5 kriptó, ami bődületes hasznot hozhat 2024-ben

Elérkezett a 2024-es év, és a kriptopiac lerántva magáról a medvés láncát, régen tapasztalt optimizmussal szárnyal. A pozitív hangulat egyik következménye az, hogy a befektetők egyre nyitottabbak az új érmék iránt, és készek azokat bevenni a portfóliójukba.

5 kriptó, ami bődületes hasznot hozhat 2024-ben

Cikkünkben górcső alá veszük 5 ígéretes kriptót, valamint a kriptoelemzők értékeléseit is.

Vajon mely érmék lehetnek a kriptotér eljövendő nagy játékosai?

Nézzük, mely tokenek rázhatják fel alaposan a piacot!

1. Bitcoin (BTC)

Mivel a Bitcoinra mindenképp érdemes figyelni, ezért elsőként ezt a kriptót tárgyaljuk. A Bitcoin (BTC) az elmúlt a hétvége előtt több, mint 1%-ot zuhant, és az árfolyama a cikk írásakor 43,446 dollár. A token elmúlt hetes eredménye kicsit biztatóbb, ebben az időszakban 2,94%-os emelkedést produkált.

bitcoin árfolyam grafikon

Forrás: CoinMarketCap

Az árfolyam azokra a spekuláns hírekre reagált, mely szerint a SEC nyélből elutasítja a spot Bitcoin ETF jóváhagyását. Ebből is látszik, hogy a piac mennyire érzékeny a szabályozási hírekre, ám ezzel jó vigyázni.

A Bitcoin azóta ugyan kezd magához térni, de a szemfüles befektetők kihasználták ezt az esélyt arra, hogy alacsonyabb áron léphessenek be a piacra. Reményeik szerint ezért a jövőbeni bikafutam során nagy nyereség lesz a jussuk.

Kis visszatekintő: január első kereskedési napján a Bitcoin árfolyama 45 000 dollár fölé száguldott, amivel sikerült elérnie az elmúlt 21 hónap legmagasabb árát. 

Bár a token ára azóta megnyugodott, még így is szép napokat él, főleg, mivel maga mögött hagyta az FTX kriptopénz-tőzsde csődbejelentését, és a kitartó medvepiacot is. Sőt, a 2013 július 5-ei mélypontjához képest egyenesen +66316.75%-ot emelkedett. 

Spekulációk ide, vagy oda, a SEC spot Bitcoin ETF engedélyezése valószínűleg még az idén megtörténik. Ezeken túl a Bitcoin árfolyamát a felezési esemény is feltornászhatja, mely során a bányászok számára felajánlott jutalmakat felezik meg. Ez majd csökkenti a Bitcoin kínálatát, és várhatóan felhúzza a token árát.

Mindent összevetve annyi bizonyos, hogy a Bitcoint érdemes bevenni a portfóliónkba, mert még bőven okozhat kellemes meglepetéseket!

2. Ethereum (ETH)

Nem kérdés, hogy az Ethereum (ETH) a kriptopénz szektor meghatározó szereplője. Mivel a token gőzerővel készül a fejlesztésekre és a megnövekedett termelékenységre, a kilátásai is fényesek.

A hálózat az alábbi frissítésekre készül:

Először is, az érme a tervek szerint leredukálja a hálózati díjakat, és emeli az okosszerződések hatékonyságát. (EIP-1153)

Másodszor, kész alaposan megerősíteni az adatok elérhetőségét a 2. rétegű megoldások számára. Azaz az Ethereum több adatot dolgoz majd fel, és hatékonyabbá válik. (EIP-4844)

Érdemes megemlítenünk Vitalik Buterin 2024-es tervét, mely széles körben felkeltette a befektetők érdeklődését, és hozzájárult a kriptó árfolyamának növekedéséhez.

Ami még várat magára, az az Ethereum ökoszisztémájának folyamatos bővülése, és az olyan fejlesztések, mint a Goerli tesztnet és a Holesky. 

Az Ethereum (ETH-USD) piaci kapitalizációja alapján jelenleg a második legnagyobb kriptopénz, tehát mindenképp érdemes figyelni rá.

ethereum árfolyam grafikon

Forrás: CoinMarketCap

Az elemzők szerint az érme idén tovább folytatja a ralliját, sőt, egyesek szerint le is körözi majd a Bitcoin nyereségét. 

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

A Bitcoin Minetrix (BTCMTX) egy olcsó, és zöld módja a Bitcoin bányászatának. Már az előértékesítésének sikere is elárulja, hogy hatalmas durranás lehet 2024-ben, de erre rákontráz az ETF-ekkel kapcsolatos izgatott piaci hangulat, és a pár hónapon belül várható Bitcoin felezési esemény is.

Az érme nem kevesebbet vállalt magára, minthogy megújítsa a bányászati szektort, valamint hogy szakítson az energiaigényes adatközpontokkal, melyek nem kis bosszúságot okoznak a bányászközösségnek.

De evezzünk vissza kicsit a gyökerekhez! A kriptovaluták, így a Bitcoin is azért alakultak, hogy az emberek kifejezhessék velük a bankellenességüket, és a befektetőké legyen a hatalom egésze a saját vagyonuk felett. Igen ám, de a népszerűség átka nyomán a bányászat már akkora méreteket öltött, hogy csak ipari szinten, berendezésekkel telenyomott adatközpontokban lehet bányászni, a magánszemélyek pedig szinte teljesen kiszorultak a kriptobányászat világából. 

bitcoin

Nos, itt jön be a képbe a Bitcoin Minetrix, mely nem csak hogy megnyitja a Bitcoin-bányászat kapuit a magánszemélyek számára, de még össze is mixeli a felhőbányászatot és a stakelést, mellyel remek jutalmak gyűjthetők be.

Lássuk be, a normál felhőbányászati cégek sajnos túl magas díjakat szednek be a tagjaiktól, és még részesedést is kérnek a hozamból. Egy ilyen rendszerben sajnos rengeteg a csaló.

A Bitcoin Minetrix viszont nem csak felhőbányászatot, de bőkezű hozammal bíró stakinget is kínál, így minden hatalom az egyén kezében összpontosul. A lekötött tokeneket aztán bármikor kivehetik, és el is adhatják őket.

A lekötött tokenekért a stake-to-mine rendszer keretében bányászati krediteket lehet kapni, amiket elégetve bányászati idő váltható, vagy a hozamból részesedés kapható.

Nézd meg a Bitcoin Minetrix előértékesítését

Sponge V2 ($SPONGEV2) 

A Sponge V2 ($SPONGEV2) gyakorlatilag egy 2023-as szórakoztató mém érme újragondolása. Nagyságát az is megmutatja, hogy a tavaly felbukkanó rengeteg mém érme sorából képes volt kiemelkedni.

De essen némi szó a token első változatáról, a Sponge Tokenről ($SPONGE)! A Pepe (PEPE) érme sikerén felbuzdulva alapították, és hirtelen vált 2023 egyik legérdekfeszítőbb tokenjévé. Sokan egyszerűen csak a következő PEPE-ként emlegették, és közben szerencséje is volt, mert a két másik fő mém érme, a Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) árfolyama is nehézségeket élt át.

sponfe

A Spongyabob Kockanadrág rajzfilmből mintázott tokent jelenleg is jegyzik a tőzsdéken, és annak idején az Uniswapos debütálásakor nagy szenzáció övezte.

Az 1. verzió megágyazott a Sponge V2 jövőbeli sikereinek

Emlékezzünk vissza, hogy annak idején a Sponge V1 egy enyhén medvés piacon kezdett, de képes volt elérni a  100 millió dolláros piaci csúcsot is. A tokent 9 tőzsdén is jegyezték, például az LBankon és a Gate.io-n is. X követőinek száma már majdnem 28 000, amely egy mém érmétől egyszerűen csodálatosnak számít. 

A Sponge V2 esetében a projekt csapata egy stake-to-bridge rendszert használ. Ez annyit takar, hogy a befektetőknek először be kell vásárolniuk a Sponge V1 tokenből.

A feladat az, hogy kösd le ezeket az érméket, és ekkor a V1-nek megfelelő mennyiségű SPONGEV2 üti a markodat.

A második verzió nagy újdonsága még egy P2E játék, mellyel még több V2-es érme nyerhető.

Nézd meg a Sponge oldalát 

Meme Kombat (MK)

A Meme Kombat (MK) egy P2E játék és egy mém érme ütős kombinációja.

Szerintünk okos lépés volt a projekttől, hogy egy népszerű harci játékból, a Mortal Kombat-ból inspirálódott. Valószínűleg sokan emlékeznek rá a szórakoztató csavarjai miatt.

A Meme Kombat arénájában a játékosok különböző karakterekkel küzdhetnek meg, a harcosok pedig az elmúlt 10 év legjobb mémjeiből (Pepe, Dodge, Wojak, Shiba) kerülnek ki. 

meme coin

Az AI-technológia platformon betöltött szerepe miatt a Meme Kombat könnyedén a 2024-es év legnagyobb P2E-játékává válhat. A mesterséges intelligencia egyedülálló és magával ragadó játékélményt nyújt, és igazságos harckimenetelt biztosít.

A Meme Kombat kedvenc funkciója lesz, hogy a játékosok többféle módon is fogadhatnak arra, hogy ki lesz a győztes.

Próbáld ki te is ezt az innovatív és szórakoztató játékot, és merítsd a staking lehetőségből is, hogy még több jutalomban lehessen részed!

Tekintsd meg a Meme Kombat előértékesítését

Ezek is érdekelhetnek:

A ChatGPT szerint ezt a két kriptót érdemes 2024-ben beszerezni

Kétéves csúcson a Bitcoin - Merre tovább?

A 13 legjobb feltörekvő kriptovaluta 2024-ben

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Minimálbér 2025 - 12%-os emelés után mennyi lesz a minimálbér?

2025 lehet az a fordulópont, ahol a minimálbér átlépheti a 300 ezer forintos lélektani határt.
2024. 07. 27. 01:00
Megosztás:

A legjobb mém érmék, amelyeket mindenképp nézz meg augusztusban

A nap még mindig éget, a mém érmék pedig még mindig dübörögnek. Ahogy közeledik a nyár utolsó hónapja, úgy nő egyre inkább egy esetleges bika futam esélye. A kripto térben mindig találni felkapott tokeneket, a mém érmék pedig különösen jól teljesítenek idén. Hoztunk is négy olyan mém érme előértékesítést, amelyek nagyot mehetnek a közelgő tőzsdei listázás után.
2024. 07. 27. 00:01
Megosztás:

Shiba Inu (SHIB) és Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben; a Minotaurus ($MTAUR) előértékesítése felpörög

A Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) lemarad a mémérme versenyben ezen a héten. A tokenek forgalomból való kivonása és a legutóbbi eredmények ellenére a Shiba Inu (SHIB) értéke 10%-kal csökkent. A Dogwifhat (WIF) is küzd; át kell törnie az ellenállási szinteket, hogy megállítsa a zuhanást.
2024. 07. 26. 23:20
Megosztás:

A Harro Höfliger GmbH felvásárolta a Manz AG debreceni leányvállalatát

A főként gyógyszeripari és orvostechnológiai gépeket gyártó dél-németországi Harro Höfliger vállalat nyolcmillió euróért megvásárolta a Manz AG magyarországi leányvállalatát, a debreceni Manz Hungary Kft.-t; erről szerdán Debrecenben írták alá a megállapodást a két német cég vezetői.
2024. 07. 26. 22:00
Megosztás:

Több mint ötven fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.
2024. 07. 26. 21:00
Megosztás:

Nyereséges zárás az európai tőzsdéken

Vegyes kezdésből nyereségbe fordultak zárásra pénteken a főbb európai értékpapírpiacok árfolyamindexei.
2024. 07. 26. 20:00
Megosztás:

Emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 428,81 pontos, 0,59 százalékos emelkedéssel 73 174,10 ponton zárt pénteken.
2024. 07. 26. 18:10
Megosztás:

Csökkent az LVMH nyeresége és bevétele az idei első fél évben

A világ legnagyobb luxuscikk-gyártójának számító LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA nyeresége 14 százalékkal, a bevétele pedig 1 százalékkal csökkent az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.
2024. 07. 26. 17:00
Megosztás:

Az építőipar megújulásához kell az egyetemek és a szakma fokozottabb együttműködése

Az építőipar megújulásához az ágazat számára mérnökképzést végző egyetemi karok, a kormányzat és az építőipari vállalkozások szorosabb együttműködése is szükséges. Az ÉVOSZ nyolc hazai egyetemmel készít elő koordinált együttműködést az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) és a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) támogatásával. Az egyetemek nyitottak az oktatott tananyagok fejlesztésére és a gyakorlati képzés közös megszervezésére - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 26. 16:00
Megosztás:

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipari átállás a növekedés három fő pillére

A nukleáris ipar, a napenergia-ipar és az autóipar átállása a három fő pillére Magyarország hosszútávú gazdasági növekedésének, amelyek mind a kormány azon vállalásából fakadnak, hogy hazánk 2050-re karbonsemlegessé váljon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bukarestben.
2024. 07. 26. 15:00
Megosztás:

Májusban több mint tíz százalékkal nőttek a reálbérek

A célzott és hatékony kormányzati lépések hatására az infláció töretlenül alacsony, ennek eredményeként 2023. szeptembere óta, tehát már 9 hónapja folyamatosan nőnek a reálbérek, májusban 10,4 százalékkal emelkedett a fizetések vásárlóereje - állapította meg Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán a legfrissebb kereseti adatokat értékelve.
2024. 07. 26. 14:00
Megosztás:

Javult a GfK augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe

Az elemzők által vártnál erőteljesebben javult a nürnbergi GfK gazdaságkutató intézet augusztusra vonatkozó német fogyasztói hangulatindexe.
2024. 07. 26. 13:00
Megosztás:

Nőtt a bruttó átlagkereset idén májusban az egy évvel korábbihoz képest

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 07. 26. 12:00
Megosztás:

Nagyon durva átverés terjed, száznál több ügyfél nevében félmilliárd forint hitelt vettek fel a csalók

Már több százszor igényeltek gyanútlan banki ügyfelek nevében személyi kölcsönt kiberbűnözők Magyarországon. A pénzintézetek a kísérletek egy részét időben észlelték, de száznál is több ügyfélnek nemcsak a számláját nullázták le a csalók, hanem még átlagosan négymillió forintos adósságba is belevitték őket - írja a Bank360.hu.
2024. 07. 26. 11:00
Megosztás:

Bitcoin ETF jelentése: Mi az a Bitcoin ETF?

A kriptovaluták világában a Bitcoin (BTC) az egyik legismertebb és legfontosabb digitális eszköz. Azonban sokan még mindig nem értik teljesen, hogy mi az a Bitcoin, és még kevésbé, hogy mi az a Bitcoin ETF. Ennek a cikknek a célja, hogy érthetően bemutassa a Bitcoin és a Bitcoin ETF fogalmát, azok működését, valamint a piacon lévő legnagyobb Bitcoin ETF-eket.
2024. 07. 26. 10:30
Megosztás:

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A londoni FTSE100 index 0,47 százalékkal erősödött, a frankfurti DAX-30 index 0,34 százalékkal gyengült, a párizsi CAC-40 index pedig 0,19 százalékkal emelkedett a kereskedés kezdetén.
2024. 07. 26. 10:00
Megosztás:

Iránykereséssel nyithat a tőzsde

Iránykereséssel nyithat pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 07. 26. 09:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 26. 08:00
Megosztás:

Romániában indít digitális szolgáltatást a Gránit Bank

Elsőként a román piacra lép be a Gránit Bank, amely várhatóan még a harmadik negyedévétől első magyarországi bankként nyújt majd határon átnyúló, úgynevezett cross border szolgáltatást. A román piacra kifejlesztett, háromnyelvű applikáción keresztül szelfivel nyithatnak majd az ügyfelek lej- és devizaszámlát és válthatnak kedvező árfolyamon devizát - jelentette be az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a pénzintézet.
2024. 07. 26. 07:00
Megosztás:

Közel 1,5 éve nem lehet ilyen olcsón személyi hitelt igényelni

Mindenki a lakáshitelek kamatcsökkenéséről beszél, közben szépen lassan, de a személyi kölcsönök is egyre olcsóbbá váltak. Július 23-tól a legolcsóbb személyi hitel kamata újra 11% alá csökkent, közel 1,5 éve nem lehet ilyen kedvező kondíciók mellett fedezetlen hitelt felvenni.
2024. 07. 26. 06:00
Megosztás: