A Visa elérte 100 százalékos megújuló energia célját

A Visa (NYSE: V) bejelentette, hogy a cég elérte a 2020-ra kitűzött, 100 százalékban megújuló energia használatára vonatkozó célját, ezzel is támogatva a vállalat elkötelezettségét globális tevékenységeinek felelősségteljes és fenntartható irányítása iránt, beleértve 76 országbeli 131 irodáját és 4 globális feldolgozóközpontot.

A Visa elérte 100 százalékos megújuló energia célját

A 100 százalékos megújuló cél 2018-as felállítása óta a Visa gyors intézkedéseket tett globális létesítmény-portfóliója terén az olyan megújuló energiaforrásokra való átállással, mint a nap- és a szélenergia.


“Mi a Visánál egyaránt látunk felelősséget és lehetőséget a fenntartható és inkluzív jövő felé történő átfogó váltásban,” mondta Al Kelly, a Visa Inc. vezérigazgatója. „Büszke vagyok az infrastruktúránkban véghezvitt befektetésekre, amivel sikerült elérnünk ezt a jelentős mérföldkövet a megújuló energia felhasználásunk tekintetében. Továbbra is prioritásként fogunk tekinteni üzletünk és iparágunk szerepének javítására a tisztább globális gazdaságra való átállásban.”


Együttműködve a helyi közművekkel és az elektromos áram piaci ellátóival, a Visa olyan megújuló energia megoldásokat finanszírozott az egyes piacokon, amelyek leginkább összhangban állnak az ország megújuló energiaforrásokhoz való hozzáállásával. Azokon a piacokon, ahol a Visa nagyobb létesítményeket működtet – többek közt az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, melyek globális energiafelhasználásának 80 százalékáért felelősek –, a vállalat az elektromos áram megújuló forrásaiba fektetett. A konkrét intézkedések magukba foglalták a részvételt a Total Energy (Egyesült Királyság), a Xcel Energy (Colorado, Egyesült Államok), az Austin Energy (Texas, Egyesült Államok) és a Peninsula Clean Energy (San Francisco öböl vidéke, Egyesült Államok) által kínált megújuló elektromossági programokban.


Az átfogó megújuló energiára való átállás támogatása iránti elkötelezettsége mellett a Visa csatlakozott és követte az RE100 irányelveket - egy, a 100 százalékos megújuló energia iránt elkötelezett, befolyásos vállalkozások által létrehozott globális együttműködést, melynek vezetője a Klímacsoport, partnerségben a CDP-vel; tagja lett Megújuló Energia Vásárlók Szövetségének (REBA); és aláírta a Megújuló Energia Vásárlók Alapelveit.


A 100 százalékban megújuló energia vásárlásával a Visa mérsékli a társaság által fogyasztott villamos energia üvegházhatású gázkibocsátását (Scope 2 kibocsátás), és közel 90 százalékkal csökkenti a létesítményeiből és adatközpontjaiból származó üzemeltetési kibocsátást, szemben a társaság 2014. évi kiindulási helyzetével.


„Gratulálunk a Visának ahhoz az izgalmas bejelentéshez, hogy elérték a 100 százalékos megújuló energiafelhasználást – ebből is látszik, hogy lehetséges a vállalatok számára a tiszta energiára való gyors átállás,” jelentette ki Amy Davidsen, a Klímacsoport Észak-Amerikáért felelős vezérigazgatója. “Az is igazán lenyűgöző, hogy a Visa más kulcsszereplőkkel együttműködve dolgozott megújuló energia kapacitásának növelésén az általuk működtetett területeken. Az ilyen vezetői tevékenység hozzájárul a piaci változások felgyorsításához és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.”


A Visa továbbra is elkötelezett a fenntarthatóbb jövő felé való elmozdulás elősegítése mellett - saját működését és a szélesebb kereskedelmi ökoszisztémát tekintve egyaránt.

Működése során a Visa intézményei világszerte energiahatékonysági intézkedéseket hajtottak végre ezen kötelezettségvállalás teljesítésének érdekében, ideértve a LEED alapú épülettervezés és üzemeltetés, valamint a világítás és a HVAC korszerűsítése iránti elkötelezettséget, továbbá hatékony elektronikai irányelvek bevezetését, amely a vállalat legnagyobb irodáiban lévő új elektronika legalább 90 százalékát magába foglalja, megfelelve az Energy Star, vagy pedig EPAT tanúsítási szabványoknak.


„Ahogy a világ figyelme egyre inkább az éghajlatváltozás globális kihívásaira irányul, mi is felismertük és megértettük, hogy vezető szerepet kell játszanunk a fenntarthatóbb jövő építésében,” mondta Douglas Sabo, a Visa Inc. Alelnöke, valamint vállalati felelősségvállalásért és fenntarthatóságért felelős vezetője. „A Visa számára ez az eredmény bizonyítja, hogy mennyire vagyunk elkötelezettek a jó ügy iránt, és hogy mutassuk az utat a fenntartható üzleti megoldások területén.”


Ez az eredmény a Visa szélesebb, az ipar által is elismert fenntarthatósági stratégiájára építkezik. A Visa 2017 óta szerepel a Dow Jones Észak-Amerikai Fenntarthatósági Indexében, FTSE4Good Index tag, valamint a Sustainalitycs, az ESG és a vállalatirányítási kutatások és besorolások vezető független globális szolgáltatója 2018-ban “Túlteljesítőnek” nevezte a vállalatot a Szoftver és Szolgáltatások szektorban. További díjakért és elismerésekért kérjük, látogassa meg a Visa’s 2018 Corporate Responsibility and Sustainability report oldalt.


A Visa fenntarthatóság iránti elkötelezettsége a vállalaton kívülre is kiterjed. A rengeteg folyamatban lévő törekvés között a cég:

-törekedett a tömegközlekedés és a városi mobilitás közti súrlódásának megszüntetésére,
-partnerként részt vett egy 25 országot magába foglaló tanulmányban, melynek témája a fogyasztók és az egészséges, fenntartható élet,
-segített elindítani a Travalystet, egy a fenntartható utazásra és turizmusra koncentráló kezdeményezést, valamint
-célorientált márkákhoz csatlakozott, például alapító partnere a Brand for Good-nak - egy kezdeményezésnek, amely mozgalmat szeretne felépíteni a fenntartható élet vonzóbbá, jutalmazóbbá és elérhetőbbé tételéért.

KALKULÁTORUNKKAL (csak kattints rá) MOST KISZÁMOLHATOD, HOGY:

- Mekkora az agyad a magyar átlaghoz képest?

Mekkora lenne az ideális vérnyomásod?

Mennyi pénzt kellene keresned, ha rendesen megfizetnék a tudásodat?

Jelentősen nőtt a Duna House adózott eredménye és árbevétele is

Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House-csoport konszolidált adózott eredménye 32 százalékkal, 270 millió forintra nőtt a második negyedévben éves összevetésben, ugyanebben az időszakban a csoport nettó árbevétele 3,4 milliárd forintra emelkedett, ez 2020 második negyedévéhez képest 78 százalékos növekedés - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2021. 08. 29. 20:00
Megosztás:

Vitatja a Pannónia Nyugdíjpénztár a jegybank határozatát

A Pannónia Nyugdíjpénztár nem ért egyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában foglaltakkal, azokat kifejezetten vitatja; a pénztár vezetése vizsgálja a jogorvoslat lehetőségét - tájékoztatta a nyugdíjpénztár az MTI-t.
2021. 08. 28. 07:00
Megosztás:

Az Axel Springer megveszi a Politicót

az Axel Springer német kiadóvállalat a washingtoni Politico hírportál kiadóját, bővítve ezzel amerikai portfólióját - jelentették csütörtökön két amerikai lap, a The Wall Street Journal és a The New York Times internetes kiadásai.
2021. 08. 27. 21:00
Megosztás:

Az MKB Bank adózás utáni eredménye elérte a 11,6 milliárd forintot

Az MKB Bank korrigált, konszolidált adózás utáni eredménye a második negyedévben 11,6 milliárd forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 0,7 milliárdos veszteséggel, illetve az első negyedévi 28,9 milliárdos eredménnyel - tájékoztatta a pénzintézet a befektetőket a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt jelentésben.
2021. 08. 27. 07:00
Megosztás:

Világörökségi hatástanulmány készül a Gellért-hegyi siklóhoz

Az UNESCO előírásainak megfelelő, komplex világörökségi hatásvizsgálat készül a Gellért-hegyi sikló tervezéséhez kapcsolódóan. A vizsgálat célja a megvalósuló beruházásnak a világörökségi helyszín kiemelkedő egyetemes értékeire gyakorolt hatásainak felmérése és további örökségvédelmi javaslatok megfogalmazása. A felméréshez kapcsolódóan olyan látványképek is készülnek, amelyek bemutatják, hogy a legfontosabb fővárosi turisztikai látványpontokból hogyan fog látszódni a felvonó. A Gellért-hegyi sikló új, kiemelkedő turisztikai célpontként segíti Budapest idegenforgalmának újjáélesztését, emellett teljesen kiváltja majd a Gellért-hegy közútjait megterhelő turistabusz-forgalmat. Ezáltal hozzájárul a levegőminőség javulásához és a városrész élhetőbbé válásához.
2021. 08. 26. 13:00
Megosztás:

Lejegyezték a Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint értékű Nkp-kötvényeit

A Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint névértékű kötvényt bocsátott ki, a teljes mennyiséget lejegyezték a kötvények hétfői aukcióján - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.
2021. 08. 26. 07:30
Megosztás:

Jelentősen nőtt a Rába nyeresége

elentősen, 239,5 százalékkal 1,5 milliárd forintra nőtt a Rába Járműipari Holding Nyrt. adózás utáni nyeresége a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest - közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerda este.
2021. 08. 26. 06:30
Megosztás:

Távközlési szuperholdingot hoz létre a magyar állam és a 4iG

Együttműködési megállapodást kötött Mager Andrea, az Antenna Hungária Zrt. (AH Zrt.) tulajdonosi jogait gyakorló nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a 4iG Nyrt. (4iG) - tájékoztatta az informatikai cég szerdán az MTI-t.
2021. 08. 26. 06:00
Megosztás:

A legjobb támogatás, amiről még nem hallottál

A magyar munkáltatók számára elérhető a lehetőség, hogy egészségpénztári keretek között célzott szolgáltatások révén támogassák munkavállalóikat, könnyítve ezzel az egészségmegőrzéshez és a családi kiadásokhoz kapcsolódó terheiken. Bár a hazai cégek már 2019-től választhatják ezt a kedvező adózású támogatási formát, egyelőre még nem terjedt el széles körben – hívja fel a figyelmet az OTP Egészségpénztár.
2021. 08. 25. 14:00
Megosztás:

A szélsőséges európai esőzések a klímaváltozás következményei lehetnek

Tudósok szerint az Európában júliusban bekövetkezett pusztító áradások hátterében álló heves esőzéseket az emberi tevékenység kiváltotta éghajlatváltozás okozhatta.
2021. 08. 25. 07:30
Megosztás:

Az MNB szeptemberben méri fel a kamatemelések eredményeit

A monetáris tanács a szeptemberi inflációs jelentés ismeretében értékeli átfogóan a kamatemelési ciklus eredményeit és azonosítja az inflációs kilátásokat övező kockázatokat - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a keddi kamatdöntés indoklásában.
2021. 08. 24. 23:00
Megosztás:

Javította a cseh gazdasági prognózist a prágai pénzügyminisztérium

Javította a cseh gazdasági előrejelzését a prágai pénzügyminisztérium. A kedden nyilvánosságra hozott új előrejelzése szerint az idén 3,2 százalékkal fog emelkedni a bruttó hazai termék (GDP) Csehországban, míg áprilisban a tárca 3,1 százalékos növekedést várt.
2021. 08. 24. 22:00
Megosztás:

Tovább terjeszkedik az AutoWallis

Újbudán, a Kopaszi-gát közelében vásárolt 18 ezer négyzetméteres ingatlant az AutoWallis, amelyen több márkának is helyet adó multimárkás gépjármű kereskedő- és szolgáltató központ fejlesztését tervezi a társaság.
2021. 08. 24. 11:00
Megosztás:

A Rába 20 százaléka a Széchenyi István Egyetemért Alapítványhoz kerül

A Rába Járműipari Holding Nyrt. részvényeinek 20 százaléka a Széchenyi István Egyetemért Alapítványhoz kerül ingyenesen a Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt.-től, az alapítvány közérdekű céljainak megvalósítása érdekében - közölte a járműgyártó vállalat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2021. 08. 24. 07:00
Megosztás:

Áttöri az álomhatárt a Magyar Termék, új hazai márkát vezet be a SPAR

2021 végére eléri a 200-at a Magyar Termék védjegyeket használó hazai gyártók száma – mondta Benedek Eszter, a védjegyrendszert működtető nonprofit cég vezetője az idén először meghirdetett Hazai Termékek Hónapja sajtótájékoztatóján. A kampányt támogató SPAR Magyarország augusztustól SPAR HAZAI. SZERETEM márkanéven hagyományos magyar ízvilágú élelmiszereket kínál boltjaiban, az Irinyi Terv Élelmiszeripari Beszállítófejlesztési Programjának keretében pedig már 30-nál több csatlakozó gyártócéggel működik együtt.
2021. 08. 24. 01:00
Megosztás:

Ősztől újra törlesztene a még moratóriumban lévők nagy többsége

Pozitív, jövőközpontú és a problémák megoldására irányuló kommunikációt várnak a pénzügyi szolgáltatójuktól a lakossági ügyfelek a koronavírus-járvány okozta új környezetben – derül ki a CIB Bank nemrégiben a saját ügyfélkörében elvégzett online kutatásából. Az immár második alkalommal elvégzett felmérés alapján a válaszadók legnagyobb félelme változatlanul az, hogy egy családtagjuk elkapja a koronavírust, miközben az anyagi biztonságért inkább a fiatalabb, az egészségéért pedig az idősebb generáció aggódik jobban. A CIB Bank még hitelmoratóriumban lévő lakossági ügyfeleinek többsége szeptember után inkább már újra törlesztene.
2021. 08. 23. 23:00
Megosztás:

Nőtt az igény zöld munkahelyekre

Az egyik legtöbbet vitatott kérdés az interneten a munkavégzés. Hogyan dolgozzunk a Covid-járvány közben és után? Az IFUA Horváth 17,8 millió beszélgetést és 2,9 millió hivatkozást elemzett a közösségi médiában.
2021. 08. 23. 21:00
Megosztás:

Forinterősödéssel indult a hét

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfő kora reggel a péntek esti szintekkel összevetve a bankközi piacon.
2021. 08. 23. 08:00
Megosztás:

A Continental egy zseniális ötlettel rukkolt elő

Continental akár jövőre megkezdheti a műanyag palackok újrahasznosítását a gumiabroncs-gyártás során, már rendelkezésére áll az ehhez szükséges technológia, amelyet az OTIZ Oriental Industries (Suzhou) Ltd.-vel közösen fejlesztett ki - ismertette a társaság közleményében.
2021. 08. 22. 10:00
Megosztás:

800 új légiutaskísérőt vesz fel még idén a Wizz Air

A Wizz Air korábban nem tapasztalt méretű nemzetközi toborzásba kezd, amelynek célja 800 új légiutaskísérő felvétele még ebben az évben - jelentette be közleményében a légitársaság, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.
2021. 08. 20. 06:00
Megosztás: