A CEU Üzleti Iskolája támogatást kapott a NASDAQ OMX Oktatási Alapítványától

A Közép-európai Egyetem Üzleti Iskolája (CEU Business School) tegnap jelentette be, hogy támogatást kapott a NASDAQ OMX Oktatási Alapítványtól. A közép- és kelet-európai régióban a CEU az első olyan intézmény, amely elnyerte a NASDAQ OMX Oktatási Alapítvány támogatását. A három évre szóló támogatás évente három olyan, MBA tanulmányokat vagy pénzügyi mesterképzést folytató hallgató képzését támogatja, akik fejlődő országokból érkeztek.

A kompetitív kiválasztási folyamat során kimagasló tanulmányi eredménnyel rendelkező, fejlődő országokból érkező hallgatók nyerhetik el az ösztöndíjakat. Fontos, hogy az ösztöndíjasok jó vezetői képességekkel rendelkezzenek és szándékukban álljon visszatérni a hazájukba, hogy ott – a pénzügyi szolgáltatási szektorba belépve és azt előmozdítva – kamatoztathassák a CEU Üzleti Iskolájának 25 év alatt összegyűlt tudását, tapasztalatát, melyet a régió szocialista gazdaságainak piacgazdasággá való átalakítása során szerzett.
 
„Nagy örömünkre szolgál, hogy a NASDAQ OMX Oktatási Alapítvánnyal közösen támogatni tudjuk a jövő üzleti vezetőinek képzését” – nyilatkozta Mel Horwitch, a CEU Business School dékánja. „A CEU Üzleti Iskolájában végzett MBA hallgatóknak már most is mintegy 80%-a fejlődő vagy átalakulóban lévő országból kerül ki, így például Magyarországról, Romániából, Oroszországból, Grúziából vagy Indiából. Ezen újabb ösztöndíjaknak hála olyan diákok is tanulhatnak nálunk, akiknek máskülönben nem lenne lehetőségük ilyen magas színvonalú üzleti és pénzügyi képzésben részt venni.”
 
„A NASDAQ OMX Oktatási Alapítvány büszkén lép együttműködésre a CEU Üzleti Iskolájával, hogy közösen szélesítsék a fejlődő gazdaságokat előmozdító oktatási lehetőségek körét, olyan területeket is ideértve, amelyekkel vezető technológiai szakértelmének köszönhetően a NASDAQ OMX is üzleti kapcsolatban áll” – mondta Joan Conley, a NASDAQ OMX Csoport első alelnöke és vállalati titkára. „Örömmel támogatjuk a Közép-európai Egyetem azon igyekezetét, hogy a jövő üzleti vezetőinek képzésében az üzleti és pénzügyi ismeretek stratégiai fontosságúvá váljanak.”   
 
A CEU Business School arra törekszik, hogy a tudást, az üzleti érzéket és képességeket a lehető legtöbb jól képzett potenciális vezető számára elérhetővé tegye, függetlenül azok anyagi helyzetétől. A NASDAQ OMX Oktatási Alapítvány által biztosított, három évre szóló támogatásnak köszönhetően a CEU Üzleti Iskolája anyagi szempontból most már minden arra érdemes jelentkező számára elérhetővé tudja tenni magas színvonalú, nagy megbecsülésnek örvendő és előremutató MBA képzését. 
 
A CEU Business School az első olyan intézmény Közép- és Kelet-Európában, amely amerikai MBA diplomát ad. A CEU Üzleti Iskolájában számos olyan ember végzi el a vezetőképzést, akik egyszer majd a legnagyobb európai vállalatok sokat tapasztalt vezetői lehetnek. A 2002-ben alapított CEU Üzleti Iskola olyan egyedülálló és meghatározó tanulási élményt nyújt a hallgatóknak, amely a nemzetközi vállalatoknál és pénzügyi szervezeteknél igen keresett, jövőbe tekintő gondolkodásmódot helyezi előtérbe. A CEU Üzleti Iskolájának egyik legfontosabb küldetése, hogy olyan vezetőket képezzen, akik a világ fejlődő gazdaságaiban – a kínai Chongqingtól kezdve a dél-afrikai Fokvárosig – bárhol képesek modern pénzügyi szolgáltató központokat kifejleszteni és irányítani.

Hozzászólások

Új Nemzeti Biztonsági Laboratórium épül

Új Nemzeti Biztonsági Laboratóriumot épít a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).
2021. 03. 07. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Írásos indoklással lehet Angliából külföldre utazni

A brit közlekedési minisztérium pénteken ismertetett rendelete alapján hétfőtől csak írásos indoklással lehet Angliából külföldre utazni.
2021. 03. 06. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Belgium meghosszabbította az utazási korlátozásokat

A belga kormány pénteken este bejelentette, hogy a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében április 18-ig meghosszabbítja a nem elengedhetetlen okokból történő be és kiutazással kapcsolatos korlátozásokat.
2021. 03. 06. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

82 millió oltást adtak be eddig az Egyesült Államokban

Összesen több mint 82 millió koronavírus elleni oltást adtak be eddig az Egyesült Államokban, többet, mint a világ bármely országában - jelentette be pénteken az amerikai kormány koronavírus elleni munkacsoportjának rangidős tanácsadója a Fehér Ház COVID-19 csoportjának sajtótájékoztatóján.
2021. 03. 06. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vakcinaharc Szlovákiában!

A szlovák négypárti kormánykoalíció tagjai közötti viták során az orosz vakcinák kérdése volt az utolsó csepp a pohárban - mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet (KKI) kutatója szombaton az M1 aktuális csatornán.
2021. 03. 06. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Folyamatos a hazai élelmiszerellátás

A koronavírus-járvány harmadik hulláma alatt is folyamatos és biztosított a hazai élelmiszerellátás - közölte Nagy István agrárminiszter szombaton az MTI-vel.
2021. 03. 06. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Heti Horoszkóp - pénzügyi, anyagi téren mire számíthatsz?

A ProfitLine.hu pénzügyi, gazdasági magazin hétvégi kiadásában rendszeresen foglalkozunk a jövővel, annak is főleg pénzügyi, anyagi vonatkozásaival. Szakértő asztrológusaink összeállították az egyes csillagjegyek szülötteinek jövő heti pénzügyi kilátásait, esélyeit. Lássuk, mit mutatnak a csillagok! Heti horoszkóp március 8-14. időszakra.
2021. 03. 06. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kárpátalját vörös zónába sorolta az ukrán kormány

Ukrajnában ismét sok, több mint kilencezer új koronavírusos beteget regisztráltak egy nap alatt, Kárpátalját pedig a legsúlyosabb helyzetű, vörös zónába sorolta a kormány válságstábja szombati rendkívüli ülésén.
2021. 03. 06. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hosszú távon a járványnak nincs hatása a klímára

A koronavírus-világjárvány megfékezésére hozott korlátozások világszerte a károsanyag-kibocsátás csökkenését hozták, hosszú távon azonban a pandémiának elég kicsi vagy kimutathatatlan a hatása a klímaváltozásra egy új kutatás szerint.
2021. 03. 06. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A közműszolgáltatók is érintettek a kéthetes zárásban

Szünetel a személyes ügyintézés a közműszolgáltatóknál a koronavírus terjedésének megakadályozására tett kormányzati intézkedésekkel összhangban - közölték a közműszolgáltatók szombaton az MTI-vel.
2021. 03. 06. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

További korlátozásokat vezettek be Szerbiában

Újabb korlátozásokat vezettek be Szerbiában szombattól, az új rendelkezések értelmében szombat 12 óra és hétfő reggel 6 óra között kizárólag az élelmiszerüzletek, a benzinkutak és a gyógyszertárak tarthatnak nyitva, a középiskolák pedig hétfőtől áttérnek az online oktatásra.
2021. 03. 06. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Leminősítést kapott Montenegró

Leminősítette Montenegró eddig is igen gyenge államadós-osztályzatát a Standard & Poor's, elsősorban a koronavírus-járvány okozta rendkívül súlyos reálgazdasági és közfinanszírozási károkkal indokolva a lépést.
2021. 03. 06. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ekkora összegű turisztikai fejlesztés valósulhat meg Pest megyében

Nyolcmilliárd forintnyi turisztikai fejlesztés valósulhat meg Pest megyében a kormány 4,3 milliárd forintos támogatásával - közölte a pénzügyminiszter szombaton a Facebook-oldalán.
2021. 03. 06. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Rendkívüli ügyfélfogadási rend az Agrárkamaránál

Rendkívüli ügyfélfogadási rendet vezet be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos falugazdász-hálózatánál március 8-tól - közölte a kamara pénteken az MTI-vel.
2021. 03. 06. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Felfüggesztik a közlekedési vizsgákat

A kormányzati járványügyi intézkedésekkel összhangban határozatlan ideig felfüggeszti a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait és utánképzéseit a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. (KAV) - tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t.
2021. 03. 06. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Romániában is megjelent a dél-afrikai vírusmutáció

Romániában is kimutatták a koronavírus dél-afrikai mutációját, az év eleje óta jelen lévő brit vírusvariánsnak pedig meghatározó szerepe lehet abban, hogy újra erőre kapott a járvány az országban - közölte pénteken a MedLife magánklinika-hálózat.
2021. 03. 06. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Napraforgó: reális cél a termésátlag további növelése

A tavalyihoz hasonló, 600 ezer feletti vetésterületre számít idén a napraforgó vetőmag piacvezető Syngenta, áll a cég ágazati előrejelzésében. Bár az elmúlt években kiválóan teljesítő napraforgó lendülete tavaly a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt némileg megtorpant, a szakértők szerint komoly lehetőségek vannak a növényben: kedvező időjárási feltételek mellett akár további rekordokat is elkönyvelhet a szegmens.
2021. 03. 06. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ukrajnát elérte a járvány harmadik hulláma

Ukrajnát elérte a koronavírus-járvány harmadik hulláma, második napja regisztráltak több mint tízezer új beteget az országban, és több megyében, így Kárpátalján is súlyos a helyzet - közölte Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter pénteki tájékoztatóján.
2021. 03. 06. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A járvány hetek alatt forgatta fel a kozmetikai bérgyártást

A kozmetikai bérgyártás egyes szegmenseiben az igény és a forgalom is megnőtt a koronavírus-járvány hatására, míg más területeket gyakorlatilag teljesen tönkretett a válság. Az emberek a krízishelyzetben a nem létszükségletnek számító szépségápolási termékeket inkább nem vásárolták meg, a másik oldalon a higiéniai kozmetikumokra a fertőzés elleni védekezés jegyében nőt a kereslet.
2021. 03. 06. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így lehet intézni a NAV ügyeket hétfőtől

A veszélyhelyzet miatti kormányzati intézkedések betartása, a fertőzések megelőzése érdekében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) központi ügyfélszolgálatain a személyesen megjelenő ügyfeleket előzetes időpontfoglalás alapján fogadják; az egészségügyi szolgáltatási járulék ügyintézése, a csekkigénylés és a beadványok beadása időpontfoglalás nélkül is intézhető - hívta fel a figyelmet az adóhatóság pénteken.
2021. 03. 06. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások: