hétfő kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 02. 12. 19:30
Megosztás:

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
2024. 02. 12. 19:00
Megosztás:

Az OTP húzta le a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 219,41 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 64 763,57 ponton zárt hétfőn.
2024. 02. 12. 18:30
Megosztás:

Idén is bőkezűen fog adakozni az EU

Az Európai Bizottság elfogadta 2024-es humanitárius költségvetését, ami szerint az Európai Unió idén több mint 1,8 milliárd euró (mintegy 685 milliárd forint) humanitárius támogatást nyújt világszerte - jelentette be az uniós bizottság hétfőn.
2024. 02. 12. 17:30
Megosztás:

Nagyot nőtt az AutoWallis

Öt évvel ezelőtti tőzsdére lépése óta négyszeresére ugrott az AutoWallis Csoport árbevétele, nyeresége a tízszeresére nőtt; ez idő alatt 48 milliárd forintot vont be a tőkepiacról és több mint 10 akvizíciót hajtott végre - közölte az MTI-vel hétfőn az autókereskedelmi és mobilitási szolgáltató vállalatcsoport.
2024. 02. 12. 17:00
Megosztás:

Nagy Márton az Audi igazgatójával tárgyalt

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta az Audi Hungaria új igazgatósági elnökét, Michael Breme-et - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn.
2024. 02. 12. 16:30
Megosztás:

Akkor most olcsók vagy drágák az amerikai részvény-árfolyamok?! - mutatjuk!

Elég unalmasnak tűnik, de a főbb gazdasági lapok, pl. a WSJ is azzal foglalkozik, hogy az újabbnál újabb csúcsokat követően olcsó vagy éppen már drága az amerikai piac.
2024. 02. 12. 16:00
Megosztás: