5 kriptó, ami bődületes hasznot hozhat 2024-ben

Elérkezett a 2024-es év, és a kriptopiac lerántva magáról a medvés láncát, régen tapasztalt optimizmussal szárnyal. A pozitív hangulat egyik következménye az, hogy a befektetők egyre nyitottabbak az új érmék iránt, és készek azokat bevenni a portfóliójukba.

5 kriptó, ami bődületes hasznot hozhat 2024-ben

Cikkünkben górcső alá veszük 5 ígéretes kriptót, valamint a kriptoelemzők értékeléseit is.

Vajon mely érmék lehetnek a kriptotér eljövendő nagy játékosai?

Nézzük, mely tokenek rázhatják fel alaposan a piacot!

1. Bitcoin (BTC)

Mivel a Bitcoinra mindenképp érdemes figyelni, ezért elsőként ezt a kriptót tárgyaljuk. A Bitcoin (BTC) az elmúlt a hétvége előtt több, mint 1%-ot zuhant, és az árfolyama a cikk írásakor 43,446 dollár. A token elmúlt hetes eredménye kicsit biztatóbb, ebben az időszakban 2,94%-os emelkedést produkált.

bitcoin árfolyam grafikon

Forrás: CoinMarketCap

Az árfolyam azokra a spekuláns hírekre reagált, mely szerint a SEC nyélből elutasítja a spot Bitcoin ETF jóváhagyását. Ebből is látszik, hogy a piac mennyire érzékeny a szabályozási hírekre, ám ezzel jó vigyázni.

A Bitcoin azóta ugyan kezd magához térni, de a szemfüles befektetők kihasználták ezt az esélyt arra, hogy alacsonyabb áron léphessenek be a piacra. Reményeik szerint ezért a jövőbeni bikafutam során nagy nyereség lesz a jussuk.

Kis visszatekintő: január első kereskedési napján a Bitcoin árfolyama 45 000 dollár fölé száguldott, amivel sikerült elérnie az elmúlt 21 hónap legmagasabb árát. 

Bár a token ára azóta megnyugodott, még így is szép napokat él, főleg, mivel maga mögött hagyta az FTX kriptopénz-tőzsde csődbejelentését, és a kitartó medvepiacot is. Sőt, a 2013 július 5-ei mélypontjához képest egyenesen +66316.75%-ot emelkedett. 

Spekulációk ide, vagy oda, a SEC spot Bitcoin ETF engedélyezése valószínűleg még az idén megtörténik. Ezeken túl a Bitcoin árfolyamát a felezési esemény is feltornászhatja, mely során a bányászok számára felajánlott jutalmakat felezik meg. Ez majd csökkenti a Bitcoin kínálatát, és várhatóan felhúzza a token árát.

Mindent összevetve annyi bizonyos, hogy a Bitcoint érdemes bevenni a portfóliónkba, mert még bőven okozhat kellemes meglepetéseket!

2. Ethereum (ETH)

Nem kérdés, hogy az Ethereum (ETH) a kriptopénz szektor meghatározó szereplője. Mivel a token gőzerővel készül a fejlesztésekre és a megnövekedett termelékenységre, a kilátásai is fényesek.

A hálózat az alábbi frissítésekre készül:

Először is, az érme a tervek szerint leredukálja a hálózati díjakat, és emeli az okosszerződések hatékonyságát. (EIP-1153)

Másodszor, kész alaposan megerősíteni az adatok elérhetőségét a 2. rétegű megoldások számára. Azaz az Ethereum több adatot dolgoz majd fel, és hatékonyabbá válik. (EIP-4844)

Érdemes megemlítenünk Vitalik Buterin 2024-es tervét, mely széles körben felkeltette a befektetők érdeklődését, és hozzájárult a kriptó árfolyamának növekedéséhez.

Ami még várat magára, az az Ethereum ökoszisztémájának folyamatos bővülése, és az olyan fejlesztések, mint a Goerli tesztnet és a Holesky. 

Az Ethereum (ETH-USD) piaci kapitalizációja alapján jelenleg a második legnagyobb kriptopénz, tehát mindenképp érdemes figyelni rá.

ethereum árfolyam grafikon

Forrás: CoinMarketCap

Az elemzők szerint az érme idén tovább folytatja a ralliját, sőt, egyesek szerint le is körözi majd a Bitcoin nyereségét. 

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

A Bitcoin Minetrix (BTCMTX) egy olcsó, és zöld módja a Bitcoin bányászatának. Már az előértékesítésének sikere is elárulja, hogy hatalmas durranás lehet 2024-ben, de erre rákontráz az ETF-ekkel kapcsolatos izgatott piaci hangulat, és a pár hónapon belül várható Bitcoin felezési esemény is.

Az érme nem kevesebbet vállalt magára, minthogy megújítsa a bányászati szektort, valamint hogy szakítson az energiaigényes adatközpontokkal, melyek nem kis bosszúságot okoznak a bányászközösségnek.

De evezzünk vissza kicsit a gyökerekhez! A kriptovaluták, így a Bitcoin is azért alakultak, hogy az emberek kifejezhessék velük a bankellenességüket, és a befektetőké legyen a hatalom egésze a saját vagyonuk felett. Igen ám, de a népszerűség átka nyomán a bányászat már akkora méreteket öltött, hogy csak ipari szinten, berendezésekkel telenyomott adatközpontokban lehet bányászni, a magánszemélyek pedig szinte teljesen kiszorultak a kriptobányászat világából. 

bitcoin

Nos, itt jön be a képbe a Bitcoin Minetrix, mely nem csak hogy megnyitja a Bitcoin-bányászat kapuit a magánszemélyek számára, de még össze is mixeli a felhőbányászatot és a stakelést, mellyel remek jutalmak gyűjthetők be.

Lássuk be, a normál felhőbányászati cégek sajnos túl magas díjakat szednek be a tagjaiktól, és még részesedést is kérnek a hozamból. Egy ilyen rendszerben sajnos rengeteg a csaló.

A Bitcoin Minetrix viszont nem csak felhőbányászatot, de bőkezű hozammal bíró stakinget is kínál, így minden hatalom az egyén kezében összpontosul. A lekötött tokeneket aztán bármikor kivehetik, és el is adhatják őket.

A lekötött tokenekért a stake-to-mine rendszer keretében bányászati krediteket lehet kapni, amiket elégetve bányászati idő váltható, vagy a hozamból részesedés kapható.

Nézd meg a Bitcoin Minetrix előértékesítését

Sponge V2 ($SPONGEV2) 

A Sponge V2 ($SPONGEV2) gyakorlatilag egy 2023-as szórakoztató mém érme újragondolása. Nagyságát az is megmutatja, hogy a tavaly felbukkanó rengeteg mém érme sorából képes volt kiemelkedni.

De essen némi szó a token első változatáról, a Sponge Tokenről ($SPONGE)! A Pepe (PEPE) érme sikerén felbuzdulva alapították, és hirtelen vált 2023 egyik legérdekfeszítőbb tokenjévé. Sokan egyszerűen csak a következő PEPE-ként emlegették, és közben szerencséje is volt, mert a két másik fő mém érme, a Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) árfolyama is nehézségeket élt át.

sponfe

A Spongyabob Kockanadrág rajzfilmből mintázott tokent jelenleg is jegyzik a tőzsdéken, és annak idején az Uniswapos debütálásakor nagy szenzáció övezte.

Az 1. verzió megágyazott a Sponge V2 jövőbeli sikereinek

Emlékezzünk vissza, hogy annak idején a Sponge V1 egy enyhén medvés piacon kezdett, de képes volt elérni a  100 millió dolláros piaci csúcsot is. A tokent 9 tőzsdén is jegyezték, például az LBankon és a Gate.io-n is. X követőinek száma már majdnem 28 000, amely egy mém érmétől egyszerűen csodálatosnak számít. 

A Sponge V2 esetében a projekt csapata egy stake-to-bridge rendszert használ. Ez annyit takar, hogy a befektetőknek először be kell vásárolniuk a Sponge V1 tokenből.

A feladat az, hogy kösd le ezeket az érméket, és ekkor a V1-nek megfelelő mennyiségű SPONGEV2 üti a markodat.

A második verzió nagy újdonsága még egy P2E játék, mellyel még több V2-es érme nyerhető.

Nézd meg a Sponge oldalát 

Meme Kombat (MK)

A Meme Kombat (MK) egy P2E játék és egy mém érme ütős kombinációja.

Szerintünk okos lépés volt a projekttől, hogy egy népszerű harci játékból, a Mortal Kombat-ból inspirálódott. Valószínűleg sokan emlékeznek rá a szórakoztató csavarjai miatt.

A Meme Kombat arénájában a játékosok különböző karakterekkel küzdhetnek meg, a harcosok pedig az elmúlt 10 év legjobb mémjeiből (Pepe, Dodge, Wojak, Shiba) kerülnek ki. 

meme coin

Az AI-technológia platformon betöltött szerepe miatt a Meme Kombat könnyedén a 2024-es év legnagyobb P2E-játékává válhat. A mesterséges intelligencia egyedülálló és magával ragadó játékélményt nyújt, és igazságos harckimenetelt biztosít.

A Meme Kombat kedvenc funkciója lesz, hogy a játékosok többféle módon is fogadhatnak arra, hogy ki lesz a győztes.

Próbáld ki te is ezt az innovatív és szórakoztató játékot, és merítsd a staking lehetőségből is, hogy még több jutalomban lehessen részed!

Tekintsd meg a Meme Kombat előértékesítését

Ezek is érdekelhetnek:

A ChatGPT szerint ezt a két kriptót érdemes 2024-ben beszerezni

Kétéves csúcson a Bitcoin - Merre tovább?

A 13 legjobb feltörekvő kriptovaluta 2024-ben

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

DH Energy néven indít új üzletágat a Duna House Group

DH Energy néven új üzletágat indít a Duna House Group, az Európa négy országában működő, ingatlanokat és pénzügyi termékeket közvetítő vállalat először Magyarországon lép be az energetikai piacra, főként lakossági és kisvállalati ügyfeleknek kínál energiahatékonysági megoldásokat - közölte a cégcsoport szerdán az MTI-vel.
2024. 07. 19. 12:00
Megosztás:

A Dogwifhat visszakutyagolt a Top 50 kriptovaluta közé, a WIF 50%-os árfolyam növekedést ért el heti szinten

Nagyot kutyagolt a sapkás kutyás mémcoin: a Solana-alapú mémcoin, a Dogwifhat (WIF) jelentős visszatérést produkált, újra bekerült a top 50 kriptovaluta közé, miután az elmúlt hét során 49,8%-os növekedést ért el.
2024. 07. 19. 11:30
Megosztás:

Két új atomenergiablokk épül Csehországban

A dél-koreai KHNP társaság építi fel a két új atomenergiablokkot a csehországi Dukovanyban - közölte Petr Fiala cseh miniszterelnök a kormány szerdai ülése után Prágában.
2024. 07. 19. 11:00
Megosztás:

Merre megy a kamat Európában?

Nem adott sok támpontot Lagarde: az EKB a vártnak megfelelően 4,5%-on tartotta a jegybanki alapkamatot.
2024. 07. 19. 10:30
Megosztás:

Gyengüléssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Mínuszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A londoni FTSE100 index 0,62 százalékkal, a frankfurti DAX-30 index 0,50 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,35 százalékkal csökkent a kereskedés kezdetén.
2024. 07. 19. 10:00
Megosztás:

Negatív korrekcióval indulhat a kereskedés

Negatív korrekcióval indulhat a kereskedés pénteken a Budapesti Értéktőzsdén, csütörtökön a BUX 359,91 pontos, 0,5 százalékos emelkedéssel, 72 899,65 ponton, történelmi csúcson zárt.
2024. 07. 19. 09:00
Megosztás:

Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 19. 08:00
Megosztás:

Fejhallgató, újragondolva: Bemutatkozik a Dyson OnTrac fejhallgató

A Dyson ma bemutatta első, kizárólag audio célú, magas hanghűségű fejhallgatóját, a Dyson OnTrac-et. A kategóriájában legjobb zajszűrést¹ kínáló fejhallgatók akár 55 órányi² magával ragadó zenehallgatási élményt nyújtanak. 

2024. 07. 19. 07:30
Megosztás:

Megkezdődött a dohány betakarítása

Az elmúlt évek átlagát tekintve csaknem 700 termelő mintegy 2800 hektáron 5000-6000 tonna dohányt termelt évente. Az ágazat a feldolgozásban dolgozókkal együtt, mintegy 10 000-12 000 fő részére biztosított megélhetést - közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztérium (AM) szerdai közleménye szerint.
2024. 07. 19. 06:00
Megosztás:

140 millió eurós befektetés: az OMV is csatlakozik az EIT InnoEnergy-hez

Zártkörű részvénykibocsátás keretében az osztrák székhelyű globális üzemanyag és vegyipari vállalat, az OMV, a romániai integrált energiaipari vállalat, a OMV Petrom és a hollandiai székhelyű vállalat, az ACB Participaties B.V. csatlakozott a fenntartható energiaipari fejlesztésekben élenjáró EIT InnoEnergy-hezidén júliusban. A három cég által biztosított és 140 millió euró értékben lejegyzett részvények jelentős tőkeinjekciót nyújtanak a szervezet átfogó energiaipari célkitűzéseinek megvalósításához.
2024. 07. 19. 05:00
Megosztás:

Járatkésések: így kárpótolhat a kellemetlen órákért az utasbiztosításunk

Élelmiszer, ruha, asszisztencia behajtáshoz – a Grantis megvizsgálta, miben segítenek az utasbiztosítások repülő járatkésés és lemondás esetén.
2024. 07. 19. 04:00
Megosztás:

Donald Trump árnyékos oldala - érdemes megnézni azt is...

The Dark Side of The Moon: vagy más néven a Trump trade árnyékos oldalát láthattuk a tegnapi napon.
2024. 07. 19. 03:00
Megosztás:

Mi van az ALDI-s hűtőkben? Vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az ALDI Magyarország Bt.-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.
2024. 07. 19. 02:00
Megosztás:

Az áram ára 10-szeresére ugrott néhány óra alatt! A nagy meleg miatti fogyasztás növekedése az ok

2024. július 18-án este 20 és 21 óra között 999 eurós megawattóránkénti (MWh) nagykereskedelmi áramár alakult ki HUPX magyar áramtőzsdén, ami a nagy meleg mellett az időjárástól független erőművek európai szinten való fejlesztésének elmaradása és az elégtelen tárolókapacitás számlájára írható fel.
2024. 07. 19. 01:00
Megosztás:

A The Meme Games előértékesítése percek alatt 100 000 dollárt gyűjtött - A 2024-es párizsi olimpia hivatalos mém érméjévé válhat?

A The Meme Games ($MGMES) tokenben találkozik a degen mém érme mánia és a 2024-es olimpia szellemisége. A befektetőknek vásárlás után a tér öt legnagyobb projektje közül ki kell választaniuk kedvenc mém érme versenyzőjüket.
2024. 07. 19. 00:01
Megosztás:

Gyengültek a New York-i tőzsde főbb mutatói

Gyengüléssel zártak csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2024. 07. 18. 23:00
Megosztás:

Az EU hétmilliárd euróval támogatja közlekedési infrastruktúrák kiépítését

Az Európai Bizottság több mint hétmilliárd euró összegű uniós támogatásban részesít 134 közlekedési projektet, köztük kilenc magyar, fenntartható, biztonságos és intelligens közlekedési infrastruktúrák kiépítését célzó kezdeményezést - tájékoztatott a brüsszeli testület szerdán.
2024. 07. 18. 22:00
Megosztás:

A DTX Tőzsde harca a BNB és a Ripple áremelkedési potenciáljával, miközben a globális nagybefektetők az 1 millió dolláros előértékesítéshez özönlenek

A DTX tőzsde, a Binance (BNB) és a Ripple (XRP) a spekulatív kriptopiacon elért legutóbbi teljesítményükkel megragadják a mainstream figyelmet. A Ripple ára rendkívüli emelkedést mutatott, míg a BNB továbbra is tartja magát az állandó nyereségekkel. Ezen fejlemények közepette a DTX tőzsde hullámokat kelt az 1 millió dolláros, szárnyaló előértékesítésével.
2024. 07. 18. 21:30
Megosztás:

Megjelent a Fed Bézs Könyve - miről árulkodik?

Az amerikai gazdaság a harmadik negyedévbe lépve enyhe ütemben növekedett, az ország több régiójában stagnáló vagy csökkenő aktivitás tapasztalható – derült ki az amerikai jegybank felméréséből.
2024. 07. 18. 21:00
Megosztás:

Új csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 359,91 pontos, 0,5 százalékos emelkedéssel, 72 899,65 ponton, történelmi csúcson zárt csütörtökön.
2024. 07. 18. 20:00
Megosztás: