Jövőre Kaposvár ad otthont az Országos Színházi Találkozónak

A hazai színházi élet egyik kiemelkedő eseményének, az Országos Színházi Találkozónak ad otthont a kaposvári Csiky Gergely Színház 2024. június 10. és június 16. között: az eseményen OFF-programok, tánc, cirkusz, zene, kiállítás és gasztronómia is várja a színházművészet iránt érdeklődőket.

Jövőre Kaposvár ad otthont az Országos Színházi Találkozónak

A színházi találkozóra hazai és határon túli állandó játszóhellyel rendelkező, kőszínházi társulatok jelentkezését várják az Országos Színházi Találkozó szakmai válogatói - olvasható a teátrum keddi közleményében.

A tájékoztató szerint a színházaktól olyan műsoron lévő vagy jelenleg készülő előadások jelölését várják a szervezők, amelyek bemutatójának dátuma legkésőbb december 31. A korábbi évadokban bemutatott, de műsoron tartott előadások szintén jelölhetők. Egy színház esetén egy nagyszínpadi és egy kamaraszínpadi előadás ajánlására van lehetőség, műfaji megkötés nélkül.

A kaposvári színház a nagy múltú találkozón a színházi élet meghatározó pillanatainak új megvilágítását ígéri a résztvevőknek. A rendezvény keretében lehetőség nyílik színházaknak, érdeklődőknek és a Kárpát-medencei színházi szakmának egyaránt, hogy megmutassák tehetségüket és találkozzanak az ország különböző pontjairól érkező kollégáikkal.

A rendezvény célja a színházi sokszínűség megünneplése, a szakmai kapcsolatok erősítése, amely felejthetetlen élményt nyújt a közönség részére is - írták.

A jövő évi Országos Színházi Találkozó új korszakot nyit a színházi világban. A szervezők különös figyelmet fordítanak arra, hogy ne csupán egy rendezvény legyen, hanem egy valós találkozásokra és szakmai eszmecserékre alkalmas tér. A jövő évi találkozó azt képviseli, hogy a színház nemcsak a művészi kifejezés kiállítótere, hanem egy olyan hely, ahol az alkotók megoszthatják gondolataikat és tapasztalataikat, együtt építve a színházi közösségek közötti erősödést - összegezték a közleményben.

Mindössze 3 dolog kell ahhoz, hogy dollármilliomos legyél!

Ki ne álmodozott volna már arról, hogy egy szép napon dollármilliomosként ébred? Talán már azon is töprengtél, hogy vajon mi kell hozzá? Nos, most lehull a lepel, hiszen kiderült: mindössze három dologra van szükséged!
2024. 10. 15. 01:00
Megosztás:

Ez az új mém érme 450 000 dollárt gyűjtött alig egy hónap alatt

A mém érmék lendülete töretlen, és sokszoros megtérülést kínálnak, amellyel könnyedén felül tudják múlni a kripto tér eszközeinek jó részét. A kripto tér jóval instabilabb, mint a hagyományos pénzügyi piac, a mém érmék így akár hosszú ideig is negatívban foroghatnak.
2024. 10. 15. 00:01
Megosztás:

Kriptovaluta előrejelzések 2025-re: Shiba Inu 1 dollár, Kaspa 0,5 dollár, és Dogen 10 dollár

2025-re a kriptovaluta színtér átalakulhat azáltal, hogy váratlan versenyzők érnek el jelentős előrelépést. Néhány kevésbé ismert digitális érme esetében figyelemreméltó növekedést jósolnak, amely felkelti a befektetők és rajongók figyelmét egyaránt. Ez a cikk azokat a kriptovalutákat vizsgálja meg, amelyek jelentős értéknövekedés előtt állnak, és belemerül azokba a tényezőkbe, amelyek hamarosan új magasságokba repíthetik őket.
2024. 10. 14. 23:20
Megosztás:

181 milliárd forintra pályázhatnak innovációra a kkv-k

A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) Plusz két felhívása keretében 181 milliárd forintra pályázhatnak innovációs képességük javítására a kkv-k - közölte a Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 14. 23:00
Megosztás:

Tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
2024. 10. 14. 22:30
Megosztás:

Erős évzárásra számítanak a szakértők az ingatlanpiacon

Erős évzárásra számítanak a szakértők az ingatlanpiacon, a Duna House által szeptemberre becsült 9754 tranzakció az előző havi értéket 4,8 százalékkal, az egy évvel korábbit 20,9 százalékkal haladta meg - közölte az ingatlanközvetítő hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 14. 22:00
Megosztás:

A MET az 1 százalékos adófelajánlások eljuttatását kéri a NAV-tól

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) azt kéri az adóhatóságtól, hogy mindenképpen juttassa el hozzájuk az adózók által a személyi jövedelemadó 1 százalékaként az Oltalom Karitatív Egyesületnek felajánlott több mint százmillió forintot.
2024. 10. 14. 21:30
Megosztás:

Több mint egymillió forintért kelt el egy József Attila-kötet

Több mint egymillió forintért kelt el József Attila Nem én kiáltok című, 1924-es verseskötetének dedikált példánya az Antikvárium.hu vasárnap zárult online árverésén. A magas áron elkelt dedikált tételek között szerepelt mások mellett egy Gárdonyi-regény, egy Radnóti-kötet, illetve egy Harry Potter-kötet, amelyet a szerző, J.K. Rowling is aláírt - közölték a szervezők az MTI-vel.
2024. 10. 14. 21:00
Megosztás:

Új szabályozások könnyítik a fogyatékossággal élők EU-n belüli utazásait

Az Európai Unió Tanácsa új irányelveket fogadott el az európai fogyatékossági kártyáról és a fogyatékossággal élő személyek európai parkolási kártyájáról, a szabályozások megkönnyítik a fogyatékossággal élők EU-n belüli utazásait - tájékoztatott az uniós tanács hétfőn.
2024. 10. 14. 20:30
Megosztás:

Magyarország EU-elnökségi programjában kiemelt szerepet kap a klímaváltozás elleni küzdelem

Magyarország EU-elnökségi programjában kiemelt szerepet kap a klímaváltozás elleni küzdelem – mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) önkormányzati államtitkára hétfőn Baján, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának a Life Logos 4 Waters projekt keretében szervezett, hatnapos nyári egyetemének megnyitóján.
2024. 10. 14. 20:00
Megosztás:

A Solana legnagyobb versenytársai: 3 altcoin, amelyek várhatóan vezetni fogják a piacot a következő 6 hónapban

Ahogy a kriptopiac fejlődik, új szereplők jelennek meg, akik készen állnak arra, hogy kihívást jelentsenek a Solana dominanciájára. Az elkövetkező hat hónapban néhány altcoin jelentős előrelépésre készül. Ez a cikk a három legígéretesebb versenyzőt mutatja be, amelyek vezető szerepbe kerülhetnek a piacon, betekintést nyújtva a befektetőknek és érdeklődőknek a jövőbeni lehetőségekbe. Ismerd meg azokat a neveket, amelyek növekedésre vannak predesztinálva.
2024. 10. 14. 19:30
Megosztás:

3 ok, amiért a WIF & PEPE bálnák DTX-t vásárolnak 0,08 dolláros áron; Az utolsó mindent megváltoztathat

A piaci elemzők megfigyelték, hogy a bálnák elfordulnak a már jól bevált piaci szereplőktől, mint a Dogwifhat (WIF) és a Pepecoin (PEPE), és egy új hibrid kereskedési platform, a DTX Exchange felé fordulnak, amely valóságos vásárlási őrületet teremtett a piacon.
2024. 10. 14. 19:00
Megosztás:

Az EU új rendeletet fogadott el a vegyi anyagokról

Az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsa aktualizálta a vegyi anyagokra vonatkozó rendeletet, amely pontosítja az osztályozásra, címkézésre és csomagolásra vonatkozó szabályokat és hozzáigazítja azokat a kereskedelem különböző formáihoz, például az online értékesítéshez, vagy az ömlesztett árusításhoz az újratöltő állomásokon - tájékoztatott az uniós tanács hétfőn.
2024. 10. 14. 18:30
Megosztás:

A mezőgazdaságban dolgozó nők szerepvállalása előmozdíthatja az agrárium fenntartható fejlődését

Október 15-én, a vidéki nők nemzetközi napján világszerte elismerik a vidéki közösségekben élő nők közösségfejlesztéshez, a mezőgazdaság növekedéséhez és a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok előmozdításához való létfontosságú hozzájárulását. Ezért a vidéki nők szerepvállalásának elősegítése alapvető fontosságú, és segít feltárni a helyi mezőgazdaságban rejlő lehetőségeket, valamint előmozdítja a fenntartható mezőgazdasági fejlődést.
2024. 10. 14. 18:00
Megosztás:

Magyar cég lett Európa leggyorsabban növekvő vállalata

A magyar MP Solutions Kft nyerte el a rangos Stevie Awards fődíját a leggyorsabban növekvő európai vállalat kategóriában. A HR-tanácsadással és fejvadászattal foglalkozó, 100%-ban magyar tulajdonú cég, a pandémia utáni aktív üzletfejlesztéssel érte el a most díjazott eredményt.
2024. 10. 14. 17:30
Megosztás:

A Ripple szemez a növekvő, 16 billió dolláros letéti piaccal – A globális bankok elfogadják az XRP-t?

A mai hírek szerint a Ripple (XRP) célja, hogy részesedést szerezzen a 16 billió dolláros globális <a href="https://www.investopedia.com/terms/c/custodian.asp" target="_blank">letéti</a> piacból. Sokan azt kérdezik: vajon az XRP kulcsszereplővé válhat-e a hagyományos banki szektorban? A globális bankok egyre inkább használják a digitális eszközöket, és az XRP fontos szerepet játszhat ebben.
2024. 10. 14. 17:00
Megosztás:

A BÉT és az OTP Bank közös programja tudásmegosztást és anyagi támogatást nyújt a tőzsdére tartó cégeknek

Dedikált oktatásokkal és rendezvényekkel támogatja a tőzsdei megjelenésre készülő magyarországi vállalkozásokat az OTP Bank és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) közös programja - közölte hétfőn közös közleményben a két érintett.
2024. 10. 14. 16:30
Megosztás:

Két éve tart az emelkedés az USA tőzsdéin - meddig még?

Két éve volt az a lokális mélypont az S&P500 indexben, amelyből elindult az az emelkedés, amelynek eredményeként pénteken újabb csúcsot ütött az index.
2024. 10. 14. 16:00
Megosztás:

Így alakultak szeptemberen a lakbérek

A KSH-ingatlan.com lakbérindexe szerint vegyesen alakultak az átlagos lakbérek szeptemberben, országos szinten 0,1 százalékkal csökkentek augusztushoz képest, miközben Budapesten 0,4 százalékkal nőttek, éves összevetésben az országos átlagos bérleti díjak 9,6, a fővárosiak 9,9 százalékkal emelkedtek - közölte az ingatlan.com hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 14. 15:30
Megosztás:

A kiégés leküzdése alternatív módszerekkel

A mai felgyorsult, modern életvitel magával hozta az olyan problémákat, mint a kiégés, amit napjainkban egyre többen megtapasztalnak. Sokan pedig csak legyintenek rá, mondván: ez nem olyan komoly gond. Holott nagyon is az, hiszen kezeletlenül akár bele is lehet rokkanni pszichésen.
2024. 10. 14. 14:30
Megosztás: