46 ezer dollár fölé kapaszkodott a Bitcoin, amiből ez az érme is profitálhat

A Bitcoin árfolyama január vége óta emelkedik, így a világ legnagyobb kriptovalutája péntekre már elérte a 46 340 dolláros árfolyamot. A január 23-án megjárt 38 600 dolláros mélypont mostanra határozottan a múlté lett.

46 ezer dollár fölé kapaszkodott a Bitcoin, amiből ez az érme is profitálhat

Eközben az olyan innovatív projektek, amilyen például a Bitcoin Minetrix (BTCMTX), egyre nagyobb teret nyernek. A BTCMTX ICO-ja már a 11 millió dolláros mérföldkőhöz közeledik, és ez jól mutatja, hogy a kriptopiaci kilátások 2024-re bikásnak mutatkoznak.

A bálna befektetők magasabbra tolják a Bitcoin árfolyamát

Miután kitört a közelmúltbeli, oldalazó konszolidációból, a Bitcoin árfolyama ezen a héten tovább emelkedett. Ezzel párhuzamosan a Bitcoin spot kereskedési volumene is megugrott, a CoinMarketCap adatai szerint szerdától csütörtökig több mint 25 milliárd dollár értékben cserélt gazdát az érme. Ez 56 százalékos növekedést jelent az előző naphoz képest.

Nagyon úgy tűnik, hogy a bálna befektetők aktivitása adja meg azt a lökést, amire a Bitcoinnak szüksége volt ahhoz, hogy kitörjön a múlt heti, szűk kereskedési sávból.

bitcoin

Ali Martinez tweetjéből kiderült, hogy január vége óta jelentősen megnőtt az 1000 BTC-nél több Bitcoint birtokló tárcacímek száma. Jelenleg több hónapos csúcson, 73-nál jár, ami a nagy Bitcoin-tulajdonosok folyamatos felhalmozására utal. Ők továbbra is bíznak a további emelkedésben. Vásárlásaik ugyanakkor segítettek a Bitcoin emelkedésében, és az érme már el is hagyta a 46 000 dolláros szintet.

A Bitcoin lendületét még inkább segíti a hagyományos részvénypiac erősödése, például az S&P 500 nemrég új történelmi csúcsot ért el.

A spot Bitcoin ETF-ek napi volumene meghaladta az 1 milliárd dollárt, nő a részesedésük

Ahogy a Bitcoin árfolyamának lendülete erősödik, a spot BTC ETF-ek továbbra is óriási növekedést tapasztalnak a januári indulásuk óta. A spot ETF-ek teljes napi kereskedési volumene tegnap meghaladta az 1 milliárd dollárt, ami új rekordot jelent.

Az élen a BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) állt, amely valamivel több mint 341 millió dolláros forgalmat bonyolított le. Ezzel megelőzte a népszerű Grayscale Bitcoin Trustot (GBTC), amely 296 millió dolláros forgalmat bonyolított le.

grayscale bitcoin

A harmadik helyen a Fidelity FBTC-je végzett 200 millió dolláros napi kereskedési volumennel. A beáramlások is erősek maradnak, a spot ETF-ek továbbra is halmozzák a BTC-t, míg a Grayscale alapja már a kilencedik egymást követő napon ad el.

Szerdán a Grayscale 81 millió dollárral haladta meg az alapját, míg a többi kilenc ETF 226 millió dollárt hozott. Mivel a legtöbb ETF továbbra is vásárolja a Bitcoint, teljes részesedésük már megközelíti a vezető vállalati tulajdonos, a MicroStrategy állományát. Ezt a lakossági befektetők bikás jelzésnek tekintették, hozzájárulva ezzel a Bitcoin folyamatos árfolyam emelkedéséhez.

A Bitcoin Minetrix ICO 11 milliónál jár, az innovatív lekötési modell sok befektetőt érdekel 

Miközben a Bitcoin és a spot ETF-ek szerepelnek a legtöbbet a címlapokon, új kriptoprojektek is felfutóban vannak. És ezek szintén hozzájárulnak a piac bikás lendületéhez.

Az egyik példa erre a Bitcoin Minetrix, egy platform, amely a BTC jutalmak innovatív lekötési modelljével szeretne kitűnni a versenytársai közül. A Bitcoin Minetrix lehetővé teszi a tulajdonosoknak, hogy a tokenjeiket lekössék azért, hogy bányászati krediteket szerezzenek.

bitcoin

Ezek a krediteket aztán beválthatják a felhasználók, hogy hash teljesítményt kapjanak a Bitcoin Minetrix felhőbányászati műveleteiből. A tétgyűjtők így lényegében jövedelmező BTC-bányászati jutalmakat kapnak anélkül, hogy drága felszerelést kellene vásárolniuk vagy technikai szakértelmet kellene szerezniük. A projekt az újszerű felhasználási lehetőség miatt hatalmas érdeklődést váltott ki az influencerek és a befektetők körében is.

A folyamatban lévő előértékesítésen eddig több mint 10,5 millió dollárnyi finanszírozás gyűlt össze, és a projekt a jövő héten valószínűleg eléri a 11 millió dolláros határt. Az előértékesítésen vásárló befektetők a BTCMTX tokenjeiket le is köthetik, hogy hozamot termeljenek. Ez éves szinten jelenleg 64 százalékos.

A sokrétű hasznosság és a növekvő közösségi támogatás miatt nem meglepő, hogy a Bitcoin Minetrix a második helyre került a CoinSniper listáján az aktuális ICO-k között.

BTCMTX token

Amint a Bitcoin Minetrix előértékesítése véget ér, a fejlesztők a BTCMTX tokent tőzsdéken szeretnék bevezetni, hogy lehetővé tegyék a spekulatív vásárlást. Ez hatalmas keresletet gerjeszthet a azon befektetők körében, akik lemaradtak a korai szakaszban kínált kedvezményekről.

Ráadásul az időzítés egybeesik a Bitcoin következő felezési eseménye körüli várakozással is. A Bitcoin Minetrix már készülhet egy gyümölcsöző évre.

Megnézem a Bitcoin Minetrix előértékesítését

Ez is érdekelhet:

Hamarosan robban az új Solana mém érme egy Airdrop kampánnyal

A bálnák 1,7 millió dollárt kerestek ezzel a kutyás érmével, hasonló történhet a Sponge V2-vel?

A legjobb kripto 1 dollár alatt 2024-ben

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine.hu semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen! A kripto-befektetések kockázata és volatilitása kiemelkedően magas.

Babaváró hitel-boom lesz 2024-ben

Nagyot mentett az életkori szigorítás miatt előrehozott igénylések száma a babaváró 2023-as piacán. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint ugyanakkor 2024. eleje 3 okból is egész biztosan a legnépszerűbb családtámogatási termékről fog szólni.
2024. 02. 27. 05:30
Megosztás:

Lakásbiztosítási kampány: kulcsszerepben a független alkuszok

Hivatalosan pénteken veszi kezdetét az első lakásbiztosítási kampány, melynek keretében gyakorlatilag minden lakástulajdonos felülvizsgálhatja jelenlegi lakásbiztosítását. A koncentrált figyelem hatására akár több százezer lakásbiztosítást is lecserélhetnek az ügyfelek. A kampányban kiemelt szerep jut a független alkuszoknak: az eddig jellemző 20 százalék helyett márciusban a lakásbiztosítási szerződések akár 50 százalékát is a biztosítások összehasonlítását lehetővé tevő közvetítőkön keresztül kötik majd – jelzi előre a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).
2024. 02. 27. 05:00
Megosztás:

Nyugdíj pénztár tag vagy? Akkor ennek örülni fogsz!

Húsz százalék fölötti átlagos hozam, rekord összegű befizetés és kifizetés - ez a nyugdíjpénztárak 2023-as mérlege. A reálhozam megvolt, a tagság viszont egyre csak öregszik - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 02. 27. 04:30
Megosztás:

Magyarország a horgászok országa

Magyarországon mindig is népszerű sportnak számított a horgászat. A közkedvelt szabadidősport a világjárvány óta még népszerűbb lett, ahogy sokan kaptak rá vagy tértek vissza ehhez a természetközeli kikapcsolódási formához. Mit érdemes tudni a horgászat magyarországi helyzetéről, és mire számítson, aki szeretne belevágni?
2024. 02. 27. 04:00
Megosztás:

Hogyan bonthatók fel az egyházi esküvők? Elmondjuk!

Az egyházi házasságok felbonthatóságáról szól szikkünk: a statisztikák szerint a szentségi házasságok stabilabb lábakon állnak és kisebb eséllyel futnak zátonyra.
2024. 02. 27. 03:00
Megosztás:

Vállalati adatokon tanított generatív mesterséges intelligencia: a jövő útja a cégeknek

A nyilvános adatokon tanított AI modellek esetében mára egyértelművé vált, hogy nemcsak segíteni képesek a vállalatokat, hanem használatuk számos kockázatot is jelenthet azokra nézve. Ennek elkerülése érdekében, valamint a produktivitás javítása, a költségek optimalizálása és a komplex információk megértése céljából egyre többen saját adataikat használva tanítják a generatív mesterséges intelligenciát – derül ki a Deloitte TMT Predictions 2024 kutatásából.
2024. 02. 27. 02:30
Megosztás:

Az egészséges nyugdíjas éveknek ne legyen része a megélhetési munka!

Még mindig jelentős az időskorú munkavállalók aránya Magyarországon. Hogyan lehetne elkerülni azt, hogy a nyugdíjas korúak dolgozni legyenek kénytelenek a tisztes megélhetés érdekében?
2024. 02. 27. 02:00
Megosztás:

Dobhatod ki a COVID teszteket! Nem érdemes már csináltatni többet

Csúcsokat döntöget az influenza vírus, az RSV, már előzte a COVID-ot mégis gyakran halljuk, hogy ma már nem érdemes tesztelni, mert mindegyik vírusfertőzés lefolyása ugyanolyan. Miért nem helyes ez az álláspont? Hogy kerül a képbe a Streptococcus baktérium? Miért NEM érdemes mostanság COVID-teszteket használni? Erről lesz szó az alábbi háttéranyagban.
2024. 02. 27. 01:00
Megosztás:

Így tárolható a villamos energia korszerűen, hatékonyan

Magyarország eddigi legnagyobb energiatárolóját építi meg Szolnokon a Forest-Vill Kft. a MAVIR Zrt. megbízásából.
2024. 02. 27. 00:30
Megosztás:

Az alapján amit eddig láttunk, a SMOG lehet 2024 legjobb kriptója

Továbbra is egyike a legnépszerűbb elérhető befektetési lehetőségeknek a szektorban a Smog. A listázást semmilyen előértékesítés nem előzte meg, ennek ellenére pillanatok alatt tudott 1400 százalékkal növekedni a sárkányos kriptó értéke.
2024. 02. 27. 00:01
Megosztás:

Fúzió a biztosításközvetítői piacon: a GRANTIS-hoz csatlakozik az Eurolife ‘94

Az eddig is magas színvonalú és hatékony kiszolgálás terén jelentős előrelépésekre számíthatnak a meglévő és új ügyfelek.
2024. 02. 26. 23:30
Megosztás:

Csehország segítő kezet kap

Mintegy kétbillió korona (harminckétbillió forint) támogatást kapott húszéves európai uniós tagsága alatt az uniós alapokból Csehország, míg a közös kasszába eddig 876,6 milliárd koronát fizetett be - közölte hétfőn a cseh pénzügyminisztérium, amelynek kimutatását a CTK állami hírügynökség ismertette.
2024. 02. 26. 23:00
Megosztás:

Így válassz fülbevalót gyermekednek!

Az első fülbevaló kiválasztása kislányunknak nem egyszerű feladat: számtalan típus és stílus közül választhatunk szemünk fényének. Mikor lövessük ki a fülét? Az első darab fémből legyen, vagy valami másból? Ám vannak még más szempontok is: cikkünkben segítünk eligazodni köztük!
2024. 02. 26. 22:30
Megosztás:

Mutatjuk, hol épül meg az ország legnagyobb energiatárolója

Magyarország legnagyobb energiatárolóját építi meg Szolnokon a MAVIR Zrt. megbízásából a Forest-Vill Kft. - közölte a villamosenergetikai cég hétfőn az MTI-vel.
2024. 02. 26. 21:30
Megosztás:

Az EU elfogadta az új rendeletet

Az Európai Unió Tanácsa elfogadta az euróban történő azonnali átutalásokat lehetővé tevő rendeletet az EU-ban és az Európai Gazdasági Térség (EGT) országaiban - közölte az uniós tanács hétfőn.
2024. 02. 26. 21:00
Megosztás:

Terhelt lakásbiztosításokat is újra lehet kötni

A lakásbiztosítási szerződés abban az esetben is újraköthető, ha jelzáloghitel vagy a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) miatt hitelbiztosítéki záradékkal terhelt - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a honlapján közzétett tájékoztatójában.
2024. 02. 26. 20:00
Megosztás:

Hogyan lehet pénzt keresni otthon a felhőbányászattal?

Az évek során egyre többen keresik az otthoni passzív jövedelem könnyű módjait, és a felhőbányászat válik rendkívül népszerű választássá. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért lehet az Inccrypto felhőbányászati platform megbízható választás azok számára, akik 2024-ben pénzt akarnak keresni az interneten.
2024. 02. 26. 19:50
Megosztás:

Vegyesen alakult hétfőn a forint árfolyama

Vegyesen alakult hétfőn a forint árfolyama a kora reggeli jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
2024. 02. 26. 19:30
Megosztás:

Vegyes zárás az európai tőzsdéken

Gyenge kezdés után vegyes indexekkel, többségében csökkenéssel fejezték be a hétfői kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2024. 02. 26. 19:00
Megosztás:

A vegyes nemzetközi befektetői hangulatot követte a magyar tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 224,98 pontos, 0,34 százalékos csökkenéssel, 66 038,20 ponton zárt hétfőn.
2024. 02. 26. 18:30
Megosztás: