5 kriptó, ami bődületes hasznot hozhat 2024-ben

Elérkezett a 2024-es év, és a kriptopiac lerántva magáról a medvés láncát, régen tapasztalt optimizmussal szárnyal. A pozitív hangulat egyik következménye az, hogy a befektetők egyre nyitottabbak az új érmék iránt, és készek azokat bevenni a portfóliójukba.

5 kriptó, ami bődületes hasznot hozhat 2024-ben

Cikkünkben górcső alá veszük 5 ígéretes kriptót, valamint a kriptoelemzők értékeléseit is.

Vajon mely érmék lehetnek a kriptotér eljövendő nagy játékosai?

Nézzük, mely tokenek rázhatják fel alaposan a piacot!

1. Bitcoin (BTC)

Mivel a Bitcoinra mindenképp érdemes figyelni, ezért elsőként ezt a kriptót tárgyaljuk. A Bitcoin (BTC) az elmúlt a hétvége előtt több, mint 1%-ot zuhant, és az árfolyama a cikk írásakor 43,446 dollár. A token elmúlt hetes eredménye kicsit biztatóbb, ebben az időszakban 2,94%-os emelkedést produkált.

bitcoin árfolyam grafikon

Forrás: CoinMarketCap

Az árfolyam azokra a spekuláns hírekre reagált, mely szerint a SEC nyélből elutasítja a spot Bitcoin ETF jóváhagyását. Ebből is látszik, hogy a piac mennyire érzékeny a szabályozási hírekre, ám ezzel jó vigyázni.

A Bitcoin azóta ugyan kezd magához térni, de a szemfüles befektetők kihasználták ezt az esélyt arra, hogy alacsonyabb áron léphessenek be a piacra. Reményeik szerint ezért a jövőbeni bikafutam során nagy nyereség lesz a jussuk.

Kis visszatekintő: január első kereskedési napján a Bitcoin árfolyama 45 000 dollár fölé száguldott, amivel sikerült elérnie az elmúlt 21 hónap legmagasabb árát. 

Bár a token ára azóta megnyugodott, még így is szép napokat él, főleg, mivel maga mögött hagyta az FTX kriptopénz-tőzsde csődbejelentését, és a kitartó medvepiacot is. Sőt, a 2013 július 5-ei mélypontjához képest egyenesen +66316.75%-ot emelkedett. 

Spekulációk ide, vagy oda, a SEC spot Bitcoin ETF engedélyezése valószínűleg még az idén megtörténik. Ezeken túl a Bitcoin árfolyamát a felezési esemény is feltornászhatja, mely során a bányászok számára felajánlott jutalmakat felezik meg. Ez majd csökkenti a Bitcoin kínálatát, és várhatóan felhúzza a token árát.

Mindent összevetve annyi bizonyos, hogy a Bitcoint érdemes bevenni a portfóliónkba, mert még bőven okozhat kellemes meglepetéseket!

2. Ethereum (ETH)

Nem kérdés, hogy az Ethereum (ETH) a kriptopénz szektor meghatározó szereplője. Mivel a token gőzerővel készül a fejlesztésekre és a megnövekedett termelékenységre, a kilátásai is fényesek.

A hálózat az alábbi frissítésekre készül:

Először is, az érme a tervek szerint leredukálja a hálózati díjakat, és emeli az okosszerződések hatékonyságát. (EIP-1153)

Másodszor, kész alaposan megerősíteni az adatok elérhetőségét a 2. rétegű megoldások számára. Azaz az Ethereum több adatot dolgoz majd fel, és hatékonyabbá válik. (EIP-4844)

Érdemes megemlítenünk Vitalik Buterin 2024-es tervét, mely széles körben felkeltette a befektetők érdeklődését, és hozzájárult a kriptó árfolyamának növekedéséhez.

Ami még várat magára, az az Ethereum ökoszisztémájának folyamatos bővülése, és az olyan fejlesztések, mint a Goerli tesztnet és a Holesky. 

Az Ethereum (ETH-USD) piaci kapitalizációja alapján jelenleg a második legnagyobb kriptopénz, tehát mindenképp érdemes figyelni rá.

ethereum árfolyam grafikon

Forrás: CoinMarketCap

Az elemzők szerint az érme idén tovább folytatja a ralliját, sőt, egyesek szerint le is körözi majd a Bitcoin nyereségét. 

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

A Bitcoin Minetrix (BTCMTX) egy olcsó, és zöld módja a Bitcoin bányászatának. Már az előértékesítésének sikere is elárulja, hogy hatalmas durranás lehet 2024-ben, de erre rákontráz az ETF-ekkel kapcsolatos izgatott piaci hangulat, és a pár hónapon belül várható Bitcoin felezési esemény is.

Az érme nem kevesebbet vállalt magára, minthogy megújítsa a bányászati szektort, valamint hogy szakítson az energiaigényes adatközpontokkal, melyek nem kis bosszúságot okoznak a bányászközösségnek.

De evezzünk vissza kicsit a gyökerekhez! A kriptovaluták, így a Bitcoin is azért alakultak, hogy az emberek kifejezhessék velük a bankellenességüket, és a befektetőké legyen a hatalom egésze a saját vagyonuk felett. Igen ám, de a népszerűség átka nyomán a bányászat már akkora méreteket öltött, hogy csak ipari szinten, berendezésekkel telenyomott adatközpontokban lehet bányászni, a magánszemélyek pedig szinte teljesen kiszorultak a kriptobányászat világából. 

bitcoin

Nos, itt jön be a képbe a Bitcoin Minetrix, mely nem csak hogy megnyitja a Bitcoin-bányászat kapuit a magánszemélyek számára, de még össze is mixeli a felhőbányászatot és a stakelést, mellyel remek jutalmak gyűjthetők be.

Lássuk be, a normál felhőbányászati cégek sajnos túl magas díjakat szednek be a tagjaiktól, és még részesedést is kérnek a hozamból. Egy ilyen rendszerben sajnos rengeteg a csaló.

A Bitcoin Minetrix viszont nem csak felhőbányászatot, de bőkezű hozammal bíró stakinget is kínál, így minden hatalom az egyén kezében összpontosul. A lekötött tokeneket aztán bármikor kivehetik, és el is adhatják őket.

A lekötött tokenekért a stake-to-mine rendszer keretében bányászati krediteket lehet kapni, amiket elégetve bányászati idő váltható, vagy a hozamból részesedés kapható.

Nézd meg a Bitcoin Minetrix előértékesítését

Sponge V2 ($SPONGEV2) 

A Sponge V2 ($SPONGEV2) gyakorlatilag egy 2023-as szórakoztató mém érme újragondolása. Nagyságát az is megmutatja, hogy a tavaly felbukkanó rengeteg mém érme sorából képes volt kiemelkedni.

De essen némi szó a token első változatáról, a Sponge Tokenről ($SPONGE)! A Pepe (PEPE) érme sikerén felbuzdulva alapították, és hirtelen vált 2023 egyik legérdekfeszítőbb tokenjévé. Sokan egyszerűen csak a következő PEPE-ként emlegették, és közben szerencséje is volt, mert a két másik fő mém érme, a Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) árfolyama is nehézségeket élt át.

sponfe

A Spongyabob Kockanadrág rajzfilmből mintázott tokent jelenleg is jegyzik a tőzsdéken, és annak idején az Uniswapos debütálásakor nagy szenzáció övezte.

Az 1. verzió megágyazott a Sponge V2 jövőbeli sikereinek

Emlékezzünk vissza, hogy annak idején a Sponge V1 egy enyhén medvés piacon kezdett, de képes volt elérni a  100 millió dolláros piaci csúcsot is. A tokent 9 tőzsdén is jegyezték, például az LBankon és a Gate.io-n is. X követőinek száma már majdnem 28 000, amely egy mém érmétől egyszerűen csodálatosnak számít. 

A Sponge V2 esetében a projekt csapata egy stake-to-bridge rendszert használ. Ez annyit takar, hogy a befektetőknek először be kell vásárolniuk a Sponge V1 tokenből.

A feladat az, hogy kösd le ezeket az érméket, és ekkor a V1-nek megfelelő mennyiségű SPONGEV2 üti a markodat.

A második verzió nagy újdonsága még egy P2E játék, mellyel még több V2-es érme nyerhető.

Nézd meg a Sponge oldalát 

Meme Kombat (MK)

A Meme Kombat (MK) egy P2E játék és egy mém érme ütős kombinációja.

Szerintünk okos lépés volt a projekttől, hogy egy népszerű harci játékból, a Mortal Kombat-ból inspirálódott. Valószínűleg sokan emlékeznek rá a szórakoztató csavarjai miatt.

A Meme Kombat arénájában a játékosok különböző karakterekkel küzdhetnek meg, a harcosok pedig az elmúlt 10 év legjobb mémjeiből (Pepe, Dodge, Wojak, Shiba) kerülnek ki. 

meme coin

Az AI-technológia platformon betöltött szerepe miatt a Meme Kombat könnyedén a 2024-es év legnagyobb P2E-játékává válhat. A mesterséges intelligencia egyedülálló és magával ragadó játékélményt nyújt, és igazságos harckimenetelt biztosít.

A Meme Kombat kedvenc funkciója lesz, hogy a játékosok többféle módon is fogadhatnak arra, hogy ki lesz a győztes.

Próbáld ki te is ezt az innovatív és szórakoztató játékot, és merítsd a staking lehetőségből is, hogy még több jutalomban lehessen részed!

Tekintsd meg a Meme Kombat előértékesítését

Ezek is érdekelhetnek:

A ChatGPT szerint ezt a két kriptót érdemes 2024-ben beszerezni

Kétéves csúcson a Bitcoin - Merre tovább?

A 13 legjobb feltörekvő kriptovaluta 2024-ben

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Leáll az USA kormányzata? Fullasztó adóssághalom...

Bizakodóak a politikai vezetők, miután találkoztak Joe Biden elnökkel a kormányzati leállás elkerülését célzó költségvetési tervezet elfogadása miatt.
2024. 02. 28. 18:00
Megosztás:

Még akár a kamatemelést is elképzelhetőnek tartja a FED jegybankára

Michelle Bowman, a Fed kormányzótanácsának tagja szerint az infláció tovább fog csökkenni a jelenlegi kamatszint mellett, azonban még túl korai lenne kamatcsökkentésbe kezdeni.
2024. 02. 28. 17:30
Megosztás:

Romlott a fogyasztói bizalom februárban az Egyesült Államokban

Három egymást követő havi emelkedés után februárban a várt további javulás helyett romlott a Conference Board gazdaságkutató intézet Egyesült Államokra vonatkozó fogyasztói hangulatindexe.
2024. 02. 28. 17:00
Megosztás:

Jelentős változás az OTP-nél

Átalakul az OTP-pénztárak vezetése, keddtől egy ügyvezető irányítja az egészségpénztárt és a nyugdíjpénztárt - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 16:30
Megosztás:

Bajban a román költségvetés - mi lesz ennek a vége?

Nyolcvan százalékkal haladta meg a román GDP-arányos költségvetési hiány az egy évvel korábbit januárban - írta az Agerpres kedden.
2024. 02. 28. 16:00
Megosztás:

Európa megsegíti Kelet-Afrikát, 171 millió euró jut rá

Az EU 171 millió eurós humanitárius segélyt mozgósít az Afrika szarván élő emberek számára, akik egyre jobban szükséget szenvednek, mivel a régiót több konfliktus, szélsőséges éghajlati jelenségek és gazdasági sokkok sújtják - jelentette be az Európai Bizottság kedden.
2024. 02. 28. 15:30
Megosztás:

Jelentős elbocsátás a Sony-nál - mi a baj a céggel?

A Sony mintegy 900 alkalmazottját bocsátja el PlayStation részlegétől, a globális létszám úgy 8 százalékát - jelentette kedden a The Verge szakmai hírportál.
2024. 02. 28. 15:00
Megosztás:

Tovább mélyülhet a magyar-dél-koreai kapcsolat

A Gazdasági Innovációs Partnerségi Program (Economic Innovation Partnership Program, EIPP) rendezvényén Dél-Korea és Magyarország szakemberei a magyar-dél-koreai technológiai és tudástranszferben rejlő lehetőségekről egyeztettek kedden Budapesten - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 14:30
Megosztás:

Az MNB változtatott az alapkamaton - miért történik ez?

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal 9,00 százalékra csökkentette az alapkamatot keddi kamatdöntő ülésén.
2024. 02. 28. 14:00
Megosztás:

Komoly fejlesztésbe kezdett a Ganz

Forgógép üzletágában 4,65 milliárd forint értékű technológia fejlesztést indított a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. - közölte a cég kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 13:30
Megosztás:

Mozgalmas évet tudhat maga mögött a VGP

Eredményes évet zárt a VGP, a cég nettó bérleti díjbevétele 159,1 millió euróra emelkedett tavaly, nyeresége pedig 87,3 millió euróra nőtt - közölte a logisztikai és könnyűipari ingatlanok európai szolgáltatója kedden az MTI-vel.
2024. 02. 28. 13:00
Megosztás:

Spórolni kell a gázzal! - az Unió ezt kéri mindenkitől

Az Európai Bizottság azt ajánlja, hogy az uniós tagállamok az ellátás biztosítása és a piacok stabilizálása érdekében továbbra is takarékoskodjanak a gázzal - olvasható a brüsszeli testület keddi sajtóközleményében.
2024. 02. 28. 12:30
Megosztás:

Ápolni kell az élővilágot

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén rendeletjavaslatot fogadott el, amely szerint a tagállamoknak egyre több, 2030-ra legalább 30, 2040-re legalább 60, 2050-re pedig legalább 90 százaléknyi leromlott ökológiai állapotú élőhelyet kell helyreállítaniuk - tájékoztatott az uniós parlament kedden.
2024. 02. 28. 12:00
Megosztás:

Ausztriában kínálkozó karrierlehetőségek feltérképezése: Teljes körű útmutató magyarok számára

Ausztriában való munkavállalás sok magyar számára vonzó lehetőséget jelent, hiszen nemcsak a közelség, hanem a magasabb bérszintek és a jobb életminőség is csábító tényező. Azonban mielőtt az ember belevágna, érdemes alaposan tájékozódni a lehetőségekről, a munkavállalás feltételeiről, és felkészülni a kihívásokra.
2024. 02. 28. 11:35
Megosztás:

Katar komoly pénzt ígért Párizsnak - Macron üdvözli a projektet

Tamim bin Hamad asz-Száni sejk, katari emír franciaországi állami látogatásának első napján aláírt egy megállapodást, amelyben kötelezettséget vállal hazája nevében beruházásokra a francia gazdaságban 2030-ig, 10 milliárd euró értékben.
2024. 02. 28. 11:30
Megosztás:

Egyre több fogyatékossággal élő ember vállal munkát: Bécsben díjazták a 30 éves Salva Vita Alapítványt

Amikor 1993-ban Dávid Andrea megálmodta a fogyatékkal élő emberek esélyegyenlőségéért küzdő Salva Vita Alapítványt, a megváltozott munkaképességű emberek töredéke állt foglalkoztatásban. Azóta ez az arány sokat javult, és ebben kulcsszerepet játszott a civil szféra is. A Salva Vita tevékenységét most külföldön is elismerték: az alapítvány munkatársai Bécsben egyedüli magyar szervezetként vehették át a Zero Project Award 2024 elismerést a 18–29 éves fiatalok integrációját segítő programjukért.
2024. 02. 28. 11:15
Megosztás:

Traktorral vonultak fel Brüsszelben

Hétfőn Brüsszelben, az uniós intézményeknek otthont adó európai negyedben csaknem ezer traktorral vonultak fel ismét az európai gazdák tüntetni, mivel úgy vélik, az Európai Bizottság a hónap eleji tiltakozó akcióik ellenére sem hozott megfelelő intézkedéseket aggályaik eloszlatására.
2024. 02. 28. 11:00
Megosztás:

Tiszta stressz vagy? Akár örülhetsz is neki!

A szervezet nem csak a negatív stresszre reagál: a stressz és a feszültség a mindennapjaink része, ami nyomot hagy a testünkön és a lelkünkön egyaránt. A pozitív stresszt ugyan jól kezeli a szervezetünk, a negatív stressz esetében azonban nem elég csak a testi tünetek enyhítésére koncentrálni.
2024. 02. 28. 10:30
Megosztás:

Vegyes mozgás nyitáskor a vezető európai tőzsdéken

Vegyesen nyitották a napot a főbb európai tőkepiacok szerdán.
2024. 02. 28. 10:20
Megosztás:

Iránykereséssel indulhat ma a tőzsde

Iránykereséssel nyithat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint.
2024. 02. 28. 10:00
Megosztás: