Ügyvédet keresel? Elmondjuk hogyan találsz

Hol találok Ügyvédet? A válasz egyszerűnek tűnhet, de amint valamilyen konkrét ügyben szeretnénk jogi segítséget kérni rögtön bonyolulttá válik. Hogy miért?

Ügyvédet keresel? Elmondjuk hogyan találsz

Nos, mert mint minden magára valamit adó ember, nekünk is az az óhajunk, hogy az ügyvéd az adott ügy területén nagyon tájékozott és tapasztalt legyen. Ezen felül természetesen ne legyen túl drága. Ne beszéljen úgy, mint aki hivatalból tájékoztat, legyen kicsit közérthetőbb, lehetőleg türelmes, esetleg szimpatikus is, hogy könnyebb legyen vele a közös munka. Ha ez mind teljesül, akkor már csak lakjon közel, hogy ne teljen sok idő az utazással. Legyen annyira ismert, hogy bizalmat szavazzunk neki, de ne annyira, hogy csak sokára kapjunk hozzá konzultációs időpontot. Ha az igényeink már megvannak, el is kezdhetünk keresgélni!

Hol érdemes Ügyvédet keresni?

- Ha gondjaink vannak van, hogy előbb kikérjük néhány családtagunk, barátunk véleményét mielőtt döntést hoznánk. Mégis, ha már jogi tanácsadásra szorulunk, azt közülünk jó páran nem szívesen osztják meg a környezetükkel. Így a jogi ügyeink eredményeiről, már csak a létezéséről is inkább hallgatunk. Emiatt nem is igen mernénk egymásnak ügyvédet ajánlani.

- Ügyvédi irodákról értesülhetünk hirdetésekből is akár a kapucsengő feliratából, vagy online reklámhirdetésekből.

- Kereshetünk célzottan a környékünkön ügyvédi irodát remélve, hogy ott megtaláljuk a számunkra megfelelő segítséget.

- Online hirdetések között nézelődve, hamar kiderül, hogy sok iroda vállal már online tanácsadást is. Ezzel az információval a helyhez kötöttség megszűnik! Máris priorizálhatunk egy másik, erős szempontot a keresésünkben.

Mielőtt a sok tényező figyelembevétele során gondolatban már elfáradnánk, adnánk néhány támpontot, amik lerövidítik a mérlegelés sorát:

- Az első, hogy az online térben ne kezdjünk el olyan cikkeket olvasni, amik annak a hiú reményét ébreszthetik bennünk, hogy létezik egyszerű jogi ügy és ezt önállóan is el tudjuk intézni. Sok energiát és időt spórolhatunk meg magunknak, ha a munkát átengedjük egy arra képzett személynek.

- Második, hogy ha a számunkra fontos területen az ügyvéd jártasnak vallja magát és ezt hirdeti az oldalán is, akkor nincs okunk ebben kételkedni. Hiszen máskülönben megtévesztene minket, ami súlyosan érintené a szakmai pályafutását.

- Adatvédelemben tájékozott, az adatvédelmi szabályozásnak megfelelő szolgáltatás esetén elvárt a felhasználói adatok védelme. Így, ha egy oldal szolgáltatásainak elérése regisztrációhoz kötött az is egy ok a bizalom erősödésére.

- Ha az ügyvédi díj ismeretlen és ez aggodalomra ad okot, bátran kérdezzük meg! Azért több esetben ez is már előre látható a honlapokon.

- Ha számunkra kiemelten fontos, hogy milyen a kisugárzása, személyisége annak a jogi képviselőnek, akire rábízzuk az ügyünket, akkor érdemes olyan helyről választanunk, ahol van lehetőségünk ez alapján is dönteni. Röviden; több ügyvéd közül is választhatunk, ha mással szeretnénk együtt dolgozni akkor ezt kellemetlenség nélkül jelezhetjük.

A SZERZI egy olyan platform, amelyen keresztük megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb Ügyvédet, akivel akár chat felületen vagy videóhívásban is egyeztethetünk. A szolgáltatás ára meglepően kedvező! A regisztráció semmilyen elköteleződés nem jelent és jelenleg még ingyenes.

Kis emelkedéssel indulhat a kereskedés a tőzsdén

Enyhe emelkedéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint, aki azt sem tartja kizártnak, hogy újra csúcsot dönthet a magyar részvényindex.
2024. 07. 18. 09:00
Megosztás:

Alig mozdult a forint árfolyama reggelre

A szerda esti szint közelében jegyezték a forintot csütörtök reggel a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 18. 08:00
Megosztás:

Bemutatták az új magyar elektromos midibuszt

Új magyar jármű született - cseh koprodukcióban. Budapesten a sajtó szélesebb nyilvánossága előtt is bemutatták a bajai gyárban készült GANZ-SOR EBN8 nevű elektromos midibusz prototípusát. A jármű a „Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése” című GINOP Plusz-2.1.1-21 pályázati felhívás támogatásával született meg. A 8 méter hosszú, alacsonypadlós jármű 45 utast tud kényelmesen szállítani, hatótávja pedig 300 kilométer. A busz „szívét”, a hajtást, valamint a szoftvert magyar szakemberek fejlesztették ki, a kocsiszekrény Csehországból érkezett. A midibuszból jelenleg egy darab létezik, azonban a típusengedély megszerzését követően évi 50 jármű készülhet a GANZ-SOR-ból.
2024. 07. 18. 08:00
Megosztás:

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a BÉT és az UniCredit Bank

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Nyrt. és az UniCredit Bank Hungary Zrt. a középvállalatok versenyképességének és növekedési lehetőségeinek javítása érdekében - olvasható a szervezetek közös közleményében, amelyet szerdán juttattak el az MTI-nek.
2024. 07. 18. 07:00
Megosztás:

Justin Sun 5 millió dollár értékben vásárolt ETH-t a spot Ethereum ETF-ek kereskedésének megkezdése előtt

Justin Sun állítólag 5 millió dollár értékben vásárolt ETH-t a spot Ethereum ETF-ek kereskedésének megkezdése előtt. A spot Ethereum ETF-ek iránti várakozás több kisebb és nagyobb kripto befektetőt is arra ösztönzött, hogy fogadjanak egy potenciális ETH emelkedésre, amikor a kripto ETF élőben elindul.
2024. 07. 18. 06:00
Megosztás:

A jegybank célszintjén maradt júniusban a brit infláció

Az előző hónaphoz hasonlóan a Bank of England célszintjével azonos ütemű volt júniusban az éves összevetésű brit infláció.
2024. 07. 18. 05:00
Megosztás:

Az áttörés rally akár 800%-kal is felhajthatja az új előértékesítési tokent indulás előtt, ami arra ösztönözheti az Ethereum és BNB tulajdonosokat, hogy átszálljanak!

Ethereum és Binance Coin a kriptovaluták két oszlopa, amelyek forradalmi hasznossággal és lenyűgöző piaci kapitalizációval büszkélkedhetnek, ami a világ második és negyedik legnagyobb kriptovalutájává tette őket.
2024. 07. 18. 04:00
Megosztás:

Ingyenestől a luxus árkategóriáig: ezt keresik 2024-ben a használtpiacon

Tízmilliós luxuskaróra, kilencmilliós juhnyáj, nyolcmilliós jakuzzi - többek között ezek a termékek cseréltek gazdát a Jófogás apróhirdetési platformon az év első felében. Emellett azonban a legnépszerűbbnek továbbra is az ingyenesen elvihető tárgyak bizonyultak. A statisztikák azt mutatják, hogy a felhasználók rendre visszatérnek, és egy-egy felhasználó több hirdetést is elhelyez a platformon.
2024. 07. 18. 03:00
Megosztás:

Donald Trump durván elhúzott, megvan az USA új elnöke

Június elejéig nagyjából fej-fej mellett haladt Donald Trump és Joe Biden a november 5-én esedékes elnökválasztás esélyeseként. Aztán valami történt. Talán megfordíthatatlanul.
2024. 07. 18. 02:00
Megosztás:

Áttörés az elhízás gyógyszeres kezelésében - hatásos fogyókúra gyógyszer kap Svájcban engedélyt

Versenytársat kapott az Eli Lilly és a Novo Nordisk, mert a svájci gyógyszeróriás, a Roche szájon át szedhető fogyókúrás tablettája átment a klinikai vizsgálatokon.
2024. 07. 18. 01:00
Megosztás:

Éledezik a kripto piac, mutatjuk a legjobb lehetőségeket

Biztatóan indult az év a kripto piac számára, elég csak a Bitcoin ETF-ek jóváhagyása utáni felhajtásra gondolnunk. A növekedés azonban alábbhagyott, sőt, az utóbbi hónapokban egyenesen csökkenésbe csapott át. Voltak érmék, különösen a mém szektorban, akik sokszorosan túlteljesítették a piacot, a többség azonban már huzamosabb ideje pirosban forog.
2024. 07. 18. 00:01
Megosztás:

Javuló környezet, romló kilátások Németországban

Az elmúlt egy évben először fordul elő, hogy csökkent a német gazdasági befektetői hangulat kilátásait mérő ZEW index.
2024. 07. 17. 23:00
Megosztás:

Magyar szakembert lett a Danone kelet- és közép-európai értékesítési vezetője

Bolyós Enikő idén júliustól budapesti székhellyel szervezi és irányítja a cég kereskedelemmel kapcsolatos feladatait a régióban (Magyarország, Románia, Bulgária, Szlovákia és Csehország), ezzel együtt pedig a kelet-közép-európai üzleti felső vezetés tagja is lett. A magyar szakember 13 évvel ezelőtt csatlakozott a Danone Magyarország csapatához, azóta számos pozícióban bizonyította szakértelmét és kiváló vezetői képességeit.
2024. 07. 17. 22:00
Megosztás:

Magyar szakembert lett a Danone kelet- és közép-európai értékesítési vezetője

Bolyós Enikő idén júliustól budapesti székhellyel szervezi és irányítja a cég kereskedelemmel kapcsolatos feladatait a régióban (Magyarország, Románia, Bulgária, Szlovákia és Csehország), ezzel együtt pedig a kelet-közép-európai üzleti felső vezetés tagja is lett. A magyar szakember 13 évvel ezelőtt csatlakozott a Danone Magyarország csapatához, azóta számos pozícióban bizonyította szakértelmét és kiváló vezetői képességeit.
2024. 07. 17. 22:00
Megosztás:

Játsszunk a Magyar Telekom tornyokkal, vagyis inkább a számokkal!

A Magyar Telekom a közelmúltban jelentette be, hogy vizsgálja a mobil infrastruktúrájának szétválasztását.
2024. 07. 17. 21:00
Megosztás:

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.
2024. 07. 17. 20:00
Megosztás:

Olaszországban júniusban nőtt az infláció

Olaszországban az előzetes becsléssel összhangban 0,8 százalékkal nőttek a fogyasztói árak júniusban éves összevetésben, akárcsak májusban - közölte az olasz statisztikai hivatal, az Istat kedden végleges adatként.
2024. 07. 17. 19:00
Megosztás:

Újraválasztották Roberta Metsolát az Európai Parlament elnöki tisztségébe

Újra az Európai Parlament elnökévé választották Roberta Metsolát kedden Strasbourgban a testület nyitóülésén.
2024. 07. 17. 18:00
Megosztás:

Rekordmennyiségű gázt termelt ki az ukrán állami vállalat az elmúlt fél évben

Az első fél évben az Ukrhazvidobuvannya ukrán állami vállalat 8,8 százalékkal termelt ki több gázt, mint az előző év azonos időszakában, ami új rekordnak számít - közölte a cég kedden.
2024. 07. 17. 17:00
Megosztás:

Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn

Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI-vel kedden.
2024. 07. 17. 16:00
Megosztás: