A két ember közti kémiát méri egy új párkereső szolgáltatás

Aki régóta egyedülálló, az már megtapasztalta az online társkeresés buktatóit: akár tartalmatlan beszélgetések százain, csalódást keltő randik tucatjain lehet túl. Most azonban itt egy módszer, ami új alapokra helyezheti az ismerkedést.

A két ember közti kémiát méri egy új párkereső szolgáltatás

Miért ilyen reménytelennek tűnő kihívás, hogy megfelelő partnerre bukkanjuk a jól ismert appokon? Hiszen az előre beállított szűrőknek köszönhetően megadhatjuk, milyen korcsoportra lövünk, de akár külső, iskolázottság vagy a közös hobbik tekintetében is pontosíthatjuk a kereséseinket. Sokakat mégis elkerül a szerelem. “A terápiás munkánk során azt tapasztaltuk az egyedülállóknál, hogy régóta nem találnak olyan párt, akivel a kémia is működne - annak ellenére, hogy egyszerre több online társkereső oldalon is fent vannak.

Az esetek legnagyobb részében csalódásokról számoltak be, és ha valamelyik kapcsolat ígéretesnek is indult, nagyon hamar vége lett” - árulta el Dr. Vikár András, gyermek- és ifjúságpszichiáter, pszichoterapeuta. A szakember és kollégája éppen ezért úgy döntött, megpróbál a végére járni, mi okozhatja ezt az általánosnak mondható jelenséget. Mi hiányzik a netes ismerkedésből, ami elengedhetetlen lenne a párválasztáshoz?

Persze, fontos egyfelől a külső, a szépség: például ösztönösen a szimmetrikusabb megjelenésű emberekhez vonzódunk. Ám mivel tökéletes szimmetria nem létezik, sejthető, hogy más tényezők is jelentős szerepet kapnak a döntésünkben. Nem elhanyagolható az sem, amit otthonról hozunk, mert a szülőkkel való gyerekkori kapcsolatunk kihat a későbbi párválasztásra is.

Kivel illesz össze párkapcsolatban? - kalkulátorunk ITT megmutatja

Valami azonban még így is hiányzott a netes randizás képletéből. Végül a szakemberek rávilágítottak: ez nem lehet más, mint a két ember között keletkező kémia, ami aztán meghatározhatja a kapcsolat kimenetelét. Ez vezetett az optimális párkereső felület megalkotásához. De mi is az a kémia egyáltalán? Ez az a bizonyos szikra, a pillangók a gyomorban, vagy az érzés, hogy lelki társra találtunk. Ám a pszichológia ennél pontosabb meghatározással él: “Amit a köznyelvben kémiának hívunk, valójában nem más, mint az úgynevezett tükörneuronok együttrezgése, ami két vagy több ember között jön létre” – mondja Jónás Zoltán klinikai szakpszichológus, pszichodráma vezető.

“A MyDestiny Dating lett így az első és jelenleg egyetlen társkereső, amely képes ezt a genetikai tükrözést megvalósítani. Mivel a párválasztás legjelentősebb része tudattalanul zajlik, ezért olyan eljárást dolgoztunk ki, ami éppen ezeket a nem tudatos szempontokat méri.” A társkereső felületen a felhasználónak először saját magára vonatkozóan kell képeket választania, majd ezután a vágyott partner feltételezett szemszögéből szintén. A választások persze pszichológiai jelentőséggel bírnak. Ezáltal már meghatározható a saját, sőt, a hozzá legjobban illeszkedő partner profilja is.

Az oldalon mindez pontszámokban fejeződik ki, és egy bizonyos pontszám felett várhatóan nagymértékben megfelelnek egymásnak. A szakemberek arra jutottak, hogy az emberek között megjelenő “kémiát” öt igazán fontos szempont határozza meg: ezek az alap értékrend, a kifelé megjelenő összetartozás, a különböző helyzetekhez viszonyulás, egymás támogatása és a kapcsolaton belüli harmónia. Ez az öt szempont – részben tudatosan, részben tudattalanul - mindig felmerül a párválasztás során, és éppen ezeket méri az új online társkereső szolgáltatás.

A MyDestiny a tudattalan, gyerekkori bevésődéseinkből is képes olyan mintát venni, ami által minden eddiginél összeillőbb egyezéseket találunk két ember között. Ez egy teljesen új megközelítés, hiszen eddig a személyes találkozókon dőlt el, van-e valódi vonzalom. “Ez az ismerkedési mód azoknak is ideális, akik nem mernének azonnal belevágni a randizásba: rendszeresen tartunk csoportokat azoknak, akik szívesen találkoznának „tét nélkül” a MyDestiny módszer alapján kiválasztott potenciális partnerekkel. Egy ilyen csoport legfeljebb 20 fős, időtartama egy hétvégi nap, és két jelenlévő pszichológus vezeti. Itt személyesen is lehetséges találkozni a másikkal és összehangolódni a tükörneuronok segítségével” - zárja Jónás Zoltán.

Nőttek a személyi jövedelmek és kiadások az Egyesült Államokban

Az elemzői várakozásokkal összhangban nőttek a személyi jövedelmek és kiadások az Egyesült Államokban augusztusban a washingtoni kereskedelmi minisztérium, a Bureau of Economic Analysis pénteki jelentése alapján.
2023. 10. 02. 07:00
Megosztás:

Közbeszerzési eljárásokat indított autóbuszjáratok üzemeltetésére a BKK

Közbeszerzési eljárásokat indított autóbuszjáratok üzemeltetésére a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), így 2025-től további modern, klimatizált, alacsonypadlós és környezetbarát buszokkal újulhat meg a fővárosi járműpark.
2023. 10. 02. 06:00
Megosztás:

Felhőalapú kriptobányászat? Így tudsz te is profitálni belőle

A sokak által izgatottan várt április <a href="https://www.business2community.com/hu/kriptovaluta/bitcoin-felezes" target="_blank">Bitcoin felezés</a> napja már a sarkon van, aminek köszönhetően egyre nagyobb figyelmet kap a bitcoinbányászat. Ezzel kapcsolatban egyre többen szeretnék megtudni, milyen módon lehet egyszerűen, gyorsan és hatékonyan hozzájutni a BTC jutalmakhoz.
2023. 10. 02. 05:00
Megosztás:

Ismét megfeleződik a távhő ára

Az Energiaügyi Minisztérium októbertől még alacsonyabb szintre szorítja az intézmények távhő díjait. A nem lakossági fogyasztók januárban egyszer már megfelezett költségeit újból azonos arányban csökkenti a tárca. Az önkormányzatok, közintézmények és vállalkozások országos átlagban a tavaly év végi díjak negyedét fizetik tehát október elsejétől - jelentette be pénteki közleményében Lantos Csaba energiaügyi miniszter.
2023. 10. 02. 04:00
Megosztás:

Játékprogram pályázatot hirdet a Neumann Társaság

Pályázatot hirdet a Neumann Társaság, amelyre bárki beküldheti újonnan megírt játékprogramját, amit az egyik legritkább és legkultikusabb magyar otthoni számítógépre, az Aircomp-16-ra írt - közölték a szervezők az MTI-vel pénteken.
2023. 10. 02. 03:00
Megosztás:

Erre várt mindenki – Ennyivel emelkednek a minimálbérek 2024-től

Az építőipar és a gazdaság jövője kapcsán fontos bejelentéseket tett Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. új csarnokának avatásán.
2023. 10. 02. 02:00
Megosztás:

Lemondott több mint húsz polgármester Szerbiában

Lemondott több mint húsz polgármester csütörtökön és pénteken Szerbiában, köztük a belgrádi főpolgármester, így az érintett településeken akár már december 17-én előrehozott önkormányzati választásokat tarthatnak.
2023. 10. 02. 01:30
Megosztás:

Az idei volt Belgium legmelegebb szeptembere

A mérések 1833-as kezdete óta a 2023-s volt Belgium legmelegebb szeptembere - tájékoztatott a belga Királyi Meteorológiai Intézet (IRM) adataira hivatkozva a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap vasárnap.
2023. 10. 02. 01:00
Megosztás:

Elindult az Aktív Iskola program

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) idén is megrendezte az Európai Diáksport Napját, melyen bejelentették a mozgásösztönző Aktív Iskola program elindulását.
2023. 10. 02. 00:05
Megosztás:

A kormányzati szektor egyenlegéről, az ipari termelésről és a kiskereskedelmi forgalomról érkeznek adatok a napokban

A kormányzati szektor második negyedévi egyenlegéről, a júliusi külkereskedelmi termékforgalomról, az augusztusi ipari termelésről, a kiskereskedelmi forgalomról és a turisztikai szálláshelyek forgalmáról közöl adatokat a jövő héten a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2023. 10. 01. 22:00
Megosztás:

Designhetet rendeznek Szegeden

Az építészet, a gasztronómia, a képzőművészet és a művészetterápia területét is érinti a csütörtökön kezdődő Szeged Design Week, amelyet első ízben szerveztek meg a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kreatív szakemberei - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.
2023. 10. 01. 21:00
Megosztás:

Folytatódik a nyugodt, túlnyomóan napos idő

Október első hetében is folytatódik a nyugodt, túlnyomóan napos idő. Szerdán egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul át az ország felett, kevés helyen lehet zápor, esetleg zivatar. A front mögött pár Celsius-fokkal visszaesik a hőmérséklet, de utána ismét melegedés kezdődik, vasárnap újra 21-26 Celsius-fok várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2023. 10. 01. 20:00
Megosztás:

Érvénybe lépett Nagy-Britannia és Észak-Írország kereskedelmének új szabályrendszere

Érvénybe lépett vasárnap a Nagy-Britannia és Észak-Írország közötti kereskedelmet szabályozó új megállapodás, amely a rendkívül heves vitákat szító egykori észak-írországi protokoll egyes előírásait enyhíti.
2023. 10. 01. 19:00
Megosztás:

Az amerikai Kongresszus elkerülte a kormány részleges leállását

Az amerikai Kongresszus néhány órával a határidő lejárta előtt szombaton késő este elfogadta az átmeneti költségvetést, amivel elkerülhetővé válik a kormányzati intézmények részleges leállása.
2023. 10. 01. 18:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 39. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2023. 10. 01. 17:10
Megosztás:

A vártnál kevésbé csökkent a Michigan Egyetem amerikai fogyasztói hangulatindexe

Az előzetesen becsültnél kevésbé csökkent a Michigan Egyetem amerikai fogyasztói hangulatindexe szeptemberben, azonban így is tovább távolodott a közel kétéves csúcsot jelentő júliusi 71,6 ponttól.
2023. 10. 01. 15:00
Megosztás:

Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX ezen a héten

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 55 838,55 ponton zárt pénteken, 0,84 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.
2023. 10. 01. 14:00
Megosztás:

Nő a katonák lakhatási támogatása

A jövőben nagymértékben javul a katonák lakhatási helyzete, ugyanis október 1-jével számos településen nő a lakáspénz alapösszege, amely albérletre és lakáslízingre is fordítható - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a honvédelmi tárca szombati közleménye szerint.
2023. 10. 01. 13:00
Megosztás:

Bővült az árfigyelő rendszer

Térképes boltszűrő funkcióval bővült az árfigyelő rendszer - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szombaton az MTI-vel.
2023. 10. 01. 12:00
Megosztás:

A korábban becsültnél jobban teljesített a brit gazdaság

A felülvizsgált adatok szerint a brit gazdaság a korábban becsültnél számottevően jobban teljesített a koronavírus-járvány első sokkja okozta zuhanás óta.
2023. 10. 01. 11:00
Megosztás: