Vezetőváltás a Stadler hazai vezérképviseletének élén

Több mint másfél évtized kiemelkedően sikeres időszakot követően a Stadler Trains Magyarország Kft. irányítását az alapító ügyvezető Dunai Zoltántól dr. Homolya Róbert veszi át. Az új vezető elsődleges feladata a svájci cégcsoport közép- és hosszú távú értékesítési stratégiájának kidolgozása és végrehajtása, illetve a meglévő projektek támogatása lesz.

A vállalat új vezetője, Dr. Homolya Róbert, tapasztalt jogász, aki közlekedésfejlesztési területen széleskörű ismeretekkel rendelkezik: 2017-ben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkáraként, 2018 és 2022 között a Magyar Államvasutak Zrt. elnök-vezérigazgatójaként, illetve a hazai vasúti ágazati szereplőket összefogó Hungrail Magyar Vasúti Egyesület elnökeként tevékenykedett, nemzetközi területen pedig az  Európai Vasútegylet (CER) alelnöki tisztségét töltötte be. Dr. Homolya Róbert 2022. október 1-től kezdi meg munkáját a Stadlernél.

A Stadler Dunai Zoltán vezetése alatt vált a hazai vasút modern történetének legjelentősebb járműbeszállítójává, az összesen 195 db csúcstechnológiás jármű nagyban járult hozzá a vasút modernizálási törekvéseihez. A vasúti kocsiszekrények gyártásának, és a forgóvázak gyártásának és revíziójának Magyarországra hozatalában a vállalatvezető szintén jelentős szerepet játszott, amellyel elévülhetetlen érdemeket szerzett a vasúti járműipar újraélesztésének elősegítésében is. A felbecsülhetetlen eredményekért a Stadler ezúton is köszöni Dunai Zoltán munkáját, és a jövőre vonatkozó terveihez sok sikert kíván.

Romlott a GfK júliusi német fogyasztói hangulatindexe

Az elemzők által várt javulás helyett romlott a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet júliusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe.
2024. 06. 26. 14:30
Megosztás:

Zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon

Változott szerdától a kutyák szállítását érintő szabályozás a vonatokon: már zárt doboz nélkül, csupán szájkosár és póráz használatával is lehet velük utazni a balatoni InterCity és expresszjáratokon - közölte a MÁV Zrt. a vasúttársaság honlapján.
2024. 06. 26. 14:00
Megosztás:

A Qatar Airways lett a világ legjobb légitársasága a Skytrax szerint

A Qatar Airways lett a világ legjobb légitársasága a Skytrax brit marketingcég rangsorában.
2024. 06. 26. 13:30
Megosztás:

Hogyan segítik a fémhulladék feldolgozó gépek a környezetvédelem ügyét?

Napjainkban a környezetvédelem és a fenntarthatóság egyre nagyobb figyelmet kap. Ebben a tekintetben a hulladékfeldolgozás, különösen a fémhulladék újrahasznosítása kulcsszerepet játszik. A cikkben megvizsgáljuk, hogyan járulnak hozzá a fémhulladék feldolgozó gépek a környezetvédelem ügyéhez.
2024. 06. 26. 13:15
Megosztás:

Észak-Macedónia legnagyobb szélerőműparkjának építését jelentette be az új miniszterelnök

Észak-Macedónia legnagyobb szélerőműparkjának építését jelentette be Hrisztijan Mickoszki miniszterelnök kedden, közölve, hogy az építkezés 2026-ban kezdődhet meg.
2024. 06. 26. 13:00
Megosztás:

Fejlesztik a különleges gazdasági övezetet Mosonmagyaróváron

A Területi- és településfejlesztési operatív program plusz mintegy 350 millió forint vissza nem térítendő támogatásából fejlesztik a mosonmagyaróvári különleges gazdasági övezetet - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat az MTI-vel.
2024. 06. 26. 12:30
Megosztás:

Moldova teljesítette a csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez szükséges lépéseket

Moldova folyamatosan halad a reformok útján, és teljesítette a csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez szükséges lépéseket - jelentette ki Várhelyi Olivér bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős uniós biztos kedden Luxembourgban.
2024. 06. 26. 12:00
Megosztás:

Alain Berset svájci politikus lett az Európa Tanács új főtitkára

Alain Berset-t, a svájci államszövetség korábbi elnökét, volt belügyminisztert választotta a strasbourgi székhelyű, 46 tagországot számláló Európa Tanács következő főtitkárának nyári ülésszakán az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) kedden.
2024. 06. 26. 11:30
Megosztás:

Növelné részesedését a Peugeot a magyarországi újautó-piacon

A Peugeot eladásai 30 százalékkal bővültek az idei első öt hónapban a magyarországi újautópiacon, ahol a márka az év végére 2 százalék fölé szeretné emelni részesedését.
2024. 06. 26. 11:00
Megosztás:

A magyar gazdaság erre a szektorra támaszkodhat a növekedés érdekében

A kiskereskedelem egyike azoknak a területeknek, amelyeken keresztül a lakosság leginkább érzékeli a gazdaság uralkodó trendjeit, így az ágazat állapota mind a fogyasztók, mind a gazdaság és az állam szempontjából kulcsfontosságú.
2024. 06. 26. 10:30
Megosztás:

A befektetői hangulat javulása segítheti az emelkedést a tőzsdén

A nemzetközi befektetői hangulat enyhe javulása is segítheti az emelkedést a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint.
2024. 06. 26. 09:30
Megosztás:

Lakossági reálkamat: élt 4 hónapot

Négy hónap után májustól bizonyosan nem vernek rá a lakossági lekötött betétek átlagkamatai az inflációra. Ráadásul a kamatcsökkentések folyamatosak, ám így is lehet a korábbiaknál jobb ajánlatokat találni a piacon – hívta fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője.
2024. 06. 26. 09:00
Megosztás:

Javuló piacon is lehet jókat alkudni

A kereslet élénkülése idén tavasszal tovább javította az eladók pozícióit a lakáspiacon, így kisebb tere maradt az alkuknak. Ennek ellenére a vásárlás utolsó fázisa egyes esetekben még mindig igen jelentős megtakarítást kínálhat a vevők számára.
2024. 06. 26. 08:30
Megosztás:

Vezető kripto szakértők a Twitteren fogadnak a Bitcoin mélypontjára, íme a legjobb altcoinok, amiket vásárolnak

A kriptovaluta piac dinamikus tájképet mutat, és a hosszú ideje uralkodó király, a Bitcoin (BTC) jelenleg egy bizonytalansági időszakot él át. Bár a Bitcoin még mindig óriási befolyással bír, egyes befektetők alternatívákat keresnek. Itt jönnek képbe az altcoinok, amelyek innovatív projekteket és potenciálisan magas hozamokat kínálnak.
2024. 06. 26. 08:15
Megosztás:

Dízel az elektromos kamion ellen: mérjük meg a fogyasztáskülönbséget!

Az ALDI Magyarország ismét bővítette elektromosteherautó-flottáját. A kiskereskedelemi lánc az országban elsőként állított forgalomba 2021 végén elektromos nyerges vontatót, később szóló teherautót, most pedig két újabb e-teherautóval lesz gazdagabb az elektromosjármű-park: egy újabb nyerges vontató és egy 26 tonnás teherautó fogja szolgálni a fővárosi és a Pest vármegyei üzleteket. A vállalat a gyakorlatban is összehasonlította ugyanazon az útvonalon ugyanazzal a terheléssel a dízel- és az elektromos kamion fogyasztását, aminek eredménye felgyorsította a döntést a flotta bővítéséről.
2024. 06. 26. 08:00
Megosztás:

Ennyibe kerül a kötelező biztosítás a rollerekre

Június 16-tól kötelező a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás a különböző elektromobilitási eszközökre, például rollerekre és segway-ekre. A Grantis összegyűjtötte, hogy mennyiért köthetünk most kgfb-t ezekre az eszközökre.
2024. 06. 26. 07:00
Megosztás:

Ebben a 266 bankfiókban lehet igényelni hétfőtől az otthonfelújítási támogatást

Megduplázódott azoknak a bankfiókoknak a száma, ahol hétfőtől be lehet nyújtani az otthonfelújítási támogatás igénylését. A már korábban megnyílt 128 MFB Pont Pluszból most már 266 várja a jelentkezőket a maximum 6 millió forintért - írja a teljes listát is közlő Bank360.hu.
2024. 06. 26. 06:30
Megosztás:

Egy okos kriptó bálna6,12 millió dollárt keresett Shiba Inuból – a legjobb mém érmék, amelyek várhatóan megismétlik a júliusi rallyt

A mém érme piac az év során a legnagyobb nyertesek közé tartozik. A Lookonchain legutóbbi adatai, amely egy blokklánc tranzakciókat elemző eszköz, feltárta, hogyan keresett egy okos bálna 6,12 millió dollárt Shiba Inuból.
2024. 06. 26. 06:00
Megosztás:

Cégek százait érintő határidő jár le június végén

Már csak alig pár napjuk maradt a NIS2 szabályozásban érintett magyarországi vállalatoknak arra, hogy a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről szóló 2023. évi XXIII. törvény (Kibertan.tv.) szerinti nyilvántartásba vételi kötelezettségüknek eleget tegyenek.
2024. 06. 26. 06:00
Megosztás:

Ma kezdődik a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál

Szerdán kezdődik a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál, amelyen idén lengyel, japán, cseh, német és horvát vendégművészek játékát hallhatja a közönség.
2024. 06. 26. 05:30
Megosztás: