Kiderült, hogy kik utaznak legtöbbet céges taxival

Az üzleti taxis fuvarok harmadát szerdán rendelik az utasok, nyáron azonban ötödével visszaesik a céges utazások száma – derül ki a Bolt adataiból.

Kiderült, hogy kik utaznak legtöbbet céges taxival

Leginkább a hét közepét részesítik előnyben, az üzleti taxiutak mintegy harmadát szerdán bonyolítják a hazai cégek, jellemzően a reggeli és délelőtti órákban – derül ki a Bolt taxiszolgáltató adataiból. A július és augusztus közötti nyári időszakban jelentősen lelassul az üzleti élet, ekkor egy átlagos hónaphoz képest ötödével kevesebb rendelést bonyolítanak a cégek. Forgalom szempontjából egyrészt a május-június hónapok tekinthetők kiemelkedőnek, másrészt a november és a december, amikor a legtöbb céges rendezvényt tartják, ilyenkor nem ritka a 25 százalékos többletforgalom az átlagos hónaphoz képest.

A szektorok közül a tanácsadás, IT, pénzügyi, reklám és filmipar területeiről kerülnek ki a legaktívabb céges taxis utazók. A legtöbb üzleti fuvart magyar munkavállalók rendelik, de egyre nagyobb számban találhatóak külföldi cégek leányvállalatainak külföldi munkavállalói a megrendelők között. Pozíció szerinti megoszlásban a felsővezetők utaznak legtöbbet, közvetlenül utánuk a tanácsadók, az üzletkötők és az értékesítők következnek.

A vállalkozások túlnyomórészt inkább városon belüli rövidebb utakra használják a szolgáltatást. A reptéri utak aránya ugyanakkor a Covid háttérbe szorulása óta minden évben dinamikusan nő. Ezzel szemben az agglomerációba irányuló utazások száma alig észrevehetően, de csökken.

A Bolt taxiszolgáltató a lakossági személyszállítás mellett 2019 óta egy egyre erősödő üzleti ügyfélkörrel is rendelkezik, amely a teljes utasforgalmi volumenhez képest még tartogat növekedési potenciált. A számok mögé nézve azonban így is érdekes trendek rajzolódnak ki a magyar céges utakról. A Bolt két évre visszamenőleg vizsgálta meg közelebbről a teljes üzleti szegmensének belső forgalmi adatait.

A tavalyi növekedés után a Bolt idénre óvatosabban becsül

A Bolt 2022. decemberétől egy év alatt megduplázta a céges partnereink számát, a gazdasági helyzet azonban az üzleti utazásoknál is éreztette hatását: 2023 végéig a magyar vállalkozások átlagosan 10 százalékkal fogták vissza a vonatkozó költéseiket. A Bolt ügyvezetője ugyanakkor az idei évre mérsékelt, de pozitív irányba való elmozdulást prognosztizál: „A növekedési mértékét tekintve most óvatosabban becslünk, annak ellenére, hogy a gazdaság várható erősödésével cégek újra növelhetik az ilyen jellegű kiadásaikat” – mondta dr. Sabjányi László, a Bolt HTX Kft. ügyvezetője. „Az első negyedév tapasztalatai alapján a 2023-as évhez képest továbbra is magas kétszámjegyű növekedéssel számolunk a lebonyolított fuvarok és a regisztrált cégek számát, illetve a teljes business forgalmat tekintve – ezzel az eredménnyel elégedettek lennénk” – tette hozzá a mobilitási szolgáltató vezetője. 

A taxiszolgáltató felmérése kitért a Bolt Business használata mögött húzódó fő motivációkra is. Eszerint a partnercégek esetében fontos szempont a kényelem, az egyszerűség és a gyorsaság, ám a legjelentősebb érv, hogy a platform teljes átláthatóságot és kontrollt biztosít, és az alkalmazás lehetővé teszi a kollégák utazásainak hatékony adminisztrációját.

A funkciók közül az előrendelés a legnépszerűbb, amelyet a céges partnerek túlnyomó többsége már használt, háromnegyedük pedig rendszeresen igénybe veszi. Különösen a reptéri utazások és fontos események szervezésekor élnek ezzel a lehetőséggel a cégek. A fejlesztések közül idén a prémium kategóriát vezették be, amelyre egyre nagyobb az igény az üzleti partnerek részéről. E kategóriában csak az egyes autómárkák bizonyos modelljei kerülhetnek be, de a feltételek között ugyanígy szerepet játszik a taxi felszereltsége, komfortfokozata és általános állapota is. 

Több mint harminc helyszínen várják a látogatókat Kecskeméten a Múzeumok éjszakáján

Több mint harminc helyszínen várják a látogatókat Kecskeméten június 22-én, szombaton a Múzeumok éjszakáján - közölte a programokat összefogó Bozsó Gyűjtemény az MTI-vel.
2024. 06. 16. 19:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 06. 16. 18:00
Megosztás:

Több mint 650 ezren regisztráltak a Gondosóra programra

A Gondosóra programra eddig már több mint 650 ezren regisztráltak, azaz mára minden harmadik 65 év feletti honfitársunk gondosóra-felhasználó - közölte a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán.
2024. 06. 16. 17:00
Megosztás:

Gyógyszertárkereső és szűrővizsgálati funkciókkal bővült az EgészségAblak alkalmazás

Gyógyszertárkereső és szűrővizsgálati funkciókkal bővült az EgészségAblak mobil alkalmazás - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2024. 06. 16. 16:00
Megosztás:

Az azonnali Ethereum ETF-ek jóváhagyása - újabb történelmi kriptodeviza mérföldkő?

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) 2024. május 23-án adott zöld utat az azonnali (spot) Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett alapok (ETF) bejegyzésének. Ennek hatására az Ethereum árfolyama már két nappal a döntés előtt 18%-os emelkedést mutatott.
2024. 06. 16. 15:00
Megosztás:

Elindult az Ifjúsági Garancia Plusz Program Nógrád vármegyében

Közös európai uniós vállalás részeként elindult a fiatalok körében megjelenő munkanélküliség ellen küzdő Ifjúsági Garancia Plusz Program Nógrád vármegyében, ahol több mint 1500, 30 év alatti fiatalnak nyújtanak támogatást - tájékoztatta az MTI-t a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelmi főosztálya pénteken.
2024. 06. 16. 14:00
Megosztás:

Csökkent az ipari termelés Japánban

Japánban csökkent az ipari termelés áprilisban havi és éves összevetésben egyaránt.
2024. 06. 16. 13:00
Megosztás:

Megjelentek a feldolgozóüzemek beruházásait támogató pályázati kiírások

A kormány stratégiai ágazatként tekint az élelmiszeriparra, ezért az ágazat a következő években is kiemelt támogatási lehetőségekre számíthat. A 2027-ig tartó KAP Stratégiai Terv keretei között összesen 200 milliárd forint keretösszeggel, két új pályázati felhívás jelent meg a feldolgozóüzemek fejlesztéseinek támogatására - jelentette be Nagy István agrárminiszter a szaktárca közleménye szerint pénteken.
2024. 06. 16. 12:00
Megosztás:

MÁV nyári menetrend és Volán nyári menetrend: Így alakul a nyári főszezoni menetrend

A népszerű turisztikai úti célokat sűrűbb közlekedéssel kiszolgáló nyári főszezoni közlekedési menetrend június 22-től szeptember 1-jéig lesz érvényben, azt követően pedig utószezoni menetrenddel nyújtják meg a nyarat szeptember 22-ig - közölte a MÁV-Volán-csoport pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 11:00
Megosztás:

Támogatja a villamosenergia-ágazat szereplőinek kiberbiztonsági felkészülését az energiahivatal

Hatályba lépett a rendelet, amely európai szabályrendszert állít fel a határokon átnyúló villamosenergia-áramlás kiberbiztonságára; az egységes európai szabályozás hazai végrehajtásának felügyeletét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) látja el - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 10:00
Megosztás:

Elrendelte a Centrál Workout pénzügyi vállalkozás végelszámolását az MNB

Visszavonta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a budapesti székhelyű Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring végzésére vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását - közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 09:00
Megosztás:

Minden termékcsoportban nőtt az építőanyag-értékesítés volumene

Az építőanyag-piacon minden termékcsoportban nőtt az értékesítés volumene májusban, az árak azonban csökkentek, ami kedvező jel az otthonfelújítási program júniusi indulása előtt és a lakásépítési szegmens lassú, de biztos felpörgésére utal - erről Juhász Attila, az Újház Zrt. és az ÉVOSZ Építőanyag-kereskedelmi tagozatának elnöke tájékoztatta az MTI-t pénteken.
2024. 06. 16. 08:00
Megosztás:

Átadták a felújított fiatfalvi Ugron-kastélyt Erdélyben

Átadták szombaton a felújított fiatfalvi Ugron-kastélyt Erdélyben, a székelyföldi műemlék épületet magyar kormánytámogatással restaurálták - számolt be a Székelyhon.ro.
2024. 06. 16. 07:00
Megosztás:

Meghirdették az év családbarát vállalata pályázatot

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az idén is meghirdette az év családbarát vállalata pályázatot.
2024. 06. 16. 06:00
Megosztás:

11,0 százalékkal emelkedett az építőipari termelés volumene

2024 áprilisában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 15,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 10,8, az egyéb építményeké 22,6 százalékkal bővült - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.d
2024. 06. 16. 05:00
Megosztás:

A mesterséges intelligencia korszakába lép az audit

Valódi forradalmat indít a pénzügyi jelentéstétel és a könyvvizsgálat területén a mesterséges intelligencia: a vállalatok csaknem háromnegyede valamilyen szinten már most is alkalmazza ezt pénzügyi beszámolói elkészítéséhez, és ez az arány három éven belül 99 százalékra emelkedik majd - közölte a KPMG legújabb kutatása alapján pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 16. 04:00
Megosztás:

8 Bitcoin bányász eléri az 1 milliárd dolláros piaci kapitalizációt, jelezve az iparági fellendülést, míg ez a legjobb 5 választás a hullám meglovagolásához

Mivel nyolc Bitcoin bányász már átlépte az 1 milliárd dolláros piaci kapitalizáció küszöbét, a kriptovaluta piac hihetetlen növekedést tapasztal, ami egy jelentős iparági fellendülésre utal. Az öt legjobban várt kriptovaluta, amely készen áll profitálni ebből a trendből, kiemelt figyelmet kap a befektetőktől és rajongóktól.
2024. 06. 16. 03:00
Megosztás:

Jövő Heti Horoszkóp – Komoly pénzt nyerhet 3 csillagjegy szülötte is!

Üdvözlünk a heti horoszkópban, ahol most különösen szerencsés és pénzügyi lehetőségekkel teli időszak vár rád! A jövő héten (június 16 -22. között) mindegyik csillagjegy számára izgalmas és váratlan eseményeket mutatnak a csillagok, amelyek a személyes életedet is pozitívan befolyásolják. Készülj fel szerencsés találkozásokra, kreatív üzleti fogásokra és váratlan pénzügyi nyereségekre! Olvasd el, milyen szerencsés napok és számok várnak rád, és ne feledd: a szerencséd a csillagokban rejlik!
2024. 06. 16. 02:00
Megosztás:

Figyelmeztetik a nyugdíjasokat – Hamarosan lejár a határidő, sokan rosszul járhatnak

Ebben a hónapban még lehetőség van a tavalyi feltételek szerint kérni a nyugdíj megállapítását - számolt be a tudasfajta.hu.
2024. 06. 16. 01:00
Megosztás:

Ez a három kutyás kriptó nagyot mehet ezen a nyáron

Vitathatatlan, hogy a 2024-es év a mém érmék nagy visszatéréséről szól. A befektetők elkapkodják ezeket az érméket, és várják, hogy elődeikhez hasonlóan elképesztő nyereséget hozzanak. Ez sok érmével meg is történik, ezért nem árt, ha alaposan tájékozódunk, és szemügyre vesszük az aktuális előértékesítéseket.
2024. 06. 16. 00:01
Megosztás: