Így növeld a lakásod, ingatlanod értékét úgy, hogy még a zsebedben is pénz maradjon

Az ingatlanhirdetésekben egyre gyakrabban emelik ki a felújítások során használt anyagok és technológiák minőségét, különösen az energetikai korszerűsítések esetében. Ez nem véletlen: a magas színvonalú energetikai fejlesztések, például a hőszigetelési rendszerek alkalmazása, nemcsak az ingatlan energiahatékonyságát javítják, hanem jelentősen növelik az ingatlan tartósságát és piaci értékét is. Egy prémium hőszigetelési rendszer például hosszú távon csökkenti a fenntartási költségeket, miközben kényelmesebb lakókörnyezetet biztosít. Azok számára, akik energetikai korszerűsítést terveznek, érdemes körültekintően választani, hogy a felújítás valóban növelje az ingatlan értékét.

Így növeld a lakásod, ingatlanod értékét úgy, hogy még a zsebedben is pénz maradjon

Az új Otthonfelújítási Támogatás kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a lakóépületek energiahatékonysága jelentősen javuljon. A program célja, hogy csökkentse az ingatlanok energiafogyasztását, ami hosszú távon alacsonyabb rezsiköltséget és jobb komfortérzetet eredményez. Különösen fontos ez az 1990. december 31. előtt épült ingatlanok tulajdonosai számára, akik a program keretében korszerűsíthetik otthonaikat, de mindenképp érdemes odafigyelni a részletekre és a megfelelő anyagok kiválasztására. 

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője szerint az egyik legkönnyebben megvalósítható beruházás a hőszigetelés, melynek értéknövelő hatása egyértelmű. A megfelelően kivitelezett hőszigetelés nemcsak energiát takarít meg, hanem megóvja az épület szerkezetét is a hőingadozások káros hatásaitól, így növeli annak élettartamát. Az energiahatékonyság fokozásával az ingatlan fenntartási költségei csökkennek, ami a mai energiaárak mellett vonzóvá teszi az ingatlant. Ráadásul az ingatlan piaci értéke jelentősen emelkedik, mivel az alacsonyabb rezsiköltség és a fokozott komfortérzet kiemelkedő eladási szempontok a mai lakáspiacon.

Ahhoz azonban, hogy valóban értéknövelő legyen a felújítás, körültekintően kell kiválasztani a rendszert és a szakembert. A Mapei Kft. friss felmérése szerint például az épületszigetelők bizalmi indexe 3,5 csillag, ami csupán átlagos munkát tükröz. Ezért nagyon fontos, hogy elkerüljük a kontárokat. A megbízhatatlan kivitelezők nemcsak gyenge minőségű munkát végezhetnek, de a felújítás során használt olcsóbb, alacsonyabb minőségű anyagok hosszú távon káros hatással lehetnek az ingatlan állapotára és értékére. Arról nem is beszélve, hogy egy silány anyaggal végzett gyenge kivitelezés nem tudja garantálni az Otthonfelújítási Támogatásban elvárt energiamegtakarítást.

"A kontárok elkerülése érdekében mindig érdemes több ajánlatot bekérni, és alaposan utánanézni a szakemberek referenciáinak. A megbízható kivitelezők nemcsak tapasztalattal és megfelelő képesítéssel rendelkeznek, hanem korábbi munkáik pozitív visszajelzései is igazolják szakértelmüket. Fontos figyelni arra, hogy a szakember írásos szerződést kössön, amely tartalmazza a részletezett munkafolyamatokat, az anyagokat és a határidőket. Érdemes olyan szakemberekkel dolgozni, akik garanciát vállalnak a munkájukra, mivel ez biztosítékot jelent az elvégzett munka minőségére" - tanácsolja Markovich Béla.

Az így elkészített energetikai felújítás nemcsak a jelenlegi tulajdonos számára biztosít jelentős megtakarítást és komfortérzetet, hanem hosszú távon az ingatlan piaci értékét is növeli. Amikor az ingatlan eladósorba kerül, a korszerű energetikai megoldások, mint a professzionálisan kivitelezett hőszigetelés, kiemelt szempontként szerepelnek majd a hirdetésekben. Az "energiatakarékos, prémium hőszigeteléssel ellátott ingatlan" nemcsak vonzóbbá teszi a házat vagy lakást a vásárlók szemében, hanem magasabb eladási árat is biztosít, hiszen az alacsonyabb fenntartási költségek és a hosszú távú tartósság mind kulcsfontosságú tényezők a mai ingatlanpiacon.

Az FXGuys ($FXG) egy hét alatt 1 millió dollárt gyűjtött a privát szakaszban, a befektetők magasabb nyereséget várnak, mint a BNB és a PEPE esetében

A már jól ismert érmék, mint a BNB és a PEPE, híresek arról, hogy rendkívüli nyereséget biztosítanak a befektetők számára. Azonban egy új projekt, az FXGuys ($FXG), most kész arra, hogy kihívást intézzen ezekhez a piacvezetőkhöz.
2024. 09. 27. 08:45
Megosztás:

A mezőgazdasági támogatások mellett hamarosan indulnak a Ginop és Dimop pályázatok - Így lehet vállalkozása a nyertesek között

Az elkövetkező időszak bővelkedik a pályázati lehetőségekben, elsősorban a mezőgazdasági szektor számíthat támogatásokra, és jó esély nyílik az innovációs tervek megvalósítására is. A Pályázat Neked vezető pályázatírója foglalja össze, hol kaphatnak megfelelő tájékoztatást a vállalkozások a lehetőségekről, hogyan induljanak el, és mi a titka a sikeres projekteknek.
2024. 09. 27. 08:30
Megosztás:

A Finshape többségi tulajdont szerez Közép-Európa egyik vezető innovációs ügynökségében, a Direct People-ben

A Finshape, a digitális banki megoldások piacának vezető nemzetközi szolgáltatója többségi tulajdont szerez a Direct People-ben, Közép-Európa egyik legrégebben működő, csehországi székhelyű innovációs ügynökségében – jelentette be a Finshape menedzsmentje. Ez a felvásárlás a Finshape első akvizíciója, mióta az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion Capital Partners támogatásával, a magyar W.UP és a cseh BSC fúziójából létrehozták a céget 2021-ben.
2024. 09. 27. 08:00
Megosztás:

Fantom árrobbanás: Elemzők szerint a Fetch (FET) és a Cutoshi (CUTO) tízszeres növekedés előtt áll

Az elmúlt hetekben a kriptovaluta piac jelentős aktivitást mutatott, és a Fantom árfolyama látványosan emelkedett.
2024. 09. 27. 07:20
Megosztás:

Ennyi lehet a bruttó átlagkereset 2027-ben!

A minimálbérnek 2027. január 1-re el kell érnie a rendszeres bruttó átlagkereset 50 százalékát - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
2024. 09. 27. 07:00
Megosztás:

Gyorsított ágazati vizsgálatokat indít a GVH az egyajánlatos közbeszerzések okainak feltárására

Magyarország Kormányának az Európai Bizottság irányába tett vállalásait támogatva, és a közpénzek hatékony felhasználását elősegítve a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) három közbeszerzési piacot azonosított, melyeken megvizsgálja az egyajánlatos eljárások okait. A nemzeti versenyhatóság elsőként az orvosi képalkotó diagnosztikai berendezések piacát vette vizsgálat alá, ahol az elmúlt években kimagasló volt az egyajánlatos közbeszerzések aránya. A GVH a következő hónapokban további piacokon indít majd gyorsított ágazati vizsgálatokat.
2024. 09. 27. 06:30
Megosztás:

A DTX Exchange (DTX) izgalmat kelt a 2,8 millió dolláros előértékesítéssel, hiszen a Solana (SOL) és a Binance Coin (BNB) bálnák csaptak le rá

Ismét egy zöld nap a kriptopiacon, és „Uptober” (a kripto világ októberi fellendülése) közeledtével még több bullish (emelkedő) ármozgásra számíthatunk. A befektetők bővítik portfólióikat, felkészülve a várható izgalmas időszakra.
2024. 09. 27. 06:00
Megosztás:

A magyar fiatalok számára a pénzügyi függetlenség számít a legnagyobb hosszú távú sikernek

A magyar fiatalok számára a pénzügyi függetlenség számít a legnagyobb hosszú távú sikernek - ez derült ki az OTP Bank Junior üzletága által végzett reprezentatív felmérésből.
2024. 09. 27. 05:00
Megosztás:

Ritka kincs, Munkácsy Mihály egyik nagyméretű festménye bukkan fel a Virág Judit Galéria aukcióján

Munkácsy Mihály egyik gyönyörű, nagyméretű olajfestménye bukkan fel a Virág Judit Galéria október 15-i, őszi aukcióján. A Randevú az ablaknál című festmény egykor a festő barátja és ügynöke, Charles Sedelmeyer gyűjteményének féltve őrzött darabja volt. A képet a nagyközönség is láthatja október 4-14. között a galériában.
2024. 09. 27. 04:30
Megosztás:

Mit lehet tenni, ha fél évig tart eladni egy autót?

Az eladásra szánt autók hónapokat, akár fél évet állnak kihasználatlanul, új tulajdonosra várva, mind a kereskedésekben, mind a magánszemélyeknél. Eközben folyamatosan csökken az értékük, az autó tulajdonosa egyre kevesebb pénzre számíthat az eladásukból. Sok tulajdonos ezt a kiesést a gépjárműveik bérbeadásával pótolják. Mindeközben sokan felismerik, hogy hosszú távon is jobban járhatnak a bérbeadással, mintha eladnák az autójukat.
2024. 09. 27. 04:00
Megosztás:

Mi a baj az osztrák gazdasággal?

Csökkent a feldolgozóipari aktivitás Ausztriában szeptemberben, immár a 26. egymást követő hónapban az UniCredit Bank Austria beszerzésimenedzser-indexének alakulása alapján.
2024. 09. 27. 03:30
Megosztás:

Ezt az 5 kriptovalutát, tedd a figyelőlistádra az 1000x-es nyereségért, mielőtt 2024 ünnepi altcoin-szezonja elkezdődik

Ahogy közeledik a 2024-es ünnepi szezon, egyre nagyobb az izgalom a következő nagy altcoin növekedés kapcsán. A befektetők alig várják, hogy felfedezzék, mely digitális eszközök rejtenek magukban csillagászati hozamlehetőséget. Ez a cikk öt ígéretes altcoint mutat be, amelyek a robbanásszerű növekedés küszöbén állhatnak. Fedezd fel a rejtett gyöngyszemeket, amelyek nagy hullámokat kelthetnek a kriptopiacon.
2024. 09. 27. 03:15
Megosztás:

A Budapesten élők még beljebb költöznének - de hová?!

A KSH legfrissebb összegzései szerint 2023-ban 51 ezren váltottak állandó lakhelyet Budapesten belül, akár maradva a korábbi kerületükön belül, vagy más városrészbe költözve. Ez az előző évi fővárosi mobilitáshoz képest mintegy 27 százalékos visszaesés. Ezzel a vándorlás intenzitása legalább három évtizedes mélypontra zuhant, ugyanis a tavalyinál csekélyebb költözésszámot 1995, a regiszter megnyitása óta nem rögzítettek. Ám az általános visszaesés igencsak eltérő mértékben érintette az egyes kerületeket, s ezek a különbségek arra utalnak, hogy 2023 egyik markáns trendje a város belseje felé irányuló vándorlás volt.
2024. 09. 27. 03:00
Megosztás:

Vége az óraállítgatásnak! Elköszönünk a téli és nyári időszámítástól

Európa lakossága évtizedek óta megszokta, hogy évente kétszer, tavasszal és ősszel, átállítja az órákat.
2024. 09. 27. 02:25
Megosztás:

Több médiaszolgáltató is megsértette szerződéses vállalásait

Nem indokolt hatósági eljárást indítani a nyári olimpiai játékok nyitóünnepsége miatt az azt élő adásban közzétevő médiaszolgáltató ellen – egyebek között ezt állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület szeptember 24-i ülésén jogsértéseket tárt fel több rádiós és televíziós médiaszolgáltató hatósági ellenőrzése során, egyes ügyekben pedig külföldi társhatóságokat is megkeresett.
2024. 09. 27. 02:00
Megosztás:

A legjobb 15%-ba került az ALTEO az EcoVadis fenntarthatósági minősítésén

Ezüst minősítést szerzett az ALTEO Nyrt. a világ egyik legmegbízhatóbb fenntarthatósági rendszerében. Az EcoVadis független értékelő platform a vállalatok és beszállítók teljesítményét vizsgálja a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontok alapján. Jelenleg több mint 130.000 vállalatot értékel a világ minden országában.
2024. 09. 27. 01:30
Megosztás:

Ötöslottót tervezel feladni a héten? Itt a bejelentés a főnyeremény változásáról

Márciusban volt utoljára telitalálat az Ötöslottón, akkor 227 millió forintot vihetett haza a játékos. Azóta, senki sem találta el mind az öt számot, így az összeg több mint huszonötszörösére duzzadt.
2024. 09. 27. 01:00
Megosztás:

Felpörög a Memebet Token előértékesítés – a befektetők korán akarják biztosítani a profitot

A Memebet olyan közismert mém érmékre koncentrál, mint a Pepe, a Bonk, a Dogecoin vagy a Shiba Inu, hiszen egy olyan kaszinót szeretne létrehozni, amelyben mém érmékkel lehet fogadni. A platform ráadásul nemcsak mém érme fogadást tesz lehetővé, de széles kínálattal és közösségvezérelt élménnyel is várja a játékosokat.
2024. 09. 27. 00:01
Megosztás:

Saját bankjait menti Kína - mekkora a baj?

A kormányzati beavatkozások útján történő gazdaságélénkítés újabb lépésének tekinthető az a terv Kínában, amely 142 milliárd dollárnak megfelelő jüant juttatna a legnagyobb bankokhoz.
2024. 09. 26. 23:30
Megosztás:

A legjobb 5 kriptovaluta, amelyek 300%-os nyereségre esélyesek az év vége előtt – Íme, amit tudnod kell

Készülj fel arra, hogy felfedezd az altcoinok világát, amelyek a következő hónapokban figyelemre méltó növekedés előtt állnak. Ismerd meg az öt legígéretesebb kriptovalutát, amelyek erős potenciállal bírnak arra, hogy jelentős hozamot érjenek el az év vége előtt. Ezek a rejtett gyöngyszemek lehetnek a kulcs a lenyűgöző nyereséghez. Tudd meg, mely érmék állnak a robbanásszerű növekedés küszöbén, és miért érdemelnek figyelmet.
2024. 09. 26. 22:30
Megosztás: