A Visa elérte 100 százalékos megújuló energia célját

A Visa (NYSE: V) bejelentette, hogy a cég elérte a 2020-ra kitűzött, 100 százalékban megújuló energia használatára vonatkozó célját, ezzel is támogatva a vállalat elkötelezettségét globális tevékenységeinek felelősségteljes és fenntartható irányítása iránt, beleértve 76 országbeli 131 irodáját és 4 globális feldolgozóközpontot.

A Visa elérte 100 százalékos megújuló energia célját

A 100 százalékos megújuló cél 2018-as felállítása óta a Visa gyors intézkedéseket tett globális létesítmény-portfóliója terén az olyan megújuló energiaforrásokra való átállással, mint a nap- és a szélenergia.


“Mi a Visánál egyaránt látunk felelősséget és lehetőséget a fenntartható és inkluzív jövő felé történő átfogó váltásban,” mondta Al Kelly, a Visa Inc. vezérigazgatója. „Büszke vagyok az infrastruktúránkban véghezvitt befektetésekre, amivel sikerült elérnünk ezt a jelentős mérföldkövet a megújuló energia felhasználásunk tekintetében. Továbbra is prioritásként fogunk tekinteni üzletünk és iparágunk szerepének javítására a tisztább globális gazdaságra való átállásban.”


Együttműködve a helyi közművekkel és az elektromos áram piaci ellátóival, a Visa olyan megújuló energia megoldásokat finanszírozott az egyes piacokon, amelyek leginkább összhangban állnak az ország megújuló energiaforrásokhoz való hozzáállásával. Azokon a piacokon, ahol a Visa nagyobb létesítményeket működtet – többek közt az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, melyek globális energiafelhasználásának 80 százalékáért felelősek –, a vállalat az elektromos áram megújuló forrásaiba fektetett. A konkrét intézkedések magukba foglalták a részvételt a Total Energy (Egyesült Királyság), a Xcel Energy (Colorado, Egyesült Államok), az Austin Energy (Texas, Egyesült Államok) és a Peninsula Clean Energy (San Francisco öböl vidéke, Egyesült Államok) által kínált megújuló elektromossági programokban.


Az átfogó megújuló energiára való átállás támogatása iránti elkötelezettsége mellett a Visa csatlakozott és követte az RE100 irányelveket - egy, a 100 százalékos megújuló energia iránt elkötelezett, befolyásos vállalkozások által létrehozott globális együttműködést, melynek vezetője a Klímacsoport, partnerségben a CDP-vel; tagja lett Megújuló Energia Vásárlók Szövetségének (REBA); és aláírta a Megújuló Energia Vásárlók Alapelveit.


A 100 százalékban megújuló energia vásárlásával a Visa mérsékli a társaság által fogyasztott villamos energia üvegházhatású gázkibocsátását (Scope 2 kibocsátás), és közel 90 százalékkal csökkenti a létesítményeiből és adatközpontjaiból származó üzemeltetési kibocsátást, szemben a társaság 2014. évi kiindulási helyzetével.


„Gratulálunk a Visának ahhoz az izgalmas bejelentéshez, hogy elérték a 100 százalékos megújuló energiafelhasználást – ebből is látszik, hogy lehetséges a vállalatok számára a tiszta energiára való gyors átállás,” jelentette ki Amy Davidsen, a Klímacsoport Észak-Amerikáért felelős vezérigazgatója. “Az is igazán lenyűgöző, hogy a Visa más kulcsszereplőkkel együttműködve dolgozott megújuló energia kapacitásának növelésén az általuk működtetett területeken. Az ilyen vezetői tevékenység hozzájárul a piaci változások felgyorsításához és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.”


A Visa továbbra is elkötelezett a fenntarthatóbb jövő felé való elmozdulás elősegítése mellett - saját működését és a szélesebb kereskedelmi ökoszisztémát tekintve egyaránt.

Működése során a Visa intézményei világszerte energiahatékonysági intézkedéseket hajtottak végre ezen kötelezettségvállalás teljesítésének érdekében, ideértve a LEED alapú épülettervezés és üzemeltetés, valamint a világítás és a HVAC korszerűsítése iránti elkötelezettséget, továbbá hatékony elektronikai irányelvek bevezetését, amely a vállalat legnagyobb irodáiban lévő új elektronika legalább 90 százalékát magába foglalja, megfelelve az Energy Star, vagy pedig EPAT tanúsítási szabványoknak.


„Ahogy a világ figyelme egyre inkább az éghajlatváltozás globális kihívásaira irányul, mi is felismertük és megértettük, hogy vezető szerepet kell játszanunk a fenntarthatóbb jövő építésében,” mondta Douglas Sabo, a Visa Inc. Alelnöke, valamint vállalati felelősségvállalásért és fenntarthatóságért felelős vezetője. „A Visa számára ez az eredmény bizonyítja, hogy mennyire vagyunk elkötelezettek a jó ügy iránt, és hogy mutassuk az utat a fenntartható üzleti megoldások területén.”


Ez az eredmény a Visa szélesebb, az ipar által is elismert fenntarthatósági stratégiájára építkezik. A Visa 2017 óta szerepel a Dow Jones Észak-Amerikai Fenntarthatósági Indexében, FTSE4Good Index tag, valamint a Sustainalitycs, az ESG és a vállalatirányítási kutatások és besorolások vezető független globális szolgáltatója 2018-ban “Túlteljesítőnek” nevezte a vállalatot a Szoftver és Szolgáltatások szektorban. További díjakért és elismerésekért kérjük, látogassa meg a Visa’s 2018 Corporate Responsibility and Sustainability report oldalt.


A Visa fenntarthatóság iránti elkötelezettsége a vállalaton kívülre is kiterjed. A rengeteg folyamatban lévő törekvés között a cég:

-törekedett a tömegközlekedés és a városi mobilitás közti súrlódásának megszüntetésére,
-partnerként részt vett egy 25 országot magába foglaló tanulmányban, melynek témája a fogyasztók és az egészséges, fenntartható élet,
-segített elindítani a Travalystet, egy a fenntartható utazásra és turizmusra koncentráló kezdeményezést, valamint
-célorientált márkákhoz csatlakozott, például alapító partnere a Brand for Good-nak - egy kezdeményezésnek, amely mozgalmat szeretne felépíteni a fenntartható élet vonzóbbá, jutalmazóbbá és elérhetőbbé tételéért.

KALKULÁTORUNKKAL (csak kattints rá) MOST KISZÁMOLHATOD, HOGY:

- Mekkora az agyad a magyar átlaghoz képest?

Mekkora lenne az ideális vérnyomásod?

Mennyi pénzt kellene keresned, ha rendesen megfizetnék a tudásodat?

Hozzászólások

Csökkent a Corteva Agriscience árbevétele

A Magyarországon is jelen lévő, globális mezőgazdasági cég, a Corteva Agriscience nettó árbevétele 3 százalékkal 13,8 milliárd dollárra csökkent tavaly a megelőző évi 14,28 milliárd dollárról szemben, elsősorban az árfolyamváltozás miatt - közölte a cég az MTI-vel.
2020. 02. 26. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

2020-ban is jó évre számítanak a Mercedes magyarországi cégei

A Mercedes-Benz magyarországi érdekeltségei 2020-ban jó évre számítanak, arra alapozva, hogy globálisan nő az igény a kompakt autók iránt. A kecskeméti gyár teljes kapacitással fog dolgozni az idén, és egyre több elektromos modell érkezik - jelentették be a cégek vezetői szerdán Budapesten, évértékelő sajtótájékoztatón.
2020. 02. 26. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Lendületesen kezdte az évet az Appeninn Nyrt.

A tranzakció sikeres zárását követően hivatalosan is az Appeninn Nyrt. portfóliójába került az a Montevideo utcai irodaház, amely megvásárlására január végén írt alá adásvételi szerződést az ingatlanpiaci társaság. Az ingatlan megszerzésével több mint 6000 négyzetméternyi kiadható irodaterülettel bővült a társaság által tulajdonolt portfólió ebben a szegmensben. Az akvizíció szervesen illeszkedik az ingatlanpiaci társaság stratégiájába, miszerint minőségi ingatlanokkal bővíti ingatlanportfólióját.
2020. 02. 26. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Üzletrészt vásárol a Kulcs-Soft

A napokban került aláírásra az a szándéknyilatkozat, melynek értelmében a Kulcs-Soft Nyrt. 12%-os üzletrészt kíván szerezni a Progmatic Academy Korlátolt Felelősségű Társaságban. A vállalat hazai és nemzetközi szinten az egyik legdinamikusabban fejlődő intenzív, gyakorlatorientált szoftverfejlesztő képzési irányt képviseli, enyhítendő az általános munkaerőhiányt az informatikai szektorban.
2020. 02. 26. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így emeli dolgozói bérét a Magyar Suzuki

Átlagosan 12 százalékkal emeli dolgozói bérét idén a Magyar Suzuki Zrt., az esztergomi gyár fizikai dolgozóinak átlagbére 13,4 százalékkal nő január elsejétől visszamenőlegesen - közölte a vállalat kommunikációs vezetője kedden az MTI-vel.
2020. 02. 26. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MNB: márciusban jöhetnek a bejelentések

Változatlanok a monetáris kondíciók. Az előzetes várakozásoknak megfelelően nem változtak a kamatszintek, az alapkamat 0,9 százalékon, a betéti kamatszint -0,05 százalékon maradt.
2020. 02. 26. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vállalati irányelveket fogalmazott meg a mesterséges intelligencia alkalmazására a Bosch

Etikai határvonalakat húzott a Bosch a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásával kapcsolatban. A vállalat kötelező belső irányelvekben szabályozza, hogyan lehet termékeiben az MI-t használni. A Bosch MI etikai kódexének alapelve, hogy az MI-alapú döntéseket mindig az emberek ellenőrzik. „A mesterséges intelligenciának az embereket kell szolgálnia. MI etikai kódexünk egyértelmű iránymutatást ad munkatársainknak az intelligens termékek fejlesztése során” – hangsúlyozta Berlinben Volkmar Denner, a Bosch igazgatótanácsának elnöke a vállalat éves IoT-konferenciája, a Bosch ConnectedWorld (BCW) megnyitóján. „Az a célunk, hogy az emberek megbízzanak az MI-alapú termékeinkben.”
2020. 02. 26. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Aláírták a BKV-nál az idei bérmegállapodást

Aláírták kedden a BKV Zrt.-nél a 2020-ra vonatkozó, átlagosan 10 százalékos alapbérfejlesztésről szóló megállapodást.
2020. 02. 26. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Több mint 265 millió forint adózott eredményt ért el a Duna House

Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House-csoport 265,3 millió forint konszolidált adózott eredményt ért el 2019 negyedik negyedévében, 10 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, tavaly az egész évben pedig 1,023 milliárd forintot, ami 40 százalékkal alatta marad a 2018. évinek - közölte a cég kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2020. 02. 26. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Jól muzsikált a Macy's

2,12 dolláros tisztított EPS-t ért el a Macy’s a várt 1,97 dollárral szemben a tavalyi negyedik negyedévben, amit 1%-kal visszaeső, 8,3 milliárd dolláros árbevételen realizált - olvashatjuk az ERSTE Investment elemzésében.
2020. 02. 25. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tavaly nőtt a Masterplast árbevétele és adózott eredménye

A Masterplast konszolidált árbevétele 7 százalékkal 25,151 millió euróra nőtt a tavalyi negyedik negyedévben, a csoport 660 ezer euró adózott eredményt ért el, ami 45 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakinál - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2020. 02. 25. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mutatjuk a Home Depot friss számait!

Több egymást követő gyenge gyorsjelentést követően pozitív meglepetést okozott a Home Depot a negyedik negyedévben.
2020. 02. 25. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Accor és a Visa globális partneri megállapodást kötött

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja és a Visa (V: NYSE) globális partnerségre lépett, hogy új fizetési megoldásokat nyújtsanak az ALL-Accor Live Limitless hűségprogram tagjainak. Ennek keretében az Accor hűségprogramja és a Visa globális fizetési megoldásai ötvözésével megalkották az ALL Visa-kártyát.
2020. 02. 25. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mikor lép az MNB és mi lehet az?

A helyén maradt az alapkamat, ez egybevág a piaci várakozásokkal, a Magyar Nemzeti Bank márciusban teríti a lapjait.
2020. 02. 25. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A hónap száma: 89, váratlan helyzetre gyűjt az ország

A magyarok 89 százaléka gyűjt váratlan helyzetre, ám csak negyedüknek kell valóban szembenéznie ilyen szituációval egy év alatt – derül ki az OTP Öngondoskodási Index kutatás adataiból. A készpénzüket otthon tartók nemcsak a hozamoktól esnek el, hanem az infláció hatásait sem tudják enyhíteni, pedig megfelelő befektetésekkel már rövidtávon is mérsékelhető a pénzromlás.
2020. 02. 25. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Továbbra is a részmunkaidős foglalkoztatási modellt alkalmazza az Aldi

Továbbra is a részmunkaidős foglalkoztatási modellt alkalmazza az Aldi Magyarország, mert tapasztalataik szerint ez a legjobb megoldás a megfelelő létszámú munkaerő biztosítására - mondta Kulcsár Dénes, a társaság ügyvezető igazgatója a cég keddi budapesti sajtóbeszélgetésén.
2020. 02. 25. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

7,2 százalékkal csökkent a román bankok nyeresége

Tavaly 7,2 százalékkal, 6,4 milliárd lejre (1,33 milliárd euró) mérséklődött a romániai bankok nyeresége az előző évhez mérten - derült ki a Román Nemzeti Bank adataiból.
2020. 02. 25. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Aleksandra Banovic az Arval Magyarország új kereskedelmi igazgatója

Január 15-től új vezető tölti be az Arval Magyarország kereskedelmi és marketing igazgatói pozícióját. Aleksandra Banovic hazánk egyik legnagyobb állásportáljának éléről érkezett a flottakezelőhöz, ahol a vállalat piaci pozíciójának további erősítéséért és a kereskedelmi- valamint marketing aktivitásokért felel.
2020. 02. 25. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Új elnököt választott az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete

Dr. Kókai-Nagy Ákos személyében február közepétől új elnök képviseli az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületét. A Biogen gyógyszeripari vállalat több éves külföldi vezetői tapasztalattal rendelkező magyarországi ügyvezetőjének megválasztására azt követően került sor, hogy lejárt Dr. Vereckei Péter kétéves elnöki mandátuma.
2020. 02. 25. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új szakemberek a Dreher kőbányai gyárának vezetésében

A Dreher Sörgyárak Zrt. három új szakemberrel erősítette termelési csapatát, illetve a kőbányai gyárának vezetését. Tomáš Kosmák termelési igazgatóként és Igazgatótanács tagként, Kovács Tibor műszaki főmérnökként, Kertész Dániel pedig WCM vezetőként érkezik a céghez. Mindhárom vezető sokéves tapasztalattal rendelkezik az FMCG területén.
2020. 02. 24. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások: