Kegyetlen idők jöhetnek az Ethereumra

Az elmúlt 7 nap során az Ethereum (ETH) továbbra is zuhanórepülésben van, és a medvepiac kellős közepén az értéke majdnem 13%-ot zuhant.

Kegyetlen idők jöhetnek az Ethereumra

Cikkünk írásakor az ETH körülbelül 2206 dollár környékén kereskedik, és úgy tűnik, hogy a csökkenés nem akaródzik megállni. 

Az Ethereum tehát kemény nehézségekkel küszködik, viszont a Bitcoin Minetrix (BTCMTX) eladási számai továbbra is nőnek, és ICO-ja már meghaladta a 9,25 millió dolláros gyűjtést.

Mi a csoda van az Ethereummal?

Az Ethereum veszteségei az eladók nyomása miatt szakadatlanul nő, és az ETH az elmúlt pár nap során bizony pirosban zárt.

Forrás: CoinMarketCap

A 24 órás kereskedési volumen több, mint 31%-kal nőtt, és jelenleg 8,9 millió dollárnál tart.

További csökkenés esetén az ETH következő lehetséges támaszszintje 2150, vagy még rosszabb esetben, 1900 dollár környékére jósolható.

Az Ethereum fear and greed indexe jelenleg 38%-os, mely egyértelműen a medvepiac hatása, és megelőlegzi a további csökkenést is. 

Forrás: CFGI.io

A SEC-hez egyébként több vállalat is benyújtotta a kérelmét ETH ETF létrehozásával kapcsolatban. Ám az Ethereum spot ETF-ek SEC általi jóváhagyása jelenleg több, mint bizonytalan, de persze előnyös volna, mert a befektetők jobban hozzáférhetnének az Ethereum eszközökhöz. Bármennyire is szeretnénk viszont, a SEC elnöke, Gary Gensler viszont még nem tett  konkrét nyilatkozatokat az engedélyezéssel kapcsolatban.

Egészen pontosan még csak annyit mondott, hogy a 11 spot Bitcoin ETF januári jóváhagyása nem jelenti automatikusan azt, hogy más kriptoalapok is engedélyezve lesznek. A végleges döntésekre leghamarabb 2024 májusában kerülhet sor, amelyeket a nyár folyamán további döntések követhetnek.

A jóváhagyási folyamatot egyébként az is jócskán megnehezíti, hogy a SEC még nem döntött arról, hogy az Ethereum  (ETH) értékpapírnak minősül-e. Ez pedig egy jókora szabályozási szürke zónának számít.

 

Ha a spot ETH ETF sorsa kellemesen alakul, és jóvá lesz hagyva, az pozitív irányban befolyásolná a token értékét. De amíg ez nincs eldöntve, addig sajnos az Ethereum-birtokosoknak további csökkenésre kell felkészülniük.

A pozitív hangok szerint a spot Ethereum ETF jóváhagyása a küszöbön áll, de ha a SEC mégis elutasítja, akkor minden valószínűség szerint fellebbezésre kerül majd sor, és a SEC ekkor lehetőleg újra átgondolja majd az ügyet.

Az előremutató Bitcoin Minetrix Stake-to-Mine mechanizmusával  harcba száll a medve trenddel 

Miközben a piac lélegzetvisszafojtva várja, hogy az Ethereum képes lesz-e visszakapaszkodni, és hogy kaphat-e lendületet a potenciális ETF jóváhagyásából, van pár olyan kriptoprojekt, amely a medvés hangulat ellenére is jól elkapta a lendületet.

Közéjük sorolható a Bitcoin Minetrix (BTCMTX) újító platformja is, amely "Stake-to-Mine" rendszert kínál fel a Bitcoin keresésére.

A Bitcoin Minetrix különlegessége, hogy a felhasználók leköthetik a natív BTCMTX tokenjeiket, és azokért bányászati krediteket kaphatnak.

A bányászati kreditek hozzáféréssel látják el a felhasználókat a projekt felhőbányászati részéhez. Most jön a csavar, hiszen a stakerek hardver vásárlás és karbantartás nélkül is képesek lesznek BTC-t bányászni, és kifizetéseket generálni.

Ami pedig a további juttatásokat illeti, a BTCMTX évi 71%-os APY-t kínál a token lekötéséért cserébe. Ezért szinte a kisujjunkat sem kell mozdítanunk. Jelenleg 586,661,230 BTCMTX érme van lekötve.

Így kínál a Bitcoin Minetrix összetett passzív jövedelmet, és teszi lehetővé a felhasználók számára azt, hogy fokozzák a BTCMTX állományukat, valamint a bányászati bevételeiket.

A fenti dupla jutalmazási mechanizmus miatt rendkívül nagy az érdeklődés a BTCMTX előértékesítési eseménye iránt, még a projekt X-fiókja meghaladta a 19,1 ezer követőt, és ez a felhasználói szám folyamatosan nő.

bitcoin

A BTCMTX-ről egyébként olyan YouTuberek is elismerően nyilatkoznak, mint a 244 000 feliratkozóval bíró Austin Hilton:

 

Mialatt számos nehezítő tényező sújtja a legfontosabb kriptovaluták, köztük az Ethereum árfolyamát, a hasznos projektek, például a Bitcoin Minetrix helyzete is virágba borult.

 

Az előértékesítés 21.szakaszában jelenleg 1 BTCMTX tokenért csak 0,013 dollárt kérnek, az ár viszont a következő szakaszban óhatatlanul nőni fog. 

Nézd meg a Bitcoin Minetrix előértékesítését

Ezek is érdekelhetnek:

Megérkezett az elektromos riksák Teslája - Bemutatkozik az eTukTuk

Mi az: Sárga, szivacsos és közel ötszörösére nőtt az értéke?

A legjobb kripto 1 dollár alatt 2024-ben – A legolcsóbb kriptovaluta

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Egy igazi horoszkóp ami a rossz híreket is megjósolja!

Horoszkópunk rendhagyó módon nem kizárólag a jó dolgokra fókuszál, hanem megmutatja az élet árnyoldalait is és rámutat a problémákra, gondokra és az élet szomorúbb kilátásaira is. Csak akkor olvasd el, ha kellően bátor vagy!
2024. 02. 22. 01:00
Megosztás:

Mire költenének idén a magyarok?

A magyarok 63 százalékának vannak olyan céljai az idei évre, amihez nagyobb anyagi forrás szükséges, a legtöbbet utazásra adnák ki, és a lakásfelújítás is sokaknak fontos cél - derült ki a Cofidis Hitel Monitor reprezentatív kutatásából.
2024. 02. 22. 00:30
Megosztás:

Csontváry festménnyel nyílik meg az ingyenes Róma - Budapest kiállítás a Virág Judit Galériában

Óriási meglepetés: Csontváry Kosztka Tivadar felbecsülhetetlen értékű, a nagyközönség által régóta nem látott, Holdtölte Taorminában című festményét is kiállítja a Virág Judit Galéria a február 22-én nyíló, ingyenes, Róma - Budapest tárlatán.
2024. 02. 22. 00:05
Megosztás:

Át kell formálni az étkezési szokásainkat

Az étkezési kultúra megváltoztatása segítheti a fenntarthatóságot a WWF legfrissebb, Közép-Európában végzett felmérése szerint.
2024. 02. 21. 23:30
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a Skandináv lottón!

A Szerencsejáték Zrt. honlapján olvasható tájékoztatás szerint a február 21-én megtartott 8. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 02. 21. 23:00
Megosztás:

Nagyon gyenge évet zárt Kelet-Közép Európa ingatlanpiaca

A 2008-as válság óta a leggyengébb évét zárta Kelet-Közép Európa ingatlanpiaca: az ingatlan tranzakciók volumene tavaly az első három negyedévben 3,2 milliárd dollárt ért el, ez mindössze a 2022-es egész évi forgalom 30 százaléka - ez derült ki a KPMG 10 országot felölelő Property Landing Barometer kutatásból.
2024. 02. 21. 22:30
Megosztás:

Kevesli a hatósági munkaügyi ellenőrzést a Magyar Szakszervezeti Szövetség

Kevésnek tartja a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) a hatósági munkaügyi ellenőrzések gyakoriságát, és érdemi változást sürget.
2024. 02. 21. 22:00
Megosztás:

2900 milliárd forintot kap a magyar agrárium - kik élveznek most előnyt?

Megkezdődött a vidékfejlesztési- és agrárpályázatok kiírása előtti társadalmi egyeztetés, így egy-egy részlet még változhat, de már most látszik, hogy összességében mintegy 2900 milliárd forint juthat a hazai mezőgazdaságnak 2027-ig. A nagyon különböző célú és formájú pályázatok egyik közös vonása, hogy többségükben kiemelt figyelmet kapnak az ökológiai szempontok, így az ökogazdálkodást, vagy csak a fenntarthatóság emelt kritériumait vállaló pályázók jelentős előnyöket élveznek majd.
2024. 02. 21. 21:30
Megosztás:

Megjelent a Mazars és a Mergermarket közös Közép- és Kelet-Európa 2023-24. évi M&A jelentése

A KKE-régió érettségét mutatja, hogy 2023-ban nem rendült meg a globális kihívások hatására, sőt az M&A ügyletek száma és összértéke meghaladta a járvány előtti időszak szintjét – áll a Mazars és a Mergermarket közös idei jelentésében. Magyarországon 21 százalékos csökkenés figyelhető meg azonban, és a legnagyobb magyarországi tranzakciók mögött továbbra is az állam áll. A magyar gazdaságban a magánegészségügy és az informatikai szektor emelkedik ki, valamint a megújuló energiaforrások is egyre nagyobb érdeklődést váltanak ki a külföldi befektetők körében.
2024. 02. 21. 21:00
Megosztás:

Kezdetét vette a TwinEU

Elindult az Európai Unió innovációs keretrendszerének egyik legnagyobb projektje, a TwinEU, amelynek célja, hogy kidolgozza az európai villamosenergia-rendszer digitális másának koncepcióját; a konzorciumban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) kiemelt szerepet játszik - tájékoztatta az egyetem kedden az MTI-t.
2024. 02. 21. 20:30
Megosztás:

Megállítható-e a képzett munkaerő külföldre áramlása?

A brain drain, magyarul az „agyelszívás” a magasan képzett munkavállalók elvándorlását jelenti egy szerényebb megélhetést adó, alacsonyabb fejlettségű országból egy fejlettebb, magasabb életszínvonalat biztosító országba. Így humán tőkéjüket (tudásukat, képességeiket, kreativitásukat) immáron egy másik gazdaságban kamatoztatják, serkentve ezzel a fogadó ország gazdaságát. Magyarországon a magasan képzettek elvándorlási rátája jelenleg közel 7%.
2024. 02. 21. 20:00
Megosztás:

Kevéssé változott szerdán a forint árfolyama

Vegyesen alakult, csekély mértékben változott a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest szerdán a bankközi piacon.
2024. 02. 21. 19:30
Megosztás:

Többségében nyereséggel zártak az európai indexek

A európai indexek vegyesen, többségükben nyereséggel zártak szerdán.
2024. 02. 21. 19:00
Megosztás:

Ismét történelmi rekordon zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 403,23 pontos, 0,61 százalékos emelkedéssel 66 344,17 ponton, újabb történelmi rekordon zárt szerdán.
2024. 02. 21. 18:30
Megosztás:

Nyoma van a lengyel gazdák mozgolódásának

Közlekedési nehézségeket okoztak kedden Lengyelország-szerte az Európai Unió zöld megállapodása és az ukrán áruk behozatala ellen tiltakozó gazdák közúti blokádjai, az egyik ukrán határátkelőn a tüntetők ukrán gabonát eresztettek ki egy tehervonat vagonjaiból - közölte a Polsat News hírtelevízió.
2024. 02. 21. 18:00
Megosztás:

Nem hagyják esni a hatóságok a kínai tőzsdét, ismét közbeléptek a részvénypiacokon Kínában

Ismét közbeléptek a kínai hatóságok, hogy növeljék a kínai részvénypiacba vetett bizalmat.
2024. 02. 21. 17:30
Megosztás:

Folytatódik a párizsi balhé

Folytatódott az Eiffel-torony dolgozóinak sztrájkja kedden, Párizs legismertebb turistalátványossága az egymást követő második napon nem nyitott ki.
2024. 02. 21. 17:00
Megosztás:

Négyen kikerültek az EU feketelistájáról

Az Európai Unió illetékes tanácsa felülvizsgálta és frissítette az adózási szempontból nem együttműködő országok és területek uniós jegyzékét, a Bahama-szigeteket, Belize-t, a Seychelle-szigeteket, valamint a Turks- és Caicos-szigeteket törölte onnan, így a lista 12 szereplősre apadt.
2024. 02. 21. 16:30
Megosztás:

A TLE reménykedik a változásban

A Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület (TLE) álláspontja szerint az év elején életbe lépett átalakított családtámogatási rendszer - csok plusz, megemelt falusi csok és babaváró kölcsön - akkor tudja mérsékelni a lakáspiaci visszaesést, ha kiszámítható módon, hosszú távon fennmarad.
2024. 02. 21. 16:00
Megosztás:

Szigorítottak a románok

Romániában nagy többséggel megszavazta a képviselőház kedden azt a törvénytervezetet, amely betiltja az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára.
2024. 02. 21. 15:30
Megosztás: