5 kriptó, ami bődületes hasznot hozhat 2024-ben

Elérkezett a 2024-es év, és a kriptopiac lerántva magáról a medvés láncát, régen tapasztalt optimizmussal szárnyal. A pozitív hangulat egyik következménye az, hogy a befektetők egyre nyitottabbak az új érmék iránt, és készek azokat bevenni a portfóliójukba.

5 kriptó, ami bődületes hasznot hozhat 2024-ben

Cikkünkben górcső alá veszük 5 ígéretes kriptót, valamint a kriptoelemzők értékeléseit is.

Vajon mely érmék lehetnek a kriptotér eljövendő nagy játékosai?

Nézzük, mely tokenek rázhatják fel alaposan a piacot!

1. Bitcoin (BTC)

Mivel a Bitcoinra mindenképp érdemes figyelni, ezért elsőként ezt a kriptót tárgyaljuk. A Bitcoin (BTC) az elmúlt a hétvége előtt több, mint 1%-ot zuhant, és az árfolyama a cikk írásakor 43,446 dollár. A token elmúlt hetes eredménye kicsit biztatóbb, ebben az időszakban 2,94%-os emelkedést produkált.

bitcoin árfolyam grafikon

Forrás: CoinMarketCap

Az árfolyam azokra a spekuláns hírekre reagált, mely szerint a SEC nyélből elutasítja a spot Bitcoin ETF jóváhagyását. Ebből is látszik, hogy a piac mennyire érzékeny a szabályozási hírekre, ám ezzel jó vigyázni.

A Bitcoin azóta ugyan kezd magához térni, de a szemfüles befektetők kihasználták ezt az esélyt arra, hogy alacsonyabb áron léphessenek be a piacra. Reményeik szerint ezért a jövőbeni bikafutam során nagy nyereség lesz a jussuk.

Kis visszatekintő: január első kereskedési napján a Bitcoin árfolyama 45 000 dollár fölé száguldott, amivel sikerült elérnie az elmúlt 21 hónap legmagasabb árát. 

Bár a token ára azóta megnyugodott, még így is szép napokat él, főleg, mivel maga mögött hagyta az FTX kriptopénz-tőzsde csődbejelentését, és a kitartó medvepiacot is. Sőt, a 2013 július 5-ei mélypontjához képest egyenesen +66316.75%-ot emelkedett. 

Spekulációk ide, vagy oda, a SEC spot Bitcoin ETF engedélyezése valószínűleg még az idén megtörténik. Ezeken túl a Bitcoin árfolyamát a felezési esemény is feltornászhatja, mely során a bányászok számára felajánlott jutalmakat felezik meg. Ez majd csökkenti a Bitcoin kínálatát, és várhatóan felhúzza a token árát.

Mindent összevetve annyi bizonyos, hogy a Bitcoint érdemes bevenni a portfóliónkba, mert még bőven okozhat kellemes meglepetéseket!

2. Ethereum (ETH)

Nem kérdés, hogy az Ethereum (ETH) a kriptopénz szektor meghatározó szereplője. Mivel a token gőzerővel készül a fejlesztésekre és a megnövekedett termelékenységre, a kilátásai is fényesek.

A hálózat az alábbi frissítésekre készül:

Először is, az érme a tervek szerint leredukálja a hálózati díjakat, és emeli az okosszerződések hatékonyságát. (EIP-1153)

Másodszor, kész alaposan megerősíteni az adatok elérhetőségét a 2. rétegű megoldások számára. Azaz az Ethereum több adatot dolgoz majd fel, és hatékonyabbá válik. (EIP-4844)

Érdemes megemlítenünk Vitalik Buterin 2024-es tervét, mely széles körben felkeltette a befektetők érdeklődését, és hozzájárult a kriptó árfolyamának növekedéséhez.

Ami még várat magára, az az Ethereum ökoszisztémájának folyamatos bővülése, és az olyan fejlesztések, mint a Goerli tesztnet és a Holesky. 

Az Ethereum (ETH-USD) piaci kapitalizációja alapján jelenleg a második legnagyobb kriptopénz, tehát mindenképp érdemes figyelni rá.

ethereum árfolyam grafikon

Forrás: CoinMarketCap

Az elemzők szerint az érme idén tovább folytatja a ralliját, sőt, egyesek szerint le is körözi majd a Bitcoin nyereségét. 

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

A Bitcoin Minetrix (BTCMTX) egy olcsó, és zöld módja a Bitcoin bányászatának. Már az előértékesítésének sikere is elárulja, hogy hatalmas durranás lehet 2024-ben, de erre rákontráz az ETF-ekkel kapcsolatos izgatott piaci hangulat, és a pár hónapon belül várható Bitcoin felezési esemény is.

Az érme nem kevesebbet vállalt magára, minthogy megújítsa a bányászati szektort, valamint hogy szakítson az energiaigényes adatközpontokkal, melyek nem kis bosszúságot okoznak a bányászközösségnek.

De evezzünk vissza kicsit a gyökerekhez! A kriptovaluták, így a Bitcoin is azért alakultak, hogy az emberek kifejezhessék velük a bankellenességüket, és a befektetőké legyen a hatalom egésze a saját vagyonuk felett. Igen ám, de a népszerűség átka nyomán a bányászat már akkora méreteket öltött, hogy csak ipari szinten, berendezésekkel telenyomott adatközpontokban lehet bányászni, a magánszemélyek pedig szinte teljesen kiszorultak a kriptobányászat világából. 

bitcoin

Nos, itt jön be a képbe a Bitcoin Minetrix, mely nem csak hogy megnyitja a Bitcoin-bányászat kapuit a magánszemélyek számára, de még össze is mixeli a felhőbányászatot és a stakelést, mellyel remek jutalmak gyűjthetők be.

Lássuk be, a normál felhőbányászati cégek sajnos túl magas díjakat szednek be a tagjaiktól, és még részesedést is kérnek a hozamból. Egy ilyen rendszerben sajnos rengeteg a csaló.

A Bitcoin Minetrix viszont nem csak felhőbányászatot, de bőkezű hozammal bíró stakinget is kínál, így minden hatalom az egyén kezében összpontosul. A lekötött tokeneket aztán bármikor kivehetik, és el is adhatják őket.

A lekötött tokenekért a stake-to-mine rendszer keretében bányászati krediteket lehet kapni, amiket elégetve bányászati idő váltható, vagy a hozamból részesedés kapható.

Nézd meg a Bitcoin Minetrix előértékesítését

Sponge V2 ($SPONGEV2) 

A Sponge V2 ($SPONGEV2) gyakorlatilag egy 2023-as szórakoztató mém érme újragondolása. Nagyságát az is megmutatja, hogy a tavaly felbukkanó rengeteg mém érme sorából képes volt kiemelkedni.

De essen némi szó a token első változatáról, a Sponge Tokenről ($SPONGE)! A Pepe (PEPE) érme sikerén felbuzdulva alapították, és hirtelen vált 2023 egyik legérdekfeszítőbb tokenjévé. Sokan egyszerűen csak a következő PEPE-ként emlegették, és közben szerencséje is volt, mert a két másik fő mém érme, a Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) árfolyama is nehézségeket élt át.

sponfe

A Spongyabob Kockanadrág rajzfilmből mintázott tokent jelenleg is jegyzik a tőzsdéken, és annak idején az Uniswapos debütálásakor nagy szenzáció övezte.

Az 1. verzió megágyazott a Sponge V2 jövőbeli sikereinek

Emlékezzünk vissza, hogy annak idején a Sponge V1 egy enyhén medvés piacon kezdett, de képes volt elérni a  100 millió dolláros piaci csúcsot is. A tokent 9 tőzsdén is jegyezték, például az LBankon és a Gate.io-n is. X követőinek száma már majdnem 28 000, amely egy mém érmétől egyszerűen csodálatosnak számít. 

A Sponge V2 esetében a projekt csapata egy stake-to-bridge rendszert használ. Ez annyit takar, hogy a befektetőknek először be kell vásárolniuk a Sponge V1 tokenből.

A feladat az, hogy kösd le ezeket az érméket, és ekkor a V1-nek megfelelő mennyiségű SPONGEV2 üti a markodat.

A második verzió nagy újdonsága még egy P2E játék, mellyel még több V2-es érme nyerhető.

Nézd meg a Sponge oldalát 

Meme Kombat (MK)

A Meme Kombat (MK) egy P2E játék és egy mém érme ütős kombinációja.

Szerintünk okos lépés volt a projekttől, hogy egy népszerű harci játékból, a Mortal Kombat-ból inspirálódott. Valószínűleg sokan emlékeznek rá a szórakoztató csavarjai miatt.

A Meme Kombat arénájában a játékosok különböző karakterekkel küzdhetnek meg, a harcosok pedig az elmúlt 10 év legjobb mémjeiből (Pepe, Dodge, Wojak, Shiba) kerülnek ki. 

meme coin

Az AI-technológia platformon betöltött szerepe miatt a Meme Kombat könnyedén a 2024-es év legnagyobb P2E-játékává válhat. A mesterséges intelligencia egyedülálló és magával ragadó játékélményt nyújt, és igazságos harckimenetelt biztosít.

A Meme Kombat kedvenc funkciója lesz, hogy a játékosok többféle módon is fogadhatnak arra, hogy ki lesz a győztes.

Próbáld ki te is ezt az innovatív és szórakoztató játékot, és merítsd a staking lehetőségből is, hogy még több jutalomban lehessen részed!

Tekintsd meg a Meme Kombat előértékesítését

Ezek is érdekelhetnek:

A ChatGPT szerint ezt a két kriptót érdemes 2024-ben beszerezni

Kétéves csúcson a Bitcoin - Merre tovább?

A 13 legjobb feltörekvő kriptovaluta 2024-ben

A fenti írás egy vendégtartalom így annak tartalmáért a ProfitLine szerkesztősége semminemű felelősséget nem vállal. A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír / kriptovaluta / token / ICO stb. jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése. Fektessen be megfontoltan, járjon el pénzügyeiben felelősségteljesen!

Mitől szűz valójában az extra szűz olívaolaj?

Mitől szűz az extra szűz olívaolaj? Miért drágább és mennyiben más, mint az ami nem extra szűz? Milyen elvárások vannak az extra szűz olívaolajjal szemben? Milyen technológiát használnak az olaj sajtolásakor és mitől függ, hogy egy olaj milyen minőségű lesz? Milyen egyéb minőségi kategóriák vannak az olívaolajok között?
2024. 10. 23. 05:00
Megosztás:

Nagy Márton: elérhető az 1.000 eurós minimálbér és az 1 millió forintos átlagkereset

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a mai napon egyeztetett a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) tagjaival, mindazon munkáltatói és munkaadói szervezetek képviselőivel, amelyek részt vesznek a minimálbér meghatározásában.
2024. 10. 23. 04:00
Megosztás:

Nem változtatott a magyar kamaton az MNB - hogy állunk most?

Ezúttal kamattartásról határozott az MNB. Az előzetes várakozásoknak és jegybanki kommunikációnak megfelelően 6,50 százalékon maradt a hazai alapkamat.
2024. 10. 23. 03:00
Megosztás:

Ha ez a 8 tárgy a hálószobádban van, akkor meghatározza, mennyi pénz áll a házhoz!

Van néhány tárgy, amelyről az ezoterikus hagyományok azt tartják, hogy befolyásolhatják a pénzügyeidet. Ezek a hétköznapi tárgyak nemcsak dekorációk, hanem jelek, amelyek felfedik, mennyire lesz sikeres anyagilag a jövőd.
2024. 10. 23. 02:00
Megosztás:

Megvizsgáltuk az Algopyrint! Kiderült, miért működik ilyen hatékonyan

Az Algopyrin, ez a jól ismert fájdalomcsillapító, évtizedek óta kíséri mindennapjainkat. De mi teszi különlegessé? A gyógyszerpiacon számtalan fájdalomcsillapító verseng a figyelmünkért, mind azt ígérve, hogy gyorsan és hatékonyan enyhítik a fájdalmat. Mégis, amikor igazán elviselhetetlen fej- vagy fogfájás üti fel a fejét, sokan újra és újra az Algopyrint választják.
2024. 10. 23. 01:00
Megosztás:

Megütötték rendesen a GE részvényeit

Harmadik negyedéves jelentését követően mélyrepülésbe kezdett a GE Aerospace árfolyama, a piacnyitás óta már 8 százalékot csökkent.
2024. 10. 23. 00:30
Megosztás:

Az ApeCoin árfolyam 130%-ot ugrott az ApeChain bevezetése után – a Pepe Unchained lehet a következő?

Az ApeCoin (APE) legutóbb 130%-os növekedésével került a figyelem középpontjába. A látványos emelkedés az ApeChain nevű, Layer 3 blokklánc elindításának köszönhető, amely új lehetőségeket kínál az APE token felhasználására.
2024. 10. 23. 00:01
Megosztás:

Egy veterán kriptobefektető szerint egy olcsó XRP rivális 30 nap alatt 20 000%-os növekedést érhet el

Egy tapasztalt kereskedő szerint egy megfizethető XRP rivális akár 20 000%-os növekedést is elérhet egy hónap alatt. Az ilyen hatalmas nyereség lehetősége lázba hozta a kriptovaluta rajongókat, miközben az új kitörési sztárt keresik a digitális valuta világában. A piacok folyamatos változásával a befektetők arra törekednek, hogy felfedezzék, mely feljövő érmék hozhatnak rendkívüli hozamokat.
2024. 10. 22. 23:30
Megosztás:

Ezek lehetnek az 5 leggyorsabban dráguló altcoin, amelyet érdemes megvásárolni idén októberben, akár 8000-szeres hozamot is hozhat 2024 decemberéig

Október kiváló lehetőséget kínál bizonyos altcoinokba való befektetésre, amelyek akár 8000-szeres értéknövekedést is elérhetnek 2024 decemberére. Fedezze fel azt az öt gyorsan növekvő kriptovalutát, amelyek kis befektetéseket jelentős vagyonná alakíthatnak. Ez a cikk bemutatja a kriptopiac potenciális játékmódosítóit.
2024. 10. 22. 23:00
Megosztás:

Kötelező altcoinok, amelyek akár 15-szörös növekedést érhetnek el az év végéig – Plusz 1 új érme, amit érdemes felfedezni

Ahogy a kriptopiac potenciális növekedésre készül, bizonyos altcoinok felkeltették a szemfüles befektetők figyelmét. Ezek a digitális eszközök akár tizenötszörös értéknövekedést is elérhetnek az év végéig. Emellett egy új szereplő is hullámokat kelt a kripto szférában. Ideje megvizsgálni, mely érmék mutathatnak jelentős növekedési potenciált.
2024. 10. 22. 22:00
Megosztás:

2024 első három negyedévében is európai második a magyarországi e-autóflotta bővülése

Málta után Magyarországon nőtt a legnagyobb arányban az újonnan forgalomba helyezett tisztán elektromos autók száma az idei első kilenc hónapban - olvasható az Energiaügyi Minisztérium (EM) közösségi oldalának keddi bejegyzésében.
2024. 10. 22. 22:00
Megosztás:

Ahogy a kriptotőzsdék egyre gyorsabban listázzák az új tokeneket, ez a mémérme (DOGEN) a szakértők szerint 17 000%-kal szárnyalhatja túl a DOGE-t

Egy új szereplő a kripto világában készül túlszárnyalni a Dogecoint, az elemzők szerint pedig akár 17 000%-os növekedést is elérhet. Ahogy a tőzsdék egyre gyorsabban listázzák az új tokeneket, ez a mémérme egyre nagyobb figyelmet kap. Ez a cikk feltárja azokat az érméket, amelyek jelentős növekedés előtt állhatnak.
2024. 10. 22. 21:30
Megosztás:

Rejtett tartalék a munkaerőpiacon: karrierszünet után visszatérőket vár a Morgan Stanley

Szülési szabadság, hozzátartozók ápolása, betegségből való felépülés vagy éppen továbbtanulás – akármilyen okból is szakítja meg valaki a karrierjét hosszabb időre, sokaknak nem könnyű visszarázódni a munka világába. Pedig ezek az inaktív szakemberek fontos tartalékot jelenthetnek egy olyan kifeszített munkaerőpiaci környezetben, mint a mostani. A Morgan Stanley budapesti irodája immár kilencedik alkalommal hirdette meg Return to Work – Lendülj újra munkába! programját, amelynek keretében a karrierjüket bármilyen okból megszakítóknak segít visszarázódni. A 16 hetes képzésre október végéig lehet jelentkezni.
2024. 10. 22. 21:00
Megosztás:

A PEPE legutóbbi megbotlása utat nyitott Dogen 11.000%-os ralija előtt, miközben a Dogecoin küzd, hogy visszaszerezze a mémcoinok trónját

A mémérmék világa gyors ütemben változik, ahogy egy token hibái mások számára megnyitják az utat a fellendülésre. Míg egy jól ismert kedvenc azon küzd, hogy visszaszerezze vezető pozícióját, egy váratlan versenyző elképesztő nyereségekkel tört előre. Ez a cikk a kriptomém világ változó dinamikáját tárgyalja, és feltárja, mely érmek mutathatnak ígéretes növekedést.
2024. 10. 22. 20:30
Megosztás:

Japán hitelminősítő ajánlja befektetésre Magyarországot

A japán R&I hitelminősítő megerősítette Magyarország befektetésre ajánlott besorolását stabil kilátások mellett - mondta keddi videóüzenetében a pénzügyminiszter.
2024. 10. 22. 19:30
Megosztás:

Így élénkülhet jövőre a lakáspiac

A fiatalokat hozhatja helyzetbe a kormányhatározatba foglalt, 21 pontból álló Új Gazdaságpolitikai Akcióterv, amely támogatásokkal és korlátozásokkal élénkítené jövőre a lakáspiac forgalmát - közölte az ingatlan.com kedden az MTI-vel.
2024. 10. 22. 19:00
Megosztás:

Csinálj 500 dollárból akár 1 milliót ezzel a mesterséges intelligencia alapú kriptovalutával, amely várhatóan túlszárnyalja a Shiba Inut és a Chainlinket a 2024-es altcoin őrületben

Egy 500 dolláros befektetés elképesztő módon akár 1 millió dollárrá is változhat egy forradalmi mesterséges intelligencia (AI) alapú kriptovalutával, amely jelenleg nagy figyelmet kap. A digitális eszköz várhatóan túlszárnyalhat olyan jelentős tokeneket, mint a Shiba Inu és a Chainlink, miközben exponenciális növekedés előtt áll a 2024-es altcoin-őrületben. Ez a cikk bemutatja, hogyan válhat ez az új kriptovaluta játékváltóvá a befektetők számára, akik rendkívüli hozamokra vágynak.
2024. 10. 22. 18:30
Megosztás:

Így fejlesztik az agrárképzéseket

Innovatív fejlesztések történtek az agrárszakképzésben - jelentette ki Nobilis Márton, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszergazdaságért és agrárszakképzésért felelős államtitkára a Kisalföldi ASzC Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium okostanterem átadó ünnepségén az AM keddi közleménye szerint.
2024. 10. 22. 18:00
Megosztás:

Az IMF nem változtatott idei globális gazdaságnövekedési előrejelzésén

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint nem változtak a világgazdaság idei és jövő évi kilátásai a szervezet előző, áprilisi előrejelzése óta.
2024. 10. 22. 17:30
Megosztás:

Nem módosította az alapkamatot a monetáris tanács

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa nem változtatott keddi ülésén az alapkamaton, amely így változatlanul 6,5 százalék, nem változott a kamatfolyosó két széle sem.
2024. 10. 22. 17:00
Megosztás: