MÁV nyári menetrend és Volán nyári menetrend: Így alakul a nyári főszezoni menetrend

A népszerű turisztikai úti célokat sűrűbb közlekedéssel kiszolgáló nyári főszezoni közlekedési menetrend június 22-től szeptember 1-jéig lesz érvényben, azt követően pedig utószezoni menetrenddel nyújtják meg a nyarat szeptember 22-ig - közölte a MÁV-Volán-csoport pénteken az MTI-vel.

MÁV nyári menetrend és Volán nyári menetrend: Így alakul a nyári főszezoni menetrend

A MÁV a nyári főszezonban a jelenleginél több vonatot, IC-kocsit és motorvonatot állít forgalomba.

A főszezonban a Balatonnal már nemcsak a fővárost, de a keleti, délkeleti országrészt - Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Békéscsaba, Szeged, Kecskemét és Szolnok térségét - is közvetlen közlekedő vonatokkal kötik össze - jelezték.

Kitértek arra, hogy a Volánbusz helyi, helyközi járataival az ország számos térségéből biztosít közvetlen eljutást a Balatonhoz és annak környékéhez.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a Balatonhoz utazóknak érdemes kihasználniuk az EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon) utazástervező rendszert, amellyel bárki egyszerűen, gyorsan és megbízhatóan megtervezheti utazását, akár vonattal, akár autóbusszal, vagy ezek kombinációjával szeretne eljutni a tóhoz.

3 megdöbbentő kripto AI platform, amely 2024-ben 100-szoros hozamot ígér (RCOF, The Graph, FET)

A legjobb kriptotokenek itt vannak, és igen, az AI tokenekről beszélünk.
2024. 06. 25. 08:15
Megosztás:

Több mint 200 milliárd dollár piaci kapitalizáció tűnt el, mivel a befektetők fedezeti ügyleteket kötnek az Ethereum, Solana és Chainlink kriptodevizákban

Június végéhez közeledve a piac jelentős megrázkódtatással néz szembe, mivel több mint 200 milliárd dollár piaci kapitalizáció tűnt el gyorsan. A befektetők fedezeti ügyleteket kötnek, ami jelentős visszaeséseket okoz a főbb altcoinokban, mint az Ethereum (ETH), a Solana (SOL) és a Chainlink (LINK).
2024. 06. 25. 08:00
Megosztás:

Átveszik-e a medvék az uralmat a kriptopiacon? Egy szakértő szerint a Fetch AI (FET), a Notcoin (NOT) és az Algotech (ALGT) erősen fogják tartani magukat

A kriptopiac a folyamatos innováció és volatilitás kavalkádja. Míg egyes projektek szédítő magasságokba emelkednek, mások szembesülnek a piaci korrekciók kemény valóságával. A potenciális medvepiac körüli suttogások közepette a befektetők érthetően óvatosak.
2024. 06. 25. 07:30
Megosztás:

A nők mozgatják az ingatlanpiacot

Szakértők szerint a tendencia nem ma kezdődött: a párok nagy hányadánál jobb, ha a hölgyek választanak ingatlant a családnak, hiszen túlnyomórészt rajtuk múlik a család bővülése is. Emellett újra a palettára került fővárosból való kiköltözés is, a piacot közelről követő szakértők szerint a zöld, kertvárosias környezetbe vágynak a kisgyermekes párok.
2024. 06. 25. 06:30
Megosztás:

Az Angry Pepe Fork túlszárnyalja a Book Of Meme-t és a PepeCoin-t 35-szörös megtérüléssel

Egy új memecoin projekt, az Angry Pepe Fork kiadott egy kiemelkedő ütemtervet, amely felkeltette a piaci szakértők figyelmét. Az ütemtervet és a 35-szörös megtérülés lehetőségét figyelembe véve úgy vélik, hogy az Angry Pepe Fork projekt a következő hetekben túlszárnyalhatja a Book of Meme és a PepeCoin fejlődését.
2024. 06. 25. 06:00
Megosztás:

Olcsóbb és fenntarthatóbb fűtési megoldásokat hozhat az új otthonfelújítási program

A hőszivattyúk európai piacának szűkülésében közrejátszanak a felújításokat visszatartó kedvezőtlenül alakuló kamatok, a korábbi robbanásszerű növekedésből megmaradt készletek, illetve az energiaárak bizonytalan alakulása. A stagnálás és csökkenés ellenére a gyártók folyamatosan bővítik gyártókapacitásukat a kontinensen, ugyanis 2030-ra várhatóan többszörösére fog nőni a piac. A hazai zöldhullám akadályait, a stagnálás okait, a környező országok gyakorlatait és az új otthonfelújítási támogatás részleteit foglalta össze Kozák Tamás, a Panasonic Marketing Europe GmbH Heating&Ventilation Air conditioning Europe divíziójának dél- és kelet európai regionális vezetője.
2024. 06. 25. 05:30
Megosztás:

A BNB és az Ethereum (ETH) veszítenek lendületükből, mivel a tulajdonosok a Rollblock (RBLK) előértékesítésére ugranak 100-szoros hozam reményében

Két, piaci kapitalizáció alapján legnagyobb kriptovaluta, köztük a Binance (BNB) és az Ethereum (ETH) hosszan tartó veszteségsorozaton van túl. Különösen figyelemre méltó, hogy a Binance majdnem 20%-ot veszített értékéből, miután nemrégiben új történelmi csúcsot (ATH) ért el, míg az Ethereum árai az elmúlt két hétben 3400 és 3600 dollár közötti volatilis ársávban rekedtek.
2024. 06. 25. 04:00
Megosztás:

Hogyan tud az EU leválni és függetlenedni az orosz földgáztól?

Annak tanulságaira építve, hogy az Oroszországból származó, az Európai Unió teljes földgázimportjának mintegy 45 százalékát kitevő földgázimport gyors, az ukrajnai háború miatti kivezetése ellátási krízist, majd megfizethetőségi válságot eredményezett, az uniónak meg kell szilárdítania a földgáz megfizethetőségi keretét - jelentette ki az Európai Unió luxembourgi székhelyű számvevőszéke hétfőn.
2024. 06. 25. 03:30
Megosztás:

A kriptó bálnák elhagyják a Shiba Inut és az Ethenát a hasznosságban gazdag AI mémcoin, Raboo kedvéért

A Shiba Inu és az Ethena (ENA) befektetései az utóbbi időben kissé kedvezőtlenek voltak értékcsökkenésük miatt. Ennek eredményeként a nagy token tulajdonosok, akiket bálnáknak is neveznek, állítólag áthelyezik érdeklődésüket ezekről a vezető altcoinokról, és egy AI-alapú memecoinba, a Raboo-ba ($RABT) fektetnek.
2024. 06. 25. 03:00
Megosztás:

A brit a választók a konzervatívok kampányát tartják a leggyengébbnek

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a brit választók a kormányzó Konzervatív Párt választási kampányát tartják messze a leggyengébbnek.
2024. 06. 25. 02:50
Megosztás:

Kedves Nyugdíjas! Fizesse vissza a kapott nyugdíját! Ez jogszabály!

A jelenlegi jogszabályok pontosan megszabják azokat a körülményeket, amikor egy személynek meg kell térítenie az államtól kapott nyugdíjat. Az 1997. évi LXXXI. törvény, amely a társadalombiztosítási nyugellátásokról rendelkezik, részletezi azokat az eseteket is, amikor a folyósított nyugdíjat vissza kell fizetni. Lehet, hogy Önre is vonatkozik ez? Lássuk!
2024. 06. 25. 02:00
Megosztás:

Megszüntette a Gemenc Zrt. az erdőlátogatási tilalmat

Megszüntette az erdőlátogatási tilalmat a Gemenc Zrt., miután a Duna apadása miatt a közvetlen életveszély jelentősen csökkent.
2024. 06. 25. 01:30
Megosztás:

Az EU Magyarország energetikai kezdeményezését is támogatja

Az Európai Bizottság az uniós Modernizációs Alapon keresztül 2,9 milliárd eurót (mintegy 1160 milliárd forint) folyósított tíz uniós tagállamban, köztük Magyarországon megvalósuló, összesen 39 energetikai kezdeményezés támogatására - tájékoztatott a brüsszeli testület hétfőn.
2024. 06. 25. 01:00
Megosztás:

Emelkedhet a leadott anyatejért járó összeg

A jelenlegi 3500 forintról 5400 forintra emelkedhet jövő januártól a leadott anyatejért literenként járó összeg - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára hétfőn az MTI-vel.
2024. 06. 25. 00:30
Megosztás:

Ez lehet a következő 100x mém érme – a WienerAI 6 millió felett

A kriptovaluta piacon jelenleg elég nagy a zűrzavar, köszönhetően az egy ideje már elhúzódó szélesebb körű piaci visszaesésnek.
2024. 06. 25. 00:01
Megosztás:

Egy beruházásnak köszönhetően javul három hajdúsági város ivóvízellátásának biztonsága

Tizenhétmilliárd forint európai uniós és hazai forrásból valósul meg az az ivóvízbiztonság-javító program, amely Balmazújváros, Hajdúnánás és Hajdúböszörmény településeken zajlik - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára Hajdúnánáson hétfőn délelőtt.
2024. 06. 24. 23:30
Megosztás:

Hazánk költségvetése májusban negyvenkilencmilliárd forintos többlettel zárt

A magyar gazdaság visszatért a növekedési pályára. A költségvetés továbbra is biztosítja a nyugdíjak és a családtámogatások védelméhez, valamint a rezsicsökkentés fenntartásához szükséges fedezetet, miközben az erősödő gazdasági teljesítmény segíti a 4,5 százalékos hiánycél elérését - szögezte le az államháztartás központi alrendszerének május végi helyzetéről hétfőn kiadott részletes tájékoztatójának bevezetőjében a Pénzügyminisztérium (PM), és megerősítette, hogy a költségvetés májusban 49 milliárd forintos többlettel zárt, ami 2016 óta a legkedvezőbb 5. havi mutató.
2024. 06. 24. 22:00
Megosztás:

Júniusban romlott az ifo németországi üzleti hangulatindexe

Az elemzők által várt minimális javulás helyett romlott a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének németországi üzleti hangulatindexe júniusban.
2024. 06. 24. 21:30
Megosztás:

Idén egy százalékkal zsugorodik a kínai PC-piac

Idén 1 százalékkal zsugorodhat a személyi számítógépek (asztali számítógép, notebook és munkaállomások) kínai piaca, majd jövőre 12 százalékos növekedés várható - áll a Canalys szingapúri iparági kutatócég honlapjára fölkerült jelentésében.
2024. 06. 24. 21:00
Megosztás:

Július elsejéig lehet jelentkezni a Családbarát Munkahely pályázatra

Július 1-jéig lehet jelentkezni a Családbarát Munkahely pályázatra - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára. Beneda Attila az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában elmondta, hogy az idei évtől kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési, civil és egyházi szervezetek is pályázhatnak, amivel szinte a munkáltatók teljes spektrumát sikerült lefedni.
2024. 06. 24. 20:30
Megosztás: