Közeleg az amerikai elnökválasztás – válassz oldalt és szerezz ingyen kriptót

A következő amerikai elnökválasztás már a küszöbön van, 2024 november 5-én kerül megrendezésre. Az esemény az egész világ működésére hatással lehet, és már most is ettől hangos a sajtó.

Közeleg az amerikai elnökválasztás – válassz oldalt és szerezz ingyen kriptót

A verseny egyre kiélezettebb, a jelöltek támogatottsága folyamatosan változik. A demokrata oldalon Kamala Harris alelnök a jelölt, a republikánusok között pedig Donald Trump, az előző elnök. Az elnökválasztás az egyik legújabb mém projektre, a FreeDum Fighters-re ($DUM) is kedvezően hathat.

Megnézem a FreeDum Fighters oldalát

Kamala Harris: A demokrata jelölt

Joe Biden, az Egyesült Államok jelenlegi elnöke visszalépett, és nem indult újra a 2024-es választásokon. Ennek eredményeként Kamala Harris alelnök lett a Demokrata Párt hivatalos jelöltje. Harris a Biden-adminisztráció alatt alelnöki szerepéből fakadóan ismert politikai figurává vált. A demokrata szavazók jelentős része őt tartja a Biden-féle irányvonal folytatójának.

Kamala Harris kampánya elsősorban a Biden-kormányzat eredményeire épít, beleértve az infrastruktúra-fejlesztéseket, a klímaváltozás elleni harcot és a társadalmi egyenlőségért folytatott intézkedéseket. Ugyanakkor Harris saját identitását is kiemeli: ő lenne az első női és egyúttal az első fekete női elnök is az Egyesült Államok történetében, ami sok progresszív szavazó számára vonzó lehet.

Kamala harris és Joe Biden USA elnökválasztás 2024

A demokrata bázis körében Harris támogatottsága viszonylag stabil. Néhány szavazó azonban kritizálta amiatt, hogy alelnöksége alatt kevésbé volt látható, és a közvélemény-kutatások szerint sok választó számára kevésbé tűnik karizmatikus vezetőnek. Harris kampányát azonban erősíti az a tény, hogy a Demokrata Pártban nincs jelentős belső ellenfele, így erősen koncentrálhat Trump elleni harcára.

Donald Trump: A republikánus jelölt

Donald Trump korábbi elnök ismét ringbe száll az amerikai elnöki címért. Trump 2016-ban megnyerte a választást, 2020-ban azonban alulmaradt Bidennel szemben. Trump befolyása továbbra is magas a Republikánus Pártban, kampányának középpontjában pedig a "Make America Great Again" (MAGA) szlogen áll. Ez a megközelítés kiemelt támogatottsággal bír a konzervatív szavazók körében.

Trump azonban több jogi problémával is szembesül, beleértve a 2020-as választási eredmények vitatása kapcsán indított nyomozásokat és vádemeléseket is. Ezek némileg beárnyékolják kampányát, de leghűségesebb támogatói továbbra is kitartanak mellette, és sokan úgy látják, hogy Trump az intézmények elleni harc szimbóluma.

Donald Trump elnökjelölt USA elnökválasztás 2024

A republikánus párton belül eddig Trump dominált, bár egyes elemzők úgy vélik, hogy a jogi nehézségek idővel gyengíthetik támogatottságát. A párton belül azonban még ennek ellenére sincs számottevő konkurenciája, így jelenleg ő a párt legerősebb embere.

A választás tétje: Amerika és a világ sorsa

A 2024-es elnökválasztás kulcsfontosságú kérdései közé tartozik a gazdaság állapota, az infláció, a társadalmi igazságosság, a bevándorlás, valamint a nemzetközi kihívások, különösen az ukrajnai háború és a kapcsolat Kínával. Harris és Trump különböző politikai irányvonalakat képviselnek, és mindkét jelölt kemény összecsapásra számíthat.

Kamala Harris a Biden-adminisztráció eredményeire épít, és a progresszív politikai irányvonal folytatását ígéri, míg Donald Trump a populista, konzervatív választókat célozza meg, és radikális változásokat ígér. A két jelölt között meglehetősen nagyok a különbségek, elég csak a kriptovalutákkal kapcsolatos programjukra gondolni. Valószínűleg ez a választás lesz az egyik legmegosztóbb az amerikai politikai történelemben.

Az elkövetkező két hétben még intenzívebbé válik a kampányolás, a végeredmény pedig egészen biztosan szoros lesz: Trump és Harris között mindössze néhány százalék különbség van. Egyes források szerint Trump az esélyesebb, mások szerint Harris, így nehéz lenne megjósolni, hogy ki lesz az új amerikai elnök.

Természetesen a választások körüli hype-ból a kripto tér is kiveszi a részét, a PolitiFi szektor robbanásszerűen növekedett. Az egyik legújabb mém érme, a FreeDum Fighters ($DUM) is szeretné kivenni részét a növekedésből.

FreeDum Fighters ($DUM) – Válassz oldalt, köss le és szerezz ingyen kriptovalutát

A FreeDum Fighters ($DUM) egy vadiúj mém érme ICO, amely az amerikai elnökválasztásból csinál viccet.

FreeDum Fighters kriptovaluta vásárlása kezdőknek is

A $DUM előértékesítés gyorsan felkeltette a befektetők figyelmét, hiszen már az indulást követő órában 100 000 dollár felett járt. Az érme több blokkláncon is elérhető: a Solanán (SOL), az Ethereumon (ETH), a Base-en és a Binance Smart Chain-en (BSC) is.

Az ökoszisztéma mozgásban tartásáért a FreeDum Fighters natív érméje, a $DUM token felelős. Az érme nem csupán szavazásra és különféle tevékenységekre lesz felhasználható, de a befektetők további jutalmakat is szerezhetnek vele.

A $DUM lekötésével például elképesztő jutalmak szerezhetők. A felhasználók választhatnak, hogy Kamacop (Kamala Harris) vagy Magatron (Donald Trump) oldalára állnak, és a letéti jutalmaik ennek fényében változnak. A letéti jutalmak a token hosszú távú tartását szolgálják, ami sorsdöntő a siker elérésében.

A $DUM befektetők online vitákat rendezhetnek, és érvelhetnek kedvencük mellett, miközben a valódi választás eseményeit is figyelemmel kísérik.

A FreeDum Fighters kiemelt figyelmet fordít a marketingre is, a kampányok szorosan kapcsolódnak a valós politikai eseményekhez.

A projekt cross-chain funkciója lehetővé teszi a $DUM tokenek átvitelét a láncok között, a befektetők így szabadon mozgathatják érméiket. Azt gondoljuk, hogy egy ennyire felkapott téma vonzza a tőkét, a kripto tér pedig mindkét jelölt elnökségével jól járna. Csatlakozz most, válassz oldalt, kösd le érméid és élvezd a gigászi hozamokat!

Megnézem a FreeDum Fighters oldalát

Ezek is érdekelhetnek:

A Crypto All-Stars ICO 2,5 millió dollár felett – ez a legjobb kripto, amit most vehetsz?

Az ApeCoin árfolyam 130%-ot ugrott az ApeChain bevezetése után – a Pepe Unchained lehet a következő?

A 8 legjobb kripto ICO 2024-es befektetéshez – Kezdeti érmék összehasonlítása

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kriptovaluta vásárlás és befektetés kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Így teljesített októberben az euróövezet gazdasága

Októberben szerény mértékben ugyan, de már a második hónapja csökkent az euróövezet gazdasági teljesítménye a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet és a Hamburg Commercial Bank AG közös beszerzésimenedzser-indexének (BMI) előzetes értékei alapján.
2024. 10. 24. 14:00
Megosztás:

Jóváhagyta a jövő évi cseh költségvetés keretszámait a képviselőház

Jövőre 241 milliárd koronás (3825 milliárd forint) hiánnyal számol a cseh állam. A költségvetés keretszámait csütörtökre virradóra hosszú vita után hagyta jóvá a képviselőház.
2024. 10. 24. 13:30
Megosztás:

Czomba Sándor szerint reális az 1000 eurós minimálbér

Reális esély van az 1000 eurós minimálbér és az 1 millió forintos bruttó átlagkereset elérésére 2028-ra, ha a magyar gazdaság tervezett magasabb növekedési üteme megvalósul és az infláció kiszámíthatóan alacsony szinten tartható - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
2024. 10. 24. 13:00
Megosztás:

Egyre több magyar befektető érdeklődik az amerikai olajbiznisz iránt

Bár az olajpiac az utóbbi években kiszámíthatatlannak tűnhet a volatilitása és a geopolitikai események hatásai miatt, mégis az egyik legvonzóbb befektetési lehetőség világszerte. Az olaj továbbra is alapvető energiaforrásként van jelen, és az energiaszektor globális átalakulása ellenére is stabil megtérülést kínál.
2024. 10. 24. 12:30
Megosztás:

Elkészült a kétmilliomodik autó a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár, októberben legördült a gyártósorról a kétmilliomodik jármű. A jubileumi modell egy tisztán elektromos hajtású, ötüléses EQB.
2024. 10. 24. 12:00
Megosztás:

További kamatvágások jöhetnek Európában

Az EKB két képviselője, Robert Holzmann és Fabio Panetta is arra számít, hogy a következő, decemberi ülésen ismételten kamatot csökkenthet az EKB.
2024. 10. 24. 11:30
Megosztás:

Az Európai Bizottság megbírságolta a cseh és az osztrák államvasutakat

Az Európai Bizottság 48,6 millió euró (19,5 milliárd forint) pénzbírságra ítélte a cseh és az osztrák államvasutakat, amiért a két vasúttársaság megsértette az európai uniós versenyjogi szabályokat.
2024. 10. 24. 11:00
Megosztás:

A káprázatos hetes vezette az esést a tengerentúlon, a Fed „bézs könyve” gyenge gazdasági aktivitásról számol be

Estek szerdán az amerikai indexek: az S&P 500 0,9%-kal, a Dow 1,0%-kal, míg a NASDAQ 1,6%-kal csökkent. A szektorok szintjén egyedül a közművek és az ingatlanszektor zárt zöldben, a legnagyobb esés az alapvető fogyasztási termékekhez (-1,6%) és a technológiához (-1,4%) köthető.
2024. 10. 24. 10:30
Megosztás:

Generációváltás küszöbén: Az Y és Z generációk térnyerése a magyar üzleti életben

Magyarországon a generációváltás az üzleti életben kiemelten aktuális, mivel sok cég alapítója elérte a nyugdíjkorhatárt. Az X generáció még mindig a legnagyobb tulajdonosi réteg, de arányuk 2023-ban 50 % alá csökkent. Ezzel szemben az Y és Z generációk egyre nagyobb szerepet vállalnak, különösen az új vállalkozások alapításában, ahol a generációváltás már az ő javukra dőlt el.
2024. 10. 24. 10:00
Megosztás:

Mire számíthatnak ma a befektetők?

Többnyire visszaestek a részvények Ázsiában, miután a Wall Street harmadik egymást követő napon is veszteséget szenvedett.
2024. 10. 24. 09:30
Megosztás:

Trump növekvő esélyére emelkedtek az amerikai hozamok, változatlanul hagyta a kamatot az MNB

Donald Trump győzelmi esélyének javulása és az ezzel járó várható költségvetési hiánynövekedés és nagyobb inflációs nyomás miatt pár bázisponttal tovább emelkedtek a kötvényhozamok az USA-ban és ezzel négy hónapos csúcsra, 4,25% közelébe emelkedett a tízéves hozam.
2024. 10. 24. 09:00
Megosztás:

Így alakult a forint reggelre

Alig változott csütörtök reggelre a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 10. 24. 08:30
Megosztás:

Csökkentek az európai piacok, kismértékben emelkedett az ESI

Kismértékben csökkentek az európai piacok – az angol FTSE100 0,1%-kal, a német DAX 0,2%-kal, míg a francia CAC40 0,5%-kal esett –, így a páneurópai Stoxx600 0,3%-os mínuszban zárt, mivel a befektetők elsősorban az amerikai jelentési szezonra fókuszálnak.
2024. 10. 24. 08:00
Megosztás:

Közel 20 milliárdos piac lesz néhány éven belül a magyar mérnöki kutatások élvonalát jelentő bionika

A globális gazdaság egyik legdinamikusabban fejlődő tudományága a bionika, a legfrissebb adatok szerint piaca 2024 és 2034 között évente átlagosan 10 %-kal fog növekedni. Jelentőségét mutatja, hogy idén a fizikai és a kémiai Nobel–díjat is a területhez kapcsolódó szakembereknek ítélték oda. Magyarország oktatási szempontból alakítja a trendeket a bionikában. Európában ugyanis legrégebb óta a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen hallgatható külön mérnöki szakként a molekuláris bionika, ahol a hallgatók olyan kutatásokban és fejlesztésekben vehetnek részt, amelyek világszerte előremutatónak számítanak. Többek között látássérültek mindennapi életvitelét segítő applikációt, intelligens protéziseket, érzékelő robotikai és orvosdiagnosztikai eszközöket is fejlesztenek.
2024. 10. 24. 07:30
Megosztás:

Útkeresésben az európai akkumulátoripar – jön a Hungarian Battery Week

Az akkumulátoripar versenyképessége, az innováció és a globális trendekhez való alkalmazkodás az idei Hungarian Battery Week konferencia kiemelt témája. A Magyar Akkumulátor Szövetség és a White Paper Consulting szervezésében november 6–8 között megvalósuló esemény az év legjelentősebb akkumulátoripari szakmai találkozója hazánkban, ahol az iparág legfontosabb szereplői, hazai és nemzetközi szakértői Magyarország és a régió szerepét vitatják meg a fenntartható energiatermelés és -felhasználás jövőjét illetően. Az immár negyedik alkalommal megrendezett eseménynek idén a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ ad otthont.
2024. 10. 24. 07:00
Megosztás:

Önkormányzatok: működhet-e a közvetlen demokrácia?

A közvetlen demokráciának több korlátja van egy önkormányzat életében, mint ahány alkalmazási területe. Ott viszont, ahol erre mód van, használata igen jelentős előnyökkel jár mind a lakosok, mind az önkormányzat számára, melyeket nem érdemes figyelmen kívül hagyni. Mindez technikailag ma már végtelenül egyszerű, lényegében csak szándék kérdése.
2024. 10. 24. 06:00
Megosztás:

Hazánkban megtérülnek a fenntarthatósági beruházások

A vártnál jobban megtérülnek a fenntarthatósági befektetések azoknál a hazai vállalatoknál, ahol komolyan veszik a kijelölt klímacélokat – mutat rá az EY több mint 500, köztük magyar fenntarthatósági vezetők (CSO-k) részvételével készült nemzetközi kutatása. Leginkább a klímavédelembe, a hulladékgazdálkodásba, a munkahelyi esélyegyenlőségbe, valamint az ellátási láncok kockázatkezelésének javításába fektetnek be itthon a cégek a fenntartható működés érdekében.
2024. 10. 24. 05:00
Megosztás:

2025-től a magyar nyugdíjasok komoly kockázattal néznek szembe

A 2025-ös év komoly kihívások elé állítja a magyar nyugdíjasokat, különösen a gazdasági bizonytalanságok és a tervezett reformok miatt.
2024. 10. 24. 04:00
Megosztás:

Több mint egy év után csak elindult az ingyenes bolti készpénzfelvétel

Az ezt lehetővé tevő törvény hatályba lépése után több mint egy évvel elindult a bolti készpénzfelvétel. Egyelőre azonban csak egy-két kisboltban van ilyen szolgáltatás, ott is gyerekbetegségekkel küzd a rendszer - írja a Bank360.hu.
2024. 10. 24. 03:00
Megosztás:

Pénzügyi horoszkóp: a héten jön a váratlan pénz! Mire figyelj, hogy ne menj el mellette?

Fedezd fel, milyen pénzügyi meglepetéseket tartogat számodra a hét második fele! Izgalmas és egyedi horoszkópunkban minden csillagjegy számára különleges történeteket gyűjtöttünk össze, melyek felfedik a szerencse titkait. Olvasd el, mikor és hogyan próbálj szerencsét, és fedezd fel, hol találhatod meg a szerencseszámaidat az életed apró jeleiben!
2024. 10. 24. 02:00
Megosztás: