Zsebedben a terminálod – a mobiloddal fogadhatod ügyfeleid fizetéseit

Az okostelefonok elterjedése alapjaiban forgatta fel nemcsak mindennapjainkat, szokásainkat, médiafogyasztásunkat és a szórakozásunkat, hanem számos kisvállalkozás életét is jelentősen átalakította. Vállalkozóként célszerű figyelnünk ezekre a forradalmi fejlesztésekre, hiszen nagyban könnyítheti meg működésünket és mindemellett jelentősen növelheti forgalmunkat, jövedelmünket is egy újabb applikáció, alkalmazás használata. Miről is van szó? Valós történeteken keresztül meséljük ezt most el Önnek.

Zsebedben a terminálod – a mobiloddal fogadhatod ügyfeleid fizetéseit

Erzsike, akinél a legfinomabb a lángos a világon

Egy vidéki kisvárosban a piacnapok évszázadok óta ünnepnapok is egyben, hiszen ilyenkor a legtöbb család elindul, anyuka karján a fonott kosár, a nagymamák mögött pedig zakatoló, guruló kockás-drapériás bevásárlótáska. A gyerekeket sem kell nógatni, hogy jöjjenek, hiszen a vásári forgatagban mindig csurran-cseppen valami finomság, és apró vásárfiával boldogan térnek haza a családok. Ebben a zempléni kisvárosban – ahol pénteken és vasárnap is vásárt tartanak hétről hétre – a piac elmaradhatatlan szereplője Erzsike néni, a lángosos. Fehér kisfurgonjával már hajnali 5.30-kor elindul falusi otthonából, hogy 6 órára pontban leparkolhasson a piactér közepén, szinte centiméteres pontossággal ugyanott, mint 15 évvel ezelőtt. Erzsike néni korábban tanítónőként dolgozott, nyugdíjba vonulását követően indította be lángossütő kisvállalkozását.

„Nem tudok csak úgy otthon ücsörögni és bámulni a tévét, így amíg bírom, mindig itt leszek”- szokta mondogatni törzsvásárlóinak, akik türelmesen várják ki sorukat, hiszen tudják: Erzsikénél mindig frissen sül a ropogós, omlós lángos.

A lángos receptjét még a nagymamája hagyományozta Erzsikére, a furgon is „retro”, legalább 30 éves, de megbízható modell, így a vállalkozás működéséhez legfontosabb paraméterek valóban kiállták már az idő próbáját.

Valamiben viszont Erzsikének is változtatnia kellett: „Évről-évre egyre több gondot okozott a fizetések lebonyolítása. A törzsvásárlóim általában készpénzzel fizetnek, de mivel a piac épp az országos Kék-túra útvonalán helyezkedik el, a szabadidős-turizmus fellendülésével (melyen a Covid még egyet lendített) egyre többen jelezték, hogy szeretnének bankkártyával fizetni. Nem vagyok egy maradi ember, így az unokám segítségével körülnéztünk, milyen megoldások vannak, hiszen nem szerettem volna vásárlókat veszíteni. Alapos utánajárással végül a SimpleBusiness alkalmazás mellett döntöttünk. Hogy miért? Mert nincs szükség külön terminálra: egyszerűen az okostelefonon fut a rendszer. Briliáns ötlet!”

Vállalkozóként Ön elgondolkodott már ezen?

Az előző történet kapcsán joggal merülhet fel minden kisvállalkozásban a kérdés: az én üzletemen mennyit tudna lendíteni egy POS-terminál? Sőt! Mi lenne, ha a terminál nem lenne más, mint a mindig kéznél lévő okostelefonunk? Van már ilyen szolgáltatás egyáltalán Magyarországon?

Jó hírünk van: itt a SimpleBusiness – bankkártya elfogadás okostelefonnal

A SimpleBusiness alkalmazással többek között érintéses fizetési lehetőséget kínálhatnak a kereskedők, szolgáltatók ügyfeleiknek, vásárlóiknak egyszerűen és kedvező díjakkal.

Péter, a teniszedző tapasztalata

Péter, aki teniszoktatóként dolgozik és leginkább gyerekekkel, tinédzserekkel foglalkozik reggeltől estig, számtalanszor szembesült azzal, hogy a teniszóra díját a szülők nem tudták kifizetni az edzést követően. A problémák nagyon hétköznapiak voltak: vagy nem volt épp náluk készpénz, vagy épp a nagy címletek miatt nem tudtak pontosan fizeni (vagy visszaadni), így állandó adminisztrációs „zűrzavar” keletkezett. Péter ekkor úgy döntött, hogy egyéni vállalkozását azzal fejleszti, hogy lehetővé teszi ügyfelei számára a bankkártyás fizetést. A munkahelyén, ott, a salakos teniszpálya közepén. Erre a legmegfelelőbb megoldásként az okostelefonján működő SimpleBusiness megoldást találta.

Miért a SimpleBusiness? - avagy a SoftPOS terminálok előnyei

- Nincs szükség külön POS-terminálra (ez az a „kütyü” amit általában a vásárláskor a pénztárosok nyújtanak felénk, hogy ahhoz érintsük a kártyánkat és adjuk meg a PIN-kódunkat). A SimpleBusiness esetén a telefonunk maga a terminál. Egyszerű, ugye?!

- Az alkalmazás segítségével 5 féle fizetési opció kínálható fel, kétfajta linkes és kétfajta QR-kódos, illetve az érintéses (bankkártyás vagy okoseszközös) fizetés

- Plusz eszköz beszerzése nélkül, könnyedén, online lehet regisztrálni, akár pár nap elegendő az üzembe helyezéshez

- Most kedvezményesen kipróbálható: a Mastercardnak köszönhetően szeptember 30-ig van lehetőség erre

Gitár-oktató vagy épp énektanár vagy? Lángossütőt üzemeltetsz vagy épp a piacon gyümölcsöt árusítasz? Személyi edzőként dolgozol vagy esetleg büfét vezetsz? Vállalkozóként nagy áttörést hozhat számodra a SimpleBusiness fizetési technológiája.

A SoftPOS megoldásnak köszönhetően Androidos mobilod az érintéses és PIN-kódos fizetések kezelésére is alkalmassá válik, így vevőid, partnereid egyszerűen a bankkártyájuk, okoseszközük telefonodhoz történő hozzáérintésével kifizethetik a számlájukat. Az érintéses fizetés összeghatártól függetlenül elérhető, ugyanis az alkalmazás a PIN-kód rögzítését is lehetővé teszi.

Csatlakozz most, és online szerződéskötés után rövidesen már használatba is veheted mobilos-zsebterminálodat!

A PBOC lazított, de a bankok még nem léptek

Kissé váratlanul változatlanul hagyták az egy- és ötéves referencia kamataikat a kínai bankok.
2023. 03. 20. 14:00
Megosztás:

Összefogtak a jegybankok - mekkora a baj a bankszektorban?

Az amerikai jegybank nehéz helyzetben van a szerdai kamatdöntő ülése előtt, mivel az infláció elleni törekvések mellett a bankszektor nehézségeit is figyelembe kell vennie. A betétkivonások negatívan hatnak a bankok hitelnyújtási képességére, a további szigorítás súlyosbítaná ezt, a kamatemelés felfüggesztése viszont az inflációnak kedvezne.
2023. 03. 20. 13:30
Megosztás:

Médiatorta 2022 - how költenek a legtöbbet hirdetésre a médiában?

A sajtó megtartotta helyét a médiatortában, 2022-ben a teljes sajtópiaci bevétel 112,185 milliárd Ft. A kiadók a megnövekedett költségek ellensúlyozása érdekében áremelésekkel stabilizálták bevételeiket. A nyomtatott sajtó minimális - , az inflációt alulmúló növekedéssel ugyan - de megőrizte az előző évben elért eredményeit, melyre hatással voltak a parlamenti választások és a tarifaemelések is.
2023. 03. 20. 13:00
Megosztás:

Lakberendezési ötletek a tapéta kiválasztásához

A tapéta egy időre szinte feledésbe merült, a legtöbben inkább festették a falakat, de újra nagy népszerűségnek örvend a lakberendezési trendekben. Egy tökéletes tapéta kiválasztásával új arculatot, gyönyörű dizájnt adhatunk otthonunknak. 
2023. 03. 20. 12:30
Megosztás:

Hogyan pályázzunk esélyesen egy állásra?

Álláskeresőként lehetőségünk van több helyre is pályázatot benyújtani, annak függvényében, hogy mik az igényeink, a végzettségünk, tapasztalataink és képességeink. Nem előnyös egy-két munkáltatóra koncentrálni, ha képbe kerül több lehetőség is, hiszen nem tudhatjuk, hány ember közül fogják kiválasztani a jövőbeni dolgozójukat.
2023. 03. 20. 12:00
Megosztás:

Így vásárolja meg a csődbe ment svájci Credit Suisse bankot a másik svájci UBS

Már legalább szerda óta tartottak a tárgyalások a UBS és a Credit Suisse között, de az események a hétvégén gyorsultak fel igazán. Ennek eredményeként tegnap este bejelentették, hogy a UBS 3 milliárd svájci frankért felvásárolja a Credit Suisse részvényeit.
2023. 03. 20. 11:30
Megosztás:

Ma van a boldogság nemzetközi napja - De ki törődik a boldogtalanokkal?

A magyarok 64%-át már az utazás tervezése is boldoggá teszi – derül ki a Kiwi.com felméréséből, amit a boldogság világnapja alkalmából publikáltak. A régióban vizsgált országokhoz hasonlóan mi is a tengerparton éljük át a legnagyobb boldogságot, de minket sokkal inkább feldob egy végigtombolt koncert, mint egy fine dining élmény.
2023. 03. 20. 11:00
Megosztás:

Gyenge kezdés az európai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon.
2023. 03. 20. 10:30
Megosztás:

Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések

Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-vel.
2023. 03. 20. 10:00
Megosztás:

Már nem éri meg helyben fagyit készíteni a cukrászdáknak

Az energiaválság és az infláció együttes erővel kényszerítette térdre a teljes vendéglátóipart, a nehéz gazdasági helyzet elől pedig a cukrászdák sem tudtak menekülni. Helyben fagylaltot készíteni ma már rizikós vállalkozás, és egyre többen ismerik fel, hogy külső forrásból jóval költséghatékonyabb fagylaltot árulni, ráadásul így a szolgáltatás minőségén is nagyságrendekkel lehet javítani. Mindeközben a vásárlók is egyre tudatosabbá válnak, a drágulás miatt joggal várják el, hogy minőségi termékeket fogyasszanak.
2023. 03. 20. 09:30
Megosztás:

Gyengült kissé a forint hétfő reggelre

Gyengült kissé a forint a hét végén a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 03. 20. 09:00
Megosztás:

Az internet sötét oldalától a magyar cégek sincsenek biztonságban

Több száz millió ember használja az internetet minden nap szerte a világon. A legnagyobb információs megosztó rendszerként alapjaiban változtatta meg életünket. Mégis meglepően keveset tudunk annak valós méretéről és ritkábban emlegetett részéről, a Dark Webről. Milyen hatással lehetnek ezek a magyarországi vállalatokra és azok informatikai rendszereire?
2023. 03. 20. 08:30
Megosztás:

Kissé gyengült a forint reggelre

Gyengült kissé a forint a hét végén a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 03. 20. 08:00
Megosztás:

Csúcsra emelkedett a megkezdett lakóingatlan-építések száma az Egyesült Államokban

Februárban öthavi csúcsra nőtt a kiadott lakásépítési engedélyek és a megkezdett lakóingatlan-építések száma az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau csütörtöki jelentése alapján.
2023. 03. 20. 07:00
Megosztás:

Háromnapos könnyűzenei fesztivált tartanak a Fishing on Orfű szervezői

Népszerű fellépőkkel, fiatal tehetségekkel rendeznek háromezer látogató részére fesztivált a júniusi - már teltházas - Fishing on Orfű (FOO) szervezői augusztus 17. és 19. között az anyafesztivál helyszínén. A Happy Fisherman Campre (HFC) március 22-től lehet jegyeket váltani - tájékoztatta a rendezvény sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t.
2023. 03. 20. 06:00
Megosztás:

Csökkent a várható élettartam Európában

Tovább csökkent a születéskor várható élettartam az Európai Unióban; 2021-ben az előző évhez képest kis mértékben, 0,3 évvel csökkent, 80,4-ról 80,1 évre esett vissza, ami feltehetően a halálozási arány koronavírus-járvány miatt bekövetkezett növekedésével van összefüggésben - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön.
2023. 03. 20. 05:00
Megosztás:

Olcsó tengerparti nyaralások Európában - Hová érdemes utazni, ahol olcsó az élet?

Számos helyet lehet találni Európában, ahol az élet olcsóbb, és ahol a tengerparti nyaralás is megfizethető lehet. Íme néhány lehetőség: olcsó bulgáriai nyaralási tippek, olcsó román tengerparti nyaralási tippek, Horvátországi olcsó nyaralási leherőségek és helyszínek.
2023. 03. 20. 04:00
Megosztás:

Folytatódik a napos, tavaszias idő

Napos, tavaszias idő várható a héten: folytatódik a felmelegedés, megszűnnek a hajnali fagyok és pénteken akár 22 Celsius-fok is lehet a legmelegebb órákban. Péntektől felhősebb időre kell készülni, szórványosan előfordulhat eső, záporeső és megélénkül a nyugati szél, de továbbra is 20 fok közelében várhatók a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez vasárnap eljuttatott középtávú előrejelzéséből.
2023. 03. 20. 03:00
Megosztás:

1973-1993 között születettél? Ezért vagy alkoholfüggő!

Az alkoholfogyasztás okai nagyon változatosak lehetnek, és az egyén egyedi élethelyzetétől és körülményeitől függnek. Azonban az alkoholfogyasztás sok esetben az életkor előrehaladtával növekvő stressz, nyomás, szorongás és érzelmi nehézségek kezelésének egyik módja lehet. Különösen sújtja ez a 30-50 éves férfi korosztályt. Van kiút? Mi a megoldás?
2023. 03. 20. 02:00
Megosztás:

Hatalmas emelkedést mértek a mobilfizetéseknél

Nagyon népszerűek az okostelefonos fizetési megoldások, 2022-ben az egy évvel korábbinak a többszörösére nőtt a tranzakciók száma és az azokhoz köthető forgalom - derül ki a K&H összeállításából.
2023. 03. 20. 01:00
Megosztás: