Intő jel a Bitcoin árfolyam számára – további esés jöhet?

A Bitcoin árfolyama jelentős csökkenést produkált az utóbb időben, olyannyira, hogy már a kereskedők átlagos belépési pontja alatt forog.

Intő jel a Bitcoin árfolyam számára – további esés jöhet?

Ez arra utalhat, hogy a jelenleg tapasztalható eladási hullám tovább folytatódhat. Van azonban egy olyan érme, amely ígéretes kilátásokkal rendelkezik, a 99Bitcoins (99BTC).

A Bitcoin árfolyamra egyre nagyobb eladási nyomás nehezedik, ami meg is látszik az árban: az elmúlt hét nap alatt több mint 5,5%-kal esett, június 25-én pedig hathetes mélypontra ért, 58 400 dolláron. Az eladási hullám közepette a BTC a rövid távú költségalap alá esett. A Glassnode piackutató cég szerint ez egy mélyebb korrekciót is eredményezhet.

„Június közepe óta a spot ár az 1 hét - 1 hónapos tartók (68 500 dollár) és az 1 hónap - 3 hónapos tartók (66 440 dollár) költségalapja alá esett” – írta a Glassnode június 25-én a „Week On-chain” hírlevelében.

"Amennyiben ez a trend továbbra is folytatódik, az a historikus adatok alapján a befektetői bizalom romlásához vezethet, és annak a veszélye is fennáll, hogy ez a korrekció tovább tart és mélyebb lesz."

BTC árfolyam grafikon elemzése

A Bitcoin realizált ára kohorsz szerint. Forrás: Glassnode

A rövid távú Bitcoin tartók (STH) költségalapja – vagy a realizált ár – egy mérőszám, amely azt mutatja meg, hogy a rövid távú birtokosok átlagosan milyen áron tudják beszerezni a BTC-t. Rövid táv alatt legtöbbször a 155 napnál rövidebb ideig tartott érméket értjük.

A LookIntoBitcoin adataiból az látszik, hogy amikor a BTC június 23-án átlépte a 64 000 dolláros szintet, akkor az STH akkori realizált árfolyama, 64 591 dollár alá esett.

Bitcoin árfolyam grafikon és BTC rövid távú befektetők árfolyama

Rövid távú BTC tulajdonosok realizált ár. Forrás: LookIntoBitcoin

A legutóbbi esés ráadásul csak centikre volt attól, hogy a 3 hónap – 6 hónapos tartók költségalapja, 57 300 dollár alá tolja az árfolyamot. A költségalap egyébként továbbra is emelkedik, annak ellenére, hogy az ár esik.

A jelentésben azt is kiemelik, hogy az 1 hét – 1 hónapos tartók költségalapja az 1 hónap – 3 hónapos tartók költségalapja alá esett, ami „csökkenő lendületet jelez a keresleti oldalon és nettó tőkekiáramlást az eszközből”.

„A korábbi bikapiacok során akár ötször is előfordulhatott negatív tőkeáramlás. Azt is látjuk, hogy ez a struktúra májusban indult és június elején is kitart.”

bitcoin sth tőkeáramlás grafikon

Bitcoin STH tőkeáramlás. Forrás: Glassnode

A spot Bitcoin ETF-ekbe egyre több pénz áramlik

Június 25-én a 10 Egyesült Államokban menedzselt spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) összesen 31 millió dolláros beáramlást tapasztalt, ezzel véget ért a hétnapos kiáramlási sorozat.

A SoSo Value adatai szerint június 25-én a Fidelity FBTC ETF-je 49 millió dolláros nettó beáramlással zárt, amit a Bitwise Bitcoin ETF-je, a BITB 15 millió dolláros beáramlása követett, a harmadik helyet pedig a VanEck Bitcoin Trust ETF-je, a HODL szerezte meg 4 milliós nettó beáramlással.

Teljes Bitcoin spot ETF nettó beáramlás grafikonon

Teljes Bitcoin spot ETF nettó beáramlás. Forrás: SoSo Value

Másfelől, a Grayscale GBTC ETF-je 30,2 millió dolláros egynapos kiáramlást produkált, az ARK 21Shares Bitcoin ETF-je pedig 6 millió dolláros nettó kiáramlást tudhat maga mögött.

Június 25-ig a 10 spot Bitcoin alap, amelyek január 11-én kezdték meg a működést, 14,42 milliárd dolláros nettó beáramlást értek el, és több mint 53,56 milliárd dollárnyi vagyont kezeltek.

A hatalmas kiáramlás a Bitcoin ETF-ekből április óta az elmúlt hetekben a legmagasabb. Április 24-e és május eleje között ugyanis összesen 1,2 milliárd dolláros nettó kiáramlást regisztráltak.

A szakértők azt javasolják, hogy ezt az érmét vedd a visszaesés alatt

A szélesebb körű piac küszködése közepette a 99Bitcoins kiváló alternatíva lehet. Ez a forradalmi, Learn-to-Earn (L2E) mechanikát alkalmazó projekt lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy oktatási anyagok teljesítése révén kriptovalutákat keressenek. A 99Bitcoins jelenleg is futó előértékesítése már 2,2 millió dollár felett jár, ami a kripto oktatáshoz való egyedülálló hozzáállása révén nem is csoda.

A 99Bitcoins felhasználóbarát platform, amely kiterjedt oktatási anyagokat kínál, többek között 79 órányi kripto kurzust. A platform köré jelentős méretű YouTube közösség is szerveződött, összesen 709 000 feliratkozójuk van, a weboldalra pedig már közel 3 millióan regisztráltak. A kiterjedt felhasználói bázis elősegíti a projekt láthatóságát és a stabil jövőjét.

99Bitcoins kriptó token ICO

A 99Bitcoins befektetői ráadásul elképesztő, éves 763%-os hozam mellett letétbe is helyezhetik érméiket, amellyel már több ezren éltek. A platform intuitív és letisztult kezelőfelülettel érkezik, amely az újoncok számára is alkalmassá teszi. A L2E mechanika és a letétek pedig ösztönzik a projekt növekedését és a nagyobb közösség kialakulását.

A 99Bitcoins jelenleg előértékesítésben vásárolhat meg, de érdemes sietni, mert a tokenek gyorsan fogynak és az ár is emelkedik. Csatlakozz most és keress pénzt úgy, hogy közben értékes tudással is gazdagodsz!

Megnézem a 99Bitcoins oldalát

Ezek is érdekelhetnek:

Három népszerű kriptojáték, amivel még pénzt is kereshetsz

Ezért a 3 kutyás kriptóért megőrülnek most a befektetők

A legjobb kripto 1 dollár alatt 2024-ben – A legolcsóbb kriptovaluta

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Exkluzív jelentés: A WW3Shiba 90%-os éves hozammal szárnyal, messze maga mögött hagyva az Avaxot, a Stellart és a Brettet a medvepiac közepette, állítják a szakértők

A medvepiaci trend sokak számára nem jó hír, de ez a tökéletes pillanat arra, hogy alulértékelt gyöngyszemeket találjunk. Az egyik ilyen a WW3Shiba, amely jelenleg szembemegy a medvepiaci érzéssel, és lenyűgöző 90%-os éves hozamot kínál a korai befektetőknek, túlszárnyalva még a bullish versenytársakat, mint az Avax és a Stellar.
2024. 07. 24. 07:22
Megosztás:

A BC GEN Hungary Kft. négyszáz új munkahelyet hoz létre Salgótarjánban

A BC GEN Hungary Kft. dél-koreai tulajdonosi hátterű autóipari beszállító vállalat új, mintegy 21 milliárd forint értékű beruházása négyszáz újabb munkahelyet hoz létre Salgótarjánban - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.
2024. 07. 24. 07:00
Megosztás:

Nőttek a német adóbevételek júniusban

Erőteljesen nőtt a német szövetségi és regionális tartományi kormányok adóbevétele júniusban éves szinten - közölte a pénzügyminisztérium.
2024. 07. 24. 06:00
Megosztás:

Kiderült, hogy moziznak gyermekeikkel a magyarok

Öt-hét éves kora körül vinné el moziba a gyermekét első alkalommal a magyarok többsége – mutat rá az ETELE Cinema és Opinio piackutató közös reprezentatív felmérése. A legkisebbek első jó mozis élménye leginkább a film kiválasztásán múlik, de sokat számít a családbarát terem, illetve a kedvenc snack és üdítő is.
2024. 07. 24. 05:00
Megosztás:

AI Kereskedési Platform eléri az utolsó előértékesítési kört, miután 50 000 tulajdonost és 9,5 millió dollárt gyűjtött össze

A kriptovaluta és a blokklánc technológia dinamikus világában a Solana (SOL) és a Fetch.ai (FET) kiemelkedik a skálázhatóság és a mesterséges intelligencia fúziójának innovatív lépései miatt. Egy új szereplő is feltűnt, felkeltve az érdeklődést. Az Algotech (ALGT), egy AI-vezérelt kereskedési platform, most érte el előértékesítési fázisának végét, jelentős figyelmet vonzva a befektetőktől.
2024. 07. 24. 04:00
Megosztás:

Nagy a szórás most az ingatlanpiaci alkuknál: 25 százalék és teljes alkuképtelenség is előfordul

Némileg megoszlanak most a vélemények az ingatlanpiacon elérhető alkukról, ugyanis egyes szakértők szerint a jelentős túlárazottság miatt olykor 20-30 százalékos alkukkal is találkozni, míg mások szerint csökkenőben a mértéke.
2024. 07. 24. 03:30
Megosztás:

A fiataloknak fontosabb az állásuk biztonsága, mint a fizetésük mértéke

Az utóbbi években rendkívül fontossá vált a munkavállalóknak, hogy egy állás hosszú távon is biztosított legyen. Ez a szempont leginkább a fiatalabbak számára elvárás, míg az idősebb generációknál a jó munkahelyi kapcsolatok kerültek előtérbe – derül ki a Boston Consulting Group (BCG), a Stepstone Group, valamint a The Network és magyar partnere, a Profession.hu közös nemzetközi kutatásából. A magyar dolgozók válaszai sok esetben eltérnek a globális trendektől.
2024. 07. 24. 03:00
Megosztás:

A VVER-1200-es reaktorok üzemanyaga teljesítménykövető üzemmódra is alkalmas

Roszatom nukleáris üzemanyaggyártó vállalata, a TVEL szakemberei a Manőver-1 névre keresztelt kísérlet során VVER-1200 reaktorokban használt nukleáris üzemanyag paramétereinek változását tanulmányozták a reaktor napi többszöri teljesítményszint-változtatásával. A teljesítmény rugalmas szabályozásának lehetősége még inkább piacképessé teszi a nagy teljesítményű orosz atomerőműveket.
2024. 07. 24. 02:00
Megosztás:

Hatalmas pénzt kaszálhatsz, ha összeomlik a Bitcoin árfolyama

Számos elemző vélekedik úgy, hogy a Bitcoin semmit nem ér, mert nincs mögötte semmilyen érték, hasznosság. Egyelőre azonban a piac és a befektetők nem így vélekednek, hiszen egy Bitcoin árfolyama cikkünk írásakor épp 66.000 dolláron áll, ami forintra átszámítva 23,7 millió forintnak felel meg. Ön úgy ítéli, hogy a Bitcoin árfolyama össze fog omlani? Akkor van egy jó hírünk: meggazdagodhat ezzel, ha bejön a tippje. Hogyan lehet sok pénzt keresni a Bitcoin zuhanásával? Például Bitcoin inverz ETF-fel! Mutatjuk, hogy mi az.
2024. 07. 24. 01:30
Megosztás:

Családi pótlék: dupla összeg érkezik, mutatjuk az időpontot is!

Az előző évekhez hasonlóan, augusztusban a Magyar Államkincstár két alkalommal is folyósítja a családi pótlékot augusztusban így dupla összeg érkezik a jogosultak számlájára. Mikor érkezik a családi pótlék augusztusban?
2024. 07. 24. 01:00
Megosztás:

Bikás mém érmék technikai elemzései, ez most a legjobb köztük 2024-ben?

Ebben a cikkben a legjobb mém érméket vesszük górcső alá, és megosztjuk a javasolt bikás piaci célokat a következő 6-12 hónapban.
2024. 07. 24. 00:01
Megosztás:

Garzonlakást venni vagy bérelni éri meg jobban Budapesten?

A felsőoktatási ponthatárok kihirdetése után a bérlés helyett a lakásvásárlás kérdése is előkerül azoknál a családoknál, ahol van elegendő saját erő egy lakáshitel felvételéhez. A dilemma a saját keresettel rendelkező fiatalok esetében is rendszeresen felmerül.
2024. 07. 23. 23:00
Megosztás:

Azt gondolnánk, hogy nő a kockázat a tőzsdéken, de...

Azt gondolnánk, hogy ahogy éleződik az elnökválasztási verseny az utolsó hónapokban, az kihatással van a részvénypiacokra is. Méghozzá a kockázatok növekedésével, csökkenés formájában. Éppen ezért megnéztük, hogy 1960-tól mostanáig hogyan alakult az S&P500 index az elnökválasztások évében, s egy picit meglepődtem.
2024. 07. 23. 22:00
Megosztás:

Stabilizálódást mutat a pénzügyi vezetők előrejelzése: a legtöbben nem terveznek átszervezést

A pénzügyi vezetők (CFO-k) 70%-a nem tervezi átszervezni pénzügyi osztályát a következő két évben - állapítja meg a Deloitte 2024-es közép-európai CFO-felmérésének kiegészítő tanulmánya, amelyben a szakértők a pénzügyi osztályok belső működését és változó szerepeit vizsgálták.
2024. 07. 23. 21:00
Megosztás:

Vasárnapig gyere el, vár a 33. Művészetek Völgye Fesztivál!

Félidőnél jár a Művészetek Völgye Fesztivál, amely idén közel 3000 programmal csábítja a látogatókat Kapolcsra, Taliándörögdre és Vigántpetendre. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján 40 különféle helyszín vár mindenkit, művészek, társulatok költöznek be a három település udvaraiba.
2024. 07. 23. 20:30
Megosztás:

Ukrajna felfüggeszti a Lukoil szállításait a Barátság kőolajvezetéken

A magyar sajtó a hétvégén arról írt, hogy Ukrajna felfüggesztette az orosz Lukoiltól származó kőolaj szállítását Magyarország és Szlovákia felé a Barátság kőolajvezetéken.
2024. 07. 23. 20:00
Megosztás:

A Spotifytól hangos a tőzsde

A tőzsdenyitás előtt tette közzé második negyedéves eredményét a Spotify.
2024. 07. 23. 19:30
Megosztás:

A tevetej feldolgozását tanulmányozza egy csádi delegáció Magyarországon

A tevetej kedvező élettani hatásai és különleges összetétele miatt értékes táplálék, a népességgyarapodás miatt világszerte egyre jobban felértékelődik - közölte a mosonmagyaróvári, csaknem egy évtizede e termékkel foglalkozó Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. ügyvezetője hétfőn az M1 aktuális csatornával.
2024. 07. 23. 19:00
Megosztás:

Az EU vizsgálja két belgiumi atomreaktor üzemidő-hosszabbításának állami támogatását

Az Európai Bizottság vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy összhangban van-e az európai uniós versenyszabályokkal az állami támogatás, amelyet két belgiumi atomreaktor üzemidejének meghosszabbításához nyújtanának - közölte hétfőn az EU brüsszeli végrehajtó testülete.
2024. 07. 23. 18:00
Megosztás:

Gyenge kezdés az amerikai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indítottak az amerikai értékpapírpiacok kedden.
2024. 07. 23. 17:00
Megosztás: