A Stand lett az év étterme
 
			
		    A Szulló Szabina-Széll Tamás séfpáros, valamint  Csahók Ibolya és Hamvas Zoltán étterme 2018 óta működik, azóta minden  évben megválasztják az év éttermének, sőt, nyitása után néhány hónappal  már Michelin-csillagot is kapott. 
    
A top 10+2 ranglistára idén - a  Dining Guide történetében először - három vidéki étterem is került, a  legjobb éttermek listáját pedig jelentősen átrajzolta a világjárvány. A  legjobbaknak választottak a Stand Étterem után a Pasztell, a Platán  Gourmet, a Rumour, a Salt Budapest, a Textúra, az Arany Kaviár, az  Essencia Restaurant, a Laurel Budapest, a Stand 25 Bisztró, a Bisztró42  és az Anyukám Mondta Étterem.
    
Az Év Vidéki Étterme díj nyertese a  tatai Platán Gourmet Étterem lett, az Év Alternatív Vendéglátóhelye  díjat a miskolci és debreceni Pizza, Kávé, Világbéke formációk  érdemelték ki. Az Év Ígéretes Étterme az újonnan nyílt Spago by Wolfgang  Puck Budapest.
    
Az Év Ifjú Séftehetsége Mede Ádám, a Laurel  Budapest konyhájának vezetője, míg az Év Szervizembere Bajusz Gergely,  az Avalon Ristorante meghatározó személyisége lett, a Dining Guide  Életműdíját László Árpád, a Robinson Restaurant tulajdonosa vette át.
    
Az  Év Cukrászdája Díjat 2021-ben is a Mihályi Patisserie kapta. Az idén  másodszor átadott Fenntarthatósági Díjat a Salt Budapest nyerte el. Idén  először adta át a Dining Guide a Fairplay-díjat, amellyel azt az  éttermet díjazták, amely a járvány alatti időben munkavállalóiért a  leginkább helyt állt. Ez a díj a Rosenstein Vendéglő tulajdonosainak  járt, csakúgy, mint az Év Szerethető Étterme Díj.
    
A top tízes  ranglista felállításában idén is a Michelin korábbi igazgatója, Fausto  Arrighi segédkezett, aki vezető tanácsadói jelenlétével ötödik éve  segíti az Étteremkalauz munkáját.
    
A 2004-ben alapított Dining Guide-díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban.
 
				     
				     
				     
				     
				     
				     
				     
				     
				     
				     
				     
				     
				     
				     
				     
				     
				     
				     
				     
				     
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        