Zsebedben a terminálod – a mobiloddal fogadhatod ügyfeleid fizetéseit

Az okostelefonok elterjedése alapjaiban forgatta fel nemcsak mindennapjainkat, szokásainkat, médiafogyasztásunkat és a szórakozásunkat, hanem számos kisvállalkozás életét is jelentősen átalakította. Vállalkozóként célszerű figyelnünk ezekre a forradalmi fejlesztésekre, hiszen nagyban könnyítheti meg működésünket és mindemellett jelentősen növelheti forgalmunkat, jövedelmünket is egy újabb applikáció, alkalmazás használata. Miről is van szó? Valós történeteken keresztül meséljük ezt most el Önnek.

Zsebedben a terminálod – a mobiloddal fogadhatod ügyfeleid fizetéseit

Erzsike, akinél a legfinomabb a lángos a világon

Egy vidéki kisvárosban a piacnapok évszázadok óta ünnepnapok is egyben, hiszen ilyenkor a legtöbb család elindul, anyuka karján a fonott kosár, a nagymamák mögött pedig zakatoló, guruló kockás-drapériás bevásárlótáska. A gyerekeket sem kell nógatni, hogy jöjjenek, hiszen a vásári forgatagban mindig csurran-cseppen valami finomság, és apró vásárfiával boldogan térnek haza a családok. Ebben a zempléni kisvárosban – ahol pénteken és vasárnap is vásárt tartanak hétről hétre – a piac elmaradhatatlan szereplője Erzsike néni, a lángosos. Fehér kisfurgonjával már hajnali 5.30-kor elindul falusi otthonából, hogy 6 órára pontban leparkolhasson a piactér közepén, szinte centiméteres pontossággal ugyanott, mint 15 évvel ezelőtt. Erzsike néni korábban tanítónőként dolgozott, nyugdíjba vonulását követően indította be lángossütő kisvállalkozását.

„Nem tudok csak úgy otthon ücsörögni és bámulni a tévét, így amíg bírom, mindig itt leszek”- szokta mondogatni törzsvásárlóinak, akik türelmesen várják ki sorukat, hiszen tudják: Erzsikénél mindig frissen sül a ropogós, omlós lángos.

A lángos receptjét még a nagymamája hagyományozta Erzsikére, a furgon is „retro”, legalább 30 éves, de megbízható modell, így a vállalkozás működéséhez legfontosabb paraméterek valóban kiállták már az idő próbáját.

Valamiben viszont Erzsikének is változtatnia kellett: „Évről-évre egyre több gondot okozott a fizetések lebonyolítása. A törzsvásárlóim általában készpénzzel fizetnek, de mivel a piac épp az országos Kék-túra útvonalán helyezkedik el, a szabadidős-turizmus fellendülésével (melyen a Covid még egyet lendített) egyre többen jelezték, hogy szeretnének bankkártyával fizetni. Nem vagyok egy maradi ember, így az unokám segítségével körülnéztünk, milyen megoldások vannak, hiszen nem szerettem volna vásárlókat veszíteni. Alapos utánajárással végül a SimpleBusiness alkalmazás mellett döntöttünk. Hogy miért? Mert nincs szükség külön terminálra: egyszerűen az okostelefonon fut a rendszer. Briliáns ötlet!”

Vállalkozóként Ön elgondolkodott már ezen?

Az előző történet kapcsán joggal merülhet fel minden kisvállalkozásban a kérdés: az én üzletemen mennyit tudna lendíteni egy POS-terminál? Sőt! Mi lenne, ha a terminál nem lenne más, mint a mindig kéznél lévő okostelefonunk? Van már ilyen szolgáltatás egyáltalán Magyarországon?

Jó hírünk van: itt a SimpleBusiness – bankkártya elfogadás okostelefonnal

A SimpleBusiness alkalmazással többek között érintéses fizetési lehetőséget kínálhatnak a kereskedők, szolgáltatók ügyfeleiknek, vásárlóiknak egyszerűen és kedvező díjakkal.

Péter, a teniszedző tapasztalata

Péter, aki teniszoktatóként dolgozik és leginkább gyerekekkel, tinédzserekkel foglalkozik reggeltől estig, számtalanszor szembesült azzal, hogy a teniszóra díját a szülők nem tudták kifizetni az edzést követően. A problémák nagyon hétköznapiak voltak: vagy nem volt épp náluk készpénz, vagy épp a nagy címletek miatt nem tudtak pontosan fizeni (vagy visszaadni), így állandó adminisztrációs „zűrzavar” keletkezett. Péter ekkor úgy döntött, hogy egyéni vállalkozását azzal fejleszti, hogy lehetővé teszi ügyfelei számára a bankkártyás fizetést. A munkahelyén, ott, a salakos teniszpálya közepén. Erre a legmegfelelőbb megoldásként az okostelefonján működő SimpleBusiness megoldást találta.

Miért a SimpleBusiness? - avagy a SoftPOS terminálok előnyei

- Nincs szükség külön POS-terminálra (ez az a „kütyü” amit általában a vásárláskor a pénztárosok nyújtanak felénk, hogy ahhoz érintsük a kártyánkat és adjuk meg a PIN-kódunkat). A SimpleBusiness esetén a telefonunk maga a terminál. Egyszerű, ugye?!

- Az alkalmazás segítségével 5 féle fizetési opció kínálható fel, kétfajta linkes és kétfajta QR-kódos, illetve az érintéses (bankkártyás vagy okoseszközös) fizetés

- Plusz eszköz beszerzése nélkül, könnyedén, online lehet regisztrálni, akár pár nap elegendő az üzembe helyezéshez

- Most kedvezményesen kipróbálható: a Mastercardnak köszönhetően szeptember 30-ig van lehetőség erre

Gitár-oktató vagy épp énektanár vagy? Lángossütőt üzemeltetsz vagy épp a piacon gyümölcsöt árusítasz? Személyi edzőként dolgozol vagy esetleg büfét vezetsz? Vállalkozóként nagy áttörést hozhat számodra a SimpleBusiness fizetési technológiája.

A SoftPOS megoldásnak köszönhetően Androidos mobilod az érintéses és PIN-kódos fizetések kezelésére is alkalmassá válik, így vevőid, partnereid egyszerűen a bankkártyájuk, okoseszközük telefonodhoz történő hozzáérintésével kifizethetik a számlájukat. Az érintéses fizetés összeghatártól függetlenül elérhető, ugyanis az alkalmazás a PIN-kód rögzítését is lehetővé teszi.

Csatlakozz most, és online szerződéskötés után rövidesen már használatba is veheted mobilos-zsebterminálodat!

Több országban is gyorsult az infláció augusztusban

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) tartozó országokban augusztusban átlagosan 6,4 százalékra gyorsult a fogyasztói árak éves növekedése a júliusi 5,9 százalékról, és ezzel már a második egymást követő hónapban regisztráltak emelkedést.
2023. 10. 05. 01:30
Megosztás:

Új taggal bővül a Concorde Csoport: Record Alapkezelő

Október elején kezdi meg működését a Concorde Csoport új tagja, a Recorde Alapkezelő Zrt. (továbbiakban Recorde). Az új leánycég indítása illeszkedik a Concorde filozófiájába és hosszú távú stratégiájába, melynek célja, hogy a befektetési- és pénzügyi szolgáltatások egyre szélesebb körét nyújthassa ügyfeleinek. A társaság operatív irányításáért és szakmai munkájáért Kutas Gábor, mint az igazgatóság elnöke, ügyvezető felel majd.
2023. 10. 05. 01:00
Megosztás:

Péntektől nemzetközi a cappella fesztivált rendeznek Szegeden

Nemzetközi a cappella fesztivált kezdődik pénteken Szegeden, az IH Rendezvényközpontban, a rendezvény házigazdája a Tisza-parti város népszerű vokálegyüttese, a Fool Moon - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2023. 10. 05. 00:50
Megosztás:

Mik azok a mém kriptók és miért vásárol belőlük mindenki?

A mém érmék alapjaiban eltérnek a hagyományos befektetési eszközöktől, sőt a legtöbb esetben még a nagyobb kriptóktól is.
2023. 10. 05. 00:01
Megosztás:

Augusztusban a kiskereskedelmi forgalom csökkent az előző évi időszakhoz viszonyítva

2023. augusztusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 7,0, naptárhatástól megtisztítva 7,1 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2023. 10. 04. 23:30
Megosztás:

Újabb bukkanó az úton

Ma reggel kiskereskedelmi forgalmi adatokat tett közzé a Központi Statisztikai Hivatal az idei nyolcadik hónapra vonatkozóan.
2023. 10. 04. 23:00
Megosztás:

Szabálytalanságok miatt több millió forintos bírságot szabtak ki távol-keleti üzletekre

Profilt váltó, átalakuló tulajdonosi szerkezetű távol-keleti üzleteket ellenőrzött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a mulasztó vállalkozásokra több millió forintos bírságot szabtak ki.
2023. 10. 04. 22:30
Megosztás:

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyag koncentrációja

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján szerdán.
2023. 10. 04. 22:00
Megosztás:

Világháborús bomba miatt kiürítik pénteken a XII. kerület egy részét

Második világháborús bomba hatástalanítása miatt kiürítik és lezárják a főváros XII. kerületének egy részét péntek reggel, várhatóan kora délutánig - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán az MTI-vel.
2023. 10. 04. 21:30
Megosztás:

Beépíti a mesterséges intelligenciát az oktatásba az ESSCA üzleti egyetem

Az oktatásba is beépíti a mesterséges intelligenciát az ESSCA üzleti egyetem, amelynek idén 30 éves budapesti kampuszán konferencián vitatták meg az MI hatását az üzleti élet különböző területeire - közölte az egyetem az MTI-vel.
2023. 10. 04. 21:00
Megosztás:

A GVH videóval mutatja be az Árfigyelő térképes boltszűrő funkciójának működését

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) videóval mutatja be az Árfigyelő legújabb, térképes boltszűrő funkciójának működését és előnyeit - közölte a GVH szerdán az MTI-vel.
2023. 10. 04. 20:30
Megosztás:

Az ázsiai térségben terjeszkedik a MET Csoport

A svájci központú MET Csoport növekedési stratégiájának részeként irodát nyit a Szingapúri Köztársaságban. A MET Ázsia 90 százalékban a MET Csoport, 10 százalékban a szingapúri Keppel leányvállalata. A terjeszkedés célja, hogy a MET tovább erősítse LNG-portfólióját a globális piacokon, és bővítse energetikai infrastruktúra-beruházásait az ázsiai-csendes-óceáni térségben.
2023. 10. 04. 20:00
Megosztás:

Erősödött a forint szerdán

Erősödött szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon.
2023. 10. 04. 19:30
Megosztás:

Többségében veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Gyenge kezdés után vegyesen, többségében indexveszteséggel fejezték be szerdán a kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2023. 10. 04. 19:00
Megosztás:

Visszább esett az euróövezet gazdasági teljesítménycsökkenése szeptemberben

Az euróövezet gazdasági teljesítményének csökkenése az előzetesen közöltnél is jelentősebben lassult szeptemberben a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének (BMI) szerdán ismertetett végleges értékei szerint.
2023. 10. 04. 18:30
Megosztás:

Ma alig mozdult a BUX-index

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX minimális, 1,72 pontos emelkedéssel 55 961,13 ponton zárt szerdán, gyakorlatilag stagnált.
2023. 10. 04. 18:00
Megosztás:

Kiemelkedő sikerrel zárult a Sharity Impact tőkebevonása

Szeptember folyamán sikeresen zajlott le az OXO csoport portfóliójába tartozó Sharity Impact tőkebevonása. A tőkebevonás kísérleti jelleggel úgy célozta az OXO Labs már folyósított mintegy 40 millió forintos tőkebefektetésének kiegészítését, hogy abban a cégcsoport zárt befektetői köre vehetett közvetlenül részt. Ennek során végül a megcélzott összeg többszörösét, további több mint 150 millió forint befektetést sikerült bevonni.
2023. 10. 04. 17:30
Megosztás:

Új szolgáltatásokat kínál a Visegrádi Szabadalmi Intézet

A Visegrádi Szabadalmi Intézet (VSZI) két új szolgáltatást kínál, amelyek szakértő választ adnak egy találmány vagy technikai megoldás újdonságáról és szabadalmazhatóságáról - közölte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) szerdán az MTI-vel.
2023. 10. 04. 17:00
Megosztás:

Lassult előző hónapban az orosz szolgáltatóipar teljesítménynövekedése

Lassult az orosz szolgáltatóipar teljesítményének növekedése szeptemberben, miután augusztusban öt hónapja a legnagyobb növekedési ütemet jegyezték fel.
2023. 10. 04. 16:30
Megosztás:

Megdőltek a tavalyi és a 2019-es csúcsok a turizmusban nyáron

Megdőltek a tavalyi eredmények és a járvány előtti 2019-es rekord a turizmusban a vendégéjszakákat, a vendégek számát és a bevételeket tekintve egyaránt, eredményes nyarat zárt az ágazat - értékelte Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) igazgatóságának elnöke a 2023-as szezont szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
2023. 10. 04. 16:00
Megosztás: