Kiszámítható eszközökkel a klímaváltozás hatásai ellen

Allianz mezőgazdasági biztosítások: a klímaváltozás hatásait a saját szemünkkel láthatjuk, azok már a mezőgazdaságba is begyűrűztek, és egyre nagyobb kockázatot jelentenek a gazdák számára, akiknek a megélhetését is jelentősen befolyásolja. A korábbi évek is bővelkedtek időjárási csapásokban, manapság azonban a hosszabb csapadékhiányos időszakok közben is egyre gyakoribbak a kiszámíthatatlan időjárással járó napok és a szeszélyes klíma okozta jég- és viharkárok, a tendencia pedig várhatóan a jövőben is folytatódik.

Kiszámítható eszközökkel a klímaváltozás hatásai ellen

Cél a kiszámíthatóság

A gazdálkodók számára a legfontosabb szempont, hogy sikeres termelési évüket jó előre bebiztosítsák. Ezt a leghatékonyabban öngondoskodással tehetik meg. Ebben nyújtanak segítséget számukra a törvényhozók és a biztosítótársaságok – olyan szereplők, amelyek számára az agrárszektorban a mezőgazdasággal foglalkozók és a termelékenységük védelme elsődleges feladat.

Az Allianz kiemelt szempontként kezeli a klímaváltozás összes közvetett és közvetlen hatását, így természetesen azokat is, melyek a növénytermesztést érintik. Mezőgazdasági biztosításai széleskörűek, a növénybiztosítási szegmenst kiemelkedő, nemzetközileg is élen járó szakértelemmel és mélyreható hazai tapasztalattal gondozza. Ügyfeleinek kínált árai értékarányosak, szolgáltatásai korrekt feltételeken alapulnak, szakértői pedig segítenek eligazodni az adminisztratív feladatok között is.

„Mezőgazdasági termékportfóliónkat úgy alakítottuk ki, hogy mindenben a gazdák partnerei lehessünk, teljes védelmet nyújthassunk agrártevékenységeik során. A kínálatunkkal igyekeztünk lefedni a legszélesebb igényeket.” – összegez Szentaskó László az Allianz Hungária Zrt. senior portfóliómenedzsere – „Nálunk mindenki biztos kezekben tudhatja vállalkozását, aki:

 •     díjtámogatott mezőgazdasági növénybiztosítást keres (A, B és C típusú mezőgazdasági biztosítás),
 •     nem díjtámogatott mezőgazdasági növénybiztosítás iránt érdeklődik,
 •     állatbiztosítást kötne,
 •     gépek vagy berendezések vagyonbiztosításán gondolkodik.

Sőt, arra is van megoldásunk, ha egy gazdálkodás komplex védelmét szeretné lefedni.”

Díjtámogatott növénybiztosítás

Az Allianz legnépszerűbb terméke a díjtámogatott növénybiztosítás, melyet már tizedik éve fejleszt a mezőgazdasági termelők és integrátorok igényei szerint.  Ez a biztosítás kitűnő választás azok számára, akik a 2011. CLXVIII. számú törvény, illetve a VP3-17.1.1-16 számú mezőgazdasági biztosítás díjához nyújtott támogatás részletes feltételeiről szóló pályázati felhívás szerint vennének igénybe díjtámogatott növénybiztosítást.

A díjtámogatott mezőgazdasági növénybiztosítási csomag részeként az Allianznál három különböző biztosítás választható, mely különböző kockázatokból tevődik össze. Ezek a jogszabályokban aktuálisan meghatározott növénykultúrákra vonatkoznak, a biztosítás pedig módozattól függően külön-külön és kizárólag együttesen is igényelhető a következő kockázatokra:

 •                     téli fagykár
 •                     őszi fagykár
 •                     tavaszi fagykár
 •                     mezőgazdasági árvízkár
 •                     vihar- és homokveréskár
 •                     jégesőkár
 •                     felhőszakadáskár
 •                     aszálykár

 
Kár esetén az Allianz díjtámogatott növénybiztosítás jelentős anyagi kompenzációt nyújt, ráadásul maximum a díj 70 százaléka támogatás formájában vissza is igényelhető, ebből adódóan évről évre egyre többen választják ezt a biztosítási fajtát. A különböző díjtámogatott módozatok közül az „A” díjtámogatott csomagbiztosítás a legkedveltebb, hiszen ez a fent említett 8 kockázatra együttesen nyújt fedezetet, amely jóval nagyobb biztonságot ad a gazdálkodók számára, mint a különböző fedezetek bármilyen más kombinációja. Ráadásul a díjtámogatási rendszerben túligénylés esetén ez a módozat élvez nagyobb prioritást, így ügyfelünk magasabb támogatásban részesülhet, mint a B vagy C típusú csak jég, vagy egyéb kockázatra kötött biztosítás esetén.

Közel 400 ezer ember sportolt a MASPORT őszi eseményein

Közel négyszázezren sportoltak a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) által szervezett ingyenes őszi sporteseményeken.
2022. 11. 27. 18:00
Megosztás:

Az idei lehet Mórahalom turizmusának legsikeresebb éve

Bár a vendégszámok még elmaradnak a rekordnak számító 2019-estől, több gazdasági mutató alapján az idei lehet Mórahalom turizmusának legsikeresebb éve - közölte a homokhátsági kisváros polgármestere pénteken az MTI-vel.
2022. 11. 27. 17:00
Megosztás:

Az internetes vásárlók többsége a házhoz szállítást részesíti előnyben

Az ünnepi időszakban az európai vásárlók csaknem fele, 41 százaléka elsősorban üzletekben vásárol, további 20 százalékuk interneten is, és a legtöbben az akciós termékeket keresik - derül ki az Oracle kereskedelmi felméréséből. A válaszok szerint az online vásárolt termékek esetében a házhoz szállítás (52 százalék) a legnépszerűbb, szemben az átvevőpontokkal és a bolti átvétellel (20-20 százalék).
2022. 11. 27. 16:00
Megosztás:

Adventi programok a Nemzeti Színházban

Idén szombatonként szervezik meg a Nemzeti Színház adventi programjait, amelyeken többek között élőnarrációs diafilmnézéssel, betlehemes szokások felelevenítésével, adventi-karácsonyi dalokkal és versekkel és egy különleges filmvetítéssel is várják az érdeklődőket - olvasható a Nemzeti Színház szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2022. 11. 27. 15:00
Megosztás:

5300 milliárd forint jut az agrárium támogatására

Több mint 5300 milliárd forintot fordítunk az agrárium támogatására, a magyar gazdák működése garantáltan és biztonsággal finanszírozott 2027-ig - fejtette ki az agrárminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
2022. 11. 27. 14:00
Megosztás:

Átalakultak az utazási szokások

Az elmúlt években megváltoztak az utazási szokások, amit mutat az is, hogy egyre többen választják a két-három napos, rövid külföldi vagy belföldi utakat, illetve a jó ár-érték arányú kikapcsolódást. A Bónusz Brigád és a GKID közös elemzése szerint az emberek előnyben részesítik, ha az ajánlat rugalmasan alakítható, és ha a program lemondása nem jár jelentős pluszköltséggel, ezen túlmenően fontos a megfelelő ár-érték arány, így a felhasználók 84 százaléka továbbra is az akciókat kínáló oldalakon keresi a szolgáltatásokat, mert úgy gondolják, hogy itt találkozhatnak a legkedvezőbb árakkal.
2022. 11. 27. 12:00
Megosztás:

Befejeződött a bölcsőde bővítése a Békés megyei Eleken

Befejeződött a bölcsőde bővítése a Békés megyei Eleken, a beruházásra a település csaknem 300 millió forint uniós támogatást nyert el - közölte az önkormányzat közleményben az MTI-vel.
2022. 11. 27. 11:00
Megosztás:

Ipari, beruházási, külkereskedelmi adatok érkeznek a jövő héten

Több statisztikai jelentés várható a következő héten, közöttük az ipari termelői árak, a beruházásokról szóló, vagy a külkereskedelmi statisztika.
2022. 11. 27. 10:00
Megosztás:

A héten csökkenő forgalom mellett emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 45 715,33 ponton, a múlt hetihez képest 1220,23 pontos, vagyis 2,74 százalékos emelkedéssel zárt pénteken.
2022. 11. 27. 09:00
Megosztás:

Kilencen indulhatnak a cseh elnöki tisztségért

Kilenc jelölt indulhat a januári cseh államfőválasztáson - közölte pénteken a cseh belügyminisztérium.
2022. 11. 27. 08:00
Megosztás:

Új óvoda alapkövét tették le Tusnádfürdőn

Magyar állami támogatással felépítendő új óvoda alapkövét tette le péntek délután Tusnádfürdőn Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.
2022. 11. 27. 07:00
Megosztás:

Az átlagostól hidegebb időre kell számítani az északkeleti, keleti országrészben a jövő héten

A jövő héten Magyarországon jellemzően az átlagostól hidegebb hétre kell számítani, főleg az északkeleti, keleti országrészben, míg nyugaton az ilyenkor jellemző hőmérsékleti viszonyoknak megfelelően alakul a hőmérséklet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebookon.
2022. 11. 27. 06:00
Megosztás:

Megnyílt a Regőczi Alapítvány jótékonysági árverésének kiállítása

Ismét a koronavírus-járvány következtében árván maradt gyerekek megsegítésére rendez árverést a Regőczi Alapítvány december 10-én a budapesti Nagyházi Galéria és Aukciósházban, ahol pénteken kiállítás nyílt az aukció anyagából.
2022. 11. 27. 05:00
Megosztás:

Olcsóbb lesz a fűtés, ha kézzel ki- és bekapcsolgatom nap közben? Vagy jobb, ha folyamatosan megy?

A bejelentett jogszabályváltozásoknak köszönhetően a rezsicsökkentés hamarosan csak a lakossági átlagfogyasztásig jár majd az áramra és a gázra, aki efölött fogyaszt, annak az átlagon felüli mennyiségért már a magasabb magas piaci árat kell fizetnie. Mostantól kezdve mindenkinek az lesz az érdeke, hogy ahol tudja, csökkentse az energiafelhasználását. Számos "okosság" és ugyanannyi baromság terjed a neten. Ezeknek járt utána az E.On szolgáltató.
2022. 11. 27. 04:01
Megosztás:

Ismét megnyílt a Csepeli Jégpark a nagyközönség előtt

Ismét megnyílt a Csepeli Jégpark a nagyközönség előtt, ahol a látogatókat több mint 2000 négyzetméteren három jégpálya, egy exkluzív jégfolyosó, valamint különleges gasztronómiai élmények várják péntektől több mint két hónapon át, várhatóan 2023. január 31-ig.
2022. 11. 27. 03:00
Megosztás:

Akár egymillió fontért is elkelhet Darwin egy aláírt kézirata

Akár egymillió fontért (477 millió forint) is elkelhet egy Charles Darwin angol természettudós által írt és dedikált kézirat a Sotheby's aukciósház New York-i árverésén.
2022. 11. 27. 02:00
Megosztás:

Elkészítette a német kormány az energia drágulásának ellensúlyozását szolgáló javaslatait

Elkészítette és pénteken a törvényhozás elé terjesztette a német szövetségi kormány az energiaárak emelkedéséből adódó lakossági és vállalati terhek növekedésének megfékézését szolgáló támogatási programokról szóló javaslatait.
2022. 11. 27. 01:00
Megosztás:

Az energiaellátás biztonságát szolgáló szolidaritási megállapodást kötött Németország és Franciaország

Az energiaellátás biztonságát kölcsönösen szolgáló intézkedéseket dolgozott ki a német és a francia kormány, az úgynevezett energiaszolidaritási megállapodást pénteken írta alá Berlinben Olaf Scholz német kancellár és Élisabeth Borne francia miniszterelnök.
2022. 11. 27. 00:01
Megosztás:

Betiltottak több kínai technológiai eszközt Amerikában

Az amerikai hírközlési hatóság megtiltotta több kínai telekommunikációs vállalat új eszközeinek engedélyezését nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva.
2022. 11. 26. 23:00
Megosztás:

Ünnepi programsorozattal várja a közönséget a Budapest Bábszínház

Karácsonyfa-díszítéssel, fotósarokkal és közös daltanulással várja nézőit a Budapest Bábszínház az adventi időszakban. A tavalyi évhez hasonlóan a színház gyermekotthonok lakóinak indít jótékonysági akciót.
2022. 11. 26. 22:00
Megosztás: