Milyen buktatói lehetnek egy kezdő vállalkozásnak?

A saját vállalkozásunkon dolgozni, önálló értéket teremteni mindig felemelő érzés. Ám a folyamatos fejlődés igénye, a rendszeresen felmerülő kihívások és a ránk nehezedő, nagy felelősség mind velejárói ennek az izgalmas útnak. Nézzük meg közelebbről, hogy milyen buktatói lehetnek egy frissen indult vállalkozásnak!

Milyen buktatói lehetnek egy kezdő vállalkozásnak?

Milyen buktatói lehetnek egy kezdő vállalkozásnak?

Pénzhiány, tőkehiány

Szinte bármely területen kezdünk vállalkozásba, szükségünk lesz indulótőkére. Sőt a legjobb, ha marad félretett pénz az első fél év költségeire, amikor még valószínűleg nem tudunk olyan profitot kitermelni, mely biztos alapokat adna. Az induló költségek igen sok mindent magukba foglalhatnak, például a kft.-alapításhoz szükséges törzstőkét, az eszközöket, helyiségbérlést, továbbképzéseket, engedélyeztetéseket, az esetleges alkalmazottak néhány havi fizetését – és a sor még hosszan folytatható lenne.

Tipp: szerencsére egyre több lehetőség adódik egy induló vállalkozás kezdeti költségeinek a finanszírozására, kereshetünk például befektetőket, társakat, megnézhetjük a pályázati lehetőségeket, de felvehetünk akár kezdő vállalkozói hitelt is.

Nem megfelelő marketing

Manapság egy alaposan átgondolt és jól célzott marketingterv nélkül nehéz érvényesülni, az online felületek térhódításával pedig még nagyobb lett a verseny a minőségi kommunikáció és aktív jelenlét terén. Már a vállalkozás tervezésekor érdemes a marketingre is időt szánni, körvonalazni, hogy milyen startégiával kiket szeretnénk megszólítani, hogy minél hatékonyabban jussunk el a potenciális ügyfelekhez, vásárlókhoz.

Tipp: ha nagyon távol áll tőlünk ez a terület, akkor bátran kérjük marketingszakember vagy -ügynökség iránymutatását!

Nincs jól átgondolt terv

A szívvel-lélekkel vállalkozás igazi öröm, de vannak veszélyei is, hiszen a sok-sok lelkes munka mögé ki kell alakítani egy irányvonalat, tervet, mely segíti a feladatainkat és az elérendő célokat tisztán látni. Időben, pénzben és energiában is sokat spórolhatunk, ha van egy pénzügyi és fejlődési tervünk, mely támpontot adhat a mindennapokban.

Válasszuk ki a megfelelő cégformát és tevékenységi köröket!

Egy jó könyvelő és jogi szakember lehet segítségünkre abban, hogy biztosan a megfelelő cég- és adózási forma mellett tudjunk dönteni. Nem mindegy, hogy kft.-t alapítunk vagy egyéni vállalkozóként vágunk bele a vállalkozásba, hiszen másképp fognak alakulni a havi kiadások és más szabályozásokra kell majd figyelnünk. Jó, ha mi is utánaolvasunk vagy -kérdezünk a témának, de mindenképp kérjük szakember segítségét is a legoptimálisabb döntés meghozatalához.

Hogyan kerülhetjük ki ezeket?

Bár ez a legnehezebb dolog, de a kezdő lelkesedést és tenni akarást zabolázzuk meg, készüljünk tudatosan a vállalkozói létre. Az elindulás előtt mindenképp végezzünk piackutatást, mérjük fel az igényeket, nézzük meg a versenytársak munkáját, stratégiáját!

Készítsünk pénzügyi tervet, járjunk utána, hogy milyen feltételekkel lehet elindítani a vállalkozást! Jó megoldás az is, ha az alkalmazotti lét mellett indítjuk el a vállalkozást, amit a szabadidőnkben tudunk üzemeltetni, és amikor már szemmel látható bevételt termelünk, akkor tudunk addigi munkahelyünkről anyagi kockázat nélkül kilépni.

Merjünk belevágni – de legyen jó okunk!

A vállalkozóvá válás nagy lépés, főleg ha előtte alkalmazottként dolgoztunk, de ne azért váltsunk, mert munkahelyünkön nem érezzük jól magunkat, vagy hogy ne legyen főnökünk. Idővel ezek is buktatói lehetnek a cégünknek, hiszen hamarabb elfogyhat a lelkesedés, kisebb a motiváció, ami gyorsan kiégéshez vezethet. Ha viszont van egy jó ötletünk, tehetségesek vagyunk valamiben, szeretnénk önmegvalósítani, akkor bizony hosszú távon sikeresebb vállalkozók lehetünk!

Egy vállalkozás elindításakor több buktatóval is találkozhatunk, de ezekre fel tudunk készülni, ha megfelelő tudással és tervekkel vágunk bele a folyamatba. Legyen szó kft.-alapításról vagy egyéni vállalkozásról, mindenhol szükséges az alapos felkészülés, a megfelelő szakemberektől érkező segítség igénybevétele. Legyünk tehát tudatosak és a kitartó munka gyümölcse egy hosszú távon sikeres vállalkozás lesz!

Hétfőtől ismét elhelyezkedési juttatást kaphatnak a versenyszférára váltó közfoglalkoztatottak

Több mint kétezer közfoglalkoztatott részesülhet havi 45 600 forint elhelyezkedési juttatásban augusztus 15-étől, ha állást talál a versenyszférában - jelentette be Kutnyánszky Zsolt. A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) szombaton kiadott közleménye szerint az iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkára elmondta: a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program újraindítása mellett a hónap közepétől megint igényelhető a lakhatási és utazási támogatás is, ami a mobilitás élénkítésével szolgálja a foglalkoztatás további növelését.
2022. 08. 13. 17:00
Megosztás:

Bővíti gyártókapacitását a szegedi Medikémia Zrt.

Uniós támogatással, több mint 350 millió forintos beruházással bővíti kapacitását az autóápolási cikkeket, háztartási termékeket és festékaeroszolokat gyártó szegedi Medikémia Zrt. - tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.
2022. 08. 13. 16:00
Megosztás:

Felújítanak négy iskolát a tamási tankerületben

Felújítanak négy általános iskolát a tamási tankerületben a Magyar Falu program mintegy 130 millió forintos támogatásával.
2022. 08. 13. 15:00
Megosztás:

A 10 százalék alatti személyi hitel kamatok utolsó napjai jönnek

Rekordokat dönt a személyi hitel piac. A money.hu szakértői szerint a kihelyezések összegének megugrásában komoly szerepet játszik, hogy a nagyobb összegű személyi kölcsönök kamatai között még most is találunk 10 százalék alatti ajánlatokat.
2022. 08. 13. 14:00
Megosztás:

Kiderült, miért bírságolták meg a Ryanairt: a hatóság szerint nem is neki kell adóznia

Közzétették a Ryanairt 300 millió forintra bírságoló fogyasztóvédelmi határozatot. Az indoklásból kiderül, hogy a légitársaság azért kapott rekordösszegű büntetést, mert a hatóság szerint olyan extraprofitadót, a légitársaságok hozzájárulását hárította át az utasaira, amit nem is neki kell befizetnie - írja a Bank360.hu.
2022. 08. 13. 13:00
Megosztás:

Kiderült, miért bírságolták meg a Ryanairt: a hatóság szerint nem is neki kell adóznia

Közzétették a Ryanairt 300 millió forintra bírságoló fogyasztóvédelmi határozatot. Az indoklásból kiderül, hogy a légitársaság azért kapott rekordösszegű büntetést, mert a hatóság szerint olyan extraprofitadót, a légitársaságok hozzájárulását hárította át az utasaira, amit nem is neki kell befizetnie - írja a Bank360.hu.
2022. 08. 13. 13:00
Megosztás:

Amerikai-kínai csúcstalálkozót tarthatnak novemberben

Az amerikai és a kínai elnök novemberben személyesen találkozhat, első alkalommal Joe Biden hivatalba lépése óta, a G20-csoport indonéziai csúcstalálkozója keretében - értesült a The Wall Street Journal című amerikai lap.
2022. 08. 13. 12:00
Megosztás:

Hatvan százalékos a horvát gáztároló töltöttségi szintje

Horvátország egyetlen gáztárolója elérte a 61 százalékos töltöttségi szintet, az ott tárolt gáz tíz százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban - írta az Index.hr című horvát hírportál pénteken.
2022. 08. 13. 11:00
Megosztás:

Maximum 19 Celsius-fokra szabad felfűteni a középületeket Németországban

Az energiatakarékosság jegyében a kórházak és a szociális intézmények kivételével minden középületet legfeljebb 19 Celsius-fokos hőmérsékletre szabad felfűteni Németországban az ősszel kezdődő fűtési szezonban - jelentette be pénteken Robert Habeck alkancellár, gazdasági miniszter.
2022. 08. 13. 10:00
Megosztás:

Romániában 21 százalékkal nőttek a külföldi közvetlen tőkeberuházások

Romániában 21 százalékkal, 4,379 milliárd euróra nőttek a külföldi közvetlen tőkeberuházások az első fél évben a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte pénteken a Román Nemzeti Bank.
2022. 08. 13. 09:00
Megosztás:

Még mindig vezető szabálytalanság a lejárt termék forgalmazása

A lejárt termékek forgalmazása a vezető szabálytalanság az idén is a kereskedelmi és vendéglátóhelyeken az élelmiszerlánc-biztonsági felügyelők tapasztalatai szerint - tájékoztat honlapján a Nébih.
2022. 08. 13. 08:00
Megosztás:

Poliovírust találtak New York szennyvízében

A járványos gyermekbénulásért felelős poliovírust találtak New York szennyvízében, különösen az oltatlanok vannak veszélyben - közölték a városi és állami hatóságok pénteken.
2022. 08. 13. 07:00
Megosztás:

Már a Sziget fesztiválon is lehet határvadásznak jelentkezni

A Sziget fesztiválon felállított Prevenciós Pontban is várják a határvadász hivatás és az iskolaőri pálya iránt érdeklődőket - írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon pénteken.
2022. 08. 13. 06:00
Megosztás:

Nyilvánosak Trump házában tartott kutatás iratai

Nyilvánosságra hozták az amerikai hatóságok a Donald Trump floridai házában tartott hétfői kutatás jegyzőkönyveit, amelyekből kiderül, hogy a volt elnöktől minősítettnek tartott iratokat is lefoglaltak.
2022. 08. 13. 05:00
Megosztás:

A nyugdíjasok a rezsiváltozás legnagyobb vesztesei - a Kádár-kockában lakók jól járnak

A gáz és az elektromos áram árának emelkedésére azonnal megnőtt a kínálat a régebbi építésű, nagy alapterületű és belmagasságú házak hirdetései között, miközben az újlakások iránti kereslet érezhetően emelkedett. Miért járt jól az, aki Kádár-kockában lakik? A szakértői véleményt cikkünkben olvashatják.
2022. 08. 13. 04:01
Megosztás:

Több milliós kárt okoztak a fiatal hackerek

Elfogtak a rendőrök két fiatal hackert, akik online fizetési rendszereket kijátszva milliókat kerestek adathalászattal - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénteken a police.hu oldalon.
2022. 08. 13. 03:00
Megosztás:

Csökken a forgalom az ingatlanpiacon, de nő a befektetők aktivitása

Csökken a forgalom az ingatlanpiacon a nyáron, a befektetési céllal lakást vásárlók ugyanakkor aktívak - közölte a Duna House pénteken az MTI-vel.
2022. 08. 13. 02:00
Megosztás:

1000 kilométernyi útszakaszt újulhat meg az idén

Év végéig több mint 1000 kilométernyi szakaszt újíthat fel a Magyar Közút az általa kezelt, főként mellékutakon, ahol eddig 523 kilométer átfogó felújításával már végeztek és további 493 kilométernyi szakaszon jelenleg is dolgoznak - tájékoztatta a cég pénteken az MTI-t.
2022. 08. 13. 01:00
Megosztás:

A fakitermelésről szóló rendelet nem veszélyezteti az erdőket

A fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet nem veszélyezteti a magyar erdőállományt - jelentette ki a Mátrában, a Bükkben és a Borsodi dombságon gazdálkodó Egererdő Zrt. vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
2022. 08. 13. 00:05
Megosztás:

Ismét gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése

Az előző havi megtorpanás után júniusban ismét gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése: a felvásárlási árak a májusi 45,4 százalék után júniusban átlagosan 48,3 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint.
2022. 08. 12. 23:00
Megosztás: