Elemzők optimista Chainlink (LINK) és Ethereum (ETH) árjóslatokat tesznek; A KangaMoon (KANG) a következő 100x-os "meme coin" lehet

Ahogy a DeFi piac furcsa mozgásokat tapasztal, az elemzők őrült jóslatokat tesznek a Chainlink (LINK) és az Ethereum (ETH) árfolyama kapcsán. Közben egy KangaMoon (KANG) nevű coin is figyelmet érdemel. Az előértékesítés 1. szakaszában az elemzők azt mondják, hogy ez lehet a következő 100x-os "meme coin" 2024-ben. Járjunk utána, hogy miért!
2024. 02. 09. 09:35
Megosztás:

Iránykereséssel indulhat a kereskedés pénteken

Iránykereséssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.
2024. 02. 09. 09:30
Megosztás:

Árfolyam elemzés az Ethereum, Pullix és Cardano kriptodevizákról

Az altcoin piac jelentősen felépült az elmúlt héten, mivel számos kriptovalutával most zöldben kereskednek (technikai jelzések). Ezek közé tartoznak az Ethereum, a Pullix és a Cardano. Nézzük meg hogyan látják a kriptó elemzők, mik az árfolyam prognózisok!
2024. 02. 09. 09:06
Megosztás:

Nem tesz jót a földeknek az idő

A folytatódó enyhe idő zavarja a vegetáció téli mélynyugalmi fázisát, a növények fejlődni kezdtek, de a túl korai fejlődés növeli a tavaszi fagykárok veszélyét - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 02. 09. 09:00
Megosztás:

Vegyes mozgás az ázsiai piacokon

Vegyesen mozogtak az ázsiai tőzsdék pénteken, a hét utolsó kereskedési napján, amikor nem volt kereskedés Sanghajban, Hongkongban, Szöulban és Tajpejben nemzeti ünnep miatt.
2024. 02. 09. 08:30
Megosztás:

A mai nap nem kedvezett a forintnak

Gyengült a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti szintekhez képest a bankközi devizapiacon.
2024. 02. 09. 08:00
Megosztás:

Megváltozott a vállalatok vásárlási kedve tavaly éves szinten

Tavaly globálisan a vállalati összeolvadások és felvásárlások (M&A) összértéke 2650 milliárd dollárra esett vissza a 2022-es 3420 milliárd dollárról - ismertette Sahin-Tóth Balázs, a budapesti Allen & Overy Kádár Ügyvédi Iroda (Allen & Overy) vezető ügyvédje csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón a globálisan működő társaság éves jelentését.
2024. 02. 09. 07:30
Megosztás:

Hova utaznak a magyarok 2024-ben? Legnépszerűbb útcélok 2024

Közelednek a hosszú hétvégék, közülük eddig a húsvét a népszerűbb a Szallas.hu friss felmérése szerint. Ugyanakkor az idei előfoglalási kampányuk részeredményei alapján eddig februárra jött a legtöbb foglalás belföldön, tisztán látszik, hogy idén nő az utazási kedv. Kutatásukból kiderült, hogy az üdülni vágyók több mint fele legalább két alkalommal utazik el 2024-ben minimum egy éjszakára, negyedük pedig legalább egyszer. A nyári foglalások is gyarapodnak, eddig Siófok, Szeged és Hajdúszoboszló a legkeresettebb úti cél a portál adatai szerint.
2024. 02. 09. 07:00
Megosztás:

Egyre jobban nyílik az árolló a lakáspiacon

Az új és a használt lakások fajlagos árkülönbsége a Covid első évében ugrott hatalmasat, és azóta a 120 százalékot is meghaladva stabilizálódott. Az OTP Ingatlanpont vezető elemzője szerint ennek ellenére is van értelme azt firtatni, hogy újat vagy használtat érdemes venni. Ugyanis, ha végiggondolják, mindkettő kínálhat jó választást.
2024. 02. 09. 06:30
Megosztás:

Lesz-e elég munkásszálló Magyarországon?

Az év elején hatályba lépett törvényi változások szigorítják a harmadik országbeli állampolgárok alkalmazását Magyarországon, ezzel együtt pedig kiemelten kezelik a magyar munkaerőtartalék integrációját a munkaerőpiacra. A munkaerő-kölcsönző cégeket is érinti a változás, ugyanis csak az a cég kaphatja meg a minősített státuszt, amelyik minimum ezer fő kölcsönzötti létszámmal rendelkezik, ezen belül pedig legalább ötszáz fő magyar állampolgár kell, hogy legyen. A vállalatoknak és a kölcsönző cégeknek a változások hatására a magyar munkaerő mobilizálására kiemelt hangsúlyt kell fektetniük. Ehhez pedig elengedhetetlen a szállásoltatás – véli Kiss Éva, a Wellby House Kft, közvetítő cég értékesítési vezetője.
2024. 02. 09. 06:00
Megosztás:

Jóváhagyta a pozsonyi törvényhozás a vitatott igazságügyi reformot

Több napon át tartó heves vitát követően, a várakozásoknak megfelelően jóváhagyta a pozsonyi törvényhozás csütörtökön este a szlovák büntető törvénykönyv módosítását.
2024. 02. 09. 05:30
Megosztás:

Adó(kedvezmény) átalakítások várhatóak

A kormány egy rendkívül szép jogtechnikai módosítással elérte, hogy a napokban bevezetett gyógyszergyártói extraprofitadó egyrészt ne az üzemi eredményt rontsa, másrészt a globális minimumadó számítása során is beszámítható adónak minősüljön. Ezzel összefüggésben elképzelhető, hogy itt még nem lesz megállás és egyéb adó(kedvezmények) átalakítása is megfontolásra kerülhet a globális minimumadónak való megfelelés miatt – a Niveus Consulting Group erre hívja fel a figyelmet.
2024. 02. 09. 05:00
Megosztás:

Hidegen hagyta az állampapíros propaganda a lakosságot a Mikulás raliban

A megtakarítások fele lekötetlen betétben maradt, a másik fele értékpapírokba került decemberben. A lakosság az állampapírokat reklámozó kötelező banki levél ellenére inkább befektetési alapokat vagy OTP-részvényt vásárolt a karácsonyfa alá - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 02. 09. 04:30
Megosztás:

Csányi Sándor az erdő értékéről beszélt

Értékek sokasága köszönhető az erdőknek és azoknak, akik országszerte az erdőgazdálkodásban dolgoznak - mondta az Agrárminisztérium (AM) erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban, a 30. FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat) kiállítás csütörtöki konferenciáján.
2024. 02. 09. 04:01
Megosztás:

Intézkedett a cseh jegybank

Fél százalékponttal 6,25 százalékra csökkentette az alapkamatot a cseh jegybank - közölte Jakub Holas, a jegybank szóvivője a banktanács ülése utáni sajtótájékoztatón.
2024. 02. 09. 03:30
Megosztás:

Gyenge előrejelzés a PayPaltól

Tegnap este a kereskedés zárását követően tette közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését a PayPal.
2024. 02. 09. 03:00
Megosztás:

Csökkentenék a külföldi egyetemi hallgatók számát Hollandiában

A holland egyetemek új tervvel álltak elő annak érdekében, hogy csökkentsék a külföldi hallgatók és növeljék a holland nyelvű kurzusok számát - idézte az egyetemek szövetségének bejelentését csütörtökön a Dutchnews hírportál.
2024. 02. 09. 02:30
Megosztás:

Ezentúl tilos a maszk és a pirotechnikai eszköz a brit tüntetéseken

Megtiltja a brit kormány maszkok viselését és pirotechnikai eszközök használatát a tüntetéseken. Az erről szóló törvénytervezetet csütörtökön ismertette a londoni belügyminisztérium.
2024. 02. 09. 02:00
Megosztás:

Hülye vagy, ha a pénzed ide rejted a lakásodban! Elmondjuk miért...

Szó szerint milliók dobják ki az ablakon a biztonságot és a nyugalmat, miközben vakon bíznak a lakásukban elrejtett készpénzben. Hová ne dugd semmiképp a féltve őrzött pénzedet, mert hidd el, hogy a tolvajok garantáltan ott fogják keresni először.
2024. 02. 09. 01:00
Megosztás:

Még a szakértőket is meglepte ennek a zöld kriptónak a sikere

Ugyan még csak néhány napja elérhető az eTukTuk előértékesítése, ennek ellenére már most komoly sikereket ért el a projekt. A csapatnak ugyanis kevesebb mint 1 hét alatt sikerült több mint 800,000 dollárt gyűjteni.
2024. 02. 09. 00:01
Megosztás: