Zsebedben a terminálod – a mobiloddal fogadhatod ügyfeleid fizetéseit

Az okostelefonok elterjedése alapjaiban forgatta fel nemcsak mindennapjainkat, szokásainkat, médiafogyasztásunkat és a szórakozásunkat, hanem számos kisvállalkozás életét is jelentősen átalakította. Vállalkozóként célszerű figyelnünk ezekre a forradalmi fejlesztésekre, hiszen nagyban könnyítheti meg működésünket és mindemellett jelentősen növelheti forgalmunkat, jövedelmünket is egy újabb applikáció, alkalmazás használata. Miről is van szó? Valós történeteken keresztül meséljük ezt most el Önnek.

Zsebedben a terminálod – a mobiloddal fogadhatod ügyfeleid fizetéseit

Erzsike, akinél a legfinomabb a lángos a világon

Egy vidéki kisvárosban a piacnapok évszázadok óta ünnepnapok is egyben, hiszen ilyenkor a legtöbb család elindul, anyuka karján a fonott kosár, a nagymamák mögött pedig zakatoló, guruló kockás-drapériás bevásárlótáska. A gyerekeket sem kell nógatni, hogy jöjjenek, hiszen a vásári forgatagban mindig csurran-cseppen valami finomság, és apró vásárfiával boldogan térnek haza a családok. Ebben a zempléni kisvárosban – ahol pénteken és vasárnap is vásárt tartanak hétről hétre – a piac elmaradhatatlan szereplője Erzsike néni, a lángosos. Fehér kisfurgonjával már hajnali 5.30-kor elindul falusi otthonából, hogy 6 órára pontban leparkolhasson a piactér közepén, szinte centiméteres pontossággal ugyanott, mint 15 évvel ezelőtt. Erzsike néni korábban tanítónőként dolgozott, nyugdíjba vonulását követően indította be lángossütő kisvállalkozását.

„Nem tudok csak úgy otthon ücsörögni és bámulni a tévét, így amíg bírom, mindig itt leszek”- szokta mondogatni törzsvásárlóinak, akik türelmesen várják ki sorukat, hiszen tudják: Erzsikénél mindig frissen sül a ropogós, omlós lángos.

A lángos receptjét még a nagymamája hagyományozta Erzsikére, a furgon is „retro”, legalább 30 éves, de megbízható modell, így a vállalkozás működéséhez legfontosabb paraméterek valóban kiállták már az idő próbáját.

Valamiben viszont Erzsikének is változtatnia kellett: „Évről-évre egyre több gondot okozott a fizetések lebonyolítása. A törzsvásárlóim általában készpénzzel fizetnek, de mivel a piac épp az országos Kék-túra útvonalán helyezkedik el, a szabadidős-turizmus fellendülésével (melyen a Covid még egyet lendített) egyre többen jelezték, hogy szeretnének bankkártyával fizetni. Nem vagyok egy maradi ember, így az unokám segítségével körülnéztünk, milyen megoldások vannak, hiszen nem szerettem volna vásárlókat veszíteni. Alapos utánajárással végül a SimpleBusiness alkalmazás mellett döntöttünk. Hogy miért? Mert nincs szükség külön terminálra: egyszerűen az okostelefonon fut a rendszer. Briliáns ötlet!”

Vállalkozóként Ön elgondolkodott már ezen?

Az előző történet kapcsán joggal merülhet fel minden kisvállalkozásban a kérdés: az én üzletemen mennyit tudna lendíteni egy POS-terminál? Sőt! Mi lenne, ha a terminál nem lenne más, mint a mindig kéznél lévő okostelefonunk? Van már ilyen szolgáltatás egyáltalán Magyarországon?

Jó hírünk van: itt a SimpleBusiness – bankkártya elfogadás okostelefonnal

A SimpleBusiness alkalmazással többek között érintéses fizetési lehetőséget kínálhatnak a kereskedők, szolgáltatók ügyfeleiknek, vásárlóiknak egyszerűen és kedvező díjakkal.

Péter, a teniszedző tapasztalata

Péter, aki teniszoktatóként dolgozik és leginkább gyerekekkel, tinédzserekkel foglalkozik reggeltől estig, számtalanszor szembesült azzal, hogy a teniszóra díját a szülők nem tudták kifizetni az edzést követően. A problémák nagyon hétköznapiak voltak: vagy nem volt épp náluk készpénz, vagy épp a nagy címletek miatt nem tudtak pontosan fizeni (vagy visszaadni), így állandó adminisztrációs „zűrzavar” keletkezett. Péter ekkor úgy döntött, hogy egyéni vállalkozását azzal fejleszti, hogy lehetővé teszi ügyfelei számára a bankkártyás fizetést. A munkahelyén, ott, a salakos teniszpálya közepén. Erre a legmegfelelőbb megoldásként az okostelefonján működő SimpleBusiness megoldást találta.

Miért a SimpleBusiness? - avagy a SoftPOS terminálok előnyei

- Nincs szükség külön POS-terminálra (ez az a „kütyü” amit általában a vásárláskor a pénztárosok nyújtanak felénk, hogy ahhoz érintsük a kártyánkat és adjuk meg a PIN-kódunkat). A SimpleBusiness esetén a telefonunk maga a terminál. Egyszerű, ugye?!

- Az alkalmazás segítségével 5 féle fizetési opció kínálható fel, kétfajta linkes és kétfajta QR-kódos, illetve az érintéses (bankkártyás vagy okoseszközös) fizetés

- Plusz eszköz beszerzése nélkül, könnyedén, online lehet regisztrálni, akár pár nap elegendő az üzembe helyezéshez

- Most kedvezményesen kipróbálható: a Mastercardnak köszönhetően szeptember 30-ig van lehetőség erre

Gitár-oktató vagy épp énektanár vagy? Lángossütőt üzemeltetsz vagy épp a piacon gyümölcsöt árusítasz? Személyi edzőként dolgozol vagy esetleg büfét vezetsz? Vállalkozóként nagy áttörést hozhat számodra a SimpleBusiness fizetési technológiája.

A SoftPOS megoldásnak köszönhetően Androidos mobilod az érintéses és PIN-kódos fizetések kezelésére is alkalmassá válik, így vevőid, partnereid egyszerűen a bankkártyájuk, okoseszközük telefonodhoz történő hozzáérintésével kifizethetik a számlájukat. Az érintéses fizetés összeghatártól függetlenül elérhető, ugyanis az alkalmazás a PIN-kód rögzítését is lehetővé teszi.

Csatlakozz most, és online szerződéskötés után rövidesen már használatba is veheted mobilos-zsebterminálodat!

Állami tulajdonú energiavállalat létrehozását tervezi a brit Munkáspárt

Állami tulajdonú energiatermelő vállalat létrehozásának terveit jelentette be kedden a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője.
2022. 09. 28. 05:30
Megosztás:

Élettársad van nem házastársad? Akkor most kapaszkodhatsz!

Még mindig sokan nincsenek tisztában az élettársak vagyonjogi viszonyaival (pedig becslések szerint megközelítőleg egymillió magyar ember él ebben a formában jelenleg), olyannyira, hogy egy friss MOKK-kutatás szerint az élettársi közösségben élő emberek töredéke tudja csak, hogy milyen jogi szabályok vonatkoznak rájuk. Cikkünkből most minden kiderül!
2022. 09. 28. 04:01
Megosztás:

Mi mindent érdemes tudni a kompresszorokról?

A kompresszor olyan eszköz, amely lehetővé teszi, hogy a levegőt vagy más gázokat a légköri nyomásnál magasabb nyomásra sűrítsük. Ennek során pedig összenyomja a légkörből vett levegőt és növeli annak nyomását. A kompresszorokat számos különböző iparágban használják, például az autóiparban, a vegyiparban, a textiliparban, az élelmiszeriparban, az energiaiparban, az egészségügyben, de még az üvegiparban is. Emellett a ház körül vagy utazásnál is nagy hasznukat vehetjük. Lássuk, mi mindent érdemes tudni ezekről a szerkezetekről!
2022. 09. 28. 03:00
Megosztás:

Meglepő lépés az MNB-től

A Monetáris Tanács szeptemberi kamatdöntő ülésén további 125 bázisponttal emelte az alapkamatot, 13 százalékra. Egyúttal jelezték azt is, hogy ezzel a határozott lépéssel véget ért a tavaly nyár óta tartó kamatemelési ciklus.
2022. 09. 28. 02:30
Megosztás:

Egy hét alatt több mint ötszáz intézkedés vezetés közbeni mobilozás miatt

Egy hét alatt több mint ötszáz esetben kellett intézkedniük a rendőröknek vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a rendőrség honlapján.
2022. 09. 28. 02:00
Megosztás:

Az erdőtüzek előrejelzését és megfékezését segítheti az SZTE geográfusainak kutatása

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) geográfusai évek óta dolgoznak egy olyan módszer fejlesztésén, amely hatékonyabbá teheti a kialakult erdőtüzek elleni védekezést, és segítheti azok előfordulásának előrejelzését is - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága kedden az MTI-t.
2022. 09. 28. 01:30
Megosztás:

A hagyományos villanykörték lecserélésére indul program Romániában

Romániában költségvetési forrásokból ösztönzik a hagyományos villanykörték energiatakarékos LED-es izzókra cserélését: a támogatási programot kedden fogadta el a Környezetvédelmi Alap igazgatósága.
2022. 09. 28. 01:00
Megosztás:

Romániában 37 százalékkal nőtt a biztosítási piac

Romániában 37 százalékkal, 8,76 milliárd lejre nőtt a biztosítási piac az idei első fél évben a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte kedden a román biztosítási felügyelet.
2022. 09. 28. 00:05
Megosztás:

Vegyesen zártak a New York-i tőzsde főbb mutatói

Vegyesen zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2022. 09. 27. 23:30
Megosztás:

John Williams és Bob Iger tiszteletbeli lovagi címet kapott II. Erzsébettől

John Williams, a Star Wars zeneszerzője és Bob Iger, a Walt Disney vállalat volt elnöke is szerepel II. Erzsébet utolsó kitüntetési listáján - írta kedden a BBC News.
2022. 09. 27. 23:30
Megosztás:

Megugrott az eladott új lakások száma az USA-ban

Az Egyesült Államokban 28,8 százalékkal nőtt az új lakások eladása augusztusban az előző hónaphoz képest, így az egész évre kivetített értékesítési darabszám 685 ezer volt - közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium. A mutató 2020 júniusa óta legnagyobb mértékben nőtt.
2022. 09. 27. 22:30
Megosztás:

A cirok a jövő fontos takarmánynövénye lehet

A kukorica részleges kiváltására lehet alkalmas a szemescirok takarmánynövényként, hiszen rosszabb termőterületeken és aszályos években is kedvező hozamokra képes, ez a termésbiztonság pedig felértékelődő szempont minden gazdálkodónak - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyen a cirok jövőben betöltött szerepéről, felhasználási lehetőségeiről esett szó. Az eseményről az Agrárminisztérium (AM) közleményben tájékoztatta az MTI-t kedden.
2022. 09. 27. 22:00
Megosztás:

Megoszlanak az elemzői vélemények a kamatemelési ciklus lezárásáról

Az MTI-nek nyilatkozó elemzők egyöntetűen meglepőnek nevezték a 125 bázispontos jegybanki alapkamat-emelés mértékét, a kamatemelési ciklus leállításáról azonban megoszlottak a vélemények.
2022. 09. 27. 21:30
Megosztás:

Spanyolországban több mint 15 százalékkal drágult a fogyasztói kosár

Spanyolországban átlagosan 15,2 százalékkal drágult a háztartások által leginkább vásárolt termékeket tartalmazó fogyasztói kosár egy év alatt, amelynek mértékére nem volt példa az elmúlt 34 évben - állapította meg az egyik legjelentősebb fogyasztóvédelmi szakmai szervezet, az OCU kedden közzétett szokásos éves jelentésében.
2022. 09. 27. 21:00
Megosztás:

Jóváhagyta a szlovák parlament Finnország és Svédország NATO-csatlakozását

Nagy többséggel jóváhagyta a szlovák parlament kedden Finnország és Svédország NATO-csatlakozási jegyzőkönyvét.
2022. 09. 27. 20:30
Megosztás:

Gyengült a forint estére

Gyengült a forint kedden este reggelhez képest a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.
2022. 09. 27. 20:00
Megosztás:

Nagy az érdeklődés a kormány tűzifaprogramja iránt

Jelenleg 800 brigád, több mint 3000 fakitermelő és csaknem 1000 erdészeti munkagép dolgozik az igények mielőbbi teljesítésén a Tűzifaprogramban - közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter a szaktárca keddi közleménye szerint.
2022. 09. 27. 19:30
Megosztás:

Mínuszban zártak a nyugat-európai tőzsdék

Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek kedden.
2022. 09. 27. 19:00
Megosztás:

Az OTP húzta a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 20,17 pontos, 0,05 százalékos emelkedéssel, 38 549,03 ponton zárt kedden.
2022. 09. 27. 18:30
Megosztás:

Feloldják a tűzgyújtási tilalmat

Feloldja a tűzgyújtási tilalmat a hatóság szerdától Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében is, ezzel Magyarország teljes területén megszűnik a korlátozás - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.
2022. 09. 27. 18:00
Megosztás: