Miért érdemes héj nélküli tökmagot fogyasztani?

Az egészséges táplálkozás először drágának tűnhet, azonban, ha hosszútávon nézzük, spórolhatunk vele. Minél több tápanyagban gazdag élelmiszert fogyasztunk, annál kevesebb vitamint kell szednünk, ami pótolja a hiányt.
Remek megoldás például a héj nélküli tökmag, természetes rostforrás keresése esetén ez ideálisan alkalmazható. Ez egy finom, elképesztően egészséges élelmiszer. Bár nem mindig egyszerű beszerezni, a Bulkshop oldalán megtalálható - egy tökmagkrém recepttel együtt is!
A héj nélküli tökmag előnyei
A héj nélküli tökmag rendkívül gazdag magnéziumban, vasban, cinkben és E-vitaminban, amelyek mondanunk sem kell, hogy elengedhetetlenek a szervezetünk normális működéséhez. A magnézium például arra is jó, hogy csökkentse a stresszt és javítsa az alvásunk minőségét, tehát elképesztően fontos.
A tökmag egészséges, telítetlen zsírsavakat is tartalmaz, amelyek segítenek csökkenteni a “rossz” koleszterinszintünket (LDL) és növelni a “jó” koleszterinszintet (HDL). Egyes tanulmányok szerint a tökmag fogyasztása a magas vérnyomásra is rendkívül jó hatással van.
Ha fogyáson gondolkodunk, abban is nagy segítség lehet, hiszen magas rost- és fehérjetartalma miatt hosszan tartó teltségérzetet biztosít, így nem szeretnénk az elfogyasztása után 5 perccel nassolni.
A szépségápolásban is hasznos a tökmag, mivel cinket és E-vitamint tartalmaz, ezek pedig elősegítik a hajunk növekedését, megakadályozzák annak hullását, felveszik a harcot a bőrünkön található gyulladásokkal, és megőrzik a fiatalságunkat is.
Tökéletes alternatíva a tökmagolaj
A hidegen sajtolt tökmagolaj egy szuper alternatíva, hiszen koncentrált formában tartalmazza a mag jótékony összetevőit, és sokoldalúan felhasználhatjuk. Az olajban sokkal könnyebben szívódnak fel az antioxidánsok és a vitaminok, emellett kevesebb is kell belőle a kívánt
hatások eléréséhez. Tehát, ha gyorsabban szeretnénk érezni az eredményét a tökmagfogyasztásnak, érdemes olaj formában bevinni azt a szervezetünkbe.
Hogyan fogyasszuk a héj nélküli tökmagot és a tökmagolajat?
Mivel a tökmag rendkívül sokoldalú étel, fogyaszthatjuk nassolnivalóként, friss salátákba szórva, smoothie-hoz adva, reggeliként zabkásába vagy granolába téve, és még házi készítésű kenyerekbe sütve is.
A tökmagolajat szintén használhatjuk salátákra öntve, turmixhoz keverve, vagy akár önmagában, kúraszerűen is.
Miért költenénk tehát gyógyszerekre és vitaminokra, ha természetes formában is támogathatjuk az immunrendszerünket? Ráadásul a Bulkshop oldalán könnyen beszerezhetjük az egészségesnél egészségesebb magokat, olajokat, vagy akár nasikat is!