Magyarországon is elérhető a Xiaomi ROIDMI Eve Plus robotporszívója, mely automatikus sterilizáló és önürítő technológiájával a higiénia és kényelem új korszakát hozza el

Az önürítő robotporszívó nemcsak a nagyobb kényelmet hozza el a háztartásokba, hanem a magasabb higiénét is: hiszen baktériumok tudnak elszaporodni a háztartási szennyeződésekben, melyek egészségkárosító hatásúak lehetnek. A ROADMI zászlóshajója az Eve Plus, mely a Xiaomi Ecological Chain márkához tartozik megoldotta ezt a problémát, és ezzel kiemelkedik az önürítő robotporszívók közül. A Xiaomi ROIDMI Eve Plus hamarosan debütál Magyarországon és Romániában is.

Magyarországon is elérhető a Xiaomi ROIDMI Eve Plus robotporszívója, mely automatikus sterilizáló és önürítő technológiájával a higiénia és kényelem új korszakát hozza el

A Xiaomi ROIDMI Eve Plus tavalyi megjelenése óta világszerte nagy sikert aratott, hiszen több mint 100 országban kapható, többek között Németországban, az Egyesült Államokban, Lengyelországban, Oroszországban és Franciaországban is.

A Xiaomi ROIDMI Eve Plus a portálcába üríti az összegyűjött hulladékot, mely egy 3 literes porzsáknak felel meg, így a felhasználóknak csak 60 naponta kell cserélniük azt.

Mindemellett a robotporszívó képes sterilizálni a porzsákot, így nem kell a baktériumoktól vagy vírusoktól tartani.

Az automatikus poreltávolítás révén búcsút mondhat a portálca kézi tisztításának

A hagyományos robotporszívók portálcája korlátozott kapacitással rendelkezik. Állandó kézi tísztításra van ezért szükség, miközben a felhasználóknak gondot jelenthet a porral vagy egyéb hulladékkal való érintkezés. Az ilyen kényelmetlenségek elkerülése érdekében a ROIDMI EVE Plus töltőbázisa a port és a hulladékot is összegyűjti a robot portartályában.

 

A takarítást követően a ROIDMI EVE Plus visszamegy a dokkolójára, és a hátsó részét a porelvezető csatornához rögzíti. A ROIDMI EVE Plus töltőaljzatának csatlakozója rendkívül rövid, így hatékonyabban működik és kisebb az eldugulás valószínűsége.

 

A robot porszívó portálcájában lévő hulladékot másodperceken belül felszívja a bázisban található nagy porzsák. A porzsák 3 literes, így jellemzőan 60 napra elegendő kapacitás egy általános háztartás esetén. A porzsák zárható és eldobható. Ezzel a technológiával a robotporszívók használata valóban az időtakarékosság és a kényelem korszakába lépett.

Innovatív porzsákos sterilizálás, amely kiküszöböli a leselkedő egészségügyi veszélyeket

Bár a robotporszívó szennyeződés-eltávolító funkciója rendkívül kényelmes a felhasználók számára, a ROIDMI megállapította, hogy a nagy kapacitású porzsákban több tíz napnyi felgyülemlett hulladékban könnyen elszaporodhatnak olyan káros baktériumok, mint például az E. coli, a Staphylococcus aureus vagy épp patogén gombák, melyek jelenléte ártalmas lehet a háztartásban élő emberek számára.

Mivel a felhasználók egészségének védelme mindenek felett áll, így hosszas kutatást és fejlesztést követően a ROIDMI bevezette az un. szagtalanító ionok használatát a porzsák sterilizálására és szagtalanítására.

A ROIDMI EVE Plus robotporszívó képes elpusztítani a porzsákban lévő baktériumok, vírusok, paraziták stb. 99,99%-át, kiszűri a káros vegyszereket, például az ammóniát, formaldehidet, benzolt és az otthonokban gyakran előforduló TVOC-t, valamint lebontja a kellemetlen szagokat, hogy elkerülje a hosszú távú hulladéktárolásból származó egészségügyi kockázatokat, ezzel téve kényelmesebbé és könnyebbé a felhasználók mindennapi életét.

A ROIDMI EVE Plus itt vásárolható meg.

Átadták a tanuszodát Sarkadon

Hivatalosan is átadták a több mint egymilliárd forint állami forrásból megépült tanuszodát pénteken a Békés vármegyei Sarkadon.
2023. 03. 25. 02:00
Megosztás:

4,0 százalék volt a munkanélküliségi ráta februárban

A munkanélküliek száma 2023 februárjában 196 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,0 százalék volt - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2023. 03. 25. 01:00
Megosztás:

Pluszban zártak a New York-i tőzsde főbb mutatói

Emelkedéssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2023. 03. 25. 00:05
Megosztás:

Ericsson: a mobilkommunikáció és az 5G hatékonyabbá teheti az energiaszektor működését

A mobilkommunikáció és az 5G hatékonyabbá teheti az energiaszolgáltatókat és a közműveket, akár 25 százalékkal is csökkentheti az erőművek állásidejét - hívta fel a figyelmet az Ericsson legfrissebb kutatása.
2023. 03. 24. 23:00
Megosztás:

A lakosság várakozásai javultak, a vállalatoké romlottak márciusban

A lakosság konjunktúraérzete kismértékben javult, míg a vállalatoké enyhén romlott márciusban: a -100 és +100 közötti skálán értelmezett lakossági index -20,3-ről -19,2-re javult, miközben a vállalati mutató értéke -13,0-ról -15,2-re romlott - ismertette a Századvég Konjunktúrakutató legújabb felmérése eredményét pénteken.
2023. 03. 24. 22:10
Megosztás:

Továbbra is lendületben a logisztikai piac Európában

A bizonytalan gazdasági környezet piacra gyakorolt hatásainak ellenére folyamatosak a fejlesztések Magyarországon és a környező európai országokban is. Köszönhető mindez a bérlők változatlan érdeklődésének, mely a Panattoni szerint idén a logisztikában még erőteljesebben tapasztalható lesz.
2023. 03. 24. 21:00
Megosztás:

Gyengült a forint pénteken kora este

Gyengült a forint a vezető devizákkal szemben pénteken kora este a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2023. 03. 24. 20:00
Megosztás:

Mínuszban zártak a főbb nyugat-európai piacok

Gyengüléssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2023. 03. 24. 19:00
Megosztás:

A kedvezőtlen nemzetközi hangulat húzta le a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1087,14 pontos, 2,53 százalékos csökkenéssel, 41 818,92 ponton zárt pénteken.
2023. 03. 24. 18:30
Megosztás:

A Continental nyerte "Az év K+F beruházója" díjat a HIPA-tól

A Continental Automotive Hungary Kft. nyerte "Az év K+F beruházója" díjat a Nemzeti Befektetési Ügynökségtől (HIPA) - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2023. 03. 24. 18:00
Megosztás:

Szezámkrémet hívott vissza a dm

Szalmonella esetleges jelenléte miatt hívta vissza a forgalomból a dmBio szezám tahini krémet a dm-drogerie markt Kft. - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.
2023. 03. 24. 17:30
Megosztás:

Olaf Scholz: Stabil az európai bankrendszer

Az európai bankrendszer stabil, "kifizetődő volt", hogy az elmúlt években szigorú bankszabályok és előírások születtek Európában - jelentette ki Olaf Scholz német kancellár pénteken Brüsszelben, az uniós vezetők kétnapos csúcstalálkozójának befejező, euróövezettel foglalkozó munkanapját követően.
2023. 03. 24. 17:10
Megosztás:

Magyarország az EU legjelentősebb tormatermelője

Magyarország az Európai Unió legjelentősebb tormatermelője; a magyar torma keresett külföldön, a kitűnő minőségű tormából a húsvéti ünnepi asztalra is a hazait javasolja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) pénteki közleményében.
2023. 03. 24. 16:30
Megosztás:

Nőtt az amerikai gazdasági aktivitás

Az amerikai gazdasági aktivitás nőtt márciusban a S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet kompozit beszerzésimenedzser-indexének (BMI) előzetes értékei alapján.
2023. 03. 24. 16:00
Megosztás:

Februárban 4 millió 691 ezer volt a foglalkoztatottak száma

2023 februárjában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 691 ezer volt, 26 ezerrel több, mint egy éve. A 2022. december és 2023. február közötti háromhónapos időszakban a foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 15 ezerrel több, 4 millió 690 ezer volt - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2023. 03. 24. 15:40
Megosztás:

Részvényenként 390 forintos osztalékot javasol a Richter

Részvényenként 390 forintos - névértékre vetítve 390 százalékos - osztalék megállapítását és kifizetését javasolja a Richter Gedeon Nyrt. igazgatósága a közgyűlésnek - derül ki a társaság közgyűlési meghívójából, amelyet pénteken tettek közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2023. 03. 24. 15:00
Megosztás:

Négy kontinensről érkeztek kutatók az SZTE természeti veszélyekkel foglalkozó konferenciájára

Szeged két napra a klímaváltozás és a természeti veszélyek kutatásának fővárosává vált. A Szegedi Tudományegyetem TTIK Geoinformatikai, Természeti- és Környezetföldrajzi Tanszéke 2023. március 23-án és 24-én a EUGLOHRIA Seeding Grant támogatásával, nemzetközi konferenciát és workshopot szervezett „Natural Hazards and Climate Change” címmel, amelyen nemcsak a földrengések, aszályok és árvizek összefüggéseit de a klímaváltozás népegészségügyi és járványügyi hatásait is vizsgálták.
2023. 03. 24. 14:30
Megosztás:

Több mint 15 millió forint bírságot szabtak ki a buszsávot jogosulatlanul használó autósokra

Három év alatt több mint 15 millió forint bírságot szabtak ki ellenőrző akciók során azokra az autósokra, akik jogosulatlanul használták a buszsávot, ezzel akadályozva az autóbuszokat és mentőautókat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken a honlapján.
2023. 03. 24. 14:00
Megosztás:

Ismét viharos szélre és porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Ismét viharos szélre és porviharokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.
2023. 03. 24. 13:30
Megosztás:

Problémát jelent az olasz börtönök túlzsúfoltsága

Továbbra is problémát jelent az olaszországi börtönök túlzsúfoltsága, a fogvatartottak közötti erőszak és a megfélemlítés - hívta fel a figyelmet strasbourgi székhelyű Európa Tanács (ET) kínzás és embertelen bánásmód elleni szakbizottsága (CPT) pénteken közétett jelentésében.
2023. 03. 24. 13:00
Megosztás: