Mi változott a magyar fitnesztermekben a koronavírus után?

Sokat hallottunk róla, hogyan élték meg a vendéglátósok a koronavírust. De mi a helyzet az edzőtermekkel, amelyek hivatalosan ugyan nyitva tarthattak, mégsem volt igazi forgalmuk a karantén alatt?

 Mi változott a magyar fitnesztermekben a koronavírus után?

> A tömeges nyitás májusra húzódott, de volt olyan klub, ami csak júniusban nyitott ki - mondja Tóth Tamás, a wellnessgate.hu edzőtermi szoftver alapítója és a Oxygen Wellness Fáy ügyvezető tulajdonosa. A szakember elmesélte nekünk, hogy élték meg ezt az időszakot, és mennyiben változtak a hétköznapok a fitneszteremben.

“Hivatalosan nem záratták be a termeket, mégis csak 20 százalékuk tartott nyitva. Mi március 17-én zártunk be. Ekkor úgy számoltunk, a helyzet egész nyáron át kitarthat. Április hónapban nem volt bevételünk, ám 14 kollégát így is folyamatosan fenntartottunk” - emlékezik vissza a szakember, aki egy közel 300 fős, fitneszterem-tulajdonosokat tömörítő Facebook-csoportot is vezet, így nem csak a saját tapasztalatait tudja megosztani.

Az Oxygen Wellness áprilisban megrendelt egy sor karbantartási munkálatot. Ám ekkor jött a következő meglepetés: május 4-ével a kormány feloldotta a lakhelyelhagyási tilalmat. Az egész csapat, az edzőktől a recepciósokig összefogott, hogy időben befejezzék a felújítást és az elsők közt tudjanak kinyitni

Így álltak vissza a sportos hétköznapok

Az indulás persze óvatos volt: a fitneszterem csapata több kondigépet is levitt a garázsba, így biztosítva a távolságtartást a vendégek közt, akik szerencsére hamar alkalmazkodtak. Még mindig jobban jártak, mint egyes vidéki termek látogatói, akiket paravánnal választottak el egymástól az aerobic-órákon.

Július közepéig a termek támogatással vehették vissza az elbocsátott dolgozókat, hogy a kiesett bevételt részben visszahozzák. Sok edző annyira megszerette az online órák világát, hogy alig sikerül őket visszacsábítani a terembe. Az Oxygen Wellness-nél nem ellenzik ugyan az internetes óratartást, de elvárják a teljes körű személyes jelenlétet - annál is inkább, mert a vendégek száma visszaállni látszik.

Mennyire táplálkozol egészségesen? ITT megtudhatod!

Május hónapban napról napra alakult a látogatottság, a nagy változást mégis a június hozta. Ekkor ugyan már semmilyen szabály nem változott, a vendégszám mégis látványosan indult növekedésnek: 2-3 nap alatt a tavalyi létszám négyötödére javult fel - mondja Tóth Tamás.

“Nagy szerepet játszott ebben a reklám, hiszen a korábbi vendégek körülbelül 50-70 százaléka tért vissza hozzánk. A kiesőket új vendégek bevonzásával pótoljuk. Bevezettünk egy klubtagsági kártyát is: aki rendelkezik vele, az leállíthatja a bérletét, amíg csak nincs kedve újra jönni.”

Hogy néznek ki most a hétköznapok az Oxygen Wellness-ben? Az első hetekben még szinte senki nem jött a csúcsidőn kívül, ám mostanra visszatértek a reggel 6-kor, este 8-kor edzegetők is. Nem maradnak el az óvintézkedések sem, hiszen a termet reggeltől estig, folyamatosan fertőtleníti a két fős takarítószemélyzet, éjjel pedig egész csapat gondoskodik a tisztaság helyreállításáról. Megtriplázták a fertőtlenítő flakonok és törlők számát is, így ezek a teremben 25-30 helyen elérhetőek.

“A nyár általában uborkaszezon. Részben, mert ilyenkor többen választják a szabatéri sportokat, mint a futás, biciklizés, és részben persze azért is, mert sokan elutaznak, különösen július közepétől kezdve. Idén ezzel kevésbé számolunk, így kíváncsian várjuk, mit tartogat ez az időszak” - zárja a szakember. A várakozások be is igazolódtak, hiszen július utolsó hetében már egyértelműen látszik a statisztikákból, hogy az idei nyár a vártnál jobban alakul.

Jelentősen nőtt a Duna House adózott eredménye és árbevétele is

Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House-csoport konszolidált adózott eredménye 32 százalékkal, 270 millió forintra nőtt a második negyedévben éves összevetésben, ugyanebben az időszakban a csoport nettó árbevétele 3,4 milliárd forintra emelkedett, ez 2020 második negyedévéhez képest 78 százalékos növekedés - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2021. 08. 29. 20:00
Megosztás:

Közel 4 százalékos volt a munkanélküliség júliusban

A munkanélküliek száma 189 ezer volt júliusban, a 3,9 százalékos munkanélküliségi ráta 0,1 százalékponttal csökkent az előző hónaphoz és 0,6 százalékponttal az egy évvel korábbihoz mérve - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2021. 08. 29. 18:00
Megosztás:

Ekkora volt foglalkoztatottak száma az előző hónapban

Júliusban 4 millió 704 ezer volt a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2021. 08. 29. 16:00
Megosztás:

Javult a magyarok egészségértése

Javult a magyarok egészségértése a legtöbb területen, és emelkedett azoknak a száma, akik könnyebben megtalálják és jobban értik az egészséggel kapcsolatos információkat az elmúlt hat évben - közölte reprezentatív felmérése alapján az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete szerdán az MTI-vel.
2021. 08. 29. 12:00
Megosztás:

A beoltott anyák teje tartalmazhat antitesteket

A Covid-19 ellen beoltott szoptató anyák anyateje jelentős mennyiségű antitestet tartalmaz, amely segíthet megvédeni a csecsemőket a koronavírustól - derült ki a Floridai Egyetem új kutatásából.
2021. 08. 29. 10:00
Megosztás:

Még több ezer elektromos készüléknél hibádzik a címkecsere

A tavaly megújított energiahatékonysági címkéket március elejétől az üzletekben is ki kell helyezni. A fogyasztóvédelmi hatóság három hónapon keresztül ellenőrizte az előírás teljesülését a hagyományos és az online kereskedelemben is. Hatezer vizsgált termék több mint negyedénél volt probléma - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.
2021. 08. 28. 15:00
Megosztás:

Így spórolunk a telefonszámlán egy felmérés szerint

Elsősorban online hívásokkal és üzenetekkel igyekeznek csökkenteni a mobilhasználati költségeiket a magyarok, 47 százalékuk részesíti előnyben a csevegőapplikációkat a hagyományos mobilhívásokkal szemben, 38 százalékuk pedig inkább e-mail-eket küld SMS-helyett - derül ki a transzparens mobilcsomag-összehasonlítással foglalkozó BillKiller friss reprezentatív kutatásából.
2021. 08. 28. 09:00
Megosztás:

Vitatja a Pannónia Nyugdíjpénztár a jegybank határozatát

A Pannónia Nyugdíjpénztár nem ért egyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában foglaltakkal, azokat kifejezetten vitatja; a pénztár vezetése vizsgálja a jogorvoslat lehetőségét - tájékoztatta a nyugdíjpénztár az MTI-t.
2021. 08. 28. 07:00
Megosztás:

Sporttörténeti kiállítás nyílt Budapesten

Ünnepélyesen megnyitották csütörtök este a helyi sportműhelyek és sportlétesítmények történetét bemutató II. kerületi Sporthistóriák című kiállítást, amely szeptember 2-ig a Klebelsberg Kultúrkúriában, szeptember 3-tól három héten át pedig a Marczibányi téri Művelődési Központban lesz díjmentesen megtekinthető.
2021. 08. 28. 06:00
Megosztás:

A hazai halgazdálkodási ágazat profitálhat az EUROFISH tevékenységéből

Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium (AM) erdőkért felelős helyettes államtitkára és az AM Halgazdálkodási főosztályának vezetői Marco Frederiksennel, az Európai Halászat- és Akvakultúrafejlesztési Nemzetközi Szervezet (EUROFISH) megbízott igazgatójával egyeztettek az EUROFISH és Magyarország együttműködési lehetőségeiről, Budapesten - közölte az AM csütörtökön az MTI-vel.
2021. 08. 28. 03:00
Megosztás:

Elkészült a szeghalmi belvízrendszer vízrendezési főműveinek rekonstrukciója

Közel 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból felújították a szeghalmi belvízrendszer vízrendezési főműveit - közölte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) csütörtökön az MTI-vel.
2021. 08. 28. 01:00
Megosztás:

Megszűnik a bérkerékpáros rendszer Nagykanizsán

A létrehozása után öt évvel, a magas fenntartási költségek és az alacsony kihasználtság miatt megszűnik Nagykanizsán a közösségi bérkerékpáros rendszer - egyebek mellett erről is döntött csütörtökön Nagykanizsa közgyűlése.
2021. 08. 28. 00:00
Megosztás:

Egész napos eseménnyel fejeződik be a Zenélő Budapest

Egész napos eseménnyel fejeződik be a Zenélő Budapest ingyenes koncertsorozat hetedik évada augusztus 29-én a Millenáris Széllkapu Parkban.
2021. 08. 27. 23:00
Megosztás:

110 ezer rászoruló diák kap ingyenes tanszercsomagot

Több mint 110 ezer rászoruló diáknak osztanak ki ingyenes tanszercsomagot a tanévkezdésre - közölte a lebonyolító Klebelsberg Központ elnöke csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.
2021. 08. 27. 20:00
Megosztás:

Kiváló minőségű a magyar dinnye, de lesz belőle elég?

Kiváló minőségű a magyar dinnye, amelynek termőterülete valamivel csökkent a pandémia hatására, de a hozama emelkedett, így bőven jut a hazai piacra és exportra is - mondta az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonvilágoson, az Agrármarketing Centrum dinnyefogyasztást ösztönző kampányának sajtótájékoztatóján.
2021. 08. 27. 17:00
Megosztás:

Az MKB Bank adózás utáni eredménye elérte a 11,6 milliárd forintot

Az MKB Bank korrigált, konszolidált adózás utáni eredménye a második negyedévben 11,6 milliárd forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 0,7 milliárdos veszteséggel, illetve az első negyedévi 28,9 milliárdos eredménnyel - tájékoztatta a pénzintézet a befektetőket a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt jelentésben.
2021. 08. 27. 07:00
Megosztás:

Erre kérte az iskolákat az Emmi

A tanév közeledtével a higiéniás és alapvető egészségvédelmi szabályok fokozott betartására kérte az iskolákat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön.
2021. 08. 27. 02:00
Megosztás:

Áruházakban és iskolákban is felvehető lesz az oltás Brüsszelben

Az új típusú koronavírus ellen védettek arányának növelése érdekében szeptembertől a belga főváros több nagyáruházában is lehetőség nyílik az oltásra - derül ki csütörtöki közlésekből. Brüsszelben októbertől újra kinyithatnak a zenés szórakozóhelyek, bár Belgiumban az elmúlt hét napban átlagosan négy százalékkal emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma.
2021. 08. 27. 01:00
Megosztás:

Emelkedett az 5, 10 és 15 éves államkötvények aukciós átlaghozama

A meghirdetett mennyiségnél 20 milliárd forinttal kisebb összegben, 35 milliárd forintért értékesített 5, 10 és 15 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2021. 08. 27. 00:00
Megosztás:

Az E.ON Hungária Csoport marad a férfi és a női vízilabda ob I névadó főszponzora

A 2021/22-es szezonban is az E.ON Hungária Csoport lesz a női és a férfi vízilabda ob I névadó főszponzora.
2021. 08. 26. 23:00
Megosztás: