Nőtt a vendégek és a vendégéjszakák száma is Gyulán

Nőtt a vendégek és a vendégéjszakák száma is Gyulán az év első hat hónapjában - közölte kedden sajtótájékoztatón Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP) polgármester.

Nőtt a vendégek és a vendégéjszakák száma is Gyulán

Kifejtette, június végéig 94 ezernél több vendég 241 ezer vendégéjszakát töltött el a Békés vármegyei fürdővárosban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest a vendégek száma 10, a vendégéjszakák száma 5 százalékkal nőtt.

A Várfürdő látogatottságát hullámzónak nevezte, a május-június 15-20 százalékkal marad el a korábbitól, a többi hónap viszont nagyon jó számokat produkált. A gyermek víziparadicsom tavalyi átadása magával hozta a családos vendégek számának emelkedését - emelte ki a városvezető. Hozzátette, átadták a Hunguest Hotel Gyula új, négycsillagos szárnyát, ami stabilizálni fogja az őszi-téli időszakban a fürdő látogatottságát, így az 580 ezres éves tervezett látogatószám véleménye szerint tartható lesz.

Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója az MTI kérdésére elmondta, az ő számaik már megvannak az év első nyolc hónapjára vonatkozóan, eszerint idén eddig több mint 415 ezren vettek jegyet a fürdőbe, ami 7,5 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, de a koronavírus-járvány előtti bázisévnek tartott 2019-es adattól (434,5 ezer belépő) némileg elmarad. Kun Miklós szerint amennyiben az ősz nem tartogat "nagy meglepetést", öt százalék körüli nyereséggel zárják az idei évet, köszönhetően a belépőjegyek áremelésének is.

Azt mind Kun Miklós, mind Görgényi Ernő kiemelte, tapasztalják, hogy megnőtt az egy napra a városba látogató román turisták száma, akik jellemzően a fürdőt keresik fel; ami főként a hétvégi napokon emeli meg a komplexum látogatottságát.

Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai NKft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, hivatalos KSH-adatok alapján az idei évtől monitorozzák a fő versenytársaikat, hét, Gyulához hasonló turisztikai adottságokkal (fürdő, gazdag kulturális kínálat) rendelkező várost. Ez alapján látszik, hogy Gyulán nőtt a legjobban a vendégek és a vendégéjszakák száma; két városban emelkedtek még körülbelül 4 százalékkal a számok, de volt olyan hely is, ahol 10-20 százalékos csökkenést tapasztaltak.

Az MTI kérdésére válaszolva Görgényi Ernő kifejtette, folyamatosan, a fejlesztésekkel is zajlik Gyula "újrapozicionálása". Ezt szolgálja egyebek közt, hogy a Hunguest Hotel mindkét szárnya négycsillagos, ami  egy magasabb költési hajlandóságú vendégkört vonz, továbbá folyamatban van egy beruházás a Wellness Hotel Gyula esetében is, és minőségi attrakció a több mint 400 millió forintból kialakított Játszóház is - sorolta.

Hozzátette, a Várfürdőben a Kisfaludy Program révén most zajló beruházás, amellyel növelik az öltözőkapacitást, továbbá a gyógyászati- és wellness szolgáltatások minőségét és mennyiségét, szintén ezt a cél szolgálja.

A polgármester hangsúlyozta, ősszel és télen is nyitva lesz Gyula, ezt a korábbi évek energetikai fejlesztései teszik lehetővé. Idén ráadásul nem zár be a Kohán Képtár sem, ahol egy olyan időszaki kiállításra készülnek télen, amely a kulturális turizmus számára bír vonzerővel - közölte.

A nemzetközi hangulat miatt esés volt a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 214,85 pontos, 0,31 százalékos csökkenéssel, 70 022,97 ponton zárt csütörtökön.
2024. 06. 13. 19:00
Megosztás:

Veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Gyenge kezdés után nagy veszteséggel fejezték be a csütörtöki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 06. 13. 18:30
Megosztás:

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.
2024. 06. 13. 18:03
Megosztás:

Megfelelő stratégiával a cápákkal szemben is van esélyed!

Az e-kereskedelem felpörgésével egyes piacokon kiéleződött a helyzet, számtalan konkurens verseng a vevők kegyeiért, és közülük előnyben vannak azok a meghatározó piaci szereplők, akik jókora összeget költenek marketingre.
2024. 06. 13. 17:30
Megosztás:

Döntött a Fed, maradnak a magas kamatok

Az amerikai jegybank nem változtatott a jelenlegi irányadó kamaton, így az továbbra is az 5,25-5%-os tartományban marad. Ez megfelelt a piaci várakozásoknak, így nem okozott meglepetést.
2024. 06. 13. 17:00
Megosztás:

Hogyan szállítsuk biztonságosan az üveget?

Törékeny dolgokat szállítani mindig kihívás – pláne akkor, ha egy nagy értékű, nagy méretű üveglapról van szó vagy akár többről. A megrendelést követően pedig sok esetben magunknak kell gondoskodni a helyes fel- és lerakodásról, ezért nem árt lépésről lépésre tisztában lenni a rögzítés és illesztés technikáival.
2024. 06. 13. 16:30
Megosztás:

Budapesten ülésezett a 25 éves Magyar-Szlovák Mezőgazdasági Munkacsoport

Az agrárium aktuális kihívásait és a gazdálkodók érdekérvényesítési lehetőségeit is áttekintették a Magyar-Szlovák Mezőgazdasági Munkacsoport ülésének résztvevői szerdán az Agrárminisztériumban (AM) - erről közleményben tájékoztatta az MTI-t a szaktárca.
2024. 06. 13. 16:00
Megosztás:

A többség elégedett a biztosító társaságokkal

Az ügyfelek több mint négyötöde elégedett a biztosító társaságok működésével, azoknak is jó a véleményük, akiknek az elmúlt 5 évben volt káreseményük - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerdán az MTI-vel.
2024. 06. 13. 15:30
Megosztás:

Akár közvetlenül a bankszámlára is utalható az italcsomagolás visszaváltási díja

A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. által bevezetett REpont rendszer országosan biztosítja, hogy az italcsomagolások visszaváltási díját egyenesen a bankszámlára is lehet utalni - közölte a MOHU az MTI-vel.
2024. 06. 13. 15:00
Megosztás:

Nem értünk egyet a kínai elektromos autógyártókat sújtó európai büntetővámokkal

Nem értünk egyet a kínai elektromos autógyártókat sújtó brutális európai büntetővámokkal, a túlzott protekcionizmus nem megoldás - nyilatkozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a tárca szerdai közleménye szerint.
2024. 06. 13. 14:30
Megosztás:

Cseh konzorcium vásárolta meg a Foxpost csomagküldő szolgálgatót

A cseh Packeta csomagküldőt is tulajdonló pénzügyi befektetőkből álló konzorcium vásárolta meg a szektortárs Foxpostot magyar tulajdonosaitól - tájékoztatták az MTI-t szerdán a felek.
2024. 06. 13. 14:00
Megosztás:

A jó irodai forgószék ergonomikus, kényelmes és tartós

Biztos számodra is egyértelmű, hogy nem csak azért érdemes minőségi és modern forgószékeket használni az irodai adminisztratív munkák végzésekor, mert stílusosak és professzionális megjelenést kölcsönöznek az irodatérnek, hanem mert sok más számos előnnyel is jár a beszerzésük.
2024. 06. 13. 13:30
Megosztás:

Mérséklődött az ingatlanpiaci forgalom májusban

Mérséklődött a magyarországi ingatlanpiaci forgalom májusban áprilishoz képest, de 2023. azonos időszakát 7,5 százalékkal felülmúlta, és a 2022-esnél is magasabb volt - közölte a Duna House (DH) szerdán az MTI-vel.
2024. 06. 13. 13:00
Megosztás:

Átadták Az utazó magazin legjobb turisztikai szolgáltatóknak járó díjait

Átadták Az utazó magazin szavazása alapján 2023-as teljesítményüket értékelve a legjobb magyarországi és határon túli turisztikai szolgáltatóknak járó díjakat szerdán Budapesten.
2024. 06. 13. 12:30
Megosztás:

Gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász az ország nyugati felének azon településeit, ahol az elmúlt napok viharai a legnagyobb pusztítást okozták.
2024. 06. 13. 12:00
Megosztás:

Az előző év a korrekcióé volt a biztosítók, a pénztárak, a tőkepiaci szereplők számára

A korábbi jelentős eszközleértékelődés után a tavalyi a korrekció éve volt a biztosítóknál, pénztáraknál, valamint a tőkepiacokon, és a háztartások bruttó pénzügyi vagyona is jelentősen emelkedett - mondta Szeniczey Gergő, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
2024. 06. 13. 11:30
Megosztás:

Az elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásokban részesül

Az Európai Bizottság vizsgálata szerint az akkumulátoros elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásban részesül, ami gazdasági kárral fenyegeti az Európai Unió elektromos járműgyártásban érdekelt vállalatait, valamint hátrányos lehet a kínai gyártmányok uniós importőreire, felhasználóira és fogyasztóira, ezért ideiglenes kiegyenlítő vámok bevezetését helyezte kilátásba - tájékoztatott az uniós bizottság szerdán.
2024. 06. 13. 11:00
Megosztás:

Az elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásokban részesül

Az Európai Bizottság vizsgálata szerint az akkumulátoros elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásban részesül, ami gazdasági kárral fenyegeti az Európai Unió elektromos járműgyártásban érdekelt vállalatait, valamint hátrányos lehet a kínai gyártmányok uniós importőreire, felhasználóira és fogyasztóira, ezért ideiglenes kiegyenlítő vámok bevezetését helyezte kilátásba - tájékoztatott az uniós bizottság szerdán.
2024. 06. 13. 11:00
Megosztás:

A NAV több ezer hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.
2024. 06. 13. 10:30
Megosztás:

A gépbeszerzési nehézségek miatt nőtt a gépi bérmunka iránti igény az agráriumban

A gazdálkodók 81 százaléka számolt be arról, hogy a tartósan alacsony terményárak miatt kieső bevételek miatt az elmúlt egy év során volt olyan tervezett gépvásárlása, amit végül el kellett halasztania - derül ki az Agroinform.hu legutóbbi felméréséből. Ebben a helyzetben tovább nőtt a gépi bérmunka jelentősége, amely tevékenység jellemzőit a mezőgazdasági portál alábbi elemzése mutatja be.
2024. 06. 13. 10:00
Megosztás: