Milyen buktatói lehetnek egy kezdő vállalkozásnak?

A saját vállalkozásunkon dolgozni, önálló értéket teremteni mindig felemelő érzés. Ám a folyamatos fejlődés igénye, a rendszeresen felmerülő kihívások és a ránk nehezedő, nagy felelősség mind velejárói ennek az izgalmas útnak. Nézzük meg közelebbről, hogy milyen buktatói lehetnek egy frissen indult vállalkozásnak!

Milyen buktatói lehetnek egy kezdő vállalkozásnak?

Milyen buktatói lehetnek egy kezdő vállalkozásnak?

Pénzhiány, tőkehiány

Szinte bármely területen kezdünk vállalkozásba, szükségünk lesz indulótőkére. Sőt a legjobb, ha marad félretett pénz az első fél év költségeire, amikor még valószínűleg nem tudunk olyan profitot kitermelni, mely biztos alapokat adna. Az induló költségek igen sok mindent magukba foglalhatnak, például a kft.-alapításhoz szükséges törzstőkét, az eszközöket, helyiségbérlést, továbbképzéseket, engedélyeztetéseket, az esetleges alkalmazottak néhány havi fizetését – és a sor még hosszan folytatható lenne.

Tipp: szerencsére egyre több lehetőség adódik egy induló vállalkozás kezdeti költségeinek a finanszírozására, kereshetünk például befektetőket, társakat, megnézhetjük a pályázati lehetőségeket, de felvehetünk akár kezdő vállalkozói hitelt is.

Nem megfelelő marketing

Manapság egy alaposan átgondolt és jól célzott marketingterv nélkül nehéz érvényesülni, az online felületek térhódításával pedig még nagyobb lett a verseny a minőségi kommunikáció és aktív jelenlét terén. Már a vállalkozás tervezésekor érdemes a marketingre is időt szánni, körvonalazni, hogy milyen startégiával kiket szeretnénk megszólítani, hogy minél hatékonyabban jussunk el a potenciális ügyfelekhez, vásárlókhoz.

Tipp: ha nagyon távol áll tőlünk ez a terület, akkor bátran kérjük marketingszakember vagy -ügynökség iránymutatását!

Nincs jól átgondolt terv

A szívvel-lélekkel vállalkozás igazi öröm, de vannak veszélyei is, hiszen a sok-sok lelkes munka mögé ki kell alakítani egy irányvonalat, tervet, mely segíti a feladatainkat és az elérendő célokat tisztán látni. Időben, pénzben és energiában is sokat spórolhatunk, ha van egy pénzügyi és fejlődési tervünk, mely támpontot adhat a mindennapokban.

Válasszuk ki a megfelelő cégformát és tevékenységi köröket!

Egy jó könyvelő és jogi szakember lehet segítségünkre abban, hogy biztosan a megfelelő cég- és adózási forma mellett tudjunk dönteni. Nem mindegy, hogy kft.-t alapítunk vagy egyéni vállalkozóként vágunk bele a vállalkozásba, hiszen másképp fognak alakulni a havi kiadások és más szabályozásokra kell majd figyelnünk. Jó, ha mi is utánaolvasunk vagy -kérdezünk a témának, de mindenképp kérjük szakember segítségét is a legoptimálisabb döntés meghozatalához.

Hogyan kerülhetjük ki ezeket?

Bár ez a legnehezebb dolog, de a kezdő lelkesedést és tenni akarást zabolázzuk meg, készüljünk tudatosan a vállalkozói létre. Az elindulás előtt mindenképp végezzünk piackutatást, mérjük fel az igényeket, nézzük meg a versenytársak munkáját, stratégiáját!

Készítsünk pénzügyi tervet, járjunk utána, hogy milyen feltételekkel lehet elindítani a vállalkozást! Jó megoldás az is, ha az alkalmazotti lét mellett indítjuk el a vállalkozást, amit a szabadidőnkben tudunk üzemeltetni, és amikor már szemmel látható bevételt termelünk, akkor tudunk addigi munkahelyünkről anyagi kockázat nélkül kilépni.

Merjünk belevágni – de legyen jó okunk!

A vállalkozóvá válás nagy lépés, főleg ha előtte alkalmazottként dolgoztunk, de ne azért váltsunk, mert munkahelyünkön nem érezzük jól magunkat, vagy hogy ne legyen főnökünk. Idővel ezek is buktatói lehetnek a cégünknek, hiszen hamarabb elfogyhat a lelkesedés, kisebb a motiváció, ami gyorsan kiégéshez vezethet. Ha viszont van egy jó ötletünk, tehetségesek vagyunk valamiben, szeretnénk önmegvalósítani, akkor bizony hosszú távon sikeresebb vállalkozók lehetünk!

Egy vállalkozás elindításakor több buktatóval is találkozhatunk, de ezekre fel tudunk készülni, ha megfelelő tudással és tervekkel vágunk bele a folyamatba. Legyen szó kft.-alapításról vagy egyéni vállalkozásról, mindenhol szükséges az alapos felkészülés, a megfelelő szakemberektől érkező segítség igénybevétele. Legyünk tehát tudatosak és a kitartó munka gyümölcse egy hosszú távon sikeres vállalkozás lesz!

Megugrott a repülőgépjárat-törlésekkel és az automatákból vásárolt jegyekkel kapcsolatos panaszok száma a Budapesti Békéltető Testületnél

Több mint 4000 ügyben hozott döntést tavaly a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) által működtetett Budapesti Békéltető Testület (BBT). Az érdemi ügyek háromnegyedében a jogviták a fogyasztók és a vállalkozások számára egyaránt kedvezően, mindkét fél megelégedésére zárultak.
2023. 02. 08. 01:30
Megosztás:

Trendek a logisztikában: mikroteljesítési központok, IoT, 5G és integrált, automatizált megoldások

A korona-vírus járvány okozta rendelkezések felgyorsították az online vásárlás felé való átállást megváltoztatva ezzel a vásárlási szokásokat. Az online értékesítés növekedése az intralogisztikai és raktári műveletek felfutását eredményezte. Nemzetközi és hazai viszonylatot nézve is egyre több vállalkozás ismeri fel, hogy sikerének kulcsa a belső termelési és elosztási folyamatok optimalizálásában, vagyis az intralogisztikában, és annak automatizálásában rejlik. De milyen kihívásokkal szembesül a logisztikai iparág, és milyen trendek várhatóak? A QLM piaci körképe.
2023. 02. 08. 01:00
Megosztás:

Jön a digitális font?

Digitális font meghonosításáról kezdett nyilvános konzultációt kedden a Bank of England és a brit pénzügyminisztérium.
2023. 02. 08. 00:30
Megosztás:

Pluszban zártak a New York-i tőzsde főbb mutatói

Emelkedéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2023. 02. 08. 00:05
Megosztás:

Májusban létrejön Magyarország második legnagyobb bankja

A tegnapi napon a Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének záró lépését. Így a bankcsoport két tagja, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. a terveknek megfelelően, 2023. április 30-án egyesül, és MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal folytatja működését. Az így létrejövő, tisztán magyar tulajdonú nagybank a mérlegfőösszeg alapján Magyarország második legnagyobb piaci szereplője lesz. A bankcsoport az ügyfeleket érintő legfontosabb változásokról hamarosan tájékoztató kampányt indít.
2023. 02. 07. 23:30
Megosztás:

Az Indamedia és a Mediaworks megállapodása új távlatokat nyit az online hirdetési piacon

Stratégiai együttműködést kötött az Indamedia csoport és a Mediaworks Hungary. Az Indamedia népszerű, teljes képernyős, videós hirdetési megoldásának, az IndaSpotnak az adaptációja a Mediaworks portfólióján is elérhetővé válik.
2023. 02. 07. 23:00
Megosztás:

Egyre több veszély leselkedik a gyerekekre az interneten egy kutatás szerint

Az elmúlt két évben a gyerekek az online térben növekvő számban találkoztak felnőtt tartalommal, magukat gyereknek kiadó felnőttel, zsaroló vagy adathalász üzenetekkel - állapította meg egy friss, a biztonságos internet napjára készült felmérés.
2023. 02. 07. 22:30
Megosztás:

Írországban vásárol céget a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. (Richter) a Consilient Health részvényeseitől megvásárolta az OC Distributors Ltd., Írországban bejegyzett vállalatot, amely számos nőgyógyászati készítmény marketing és értékesítési jogait birtokolja - jelentette be kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a gyógyszergyár. A tranzakció értéke 32,5 millió angol font (14,149 milliárd forint).
2023. 02. 07. 22:00
Megosztás:

Nőtt az ipari termelés decemberben

2022 decemberében az ipari termelés volumene 2,0 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 5,7 százalékkal emelkedett. A jelentős eltérést a nyers adathoz képest az okozza, hogy 2022 decemberében kettővel kevesebb munkanap volt, mint 2021 decemberében - jelentette kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2023. 02. 07. 21:30
Megosztás:

Csökkent a német ipari termelés decemberben

A vártnál nagyobb mértékben csökkent az ipari termelés Németországban decemberben a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis keddi jelentése szerint. A csökkenés különösen a vegyiparban és az energiaintenzív ágazatokban volt nagymértékű. Az egész éves ipari termelés is elmarad az előző évitől.
2023. 02. 07. 21:00
Megosztás:

Volánbusz: a bankkártyás fizetés növeli az új buszok szolgáltatási színvonalát

A bankkártyás fizetés tovább növeli az új buszok szolgáltatási színvonalát - közölte a Volánbusz kedden az MTI-vel, miután február 26-áig teszteli a Budapest-Baja vonalon közlekedő tíz autóbusz fedélzetén a bankkártyás jegy- és bérletvásárlást.
2023. 02. 07. 20:30
Megosztás:

Csehországban 3,6 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom

Tavaly 3,6 százalékkal visszaesett a kiskereskedelmi forgalom Csehországban az előző évhez képest - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal kedden Prágában. 2021-ben még 4,4 százalékos növekedést mutatott a kiskereskedelem.
2023. 02. 07. 20:00
Megosztás:

Forintgyengülés kora este

Gyengült a forint kedden kora estére a főbb devizákkal szemben a reggeli jegyzésekhez képest a bankközi devizapiacon.
2023. 02. 07. 19:32
Megosztás:

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek kedden.
2023. 02. 07. 19:00
Megosztás:

Az OTP és a Mol húzta a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 423,34 pontos, 0,95 százalékos emelkedéssel, 45 217,19 ponton zárt kedden.
2023. 02. 07. 18:30
Megosztás:

Csehországban és Szlovákiában indít új tévécsatornát a Network4

Csehországban és Szlovákiában indít új tévécsatornát a Network4 csoport, megkezdve ezzel a médiacég nemzetközi bővülését. A február 7-étől fogható STORY4 elsősorban a női nézők igényeire épít romantikus, valamint családbarát minőségi sorozataival és filmjeivel hiánypótló szerepet tölt be a cseh és a szlovák piacon. Az új csatorna HD minőségben érkezik – jelentette be Borsány-Gyenes András, a médiacég elnöke a budapesti sajtótájékoztatóján.
2023. 02. 07. 18:00
Megosztás:

A GVH vizsgálatot indított a Wizz Air jegyértékesítési gyakorlata miatt

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított a Wizz Air légitársasággal szemben, mivel a jegyvásárlás során vélhetően megtévesztéssel tereli a fogyasztókat feláras szolgáltatásai felé.
2023. 02. 07. 17:30
Megosztás:

Magyarország: csökken a koronavírus-fertőzés, az influenza és az RSV még terjed

Magyarországon 2023. január utolsó hetében – az MTI által közölt adatok szerint – hivatalosan 620 új Covid–19-fertőzöttet igazoltak (napi átlagban 88-at). Kórházban 383 beteget ápoltak, s 19, többségében idős, krónikus beteg halt meg.
2023. 02. 07. 16:30
Megosztás:

Pár éve csúcson volt, ma eltűnőben ez a lakáshitel konstrukció

Nagyot fordult a világ: 2018-ban még a legnépszerűbb konstrukció volt, ma egyre több bank kivezeti a kínálati palettájából az 5 éves kamatperiódusú lakáshitelt. De mi ennek a változásnak az oka? A Bankmonitor szakértői ennek jártak utána.
2023. 02. 07. 16:00
Megosztás:

Ezt látni kell: megnyílt Budapest első mászó akadémiája

Frekventált helyen, a IX. kerületi Lurdy Házban nyitott meg Magyarország és a főváros első mászó akadémiája, ahol változatos falakkal, összesen 150-200 folyamatosan újuló boulderekkel (mászó utakkal) várják az érdeklődőket. Bankó Zsolt, a Boulder Academy Budapest alapító-tulajdonosa elmondta, a cél, hogy minél több fiatallal megismertessék és megszerettessék az olimpiai sportágat. Egészen a kezdőktől a haladókig lehetőséget biztosítanak a gyakorlásra. A terem egy menő közösségi hely is egyben, ahol a sportolást a felnőttek legénybúcsúval vagy csapatépítővel, a gyerekek pedig születésnapi zsúrral is összeköthetik.
2023. 02. 07. 15:30
Megosztás: