Letették a RIGO Kft. új martfűi üzemének alapkövét

Letették a saját fejlesztésű könyvkötő gépek gyártásával, valamint egyedi szerszámkészítéssel foglalkozó RIGO Szerszám- és Formakészítő Kft. új martfűi üzemének alapkövét kedden.

Letették a RIGO Kft. új martfűi üzemének alapkövét

A budapesti székhelyű cég új martfűi üzeme 1,617 milliárd forintos fejlesztés részeként épül fel. A beruházáshoz 808,85 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (Ginop Plusz) pályázatán a vállalat.

Rigó Zoltán, RIGO Kft. ügyvezetője a rendezvényen elmondta, az új üzemcsarnok építésével nem csak a termelési terület bővül, hanem technológiafejlesztés is történik, illetve hatékonyabbá válik munkavégzés, ezáltal tovább nő a cég árbevétele. Hozzátette: jelentős exportpiaci lehetőségeik vannak - a könyvkötőgépeken túl is - elsősorban az alkatrészgyártásban, a speciális megmunkálások terén, amely tevékenységek az exportpiaci árbevétel ötven-hatvan százalékát teszik ki.

Rigó Péter, a RIGO Kft. másik ügyvezetője ismertette: az új, 2798 négyzetméteres üzemcsarnok megépítésével a munkaszervezés és az anyagmozgatás koordináltabbá válik, a technológiai folyamatok észszerűbbek, követhetőbbek lesznek. A felépülő üzemcsarnok építészetileg is közvetlenül kapcsolódik a meglévő csarnokokhoz, így az anyagmozgatás zárt térben történhet a technológiai trendnek és az ipar 4.0 elveinek megfelelően. Az ipar 4.0 szempontrendszerét figyelembe véve információs technológiafejlesztést is végrehajtanak, a beszerzés, a logisztikai terület, valamint a gyártásirányítás terén. A megvásárolni tervezett szoftver segítségével a mobil eszközökön áttekinthetően jeleníthetők meg az ERP-rendszer árumozgatási feladatai. A projekt során egy lézervágógépet is vásárolnak - mondta.

A beruházás előnyének nevezte, hogy szinte nullára redukálja a cég logisztikai költségeit. A lézervágást eddig Tiszaföldváron végezték, az azt követő munkafolyamatokat Martfűn. Ez a szállítmányozási terhek mellett elnyújtotta a gyártás idejét is, ami néhány napról most akár néhány órára, de legalábbis néhány műszakra rövidül. A fejlesztésnek köszönhetően a cég gyártási hatékonysága harminc-negyven százalékkal nő, a megtakarítások miatt pedig több jut kutatás-fejlesztésre és új piacok meghódítására - mondta, megjegyezve: a cég a világ minden tájára, hetvenkét országba exportál. Papp Antal, Martfű polgármestere (független) az eseményen a fejlesztést a város életében meghatározónak nevezte, "különösen mert martfűi vállalkozó végzi". Elmondta: a harminchárom éve alakult cégnél már csaknem száz ember dolgozik.

Sziráki András, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a beruházást üdvözölve elmondta: rendkívüli érdek fűződik a vármegye különböző térségei közötti kiegyensúlyozottabb fejlődéshez, ennek jó példája lesz ez a fejlesztés. A cég MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a projekt befejezése 2024. szeptember 30-ra várható. Mint írták: a vállalat szeretne megjelenni a DRUPA 2024 világkiállításon, amelyet négyévente Düsseldorfban rendeznek. A kiállítás lehetőséget ad az új termékek bemutatására, a vevők, nyomdászok igényeinek felmérésére és a jövőbeni fejlesztési irányok meghatározására.

A RIGO Szerszám- és Formakészítő Kft. 1990-ben alakult magyar, családi tulajdonban levő cég. A könyvkötőgép-gyártó cég tevékenysége a tervezéstől a gyártáson, fejlesztésén át egészen az elektronikus vezérlés tervezéséig és kivitelezéséig terjed. A nyilvános cégadatok szerint a RIGO Szerszám- és Formakészítő Kft. adózott eredménye 2021-ben 90 millió 750 ezer forint, egy évvel korábban 19 millió 180 ezer forint volt. A kft. 2021-ben 927 millió 811 ezer forint árbevételt ér el, míg 2020-ban 900 millió 431 ezer forintot.

Onefluence – A L’Oréal átalakítja influencer marketing tevékenységét

Az influencer marketing feladatokat a jövőben az összes L’Oréal márka számára a WS Hungary, a WS Czech és az AMI Communications Slovakia ügynökségi konzorciuma látja el Magyarországon, Csehországban, illetve Szlovákiában.
2023. 12. 05. 09:32
Megosztás:

Uniós támogatásból épült bölcsőde Szegeden

Uniós támogatással egymilliárd forintból 72 gyerek elhelyezésére alkalmas bölcsőde épült Szegeden, a marostői városrészben - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.
2023. 12. 05. 09:30
Megosztás:

Uniós forrásból fejlesztette gyártókapacitását a CE Glass Zrt.

Uniós támogatással, félmilliárd forintos beruházással fejlesztette gyártókapacitását a Szeged határában található üzemében a hőszigetelő és biztonsági üvegeket gyártó CE Glass Zrt. - tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.
2023. 12. 05. 09:00
Megosztás:

Csökkenéssel indulhat a mai nap az elemző szerint a tőzsdén

A nemzetközi befektetői hangulat romlása miatt csökkenéssel indulhat a kereskedés kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2023. 12. 05. 08:30
Megosztás:

Hazánk a zöld átállás egyik nyertese lehet

Magyarországnak megvannak a pénzügyi eszközei ahhoz, hogy a világgazdaság zöld átállásának egyik nyertese legyen - jelentette ki a Pénzügyminisztérium (PM) közleménye szerint Varga Mihály az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján tartott pénzügyminiszteri kerekasztal beszélgetésen, Dubajban.
2023. 12. 05. 08:00
Megosztás:

Felemásan indított kedd reggel a forint árfolyama

Vegyesen alakult, kevéssé változott a forint árfolyama kedd reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 12. 05. 07:30
Megosztás:

Kibővülhet az online árfigyelő rendszer

Újabb 18 termékkörben lehet árcsökkenés - kibővülhet és 2024-ben is folytatódik az online árfigyelő rendszer - ismerteti a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
2023. 12. 05. 07:00
Megosztás:

Kissé romlott a német járműipari vállalatok üzleti hangulata

A német járműipari vállalatok üzleti hangulatát jelző mutató enyhén csökkent novemberben a müncheni ifo gazdaságkutató intézet legfrissebb felmérése szerint.
2023. 12. 05. 06:30
Megosztás:

Befagytak a hitelkamatok, hiába csökkent a jegybank

November után december elején is elmaradt a bankoknál a hitelkamatok csökkentése. Hiába vágja folyamatosan most már az alapkamatot az MNB, a pénzintézetek alig reagálnak rá. A lakáshitelek kamatát két hónapja befagyasztotta az október eleje óta alkalmazott kamatplafon, és hiába nem érinti ez a korlát, a személyi kölcsönnél sincs változás - derül ki a Bank360.hu havi kamatfigyelőjéből.
2023. 12. 05. 06:00
Megosztás:

Soha ennyit nem kértek még egy Zsolnay-vázáért

Története egyik legerősebb aukciójára készül a Virág Judit Galéria december 16-án. Két páratlan remekmű, a 100 év után előkerült Tihanyi Lajos kép és a magyar Mona Lisaként emlegetett Gulácsy Lajos festmény mellett a galéria bejelentette az árverés további sztárjait, köztük egy világrekordot döntő Zsolnay óriásvázát. A monumentális mű kikiáltási ára 15 millió forint - soha, sehol nem indult még ilyen magas összegről egy Zsolnay tárgy sem. A műtárgyakat december 2-tól két héten át ingyenesen megtekintheti a nagyközönség. Kivételes alkalom, hogy egy emberöltő óta nem látott Tihanyi műremek, egy Gulácsy főmű, továbbá Mednyánszky, Vaszary, Czóbel és más kiváló alkotók festményei egy helyen legyenek láthatóak.
2023. 12. 05. 05:30
Megosztás:

Megjelent a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása

Megjelent a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása, a kormány a zöld energia fokozott hasznosítása érdekében a magyar családokat is segíti a modern napelemes rendszerek telepítésében - jelentette be Lantos Csaba hétfőn az Energiaügyi Minisztérium (EM) közösségi oldalán.
2023. 12. 05. 05:00
Megosztás:

Fenyőfa árak - mennyibe kerül egy fenyő? Legolcsóbb élő fenyőfa

Alig a tavalyi ár felett juthatnak idén a vásárlók fenyőhöz: a lucfenyőt 5, az ezüstfenyőt 6, míg a nordmann fenyőt 8 ezer forint körüli méterenkénti áron kínálják az utcai és piaci standokon megjelent alkalmi fenyőárusok. Az Agroinform.hu múlt heti felméréséből többek között az derül ki, hogy a vásárlók 52 százaléka tervez legalább 7 ezer forintot költeni erre a célra, ezen belül 23 százaléknyian terveznek 10 ezer forintnál nagyobb kiadást.
2023. 12. 05. 04:30
Megosztás:

Itt a CSOK Plusz – de hogyan hat majd a lakásárakra?

Pár napja derültek ki a CSOK Plusz konstrukció részletei, melyek értelmében minden eddiginél nagyobb összegű kamattámogatott lakáshitelt és hozzá tartozó hitelelengedést vezet be a kormány. A 2024. január 1-jétől érvénybe lépő intézkedés mind a hitelpiacra, mind a lakáspiacra jelentős hatást gyakorolhat. Az MBH Bank elemzője megvizsgálta, milyen tendenciákra számíthatunk jövőre.
2023. 12. 05. 04:00
Megosztás:

Szlovénia támogatja Ukrajna aknamentesítését

Szlovénia idén 1,5 millió euróval támogatja Ukrajna aknamentesítését - jelentette be Tanja Fajon szlovén külügyminiszter hétfőn.
2023. 12. 05. 03:30
Megosztás:

Közös tudásbázist építenek az agráregyetemek

Szövetségi és együttműködési megállapodásokat kötött a három magyarországi agrárképző egyetem, az ebből létrejövő tudásbázis a jövő agráriumát alapozhatja meg - közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz).
2023. 12. 05. 03:00
Megosztás:

Készpénzt rejteget? Ön is bajba kerül, ha sok készpénzt tart otthonában!

A magyar lakosság még mindig készpénz imádó 2023 végén is: a piaci becslések szerint mintegy 6500 milliárd forintot tartanak a háztartások maguknál KP-ben. Miért nagyon veszélyes ez, akár Önre nézve is, kedves Olvasó? Mutatjuk.
2023. 12. 05. 02:00
Megosztás:

Bővült a Netrisk Csoport

A Netrisk Csoport (a továbbiakban: „Netrisk”) és a Bauer Media Group bejelentette, hogy sikeresen lezárták online összehasonlító üzletágaik összevonását Közép- és Kelet-Európában. A tranzakcióval Netrisk Csoport néven működő, vezető online összehasonlító szolgáltató jön létre hat közép- és kelet-európai országban.
2023. 12. 05. 01:00
Megosztás:

5 ok, amiért kilőtt a Bitcoin

A Bitcoin árfolyama meghaladta a rendkívüli 41 600 dolláros álomhatárt. Ez a döbbenetes ár több kiváltó okra is visszavezethető, kezdve a spot Bitcoin ETF-ek körüli láztól egészen a szélesebb pénzügyi trendekig. Feltérképeztük a rally leglényegesebb okait, tarts velünk te is a részletes elemzés során!
2023. 12. 05. 00:01
Megosztás:

Elkészült a debreceni környezeti ellenőrző rendszer stratégiai alapdokumentuma

Elkészült a debreceni környezeti ellenőrző rendszer stratégiai alapdokumentuma, amellyel "a tudományt a város szolgálatába állítják" - jelentette be a cívisváros polgármestere hétfőn a Református Kollégium Oratóriumában.
2023. 12. 04. 23:30
Megosztás:

Gyengültek a New York-i tőzsde főbb mutatói

Gyengüléssel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2023. 12. 04. 23:00
Megosztás: