Továbbra is kiemelt feladat a toborzás

Idén is kiemelt feladat a honvédségnél a tartalékos állományba és az új haditechnikai eszközökre történő toborzás - mondta Durgó Tamás alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokságának Facebook-oldalán csütörtökön közzétett interjúban.

Továbbra is kiemelt feladat a toborzás

Az alakulat parancsnoka az interjúban felidézte: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter 2023. elején elindított egy országos toborzókampányt, és a toborzás "magasabb fordulatszámra kapcsolt". Az állampolgárok többek között reklámokban, a közösségi médiában, toborzórendezvényeken, katonai pályára irányító és pályaorientációs előadásokon, nyílt napokon, társadalmi és civil rendezvényeken is találkozhattak a Magyar Honvédség szakembereivel. Hozzátette: a toborzásba a korábbinál tavaly jóval több tartalékos katonát, valamint műveleti katonai alakulatot vontak be.

Elmondta: tavaly a toborzóirodák "forgalma" érezhetően nőtt, az iranyasereg.hu oldalt is mintegy 500 ezerszer keresték fel és több mint 16 ezren töltöttek ki jelentkezési űrlapot, a toborzók emellett 42 ezer telefonhívást fogadtak.

Mint mondta, a toborzók munkájának eredményeként tavaly december közepéig már több mint 4 ezerrel nőtt a honvédség létszáma, ezt nagy eredménynek nevezte a toborzásért felelős alakulat parancsnoka.

Durgó Tamás alezredes kiemelte: a legintenzívebb az augusztus elejétől szeptember közepéig tartó időszak volt, amikor mintegy 1500-an csatlakoztak a Magyar Honvédséghez, sőt szeptember közepén két nap alatt több mint 500 újonc lépett a honvédség kötelékébe, köztük a Lynx harcjárművekkel felszerelt hódmezővásárhelyi zászlóaljhoz.

Hozzátette: tavaly - a decembert leszámítva - minden hónapban volt bevonulás az egységes alapkiképzésre a tartalékos vagy szerződéses szolgálatra jelentkezők számára, továbbá két bevonulást szerveztek a tavalyelőtt elindított Önkéntes Katonai Szolgálatra jelentkezőknek, egyet pedig az Altiszti Akadémiára, valamint az "Acélkocka-képzésre". A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának katonai szakjaira több mint 200 fiatalt vettek fel.

Durgó Tamás alezredes elmondta: idén is kiemelt feladatuk a tartalékos haderőbe és az új haditechnikai eszközökre történő toborzás. Mint mondta, tavaly is folyamatosan érkeztek a modern haditechnika eszközök a Magyar Honvédséghez és ez a következő években is folytatódni fog. "A mi feladatunk, hogy meglegyen az ember a vasra!" - jegyezte meg.

Szavai szerint jelenleg is tart a toborzás a PzH 2000-es önjáró löveget kezelő tatai tüzérek közé, terveik szerint több száz embert vonultatnak be február közepén.

Szólt arról is, hogy dolgoznak az online jelentkezési rendszerük bővítésén és nagy volumenű fejlesztésén. Hozzátette: aki bármelyik képzési vagy szolgálatvállalási forma iránt érdeklődik, személyesen vagy online is felveheti a kapcsolatot a toborzókkal, munkanapokon a toborzóirodákban várják az érdeklődőket a vármegyeszékhelyek mellett a sátoraljaújhelyi, tatai, nagykanizsai, keszthelyi toborzóponton. A tervek szerint Kiskunhalason is nyílik toborzópont. Az iranyasereg.hu oldalon pedig bármikor ki lehet tölteni egy regisztrációs űrlapot és a toborzók rövid időn belül felveszik a kapcsolatot az érdeklődővel.

Bizonyítani kell, hogy életben van-e a nyugdíjas - ha nem bizonyítja, nem kap nyugdíjat!

Miért fizessen olyan ember után a nyugdíjfolyósító aki már nincs is az élők sorában? - teheti fel a jogos kérdést bármelyik ország intézménye. De kinek kell bizonyítania, hogy él a nyugdíjas? Neki magának vagy a nyugdíjfolyósítónak? Egy izgalmas kérdés után jártunk most.
2024. 02. 23. 01:00
Megosztás:

3 kriptó, ami milliomossá tehet

Mindenki tisztában van vele, hogy hamarosan nyakunkon a Bitcoin felezés időpontja, és ez bizony elindíthat bizonyos ciklusokat. Ahhoz, hogy erről megbizonyosodjunk, elég átnéznünk a történelmi kriptovaluta árfolyamokat, és ráébredünk, hogy itt az ideje megtennünk magunknak egy szívességet, azaz mielőbb diverzidikálnunk kell a portfóliónkat.
2024. 02. 23. 00:01
Megosztás:

Egyre több elektromos járművet vásárolnának támogatással a vállalatok

A vállalkozások február 5-e óta kérhetnek vissza nem térítendő állami hozzájárulást tisztán elektromos személygépkocsi, teherautó vagy kisbusz beszerzéséhez - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön.
2024. 02. 22. 23:30
Megosztás:

Újabb 5 évig az AutoWallis csoport lesz az Opel importőre

Újabb 5 évig, legalább 2028 végéig az AutoWallis csoport leányvállalata, az AutoWallis Distribution lesz az Opel márka nagykereskedelmi forgalmazója Magyarországon, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában - közölte az AutoWallis csoport csütörtökön az MTI-vel.
2024. 02. 22. 23:00
Megosztás:

Beadta első környezetvédelmi engedélykérelmét a Sunwoda Hungary

Az elmúlt hónapok projektelőkészítési munkájának eredményeként benyújtotta nyíregyházi beruházásához kapcsolódó első környezetvédelmi engedélykérelmét a Sunwoda Hungary. Pozitív elbírálás esetén az egyes ütem épületeire vonatkozó talajelőkészítő munkálatok, vagyis a cölöpözés és a mélyalapozás várhatóan tavasszal indulhatnak meg a területen. A kérelem kitér a gyár ivóvízfelhasználására is, amely maximális értéke a dokumentáció alapján nem fogja meghaladni a napi 630 köbmétert – ez egy nagyobb közintézmény átlagos napi felhasználásának felel meg. Továbbá a helyi szennyvíztisztító telep 2026 második negyedévre tervezett üzembe helyezésével az ivóvízfogyasztás mértéke nagymértékben csökkenni fog a tisztított szennyvíz használatának köszönhetően.
2024. 02. 22. 22:30
Megosztás:

Járvány van Belgrádban

Kanyarójárvány van Belgrádban - erősítette meg a szerb főváros közegészségügyi hivatala a szerbiai közszolgálati televíziónak (RTS) csütörtökön.
2024. 02. 22. 22:00
Megosztás:

ERP rendszerbe épített webáruház? Mi ez egyáltalán?

Számos webáruház tulajdonos jut el arra a pontra, hogy szükségessé válik számára egy ERP (vagyis vállalatirányítási) rendszer, ennek megfelelően pedig rengeteg fejlesztő kínál különböző webáruházhoz kapcsolható szoftvereket. Na de itt más a helyzet, a következőkben nem két különálló rendszer kapcsolatáról fogunk beszélni, hanem egy olyan megoldásról, ami ERP és WEBSHOP is egyben. Érdekes, igaz? Nézzük meg közelebbről!
2024. 02. 22. 21:30
Megosztás:

Csúcson a japán tőzsde

Új történelmi csúcsára futott a japán tőzsde, a befektetők bátrabban áramoltatnak pénzt a szigetország vállalatainak részvényeibe, miután egyre inkább úgy néz ki, hogy az ország gazdaságának sikerült megmenekülnie a deflációtól.
2024. 02. 22. 21:00
Megosztás:

Elfogadták a 13. szankciós csomagot Oroszországgal szemben

Az EU jóváhagyta az Oroszországgal szembeni 13. szankciós csomagot, ami meglehetősen enyhe és inkább csak szimbolikus lépés a háború második évfordulója előtt néhány nappal.
2024. 02. 22. 20:30
Megosztás:

Vegyesen alakult csütörtökön a forint árfolyama

Vegyesen alakult csütörtökön a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon: gyengült az euróval és a dollárral szemben, erősödött kissé a svájci frank ellenében.
2024. 02. 22. 20:00
Megosztás:

Vakcinabankot nyitott a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Ceva-Phylaxia Zrt.-vel együttműködve vakcinabankot hozott létre a HPAI (highly pathogenic avian influenza) madárinfluenza vírus elleni védekezés érdekében - közölte a Nébih az MTI-vel szerdán.
2024. 02. 22. 19:30
Megosztás:

Gyengébben muzsikált a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 158,8 pontos, 0,24 százalékos csökkenéssel 66 185,37 ponton zárt csütörtökön.
2024. 02. 22. 19:00
Megosztás:

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

Indexemelkedéssel fejeződött be csütörtökön a kereskedés a főbb európai értékpapírpiacokon.
2024. 02. 22. 18:30
Megosztás:

Enyhén csökkent a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 158,8 pontos, 0,24 százalékos csökkenéssel 66 185,37 ponton zárt csütörtökön.
2024. 02. 22. 18:00
Megosztás:

A spanyol gazdák is színre léptek

Traktorokkal vonult fel több ezer tiltakozó gazda a spanyol fővárosban szerdán, hogy megoldásokat követeljen az agrárágazat problémáira.
2024. 02. 22. 17:30
Megosztás:

Szorgoskodnak a munkások Gyökön

Csaknem 400 millió forintos beruházással korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető rendszert a Tolna vármegyei Gyönkön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásával.
2024. 02. 22. 17:00
Megosztás:

Finom változást hozott az euróövezetben a február

Az euróövezetben a vártnál kissé nagyobb mértékben javult februárban a fogyasztói hangulat az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóságának (DG ECFIN) előzetes adatokon alapuló szerdai jelentése szerint.
2024. 02. 22. 16:30
Megosztás:

Jelentés érkezett a belvízhelyzetről

Az országban 2024. elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága - közölte az MTI-vel kedden az Agrárminisztérium (AM).
2024. 02. 22. 16:00
Megosztás:

Összefogják az erdélyi hegyi falvakat

Romániában úttörő kezdeményezésként ökomúzeumba szervezik az Erdélyi-szigethegység hagyományos hegyvidéki településeit, több község márciusban dönt a csatlakozásról - jelentette be szerdán Alin Mos, az Erdélyi-szigethegység Nemzeti Park igazgatója.
2024. 02. 22. 15:30
Megosztás:

Csúcsot döntött a jelzálogkamat

Az Egyesült Államokban több mint kéthavi csúcsra emelkedett a 30 éves jelzáloghitelek kamata a február 16-án záródott héten - ismertette az amerikai jelzáloghitelező bankok szövetsége (Mortgage Bankers Association of America - MBA) szerdán.
2024. 02. 22. 15:00
Megosztás: