46 ezer dollár fölé kapaszkodott a Bitcoin, amiből ez az érme is profitálhat

A Bitcoin árfolyama január vége óta emelkedik, így a világ legnagyobb kriptovalutája péntekre már elérte a 46 340 dolláros árfolyamot. A január 23-án megjárt 38 600 dolláros mélypont mostanra határozottan a múlté lett.

46 ezer dollár fölé kapaszkodott a Bitcoin, amiből ez az érme is profitálhat

Eközben az olyan innovatív projektek, amilyen például a Bitcoin Minetrix (BTCMTX), egyre nagyobb teret nyernek. A BTCMTX ICO-ja már a 11 millió dolláros mérföldkőhöz közeledik, és ez jól mutatja, hogy a kriptopiaci kilátások 2024-re bikásnak mutatkoznak.

A bálna befektetők magasabbra tolják a Bitcoin árfolyamát

Miután kitört a közelmúltbeli, oldalazó konszolidációból, a Bitcoin árfolyama ezen a héten tovább emelkedett. Ezzel párhuzamosan a Bitcoin spot kereskedési volumene is megugrott, a CoinMarketCap adatai szerint szerdától csütörtökig több mint 25 milliárd dollár értékben cserélt gazdát az érme. Ez 56 százalékos növekedést jelent az előző naphoz képest.

Nagyon úgy tűnik, hogy a bálna befektetők aktivitása adja meg azt a lökést, amire a Bitcoinnak szüksége volt ahhoz, hogy kitörjön a múlt heti, szűk kereskedési sávból.

bitcoin

Ali Martinez tweetjéből kiderült, hogy január vége óta jelentősen megnőtt az 1000 BTC-nél több Bitcoint birtokló tárcacímek száma. Jelenleg több hónapos csúcson, 73-nál jár, ami a nagy Bitcoin-tulajdonosok folyamatos felhalmozására utal. Ők továbbra is bíznak a további emelkedésben. Vásárlásaik ugyanakkor segítettek a Bitcoin emelkedésében, és az érme már el is hagyta a 46 000 dolláros szintet.

A Bitcoin lendületét még inkább segíti a hagyományos részvénypiac erősödése, például az S&P 500 nemrég új történelmi csúcsot ért el.

A spot Bitcoin ETF-ek napi volumene meghaladta az 1 milliárd dollárt, nő a részesedésük

Ahogy a Bitcoin árfolyamának lendülete erősödik, a spot BTC ETF-ek továbbra is óriási növekedést tapasztalnak a januári indulásuk óta. A spot ETF-ek teljes napi kereskedési volumene tegnap meghaladta az 1 milliárd dollárt, ami új rekordot jelent.

Az élen a BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) állt, amely valamivel több mint 341 millió dolláros forgalmat bonyolított le. Ezzel megelőzte a népszerű Grayscale Bitcoin Trustot (GBTC), amely 296 millió dolláros forgalmat bonyolított le.

grayscale bitcoin

A harmadik helyen a Fidelity FBTC-je végzett 200 millió dolláros napi kereskedési volumennel. A beáramlások is erősek maradnak, a spot ETF-ek továbbra is halmozzák a BTC-t, míg a Grayscale alapja már a kilencedik egymást követő napon ad el.

Szerdán a Grayscale 81 millió dollárral haladta meg az alapját, míg a többi kilenc ETF 226 millió dollárt hozott. Mivel a legtöbb ETF továbbra is vásárolja a Bitcoint, teljes részesedésük már megközelíti a vezető vállalati tulajdonos, a MicroStrategy állományát. Ezt a lakossági befektetők bikás jelzésnek tekintették, hozzájárulva ezzel a Bitcoin folyamatos árfolyam emelkedéséhez.

A Bitcoin Minetrix ICO 11 milliónál jár, az innovatív lekötési modell sok befektetőt érdekel 

Miközben a Bitcoin és a spot ETF-ek szerepelnek a legtöbbet a címlapokon, új kriptoprojektek is felfutóban vannak. És ezek szintén hozzájárulnak a piac bikás lendületéhez.

Az egyik példa erre a Bitcoin Minetrix, egy platform, amely a BTC jutalmak innovatív lekötési modelljével szeretne kitűnni a versenytársai közül. A Bitcoin Minetrix lehetővé teszi a tulajdonosoknak, hogy a tokenjeiket lekössék azért, hogy bányászati krediteket szerezzenek.

bitcoin

Ezek a krediteket aztán beválthatják a felhasználók, hogy hash teljesítményt kapjanak a Bitcoin Minetrix felhőbányászati műveleteiből. A tétgyűjtők így lényegében jövedelmező BTC-bányászati jutalmakat kapnak anélkül, hogy drága felszerelést kellene vásárolniuk vagy technikai szakértelmet kellene szerezniük. A projekt az újszerű felhasználási lehetőség miatt hatalmas érdeklődést váltott ki az influencerek és a befektetők körében is.

A folyamatban lévő előértékesítésen eddig több mint 10,5 millió dollárnyi finanszírozás gyűlt össze, és a projekt a jövő héten valószínűleg eléri a 11 millió dolláros határt. Az előértékesítésen vásárló befektetők a BTCMTX tokenjeiket le is köthetik, hogy hozamot termeljenek. Ez éves szinten jelenleg 64 százalékos.

A sokrétű hasznosság és a növekvő közösségi támogatás miatt nem meglepő, hogy a Bitcoin Minetrix a második helyre került a CoinSniper listáján az aktuális ICO-k között.

BTCMTX token

Amint a Bitcoin Minetrix előértékesítése véget ér, a fejlesztők a BTCMTX tokent tőzsdéken szeretnék bevezetni, hogy lehetővé tegyék a spekulatív vásárlást. Ez hatalmas keresletet gerjeszthet a azon befektetők körében, akik lemaradtak a korai szakaszban kínált kedvezményekről.

Ráadásul az időzítés egybeesik a Bitcoin következő felezési eseménye körüli várakozással is. A Bitcoin Minetrix már készülhet egy gyümölcsöző évre.

Megnézem a Bitcoin Minetrix előértékesítését

Ez is érdekelhet:

Hamarosan robban az új Solana mém érme egy Airdrop kampánnyal

A bálnák 1,7 millió dollárt kerestek ezzel a kutyás érmével, hasonló történhet a Sponge V2-vel?

A legjobb kripto 1 dollár alatt 2024-ben

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Még egy hétig lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására

Július 1-jéig lehet jelentkezni a családbarát munkahelyek kialakítására kiírt pályázatra - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.
2024. 06. 23. 23:00
Megosztás:

Államháztartási, idegenforgalmi, ipari és foglalkoztatási adatok jelennek meg jövő héten

Jövő hétfőn a Pénzügyminisztérium (PM) részletes tájékoztatót tesz közzé az államháztartás központi alrendszerének május végi helyzetéről, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken a foglalkoztatás és munkanélküliség, az ipari termelői árak, valamint a turisztikai szálláshelyek fogalmának májusi adatait közli.
2024. 06. 23. 22:00
Megosztás:

Meghatározó szerepünk lesz a nemzetközi olimpiai mozgalom megújulásában

Magyarország meghatározó szerepet kap a nemzetközi olimpiai mozgalom megújulásában, mivel most Sanghaj mellett Budapest rendezi az új, modern, úgynevezett városi sportágak kvalifikációs versenyeit az idei párizsi ötkarikás játékokra - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.
2024. 06. 23. 21:00
Megosztás:

A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 06. 23. 20:00
Megosztás:

Társadalmi felelősség és milliárdos megtakarítások – Értéket teremt a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

Évente közel kétszázmilliárd forintot fizetnek be a hazai vállalkozások rehabilitációs hozzájárulásként az államkasszába, mivel a foglalkoztatottak között a megváltozott munkaképességű alkalmazottak aránya nem éri el az öt százalékot. Becslések szerint ez a csoport akár százezres tartalékot is jelenthet a magyar munkaerőpiacnak. Az ezen munkavállalók munkába állításához szükséges jól átgondolt stratégia kidolgozásához és megvalósításához a legtöbb vállalat jelenleg nem tud megfelelő szakembert allokálni, ezért érdemes külsős szakértő vagy HR szolgáltató támogatását bevonni.
2024. 06. 23. 19:00
Megosztás:

Van igény rá, de még mindig kevesen értik az egészségpénztárat

Mostanra lezajlottak az egészségpénztárak küldöttközgyűlései, elfogadták az előző évi beszámolókat. Az egészségpénztárak taglétszáma és az általuk kezelt vagyon továbbra is növekszik, de a lakosság nagy része még mindig veszni hagyja az akár 150 ezer forint állami támogatást. A BiztosDöntés.hu arra keresi a választ, hogy miért van ez így.
2024. 06. 23. 18:00
Megosztás:

Különleges naperőmű kezdte el működését Környén

Üzembe helyezték az első hazai, ipari naperőművet, amelynek termelése automatikusan, a pillanatnyi igények szerint finomhangolható.
2024. 06. 23. 17:00
Megosztás:

Atomenergetikai együttműködésről tárgyalt a Roszatom vezetője Vietnámban

Alekszej Lihacsov, a Roszatom állami atomenergetikai vállalat vezérigazgatója Vlagyimir Putyin orosz elnök vietnámi látogatása alkalmából találkozott Pham Minh Chinh vietnámi miniszterelnökkel, akit tájékoztatott az orosz közreműködéssel megvalósuló Nukleáris Tudományos és Technológiai Központ tervéről és az atomenergia terén folytatott együttműködés újraindításának kilátásairól, valamint a kétoldalú együttműködés más területeiről.
2024. 06. 23. 16:00
Megosztás:

Közel 60%-os árbevétel növekedést ért el tavaly az online fizetési megoldásokat kínáló Barion

Már több mint 15 országban szolgálja ki e-kereskedelmi partnereit az adatvezérelt fizetési megoldásokra specializálódott Barion.
2024. 06. 23. 15:00
Megosztás:

Tudatosabban tervezik vagyoni viszonyaikat a házasságra készülők

A családi vagyon egy része is múlhat egy házassági vagyonjogi szerződésen.
2024. 06. 23. 14:00
Megosztás:

Végleg velünk marad a kamatjövedelmek után fizetendő szocho!

2023. július elseje óta a kamatjövedelmek után a 15%-os személyi jövedelemadó (szja) mellett 13% szociális hozzájárulási adót (szocho) is kell fizetni. Eredetileg ez a veszélyhelyzet idejére volt csak érvényes, a Bankmonitor szakértői azonban kiszúrtak egy jogszabályváltozást, ami alapján nagyon úgy tűnik, véglegesen velünk marad a sarc.
2024. 06. 23. 13:00
Megosztás:

Az ingatlanfejlesztések modernizálásában működik együtt a Kopaszi Gát és a CETIN Hungary

Együttműködési megállapodást kötött a lakossági és az üzleti ingatlanokat fejlesztő Kopaszi Gát Zrt. és a független, integrált telekommunikációs infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary.
2024. 06. 23. 12:00
Megosztás:

Billegő helyzetben kell fenntarthatóvá válniuk a magyar kkv-knak

A kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára kulcsfontosságú, hogy már most megkezdjék a felkészülést az ESG-törvény (E, environmental: környezeti, S, social: társadalmi, G, governance: vállalatirányítási területek) előírásainak teljesítésére. A szabályozás nem csupán új kötelezettségeket hoz, hanem jelentős lehetőségeket is kínál a fenntarthatóság és a versenyképesség növelésében. Az Erste ESG-indexszel és tanácsadással fogja segíteni kkv-ügyfeleit, hogy könnyebben tudjanak eleget tenni a jogszabályi előírásoknak.
2024. 06. 23. 11:00
Megosztás:

Napokon belül lejár a NIS2 regisztráció határideje - sok céget érhet kellemetlen meglepetés

Már csak pár napja maradt belépni a nyilvántartásba azoknak a hazai vállalatoknak, amelyekre kiterjed a NIS2, vagyis a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv – hívja fel a figyelmet az EY. Résen kell lenniük a konszolidált beszámolót készítő társaságok tagvállalatainak is, hiszen elég cégcsoport szinten elérni a meghatározott minimum bevételt és létszámot, hogy rájuk is vonatkozzanak a kötelezettségek. Az óvatlan szervezetek számára a mulasztás súlyos bírsággal, sőt a vezető eltiltásával is járhat.
2024. 06. 23. 10:00
Megosztás:

Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten

Növekvő forgalomban emelkedett a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX pénteken történelmi csúcson, 70 378,92 ponton zárt, 842,36 ponttal, 1,21 százalékkal magasabban mint egy héttel korábban.
2024. 06. 23. 09:00
Megosztás:

A kisgyermekes szülők érdekében indított versenyfelügyeleti eljárást a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a szlovákiai EC Global SVK s.r.o. vállalkozással szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt; a GVH gyanúja szerint a cég a weboldalán reklámozott, jellemzően kisgyermekes szülőknek ajánlott termékek esetében megtéveszti a fogyasztókat az egészségre és gyógyhatásra vonatkozó állításokkal.
2024. 06. 23. 08:00
Megosztás:

Továbbra is a szomszédos országok átlaga alatt maradtak az üzemanyagárak

Az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlagárai alatt maradtak, a családok védelme érdekében a kormány továbbra is folyamatosan nyomon követi az árak alakulását - erősítette meg pénteki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 06. 23. 07:00
Megosztás:

Kriptó forró percek: Az ETH felszállásra készül, az MTAUR forró üldözésében!

Az Ethereum (ETH) egy jelentős áttörés küszöbén áll, annak ellenére, hogy az utóbbi időben stagnált az árfolyama. Pozitív szabályozási fejlemények, beleértve az SEC döntését, miszerint nem indítanak eljárást az Ethereum (ETH) ellen, valamint a Spot ETH tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) közelgő indulása, megalapozták a növekedés lehetőségét. Ezek a tényezők várhatóan jelentős intézményi tőkét vonzanak az Ethereum (ETH) ökoszisztémájába, ami az árfolyam emelkedését eredményezheti. Az elemzők egyre optimistábbak, és azt jósolják, hogy az Ethereum (ETH) az elkövetkező hónapokban elérheti a 10.000 dollárt, amit a bálna aktivitás növekedése és a befektetői kitartás is hajt.
2024. 06. 23. 06:00
Megosztás:

Az MNB a régióból elsőként lett a CASI nemzetközi zöld kapacitásépítő szervezet tagja

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a kelet-közép-európai régióban elsőként csatlakozott a CASI nemzetközi szervezethez, amelynek célja, hogy világszerte kellő létszámban legyenek szakértői a fenntartható befektetéseknek - közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.
2024. 06. 23. 05:00
Megosztás:

A Solana ETF vírusként terjed, az Algotech 9,2 millió dolláros előértékesítése történelmet ír, és a Robinhood kiterjeszti kriptoambícióit

A kriptovaluták világa gyorsan változik, ami az ipar növekvő érettségét és szélesebb körű elfogadását mutatja a legújabb fejlemények révén.
2024. 06. 23. 04:00
Megosztás: