Kiemelten figyelnek a fogyatékossággal élők egyenlő esélyeinek biztosítására

A magyar uniós elnökségi programok során kiemelt figyelmet fordítanak a szervezők az akadálymentesítésre, különös tekintettel a fogyatékossággal élő emberek egyenlő esélyeinek biztosítására - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-vel.

Kiemelten figyelnek a fogyatékossággal élők egyenlő esélyeinek biztosítására

Azt írták, Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára és Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója közreműködésével egyeztettek a fogyatékossággal élőket képviselő szervezetekkel.

A tájékoztatás szerint a találkozó résztvevői hangsúlyozták, hogy a magyar uniós elnökség programjai során kiemelt cél a résztvevők számára a fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés.

Kiemelték a "Semmit rólunk nélkülünk!" elv fontosságát, azt, hogy a fogyatékossággal élőket jogaik és érdekeik érvényesítésére az őket érintő valamennyi döntésbe bevonják. Ez az elv biztosítja, hogy közvetlenül részt vehessenek a számukra fontos kérdések megvitatásában és a döntéshozatalban, így biztosítva az egyenlő esélyeket, a befogadó társadalom kialakítását - írták.

Az egyeztetésen részt vettek többek között a Kézenfogva Alapítvány, az ÉTA Országos Szövetség, az Autisták Országos Szövetsége, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum, a Siketvakok Országos Egyesülete, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, valamint az Afázia Egyesület képviselői - közölte a KTK.

Több mint kétszáz állatvédő civil szervezet nyert el támogatást

Az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek meghirdetett 500 millió forintos keretösszegű pályázaton 277 szervezet nyert el támogatást - közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Budapesten.
2024. 07. 03. 10:30
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető európai tőzsdék

Erősen nyitottak a főbb európai tőkepiacok szerdán. A londoni FTSE-100 index 0,58 százalék, a frankfurti DAX index 0,54 százalék, a párizsi CAC-40 index pedig 0,56 százalék emelkedéssel indított.
2024. 07. 03. 10:10
Megosztás:

Jórészt erősödés az ázsiai tőzsdéken

Jórészt erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék szerdán, a tokiói tőzsde 1,25 százalékos emelkedéssel, 40 595 ponton fejezte be a napot.
2024. 07. 03. 09:50
Megosztás:

eÁfa bevallás előnyei - új technológiák alkalmazása az Áfa rendszerében

2024-ben bevezetésre került az elektronikus áfa rendszer, amely a digitalizációban rejlő lehetőségek kihasználásával az áfa bevallások elkészítésében vállalt adóhatósági támogatás keretében csökkenti a vállalkozások számára az adminisztrációs terheket. Egyúttal kijelöli a fejlődés irányát is, amelyben a végső cél az új platformok használatának elterjedése. A HÍD Consulting segítségével áttekintjük a digitális szabályozás részleteit.
2024. 07. 03. 09:30
Megosztás:

Enyhe emelkedéssel indulhat a kereskedés a tőzsdén az elemző szerint

Pozitívnak mondható a nemzetközi befektetői hangulat, ezért enyhe emelkedéssel indulhat a kereskedés szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A BUX 832,23 pontos, 1,15 százalékos csökkenéssel, 71 456 ponton zárt kedden.
2024. 07. 03. 09:20
Megosztás:

Kis mértékben erősödött a forint szerda reggel

Csekély mértékben erősödött a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 03. 09:00
Megosztás:

A magyar űrkutatás állt a TéT Konferencia fókuszában

A magyar űrkutatás helyzete és a magyar innovációk kerültek a középpontba a KKM Tudományos és Technológiai (TéT) Konferenciáján, amelyet hétfőn rendeztek meg Budapesten, az Óbudai Egyetemen.
2024. 07. 03. 08:30
Megosztás:

A Kaspa (KAS) és az AAVE folytatják a nagy menetelést, de a kripto AI tokenek hamarosan "elolvasztják az arcokat", állítja az elemző

Sok más aspektusa is fellendült a kriptokereskedésnek a Bitcoin közelmúltbeli problémái nyomán, mivel az altcoinok hosszabb ideig kívánnak nyereségesek maradni. Például a bányászok nagyobb megtérülést keresnek olyan proof-of-work projektekben, mint a Kaspa (KAS), miközben a kölcsönpiac bővül, még több lehetőséget kínálva az Aave (AAVE) számára a növekedésre.
2024. 07. 03. 08:00
Megosztás:

A digitális forradalom átalakíthatja a magyar közigazgatást

A digitális forradalomnak köszönhetően korszakváltás küszöbén állunk, és ez alapvetően átalakíthatja a magyar közigazgatást - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter hétfőn Tatán, a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság konferenciáján tartott előadásában.
2024. 07. 03. 08:00
Megosztás:

Az E.ON újabb százhatvanötezer okosmérőt telepített

Az E.ON Hungária csoport szakemberei mintegy 165 ezer okosmérő telepítését fejezték be június végén a Dunántúlon és Pest vármegyében, a készülékek részben családi otthonokba, egyéb ingatlanokba, részben ipari, vállalati létesítményekbe kerültek - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
2024. 07. 03. 07:30
Megosztás:

Új ügyvezető igazgató az OMV Magyarország élén

Júliustól Ján Hrivňák látja el az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatói és kiskereskedelmi üzletágvezetői feladatait. A szakember mintegy 10 éve dolgozik az OMV-nél, ahol az elmúlt több mint három évben a regionális kártya üzletágat irányította. Ján Hrivňák Balogh Tibort váltja az OMV Hungária élén, aki az OMV-n belül cégvezetőként folytatja pályafutását.
2024. 07. 03. 07:00
Megosztás:

Hazai fejlesztésű szoftver forradalmasítja a kamionmosást és rövidesen a személyautó mosást is

A kamionok és más, nagy méretű teherautók, buszok, szállító járművek tisztítását komoly szabványrendszer szabályozza. Az előírásoknak a tisztaság mellett az élelmiszer-biztonsági lánc folytonosság garantálása miatt is meg kell felelni, ebben pedig hatalmas lépést tett egy magyar cég.
2024. 07. 03. 06:30
Megosztás:

Politikai kockázatok: lassuló gazdaság, gyenge munkaerőpiac

Csökkenő infláció, lassuló gazdaság és gyengébb munkaerőpiac. Az elmúlt hetek adatai legalábbis ezt jelzik az Egyesült Államokban.
2024. 07. 03. 06:00
Megosztás:

Megkezdődött az ácsi katódanyag-gyár építése

Megkapta a szükséges engedélyeket és megkezdte az ácsi katódanyag-gyár építését a Bamo Technology Hungary Kft. – tájékoztatta a cég képviselője a helyieket az ácsi munkabizottság legutóbbi ülésén.
2024. 07. 03. 05:30
Megosztás:

Mi történt a magyar tőzsdén júniusban?

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezető indexe, a BUX, júniusban is újabb rekordokat ért el: 72 094,79 ponton zárt, amely 6,2 százalékos növekedést jelent a májusi záróértékhez képest, és amely egyúttal napi rekord a hazai tőzsdetörténetben. Az azonnali részvénypiac forgalma 223,9 milliárd forintot tett ki, amely napi átlagban 11,2 milliárd forintnak felel meg. A legnépszerűbb részvényeknek ebben a hónapban az OTP Bank, a Magyar Telekom és a Richter Gedeon bizonyultak, 108,2, 35,9 és 35,7 milliárd forint értékű forgalommal, míg a brókercégek közül a Concorde, az ERSTE és a Wood & Company emelkedett ki. A június eseményekben is bővelkedett: lezajlott a BÉT50 közösség idei exkluzív találkozója, a BÉT50 Klub, a PannErgy 30 éves tőzsdei jubileumát, a BÉT újjáalapításának 34. évfordulóját ünnepelte, emellett sor került a BÉT és az MBH Bank közös eseménysorozata, a MentorHub első alkalmára is.
2024. 07. 03. 05:00
Megosztás:

Sok a túlárazott ingatlan a piacon: akár 30 százalékos is lehet az eltérés a reális árhoz képest

Sok a túlárazott ingatlan a piacon: akár 30 százalékos is lehet az eltérés a reális árhoz képest
2024. 07. 03. 04:30
Megosztás:

Leginkább szigetelésre és ablakcserére használnák az új otthonfelújítási támogatást

Az ingatlantulajdonosok több mint felét (52%) érdekli az energiahatékonyság növelését célzó lakásfelújítási konstrukció – derül ki az OTP Otthon és az OTP Bank megbízásából készített 1000 fős kutatásból. Legtöbben a házak szigetelésében és az ablakok cseréjében gondolkodnak, de napelembe és hőszivattyúba is sokan beruháznának. Különösen, ha állami támogatást is kapnak.
2024. 07. 03. 04:00
Megosztás:

800 millió forintos támogatásra pályázhatnak a vidéki cukrászdák

Országszerte közel nyolcszáz vidéki cukrászda igényelhet egymillió forint vissza nem térítendő támogatást eszközbeszerzésre és fejlesztésre július 2-től augusztus 1-ig. Keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme - hívta fel a figyelmet keddi közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
2024. 07. 03. 03:30
Megosztás:

Pénzt és energiát takarítunk meg a korszerűsítéssel – indul az Otthonfelújítási program

A hazai lakóépületek legalább 80 százaléka 1990 előtt épült, a lakásállomány nagyjából 40 százaléka pedig energetikai szempontból rossz kategóriába sorolható, így a lakóingatlanok energiahatékonyságának javítása kiemelt fontosságú – hangsúlyozták az MBH Bank szakértői az Otthonfelújítási program indulása kapcsán tartott sajtótájékoztatón.
2024. 07. 03. 03:00
Megosztás:

Dacol a LIDL a Minisztérium döntésével: mi akkor is "fagyasztunk"!

Továbbra is megmaradnak a kedvezményes árak és az akciók a Lidl Magyarország áruházaiban.
2024. 07. 03. 02:00
Megosztás: