Holnap jelent a Richter, de…

Holnap jelent a Richter, de beszéljünk másról — hiszen a várakozásról itt található az összefoglaló — legalábbis a Richter kapcsán.

Holnap jelent a Richter, de…

Végül a Mithra és a Richter nagy valószínűséggel nem egyezett meg a korában a Mithra által kitűzött május 10-i határidőig. Ebben valószínűleg az is szerepet játszhatott, hogy a NEXTELLIS, ami egy 14,2 mg estetrol-t (E4) és 3mg drospiresont tartalmazó fogamzásgátló, az USA-ban két újabb szabadalmi védettséget kapott. Így ezek a pirulák 2036. június 17-ig szabadalmi oltalom alatt állnak. Lehet, hogy ez a hír is kihatott E4 platformmal kapcsolatos tárgyalásokra.

Mindenesetre a hír egyrészt pozitív az estetrol infrastruktúra kapcsán, másrészt magyarázhatja a tárgyalások csúszását, ami– szerintünk – amúgy is kódolva volt / van. Ettől függetlenül belátható időn (heteken) belül várhatunk valamiféle eredményt ennek kapcsán.

S ha már gyógyszeripar, a világ teljes társadalma öregszik. Az Egyesült Nemzetek Szervezete szerint kritikus szintre, 2,32-re csökkent a fertilitási ráta a világon. Egyes kutatók az idősoros összehasonlítás alapján viszont azt mondják, hogy az ENSZ rosszul számol és felülbecsüli a fertilitást a múltbeli adatok alapján. 

Ezért a pennsylvaniai egyetem kutatója, Fernández-Villaverde szerint már most 2,1-2,2 körül lehet a világon a fertilitási ráta, ami azt jelenti, hogy fordulópontra érkeztünk. Ugyanis a halandóságot is figyelembe véve, a fejlett országokban 2,1, a fejlődőkben pedig 2,2 körüli fertilitás szükséges a populáció fenntartásához.

Globális fertilitás az ENSZ becslése szerint

Forrás: WSJ

Szóval az ENSZ szerint néhány évtizeden belül itt van a fordulat, míg mások szerint már be is következett. Ez pedig felértékeli a gyógyszergyárak és a gyógyszeripar szerepét, hiszen az elöregedő társadalomban a munkaképes korú lakosság egészségesen tartása, egészségessé tétele egyre fontosabb feladat lesz. S akkor még az idősek egészségügyi ellátásról nem is beszéltünk.

Kétnapos üléssel kezdődik a parlament őszi ülésszaka

A 13 órakor kezdődő ülésen megemlékeznek a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkről, Donáth Lászlóról (MSZP), Kupa Mihályról (MDF, független), Vincze Kálmánról(FKGP, EKgP) és Bodzás Ferenc Árpádról (MSZP).
2024. 09. 30. 09:00
Megosztás:

Csúcson a Dow, kedvezően alakult a Fed által figyelt PCE

Bizonytalan irányba mozdultak a tengerentúli tőzsdék a hét végéhez közeledve. Az S&P 500 kismértékben esett, míg a NASDAQ 0,4%-kal csökkent, a Dow pedig 0,3%-kal növekedett, így elérte eddigi csúcsát. Szektorok szintjén az energia 2%-os, illetve a közművek 1%-os emelkedése volt a legmeghatározóbb, míg a Nasdaqot a technológiaszektor 0,9%-os visszaesése húzta vissza.
2024. 09. 30. 08:30
Megosztás:

Árvíz - Romániában újabb áradástól tartanak

Újabb áradástól tartanak Romániában a két hete bekövetkezett árvíz által sújtott térségben, ezért vasárnap elrendelték 23 moldvai településen több mint ezer ember evakuálását megelőző jelleggel.
2024. 09. 30. 08:00
Megosztás:

Mondj fel a munkahelyeden! A DTX Exchange 10 000%-os növekedése lehet a te nagy lehetőséged, ahogy eléri a 3 millió dolláros mérföldkövet a NEAR és a LayerZero bikapiaca alatt

A kriptopiac bikás lendületet mutat, a BTC árfolyama a 65 ezer dolláros szint fölé emelkedik. A nagy bálnák tőkét tolnak ígéretes kriptókba, mint például a LayerZero (ZRO) és a Near Protocol (NEAR), amelyek megállíthatatlan lendülettel és növekvő fejlesztési tevékenységgel vezetik a heti nyertesek listáját.
2024. 09. 30. 07:00
Megosztás:

A vezető szakértő figyelmen kívül hagyja a mémcoin felhajtást, és az IntelMarketet (INTL) választja, hogy 1 dollárt érjen el a Dogecoin (DOGE) és a Ripple (XRP) előtt

Az idők során a fókusz egyre inkább eltolódott a rendkívül népszerű memecoin, a Dogecoin (DOGE) felől. Az elemzők egy új DeFi projektet fedeztek fel, amely várhatóan meghaladja ezt a híres mém valutát és az utalásokhoz használt Ripple-t (XRP), és eléri az 1 dolláros határt.
2024. 09. 30. 06:00
Megosztás:

Tízezrekre számítanak a Városligeti sörfesztiválon

Tízezreket várnak az október 10-13. között a Városligeti Műjégpályán megrendezett OktoBeerfestre, amely az ország legnagyobb sörfesztiválja.
2024. 09. 30. 05:00
Megosztás:

Nemzetközi helikopterharcászati gyakorlat kezdődik Pápán

Öt ország és 13 légi jármű részvételével nemzetközi helikopterharcászati oktatóképző gyakorlat kezdődik hétfőn a pápai repülőtéren – közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024. 09. 30. 04:00
Megosztás:

Félő, hogy ez a folyamat magával ránthatja Budapest ingatlanpiacát i

Mi a közös Berlinben, Stockholmban, New Yorkban és San Franciscóban? Az, hogy mindegyikük városvezetése azt gondolta, jó ötlet központilag belenyúlni az ingatlanpiac kereslet-kínálati folyamataiba, és a lakáspolitikai illetve a turizmusfejlesztési kérdéseket egy huszárvágással megoldani. Az eredmény: drasztikus csökkenés a kínálati oldalon, elrettentették a befektetőket, csökkent az ingatlanok piaci értéke, romlott a minősége, amely visszahatott a városok vonzerejére is. A fentebb felsorolt városok listája nem teljes, de Terézváros vezetése az Airbnb betiltásával ehhez a társasághoz csatlakozhat, és félő, hogy ez a folyamat magával ránthatja Budapest ingatlanpiacát is – véli egyre több turisztikai szakember.
2024. 09. 30. 03:00
Megosztás:

Pénzesőt hoz Október hónap 5 csillagjegy számára is, ha tudja, hol keresse!

Felkészültél arra, hogy megtudd, milyen pénzügyi meglepetéseket tartogat számodra a következő hét? Fedezd fel személyre szabott horoszkópodat, amely tele van izgalmas előrejelzésekkel, szerencsenapokkal és titkos tippekkel a nyerő számok megtalálásához. Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, hogy a csillagok segítségével növeld anyagi szerencsédet! Olvasd el most, és használd ki a sors által kínált lehetőségeket!
2024. 09. 30. 02:20
Megosztás:

Már tízből hat fiatal a szakképzést választja

Már tízből hatan a szakképzést választják az általános iskola nyolcadik osztálya után, és ezt az arányt a kormány tovább akarja erősíteni - mondta Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára vasárnap az M1 aktuális csatorna Család24 című műsorában.
2024. 09. 30. 02:00
Megosztás:

Albérlet adó 2025 – ennyi adót kell fizetned az albérlet után

Az ingatlan kiadás Magyarországon népszerű és jövedelmező befektetés lehet, azonban fontos tisztában lenni az ezzel járó adózási kötelezettségekkel. 2025-ben is folytatódnak az albérlet után fizetendő adók szabályai, ezért érdemes áttekinteni, hogy mire kell figyelni, ha bérbeadod az ingatlanodat.
2024. 09. 30. 01:00
Megosztás:

A Hamster Kombat már a tőzsdéken, a Neiro 100-szorozott; a Crypto All-Stars lesz a következő?

A mém érme térben zajló események a nagypályás befektetők figyelmét is felkeltették. A Hamster Kombat (HMSTR) az egyik legnagyobb durranás volt a közelmúltban, és már a tőzsdékre is felkerült, ami komoly előrehaladás.
2024. 09. 30. 00:01
Megosztás:

4 vezető kriptovaluta, amelyek felkeltik a bálnák figyelmét idén ősszel: Polkadot, Solana, Cybro és Worldcoin

Az ősz új lehetőségeket hoz a kriptovilágban. Bizonyos digitális valuták felkeltették a nagy befektetők figyelmét. A reflektorfényben a Polkadot, a Solana, a Cybro és a Worldcoin áll. Mindegyik kriptovaluta jelentős növekedési potenciált mutat az elkövetkező hónapokban. Merülj el a részletekben, hogy megtudd, miért emelkednek ki ezek az érmék, és mi állhat vonzerejük mögött.
2024. 09. 29. 23:00
Megosztás:

A következő nagy kriptovaluták, amelyek tízszeresére növelhetik a befektetésed: WIF, SHIB, MTAUR

A kriptopiac izgatottan zsong. Három érme – DogWifHat (WIF), Shiba Inu (SHIB) és MTAUR – ragadja meg a figyelmet. Mind a WIF token, mind a Shiba Inu kriptovaluta erőteljes növekedést mutatott az utóbbi időben. Eközben az MTAUR előértékesítése ragyogó lehetőségekkel kecsegtet. Segíthetnek ezek az érmék tízszeresére növelni a befektetésed?
2024. 09. 29. 22:00
Megosztás:

A BNB tulajdonosok Raboo és Neiro felé fordulnak! Szakértők felfedik az átrendeződés meglepő okait!

A legfrissebb piaci trendek azt mutatják, hogy a Binance Coin (BNB) tulajdonosai egyre inkább feltörekvő eszközök, mint például a Raboo ($RABT) és a Neiro (NEIRO) felé fordulnak. A BNB jelenleg 612 dollár körül kereskedik, így sok befektető diverzifikálja portfólióját, magasabb megtérülési lehetőségek reményében.
2024. 09. 29. 21:00
Megosztás:

A hatos lottót sem vitték el ezekkel a számokkal

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 39. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 09. 29. 20:00
Megosztás:

5 vezető kriptovaluta, amelyek a címlapokra kerültek: Worldcoin, Solana, Cybro, Ripple és Cardano

Öt kriptovaluta kelt hullámokat a piacon, és egyaránt vonzza a rajongók és befektetők figyelmét. A digitális érmék dinamikus világa most a Worldcoin, Solana, Cybro, Ripple és Cardano körül forog. Mindegyik kriptovaluta jelentős növekedési potenciállal rendelkezik, ami kíváncsiságot kelt a következő nagy lépéseik iránt, és hogy mi különbözteti meg őket ebben a zsúfolt mezőnyben.
2024. 09. 29. 19:00
Megosztás:

Ismét csapadékosabbá válik az időjárás

A jövő hét még napos, száraz idővel indul, de szerdától ismét több hullámban kell esőre számítani. A hőmérséklet csúcsértéke már jellemzően 20 Celsius-fok alatt várható a legmelegebb órákban, a hét elején a hidegre hajlamos helyeken pedig akár fagyhat is a hajnali órákban - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2024. 09. 29. 18:00
Megosztás:

Folytatódik a települések zöldvagyonát gyarapító program

Megkezdődött a településfásítási program őszi ültetési időszaka, amelyben 317 településre újabb 6000 fát szállítanak, ezzel 56 ezerre növelve a kezdeményezés során elültetett fák számát - jelentette be az agrárminiszter. Nagy István az Agrárminisztérium által az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben hangsúlyozta: a falvak és városok zöldítése a Magyarország zöldvagyonát megóvó és gyarapító, az agrártárca által koordinált stratégia része.
2024. 09. 29. 17:00
Megosztás:

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram

Folytatódik az ingyenes iskolai laptopprogram az ötödik, kilencedik évfolyamon és a hatosztályos gimnáziumokban a hetedik évfolyamon. Az igényléshez csupán regisztráció szükséges - közölte a miniszterelnök főtanácsadója Facebook-oldalán vasárnap.
2024. 09. 29. 16:00
Megosztás: