Új partnerekkel erősít tovább az EY

A dinamikus hazai bővülés eredményeként hat új partneri kinevezéssel indítja az üzleti évet az EY Magyarország.

Új partnerekkel erősít tovább az EY

„Az elmúlt hónapokban számos meghatározó és látványos lépést tettünk annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb minőségű szolgáltatásokat nyújtsuk ügyfeleinknek. Létrehoztuk Magyarország legnagyobb fenntarthatósági (ESG) tanácsadó csapatát az EY és a denkstatt egyesülésével, valamint globálisan egy saját mesterséges intelligencia platformot és kapcsolódó szolgáltatásokat is indított az EY. Új partnereink személye a garancia arra, hogy a jövőben is hozzá fogjuk segíteni ügyfeleinket üzleti sikereikhez, legyen szó hatékonyságnövelésről, piaci növekedésről, innovatív megoldások bevezetéséről, vagy akár a „klasszikus” könyvvizsgálatról, illetve adózásról. Minden új partner kollégánknak szívből gratulálok!” – hangsúlyozta a kinevezések kapcsán Vékási Tamás, az EY vezérigazgatója.

Az üzleti tanácsadással foglalkozó területet erősíti most már partnerként Bácsfalvi András, aki elismert megfelelőségi és banki szakember. 2020 óta a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) etikus vállalati működésért és a HBLF Pénzügyi Csúcsért felelős elnökségi tagja, 2016 és 2021 között a Magyar Bankszövetség AML munkacsoport, 2018 és 2021 között pedig a Compliance munkacsoport elnöki tisztjét is betöltötte. Széleskörű szakértelemmel rendelkezik többek között a kockázatértékelés, az adat- és fogyasztóvédelem, a csaláskezelési stratégiák és a pénzmosás-megelőzés terén. Munkásságát 2020-ban a pénzügyi szektor prudens működéséért járó Aranykaptár-díjjal ismerték el.

Csesznok András 2007-ben kezdte karrierjét az EY-nál, mint könyvvizsgáló, ahol kezdetben a pénzügyi szektorban működő vállalkozások auditálására specializálódott, majd 2016 végén csatlakozott a számviteli tanácsadási csapathoz. Munkája során elsősorban hitelintézeteknek, biztosítóknak, illetve egyéb pénzügyi vállalkozásoknak nyújtott tanácsadási és könyvvizsgálati projektekkel segíti ügyfeleit. András vezeti a számviteli tanácsadási területet, mely a szűken vett számviteli tanácsadáson kívül a kontrolling, a felügyeleti adatszolgáltatás és az egyéb pénzügyi és beszámolási folyamatok területén támogatja az ügyfeleket.

Kovács Zoltán 14 éve érkezett az EY budapesti irodájába. A könyvvizsgálati üzletág új partnere széleskörű tapasztalattal rendelkezik a magyar számvitel és IFRS szabályok szerinti beszámolók könyvvizsgálatában, valamint a banki és biztosítási szektorban működő pénzügyi intézmények auditálásában. Munkája során Zoltánnak lehetősége volt behatóan megismerni és ezáltal hatékonyan is alkalmazni a nemzetközileg elfogadott könyvvizsgálati módszertanokat. 

Peterson Júlia az üzleti tanácsadási szolgáltatások partnereként folytatja a több mint éve 15 éve tanácsadói területen elindított karrierjét. Fő fókusza a változáskezelés: az üzleti, szervezeti és technológiai transzformációk, valamint vállalati integrációk sikerének támogatása. Ezen túl vezető- és kultúrafejlesztésben, tehetség menedzsmentben, valamint humán stratégiai témákban működik együtt hazai és nemzetközi vállalatokkal. Pályafutása alatt jelentős határokon átívelő projekteken dolgozott Közép- és Nyugat-Európában, az USA-ban és Ázsiában is. Számos iparágban szerzett tapasztalatot, beleértve az autóipart, technológiai területet, FMCG-t, energiaipart, közszférát, kereskedelmet és pénzügyi szektort.

Raab Henrietta 2015 óta az EY Magyarország munkatársa. Az új adópartner szakterülete az ÁFA és közvetlen adóval kapcsolatos compliance jellegű szolgáltatások, valamint az ezekhez kapcsolódó technológiai tanácsadás. Jelentős tapasztalattal rendelkezik az adózási folyamatok törvényi és rendszerszintű felülvizsgálatában és optimalizálásában is. Emellett Henrietta vezeti házon belül a kiszervezett adófunkciókkal kapcsolatos automatizálási projekteket, és támogatja az SAP S/4 HANA átállásokat adózási oldalról.

Suta György adópartner 9 éve csatlakozott az EY budapesti adóosztályához. Az elmúlt években komoly vezetői tapasztalattal gazdagodott a közvetlen adózáshoz, adóeljáráshoz, nemzetközi adózáshoz és tranzakciós adózáshoz kapcsolódó tanácsadási szolgáltatások területén. Az FMCG szektor, azon belül is a kiskereskedelem iparágspecifikus kérdései György egyik speciális szakterülete, ennek megfelelően az EY adóosztályának vonatkozó iparági csoportját is ő vezeti. Szintén György irányítja a budapesti adóosztály adóeljárásokkal, adóvitákkal foglalkozó csoportját is, mely révén állandó rálátása van a folyamatban lévő adóügyekre. Az adóhatóság egyes adóügyekben képviselt aktuális álláspontjának ismerete pedig tovább támogatja őt egyéb tanácsadói munkáiban is.

Ha 1994-2006 közötti években születtél, kaphatsz 11 millió Ft-ot

Az államilag támogatott konstrukció maximális összege 2024-től egy millióval, 10 millióról 11 millió forintra változik, futamideje a továbbiakban is legfeljebb 20 év lehet. Házasok igényelhetik, akik mindketten elmúltak 18 évesek, de a feleség még nem töltötte be a 30. életévét. Nézzük a részleteket!
2024. 07. 13. 02:00
Megosztás:

Írja fel most! Változik az áram- és gázszolgáltatás ügyfélszolgálati elérhetőségei!

Az E.ON Hungária Csoport még 2022 áprilisában értékesítette egyetemes energiaszolgáltatást nyújtó leányvállalatát, az E.ON Áramszolgáltató Kft.-t az MVM Csoport részére, a cég 2024. június 30-án jogilag is beolvadt az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.
2024. 07. 13. 01:00
Megosztás:

Szakad a Bitcoin? Ezt a 3 kriptót nem érdekli

Az utóbbi időben nem nagyon lehet dicsekedni a BTC teljesítményével. A legnagyobb piaci kapitalizációjú érmére több frontról is rájár a rúd: az ETF-ekből folyamatos a kiáramlás, a dollár is viszonylag erős és a német kormány a hétvégén több mint 900 millió dollár értékben szabadult meg BTC-től. Ezek mind lefelé nyomják az árat, a digitális arany így a héten egy kis időre még az 55 000 dolláros szint alá is benézett.
2024. 07. 13. 00:01
Megosztás:

Védekezz természetes hatóanyagokkal a szúnyogok és a kullancsok ellen!

Szeretjük a nyarat, mert kellemes a hőmérséklet, így sokat tartózkodhatunk a szabadban, kitárhatjuk az ajtókat, ablakokat, azonban ezzel együtt a zavaró rovarok is megjelennek az otthonainkban, így a távoltartásukra is megoldást kell találni. 
2024. 07. 12. 23:30
Megosztás:

Csökkent májusban a hazai ipari termelés

Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 12. 23:00
Megosztás:

Tizenhat civil szervezet részesül állami támogatásban

Tizenhat civil szervezet részesül támogatásban a százhatvanmillió forint keretösszegű, egészségügyi témájú pályázatból - közölte a Belügyminisztérium (BM) pénteken az MTI-vel.
2024. 07. 12. 22:00
Megosztás:

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2024. 07. 12. 21:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 07. 12. 20:00
Megosztás:

Az újszülöttkori oxigénhiány

Ez az állapot nemcsak a születés után következhet be, hanem már a harmadik trimesztertől, tehát a várandósság harmadik harmadától kezdve érintheti a magzatot, egészen a születés utáni 28. napig, tehát az újszülöttkor végéig.
2024. 07. 12. 19:45
Megosztás:

Az európai tőzsdékhez képest alulteljesítő volt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 191,4 pontos, 0,27 százalékos emelkedéssel 72 133,07 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 12. 19:00
Megosztás:

Oroszország a világ vezető búza- és árpaexportőre

Első helyen áll a világon a búza- és árpaexport tekintetében Oroszország a lezárt - 2023. július 1. és 2024. június 30. közötti - mezőgazdasági szezon eredményei szerint az előzetes adatok szerint - jelentette ki Alekszandr Malov, az orosz agrárminisztérium mezőgazdasági főosztályvezetője az orosz parlament felsőházának csütörtöki ülésén.
2024. 07. 12. 18:30
Megosztás:

Pluszban indítottak az amerikai tőzsdék

Erősödéssel nyitottak az amerikai értékpapírpiacok pénteken.
2024. 07. 12. 18:00
Megosztás:

Törökországban mélypontra csökkent a munkanélküliség májusban

Törökországban az előző hónapban jegyzett 8,5 százalék után májusban 8,4 százalékra, 2012. novembere óta a legalacsonyabb szintre csökkent a munkanélküliségi ráta a török statisztikai hivatal (Türkiye Istatistik Kurumu - TÜIK) által közzétett adatok szerint.
2024. 07. 12. 17:30
Megosztás:

Derűlátó a turisztikai szektor

Kitartó optimizmus jellemzi a magyarországi turisztikai szektort, az ágazat szereplői a helyzetüket pozitívnak érzékelték - közölte a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) a GKI Gazdaságkutató közreműködésével végzett legfrissebb felmérése alapján az MTI-vel csütörtökön.
2024. 07. 12. 17:00
Megosztás:

Terjeszkedik az aszály

Különösen Magyarország középső területein fokozódik az aszály, a nyári növényeknek sürgősen esőre lenne szüksége - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 07. 12. 16:30
Megosztás:

Már a magtárakban az árpa

Idén a száraz és meleg időjárás miatt az őszi vetésű szántóföldi növények betakarítása a szokásosnál mintegy két héttel korábban megkezdődött, és folyamatosan zajlik a hőségben is: az árpáé már be is fejeződött, a többi kultúra aratása is ütemesen halad, és lassan a végéhez közelít. Köszönet illeti a gazdákat szorgalmukért és kitartásukért - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 12. 16:00
Megosztás:

A hétvégén éjszakára felfüggesztik a kamionstopot

A nehéz-tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása július 13-án (szombaton) 15 órától július 14-én (vasárnap) 22 óráig lett volna érvényben, azonban a kamionstopot a kiemelkedően magas hőmérséklet miatt az éjszakai időszakban szombat 22 óra és vasárnap reggel 6 óra között felfüggesztik - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 12. 15:30
Megosztás:

Tovább mélyülnek az agrárkapcsolataink Azerbajdzsánnal

Oktatási, tudományos és állattartási kérdésekről is egyeztetett Nagy István tárcavezető, Majnun Mammadovval, Azerbajdzsán agrárminiszterével - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 07. 12. 15:00
Megosztás:

A Magyar Posta figyelemfelhívó kampányt indít

Postásnak lenni nem küzdősport szlogennel figyelemfelhívó kampányt indít a Magyar Posta a kézbesítők, a hivatalokban dolgozó ügyfélkapcsolati munkatársak védelme érdekében.
2024. 07. 12. 14:30
Megosztás:

Csökkentek a nagykereskedelmi árak júniusban Németországban

Németországban a nagykereskedelmi árak csökkentek havi szinten a szakértők által várt növekedés helyett, míg éves összevetésben minimálisan lassult a csökkenés mértéke a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken közzétett adatai szerint.
2024. 07. 12. 14:00
Megosztás: