Zsebedben a terminálod – a mobiloddal fogadhatod ügyfeleid fizetéseit

Az okostelefonok elterjedése alapjaiban forgatta fel nemcsak mindennapjainkat, szokásainkat, médiafogyasztásunkat és a szórakozásunkat, hanem számos kisvállalkozás életét is jelentősen átalakította. Vállalkozóként célszerű figyelnünk ezekre a forradalmi fejlesztésekre, hiszen nagyban könnyítheti meg működésünket és mindemellett jelentősen növelheti forgalmunkat, jövedelmünket is egy újabb applikáció, alkalmazás használata. Miről is van szó? Valós történeteken keresztül meséljük ezt most el Önnek.

Zsebedben a terminálod – a mobiloddal fogadhatod ügyfeleid fizetéseit

Erzsike, akinél a legfinomabb a lángos a világon

Egy vidéki kisvárosban a piacnapok évszázadok óta ünnepnapok is egyben, hiszen ilyenkor a legtöbb család elindul, anyuka karján a fonott kosár, a nagymamák mögött pedig zakatoló, guruló kockás-drapériás bevásárlótáska. A gyerekeket sem kell nógatni, hogy jöjjenek, hiszen a vásári forgatagban mindig csurran-cseppen valami finomság, és apró vásárfiával boldogan térnek haza a családok. Ebben a zempléni kisvárosban – ahol pénteken és vasárnap is vásárt tartanak hétről hétre – a piac elmaradhatatlan szereplője Erzsike néni, a lángosos. Fehér kisfurgonjával már hajnali 5.30-kor elindul falusi otthonából, hogy 6 órára pontban leparkolhasson a piactér közepén, szinte centiméteres pontossággal ugyanott, mint 15 évvel ezelőtt. Erzsike néni korábban tanítónőként dolgozott, nyugdíjba vonulását követően indította be lángossütő kisvállalkozását.

„Nem tudok csak úgy otthon ücsörögni és bámulni a tévét, így amíg bírom, mindig itt leszek”- szokta mondogatni törzsvásárlóinak, akik türelmesen várják ki sorukat, hiszen tudják: Erzsikénél mindig frissen sül a ropogós, omlós lángos.

A lángos receptjét még a nagymamája hagyományozta Erzsikére, a furgon is „retro”, legalább 30 éves, de megbízható modell, így a vállalkozás működéséhez legfontosabb paraméterek valóban kiállták már az idő próbáját.

Valamiben viszont Erzsikének is változtatnia kellett: „Évről-évre egyre több gondot okozott a fizetések lebonyolítása. A törzsvásárlóim általában készpénzzel fizetnek, de mivel a piac épp az országos Kék-túra útvonalán helyezkedik el, a szabadidős-turizmus fellendülésével (melyen a Covid még egyet lendített) egyre többen jelezték, hogy szeretnének bankkártyával fizetni. Nem vagyok egy maradi ember, így az unokám segítségével körülnéztünk, milyen megoldások vannak, hiszen nem szerettem volna vásárlókat veszíteni. Alapos utánajárással végül a SimpleBusiness alkalmazás mellett döntöttünk. Hogy miért? Mert nincs szükség külön terminálra: egyszerűen az okostelefonon fut a rendszer. Briliáns ötlet!”

Vállalkozóként Ön elgondolkodott már ezen?

Az előző történet kapcsán joggal merülhet fel minden kisvállalkozásban a kérdés: az én üzletemen mennyit tudna lendíteni egy POS-terminál? Sőt! Mi lenne, ha a terminál nem lenne más, mint a mindig kéznél lévő okostelefonunk? Van már ilyen szolgáltatás egyáltalán Magyarországon?

Jó hírünk van: itt a SimpleBusiness – bankkártya elfogadás okostelefonnal

A SimpleBusiness alkalmazással többek között érintéses fizetési lehetőséget kínálhatnak a kereskedők, szolgáltatók ügyfeleiknek, vásárlóiknak egyszerűen és kedvező díjakkal.

Péter, a teniszedző tapasztalata

Péter, aki teniszoktatóként dolgozik és leginkább gyerekekkel, tinédzserekkel foglalkozik reggeltől estig, számtalanszor szembesült azzal, hogy a teniszóra díját a szülők nem tudták kifizetni az edzést követően. A problémák nagyon hétköznapiak voltak: vagy nem volt épp náluk készpénz, vagy épp a nagy címletek miatt nem tudtak pontosan fizeni (vagy visszaadni), így állandó adminisztrációs „zűrzavar” keletkezett. Péter ekkor úgy döntött, hogy egyéni vállalkozását azzal fejleszti, hogy lehetővé teszi ügyfelei számára a bankkártyás fizetést. A munkahelyén, ott, a salakos teniszpálya közepén. Erre a legmegfelelőbb megoldásként az okostelefonján működő SimpleBusiness megoldást találta.

Miért a SimpleBusiness? - avagy a SoftPOS terminálok előnyei

- Nincs szükség külön POS-terminálra (ez az a „kütyü” amit általában a vásárláskor a pénztárosok nyújtanak felénk, hogy ahhoz érintsük a kártyánkat és adjuk meg a PIN-kódunkat). A SimpleBusiness esetén a telefonunk maga a terminál. Egyszerű, ugye?!

- Az alkalmazás segítségével 5 féle fizetési opció kínálható fel, kétfajta linkes és kétfajta QR-kódos, illetve az érintéses (bankkártyás vagy okoseszközös) fizetés

- Plusz eszköz beszerzése nélkül, könnyedén, online lehet regisztrálni, akár pár nap elegendő az üzembe helyezéshez

- Most kedvezményesen kipróbálható: a Mastercardnak köszönhetően szeptember 30-ig van lehetőség erre

Gitár-oktató vagy épp énektanár vagy? Lángossütőt üzemeltetsz vagy épp a piacon gyümölcsöt árusítasz? Személyi edzőként dolgozol vagy esetleg büfét vezetsz? Vállalkozóként nagy áttörést hozhat számodra a SimpleBusiness fizetési technológiája.

A SoftPOS megoldásnak köszönhetően Androidos mobilod az érintéses és PIN-kódos fizetések kezelésére is alkalmassá válik, így vevőid, partnereid egyszerűen a bankkártyájuk, okoseszközük telefonodhoz történő hozzáérintésével kifizethetik a számlájukat. Az érintéses fizetés összeghatártól függetlenül elérhető, ugyanis az alkalmazás a PIN-kód rögzítését is lehetővé teszi.

Csatlakozz most, és online szerződéskötés után rövidesen már használatba is veheted mobilos-zsebterminálodat!

Tegyünk együtt a gyermekekért! – Drámai helyzetben a gyermekvédelem

A közelmúltban tartották a Tűzcsiholó Egyesület Tegyünk együtt a gyermekekért! című konferenciáját Budapesten, a Magnet Közösségi Házban. Az egyesület elnöke, Illésné Áncsán Aranka felszólalt a gyermekvédelemért és a közelmúltban történt tragédiákat idézett fel, hogy felhívja a figyelmet a rendszer hibáira.
2024. 03. 29. 08:42
Megosztás:

Bővült a MOL Bubi közbringa-szolgáltatás

Öt új MOL Bubi gyűjtőállomással bővült Kelenföldön és Lágymányoson a közbringa-szolgáltatás, így városszerte már 207 helyszínen elérhetők a zöld kerékpárok - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 03. 29. 08:00
Megosztás:

Kriptóelemző Michaël Van De Poppe azt állítja, hogy a Sui erőt mutat majd, a Pepe birtokosok egy új mémcoinra váltanak

A kriptoelemző, Michaël Van De Poppe nemrégiben bika jellegű nyilatkozatot tett a Sui (SUI) kapcsán, előrejelzése szerint tovább erősödhet a kriptovaluta. Eközben a Pepe (PEPE) birtokosok egyre izgatottabbak a KangaMoon (KANG) kapcsán - egy új mémcoin-szenzáció iránt. Ez a negyedik fázisú előértékesítési csillag már 180%-ot emelkedett, és az elemzők 2024-re 0,5 dolláros árat jósolnak neki. Nézzük meg, hogy miért.
2024. 03. 29. 07:00
Megosztás:

Debrecen mellett épít 55 ezer négyzetméteres logisztikai csarnokot a WLP

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen - közölte a társaság az MTI-vel csütörtökön, az alapkőletételi ünnepséget követően.
2024. 03. 29. 06:00
Megosztás:

Megjelent a KKV Technológia Plusz Hitelprogram kiírása

Megjelent és április végétől rendelkezésre áll a hazai mikro- és kkv-k részére az európai uniós forrású KKV Technológia Plusz Hitelprogram, amely nulla százalékos kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra - tájékoztatta a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az MTI-t pénteken.
2024. 03. 29. 05:00
Megosztás:

Négy új hajó felavatásával indult el a 178. balatoni hajózási szezon

Négy új hajó siófoki felavatásával vette kezdetét a 178. balatoni hajózási szezon csütörtökön.
2024. 03. 29. 04:00
Megosztás:

Így vonulhat valaki nyugdíjba 2024-ben és azt követően

Az 1959-ben születettek 2024-ben töltik be nyugdíjkorhatárt, a 65. életévet, és dönthetnek a 2024-ben, esetleg később történő nyugdíj-igénylés mellett.
2024. 03. 29. 03:00
Megosztás:

Pénzhoroszkóp a hosszú hétvégére - melyik csillagjegy fog nagy összeget nyerni?

Pénz és szerencse horoszkópunk a hosszú hétvégére készült és azt vizsgálja, hogy a csillagok állása alapján melyik csillagjegynek milyen pénzügyi kilátásai vannak. Jön a nagy nyeremény? Ha igen akkor hol és kinek és hogyan?
2024. 03. 29. 02:00
Megosztás:

Az Online Fizetési Rendszerek Jövője

A technológia rohamos fejlődése évről évre új fizetési rendszerek megjelenését idézi elő, átalakítva így a már megszokott fizetési szokásainkat.
2024. 03. 29. 01:31
Megosztás:

A paradicsomot már márciusban el kell ültetni Magyarországon?

Magyarországon a paradicsom palántáinak nevelése általában március elején kezdődik meg belső terekben vagy melegágyakban.
2024. 03. 29. 01:10
Megosztás:

Itt az új, 0%-os kamatú vállalkozások számára elérhető 155 milliárd forintos hitelkeret

Európai uniós forrásokból 155,54 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre a mikro-, kis- és középvállalkozások számára a GINOP Plusz program részeként meghirdetett KKV Technológia Plusz Hitelprogramban. A kölcsön nulla százalékos fix kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra, és április 30-tól igényelhető.
2024. 03. 29. 00:40
Megosztás:

A Dogecoin20 előértékesítése átlépte a 10 millió dollárt, de még van esély bevásárolni

A Dogecoin20 egy új Shiba Inu témájú, ERC-20-as mém érme, amely az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvend. Már az előértékesítés megkezdése után több mint 3 millió dollárt gyűjtött, és a Dogecoin20 mostanra átlépte a 10 millió dolláros összeget. Az érme hamarosan elindul az Uniswap DEX-en, majd ezt követik más Tier 1 tőzsdei bevezetések.
2024. 03. 29. 00:01
Megosztás:

A Világbankkal közösen építenek kórházat Temesváron

A Világbankkal közösen építenek korszerű városi kórházat Temesváron, az együttműködési megállapodást csütörtökön írták alá a felek a bánsági városban - jelentette be Dominic Fritz temesvári polgármester.
2024. 03. 28. 23:00
Megosztás:

Átalakuló jobboldal az európai parlamenti választások után

A júniusi európai parlamenti választásokig alig három hónap maradt hátra. Szerte az Unióban gyengülő gazdaságok, migrációs és energiapolitikai kihívások nehezítik a tagállamok helyzetét. A konzervatív értékek egy ideje már háttérbe szorultak, mostanra azonban Európa-szerte hatalmas igény mutatkozik a klasszikus értelemben vett konzervatív értékek iránt. A nagy múltú európai konzervatív pártok vajon tartják-e még a lépést választóik igényeivel? Új jobboldali értékek képviselői vehetik kezükbe az irányítást? A Danube Institute eseményén ezeké a kérdéseké volt a főszerep.
2024. 03. 28. 22:00
Megosztás:

Korlátozzák a vasúti forgalmat a Déli pályaudvar és Kelenföld között

Április 2-tól 14-ig karbantartást végeznek Budapesten a Nagyszőlős utca feletti vasúti hídon, ezért korlátozzák a Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld között a vonatforgalmat - közölte a Mávinform csütörtökön a vasúttársaság honlapján.
2024. 03. 28. 21:00
Megosztás:

Négyszáz forint osztalék kifizetésére tett javaslatot az Alteo

Az Alteo Nyrt. igazgatósága 200 forint alaposztalék mellett 200 forint rendkívüli osztalék kifizetését javasolja részvényenként a 2023-as év után az április 19-i közgyűlésen - tartalmazza a társaság éves közgyűlésére készült előterjesztés, amelyet pénteken tettek közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 03. 28. 20:00
Megosztás:

Erősödött a héten a forint

Vegyesen alakult csütörtökön a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a forint árfolyama, amely a kereskedési szünnappal rövidített hetet erősödéssel fejezi be.
2024. 03. 28. 19:30
Megosztás:

Erős hónapot zártak a tőzsdék

Vegyes indexekkel fejezték be a csütörtöki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok. Márciust az indexek több-kevesebb nyereséggel zárták.
2024. 03. 28. 19:00
Megosztás:

Javult az amerikai fogyasztók hangulata

Javult a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban márciusban a Michigani Állami Egyetem havi rendszeres felmérése alapján.
2024. 03. 28. 18:30
Megosztás:

A Mol húzta a magyar tőzsdét

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 554,3 pontos, 0,86 százalékos emelkedéssel, 65 384,60 ponton zárt csütörtökön.
2024. 03. 28. 18:05
Megosztás: