3 mém token, amik kiüthetik a Dogecoint és a Shiba Inut

A legnépszerűbb mém tokenek értéke a teljes piacon tapasztalható eladási hullámmal párhuzamosan sokat csökkent. Ennek megfelelően írásunk idején a Dogecoin értéke egy hét alatt 5.7, míg a 9 százalékkal csökkent.

3 mém token, amik kiüthetik a Dogecoint és a Shiba Inut

Írásunkban ezért megnézzük mire számíthatnak a Dogecoin és a Shiba Inu befektetői a következő időszak során. Továbbá bemutatunk három alternatívát, melyekkel akár a két mém token korai sikereit is meg lehet majd ismételni.

Megtorpan a kutyák lendülete

Mindkét token értéke jelentősen erősödött az elmúlt hetek során, ezért egyáltalán nem meglepő a most tapasztalható konszolidálódás. 

A cikk írásakor a DOGE értéke 0.07 dolláron állt, míg a SHIB-et 0.000008 dollárért lehetett elérni. Az elmúlt időszak erősödése ellenére sem tudott egyik mém token sem szignifikáns növekedést elérni, aminek következtében éves szinten mindkét projekt mérete 10 százalékkal zsugorodott.

Dogecoin

Bár a nagyobb kriptok, élen a Bitcoin és a Solana az előző 1 évben kimagasló gyarapodást tudtak felmutatni, az elmúlt napokban ezeknél a kriptoknál is csökkenést láthattunk. 

A BTC értéke a spot Bitcoin ETF hírét követően képes volt 37,000 dollár fölé emelkedni, azonban a 38,000 dolláros szint egy hét alatt kétszer is elutasításra került. Az Ethereum értéke ugyan átlépte a régóta lehetetlennek tűnő 2000 dollárt, viszont ezt követően szinte azonnal egy eladási hullám vette kezdetét.

A mostani volatilitás mögött valószínűleg az állhat, hogy sok befektető úgy érzi a bikafutam a végéhez közelít, így realizálja a bevételét.

BTC ETH

Szintén nem tett kifejezetten jót a piac hangulatán a Kraken kriptotőzsdével szemben indított per. Bár ez sorban a negyedik hasonló eljárás amit az amerikai tőzsdefelügyelet indít különböző kriptotőzsdékkel szemben, minden hasonló hír negatív hatással bír a befektetői hangulatra.

Milyen tokent érdemes vásárolni a Shiba Inu és a Dogecoin helyett?

Valószínűleg nem túlzás az a kijelentés, hogy mindkét mém token már túljutott élete delén, ezért a kezdetekben látott profitot új befektetőknek szinte lehetetlen elérni. 

Ennek ellenére számos izgalmas, új mém token létezik, melyek akár a DOGE vagy SHIB elképesztő sikereit is túlszárnyalhatják.

Meme Kombat ($MK)

A Meme Kombat előértékesítése csupán két hónappal ezelőtt vette kezdetét, azóta pedig töretlenül képes sikert sikerre halmozni.

A befektetők az $MK lekötésével különböző mesterséges intelligenciával támogatott csatákra fogadhatnak, amivel további $MK-t nyerhetnek. Fogadásokat kizárólag azok köthetnek, akik lekötik a tokenjeiket, ezért a Meme Kombat képes lesz hosszú távon is megőrizni magas értékét.

A legjobb pedig az, hogy minden csata közismert mém tokenek kabalái között fog lezajlani. Vagyis lehetőséged lesz többek között a Shiba Inura, a Wojakra vagy éppen a Sponge-ra fogadni.

meme kombat

A dinamikus stakelési medencének hála állandóan magas bevételekhez lehet jutni az $MK lekötésével. Ennek köszönhetően akár már a listázás előtt lehetőséged van gyarapítani a vagyonodat. Jelenleg a megszerezhető éves jutalom mértéke megközelíti a 500 százalékot!

MK érme

Az előértékesítés idején a teljes 12 millió $MK-ból álló tokenkészlet fele kerül eladásra. A fennmaradó 6 millió $MK a közösségi jutalmakra, a listázás likviditására és a stakelési jutalmakra lesz majd fordítva.

A projekt hard capje 10 millió dollár, ami előreláthatólag néhány hónapon belül teljesülhet is.

Szemben a legtöbb mém projekttel, a Meme Kombat csapatának kilétét nem fedi homály. Ezért ha szeretnéd, kapcsolatba tudsz lépni a projekt alapítójával, Matt Whitemannal akár LinkedInen keresztül is.

A csaták első évada a listázással egyidőben válik majd elérhetővé és 11 különböző mém token méri majd össze erejét.

Amennyiben izgalmas alternatívát keresel a Shiba Inura vagy a Dogecoinra, abban az esetben a Meme Kombat tökéletes választás lehet.

Érdekel a Meme Kombat

Memecoin (MEME)

Szintén egyike a legjobb feltörekvő tokeneknek a Memecoin, ami a Memeland natív ERC-20 kriptója

A Memeland elsődleges célja egy web3 ökoszisztéma felépítése, melynek legfontosabb elemét a mémek alkotják.

A MEME ezért a szó minden értelmében egy mém token, ami egyúttal paródiája is a jelenlegi kriptoszektornak. Bár a Memecoin meglepő sikereket tudott elérni, semmilyen ütemtervvel vagy felhasználási móddal nem rendelkezik.

meme coin

Ennek ellenére az előértékesítés során a teljes tokenkészlet 12 százaléka privát befektetőkhöz, míg 11 százalék a közösség tagjaihoz került.

A listázást követően a MEME értéke 2400 százalékkal növekedett, aminek hála jelenleg a világ ötödik legnagyobb mém tokenje napi kereskedési volumen alapján. 

Kétségtelen, hogy a Memecoin egy hihetetlenül spekulatív altcoin, ennek ellenére nem árthat néhány tokent beszerezni belőle.

Samoyedcoin (SAMO)

A felsoroltak mellett szintén érdemes lehet megfontolni a 2021-ben napvilágot látott SAMO-t is. A Samoyedcoin a Solana hálózatát használja és kifejezetten azzal a célzattal jött létre, hogy a SOL hálózatát promotálja különböző mémeken keresztül.

Ideális időzítésének és vicces látványvilágának hála a SAMO értéke a listázást követően röviddel elérte a 0.24 dolláros csúcsértékét.

Ezt azonban a szektor teljes hanyatlása követte, aminek köszönhetően jelenleg ennek az értékének a töredékéért érhető el a kripto.

kripto

Összesen 97 százalék zuhanást követően írásunk idején 0.007 dollárért vásárolható meg a SAMO.

Az idei év során összesen 128 százalék növekedést ért el a Solana kutyája, ennek ellenére továbbra is 30 millió dollár körül áll a projekt mérete. Vagyis még bőven maradt hely a növekedésre. 

A spekuláció mellett ráadásul a fejlesztők komoly hangsúlyt fektetnek az adományozásra is, ezért ha szívügyed a valódi állatok védelme, akkor is érdemes lehet megfontolni a vásárlást.

Ez is érdekelhet: 

Még mindig megéri Bitcoint bányászni? Ezzel a kriptoval igen!

Növekszik a kriptók népszerűsége - Ez az AI startup vezeti a sort

Kriptovaluta útmutatók

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Indul a GINOP harmadik szakasza

A márciusban 70 milliárd forint kerettel induló munkahelyi képzéseket támogató GINOP plusz program újabb, harmadik szakaszában 15 milliárd forintra lehet pályázni minden vármegyéből, és a fővárosból - hangsúlyozta Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.
2024. 02. 28. 07:30
Megosztás:

Szárnyalt az autóipari termelés Romániában

Éves szinten 26,34 százalékkal nőtt januárban az autóipari termelés Romániában - írja az economedia.ro a Romániai Autógyártók Egyesületének (ACAROM) adatai alapján.
2024. 02. 28. 06:30
Megosztás:

A vevők ideje jöhet a használtautó-piacon

A Használtautó.hu statisztikái szerint árcsökkenés jelei mutatkoznak a magyar piacon. 3 év után így újra a vevők kerülhetnek kedvezőbb helyzetbe, ami a kínálat alakulására is komoly hatással lehet. A portál több mint 3 millió hirdetés alapján vizsgálta meg az elmúlt 3 év áremelkedésének a tendenciáit. A Datahouse újautó-adatait felhasználva a 20 legnépszerűbb modell átlagárait pedig összehasonították a használtpiacon látottakkal.
2024. 02. 28. 05:30
Megosztás:

Kelet-Európa adta a VGP szerződések több mint felét a VGP csoportnál

Eredményes évet zárt tavaly a VGP, a logisztikai és könnyűipari ingatlanok európai szolgáltatója. A cég 2024-ben további 41,3 millió EUR éves bérleti díjbevételre számít, ami a nettó bérleti díjbevétel jelentős növekedését támogatja, az ingatlanjaik 99 százalékos kihasználtsággal működnek. A csoporton belül Kelet-Európa - elsősorban Románia, Szlovákia, a Cseh Köztársaság és Magyarország - adta az új lízingszerződések 54%-át. Hazánkban a tavalyi évben összesen 59 000 m² területen adtak át ingatlanokat, és további 100 000m²-en folynak még építkezések.
2024. 02. 28. 05:00
Megosztás:

4,65 milliárd forintos gyárfejlesztést jelentett be a Ganz

Összesen 12 millió euró értékű technológiafejlesztési célú beruházást indított forgógép üzletágában a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. (Ganz). A Rotating Machine 2.0 nevű fejlesztési programnak köszönhetően elsősorban a gyártás során használt eszközöket és berendezéseket újítják fel, valamint a teljes gépállomány korszerűsítésére is sor kerül. A fejlesztések célja a gyár modern gyártóüzemmé alakítása, melyet a Ganz hosszútávú stratégiájának megfelelően végeznek el annak érdekében, hogy a megújulóenergia-szektort az eddigieknél jobban ki tudják szolgálni.
2024. 02. 28. 04:30
Megosztás:

Automatizálja hálózatfelügyeleti rendszereit a 4iG Csoport

Az Elisa Polystar nemzetközi szoftvercéggel működik együtt a hálózatfelügyelet automatizálása kapcsán a 4iG Csoport. A két vállalat automatizált hálózatüzemeltetési- és felügyeleti rendszer bevezetéséről írt alá együttműködési szerződést. Az együttműködés első fázisában az innovatív megoldást elsőként a Vodafone Magyarországnál vezetik be.
2024. 02. 28. 04:00
Megosztás:

Miért szálltak el ennyire az albérletárak, és hogyan lehetne ezt csökkenteni?

A fizetésekhez képest Európában Budapesten a legdrágább lakást bérelni – az Economist február 20-án közzétett kutatása szerint. Nagy közfelháborodást váltott ki a téma, ezért a Habitat for Humanity Magyarország szakértői összegyűjtötték ennek okait és a lehetséges intézkedéseket.
2024. 02. 28. 03:30
Megosztás:

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.
2024. 02. 28. 03:00
Megosztás:

Új népbetegség a láthatáron - antimikrobiális rezisztencia (AMR)

2050-re népbetegség lehet az antimikrobiális rezisztencia (AMR), amit korunk egyik legjelentősebb állat- és közegészségügyi kihívásának tekintenek. A megoldás keresése így már most rendkívül időszerű.
2024. 02. 28. 02:00
Megosztás:

450 millió forintból fejlesztik a hazai startupokat

A magyarországi startup ökoszisztéma fejlesztésére a Virgo Ventures Technológiai Inkubátor Kft. 450 millió forint támogatást nyert el a Startup Factory pályázaton - közölte a cég kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 01:30
Megosztás:

Ismét jól teljesített a horvát gazdaság

A horvát gazdaság teljesítménye 2,8 százalékkal bővült tavaly az előző évhez viszonyítva - közölte első gyorsbecslése alapján a horvát statisztikai hivatal (DZS) kedden.
2024. 02. 28. 01:00
Megosztás:

Negyedével nőtt a kőolajvezetéket üzemeltető Janaf nyeresége

Az Adria kőolajvezeték horvátországi szakaszát üzemeltető Janaf vállalat nettó nyeresége tavaly 52 millió euró volt, ami 27,6 százalékkal több, mint 2022-ben. A társaság teljes bevétele 29 százalékkal, 153,3 millió euróra emelkedett - közölte a cég kedden.
2024. 02. 28. 00:30
Megosztás:

Bővítette szolgáltatási területét a GreenGo autómegosztó

A GreenGo az eddigi budapesti szolgáltatási területét öt helyszínnel bővítette, így mintegy 300 000 lakos számára vált elérhetőbbé az autómegosztás - közölte a GreenGo kedden az MTI-vel.
2024. 02. 27. 23:30
Megosztás:

A GVH célkeresztjében a Temu

Több bejelentéses eljárás is folyamatban van a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) a kínai Temu online piactér kereskedelmi gyakorlatával kapcsolatban. A GVH vizsgálói értékelik a beadványokban foglaltakat, illetve részletes adatgyűjtést végeznek, ezek alapján pedig a nemzeti versenyhatóság megteszi a szükséges intézkedéseket a magyar fogyasztók védelme érdekében, indokolt esetben versenyfelügyeleti eljárást indít.
2024. 02. 27. 23:00
Megosztás:

100 bázispontot vágott az MNB

9 százalékra csökkent a hazai alapkamat. A mai ülésen 100 bázispontos kamatcsökkentés hajtott végre a Magyar Nemzeti Bank. Az általános konszenzus 100 bázispontról szólt, azonban a 75 bázispontos csökkentés mellett is jócskán fel lehetett sorakoztatni érveket, ahogy arra Virág Barnabás alelnök is utalt egy múlt heti lapinterjúban. A mai kamatdöntéssel az overnight jegybanki betét 8 százalékra, az overnight fedezett hitel kamata 10 százalékra csökkent.
2024. 02. 27. 22:30
Megosztás:

Megrótták a Boeinget

Megrovó értékelést adott ki a Boeing biztonsági kultúrájáról az amerikai légi irányítási hatóság (FAA).
2024. 02. 27. 22:00
Megosztás:

Egymásnak feszülhetnek az olajóriások

Az Exxon és a Cnooc azt fontolgatja, hogy él elővásárlási jogával, és megveszi a Hess részesedését a guyanai tengeri olajmezőn zajló beruházásban.
2024. 02. 27. 21:30
Megosztás:

Félvezetők - érdemes venni ilyen részvényt?

Egy kicsit beszéljünk a félvezető részvényekről! De mielőtt belevágnánk, tudja-e a kedves olvasó, hogy miért ez a neve ezeknek az anyagoknak?
2024. 02. 27. 21:00
Megosztás:

Drága mulatság elektromos autót gyártani - és venni?

Az e-autózási piacon vegyesek a várakozások: egyre nőhet az ilyen járművek aránya, gyártásuk azonban még hat évig drágább lehet, mint a hagyományos kocsiké - véli a megkérdezettek többsége a KPMG által elvégzett felmérés szerint, amelynek összefoglalóját kedden juttatták el az MTI-nek.
2024. 02. 27. 20:30
Megosztás:

Odavertek a forintnak rendesen - szakad az árfolyam a kamatdöntés után!

Gyengült kedden a forint a jegybanki kamatdöntést követően a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
2024. 02. 27. 20:00
Megosztás: