Az augusztusi nyugdíjakat mikor utalják?

Mikor érkezik meg a 2021 évi augusztus havi nyugdíja azoknak akik banki átutalással kapják, bankszámlán keresztül? És mikorra várhatják a nyugdíjat azok a nyugdíjasok, akik postai úton kapják azt? Nyugdíj kifizetési időpont 2021 augusztus hó.

Az augusztusi nyugdíjakat mikor utalják?

Hogyan és mikor vehetik fel/kaphatják kézhez a nyugdíjasok az őket megillető ellátást?

Ha a nyugdíjat postai úton kézbesítik, akkor a nyugdíjas az ún. postai kifizetési naptárban – amelyet a Magyar Posta Zrt. juttat el a tárgyévet megelőzően az érintettnek – meghatározott napon jut hozzá az ellátásához (kézbesíti a postás). Részletek ITT.

Akik bankszámlára kapják...

Ha a nyugdíjas pénzintézetnél vezetett számlára kérte az ellátást, akkor:

A nyugellátás kifizetése havonta a tárgyhónapra történik, legkorábban attól a naptól kezdve, amelytől azt határozattal megállapították a jogosultság megszűnésének (megszüntetésének) napjáig, de legfeljebb a jogosult elhalálozásának a napját magában foglaló naptári hónap utolsó napjáig. A folyósító szerv törzsszám, mint azonosító szám alatt folyósítja az ellátásokat.

Az augusztus havi nyugdíj kifizetési időpontja:

2021. augusztus 12. (csütörtök) - ezen a napon írják majd jóvá a bankszámlákon a nyugdíjakat

És a többi havi nyugdíj mikor érkezik idén? Mutatjuk!

Ide kattintva mutatjuk a 2021 évi nyugdíj utalási időpontokat.

Holnap nyílik az Etele Plaza

Péntektől fogadja a vásárlókat az Etele Plaza, a több mint 300 millió eurós (100 milliárd forint) beruházásban épült bevásárló- és szórakoztatóközpont - közölte az ingatlan fejlesztője a Futureal csütörtökön az MTI-vel.
2021. 09. 16. 20:30
Megosztás:

Erős nyitás után tovább emelkedtek az európai tőzsdék

Erős indítás után enyhe emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek csütörtökön.
2021. 09. 16. 20:00
Megosztás:

Forintgyengülés estére

Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon csütörtökön.
2021. 09. 16. 19:30
Megosztás:

Kaspersky: A magyarok közösségi média iránti függősége rávilágít az éberség szükségességére

A közösségi média kritikus fontosságú kapcsolattartási lehetőséget biztosított a pandémia alatt az embereknek, különösen a fiataloknak. A Kaspersky kutatásából* az derült ki, hogy a magyar közösségimédia-használók 40%-a többet használta a közösségi hálózatokat a helyi és az országos lezárások alatt, mint a világjárvány előtt. Miután azonban sokan napi több órát töltünk a közösségi oldalakon, különösen oda kell figyelnünk arra, hogy ne éljenek vissza a személyes adatainkkal.
2021. 09. 16. 19:00
Megosztás:

Danucem: a CRH Magyarországon, Szlovákiában és Ausztriában nevet vált

A magyar, szlovák és osztrák CRH leányvállalatokat tömörítő CRH Észak Duna Régió klaszter megkezdte a márkaváltás folyamatát. A név Danucemre változik, melyet a Duna folyó ihletett, amely összeköti a régió országait. A szervezet számára a márkanévváltás többet jelent egy egyszerű névváltoztatásnál. Célja, hogy erős pozíciót teremtsen a vállalat számára a régióban, szilárd elköteleződéssel a regionális fejlődés, a helyi közösségek támogatása, a környezeti felelősségvállalás és a jövő generációinak átadott örökség építése iránt. A Danucem márkanév hivatalosan 2021. október 1-jén lép életbe.
2021. 09. 16. 18:30
Megosztás:

Pluszban zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 13,40 pontos, 0,03 százalékos emelkedéssel, 52 331,31 ponton zárt csütörtökön.
2021. 09. 16. 18:00
Megosztás:

Rádiós frekvenciapályázatokról hozott döntést a médiatanács

Rádiós frekvenciapályázatokról hozott döntést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa - közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.
2021. 09. 16. 17:30
Megosztás:

Csökkent az euróövezet áruforgalmi mérlegtöbblete

Csökkent júliusban az egy évvel korábbihoz képest az euróövezet és az EU áruforgalmi többlete az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtöki jelentése szerint.
2021. 09. 16. 17:00
Megosztás:

Csökkent a 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2021. 09. 16. 16:30
Megosztás:

Elszállt a gáz ára, csúnya vége lehet, ha begyűrüzik az inflációba a hatása

Az emelkedő árak egyre inkább növelik a feszültséget a gazdaságokban. Elsősorban az emelkedő energiaárak fájnak egyre jobban a piaci szereplőknek - olvashatjuk az ERSTE mai elemzői anyagában.
2021. 09. 16. 16:00
Megosztás:

Tőzsdére kerülhet a Gyulahús Kft.

Jelentős fejlesztésre készül a Gyulahús Kft., a beruházáshoz szükséges forrás előteremtése érdekében azonban szükség van az önkormányzati tulajdonú cég tőzsdére vitelére és a tulajdoni hányad 49 százalékának értékesítésére - közölte Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP) polgármester.
2021. 09. 16. 15:30
Megosztás:

Még tovább növekedtek az építőanyag árak 2021-ben

Óriási átalakulásban van manapság a komplett építőipar, mely az összes kapcsolódó szegmenst érint, így az ingatlanpiactól kezdve, az építőanyagokon át, az ömlesztett termékekig bezárólag mindenhol áremelkedés történt.
2021. 09. 16. 15:00
Megosztás:

A kaszinó részvények lehúzzák egész Ázsiát

Ázsiában tovább esnek az indexek. A Nikkei 225 0,7%-ot, a Shanghai Composite 0,1%-ot, a Hang Seng pedig 2%-ot veszített értékéből. Az esést a kaszinó részvények okozzák, hiszen a tegnapi sell-of után ma tovább csökkent ezen cégek árfolyama arra a hírre, hogy a kínai kormány korlátozhatja működésüket
2021. 09. 16. 14:30
Megosztás:

Miért válassz prémium nemesfa ajtót beltérre?

Beltéri ajtóinkat jellemzően hosszútávra vásároljuk, ezért érdemes alaposan megfontolni a minőséget. Habár ma már rengeteg különböző kivitel létezik, ha új ajtókat szeretnénk vásárolni, a minőségük bizony nem egyforma. Amikor prémium minőséget szeretnél, akkor a nemesfa beltéri ajtók az egyik legjobb választás. Nézzük, hogy miért?
2021. 09. 16. 14:15
Megosztás:

Félelmetes az olaj áremelkedése - a benzinár is csúcsra megy!

A WTI 72,6 dollár volt ma reggel az októberi határidőre. A jegyzések emelkedéséhez hozzájárult a tegnapi USA nyersolaj készletadat és az energiapiac többi szegmensének ár növekedése.
2021. 09. 16. 14:00
Megosztás:

A Ryanair megemelte középtávú tervszámait

A Ryanair megemelte 5 éves növekedési tervszámait.
2021. 09. 16. 13:30
Megosztás:

Autólízinggel nem maradhatsz a moratóriumban

Megjelentek a Magyar Közlönyben a hitelezési moratórium folytatásának részletszabályai. Ezek szerint valóban 12 százalék alatti kamaton tartják nyilván a fizetéskönnyítő eljárásban lévők folyószámla- és hitelkártya tartozásait. Autólízinngel ugyanakkor nem folytatható a moratórium.
2021. 09. 16. 13:00
Megosztás:

Hamarosan változnak a cégjogi szabályok

Módosulnak a Polgári Törvénykönyv jogi személyeket érintő szabályai 2022. január 1-től. A módosítás olyan korrekciókat hajt végre a Ptk.-ban, amelyek egyrészt törvényi erőre emelik az elmúlt években kialakult joggyakorlatot, másrészt pedig a társasági jog stabilitását és versenyképességét hivatottak erősíteni. A legfontosabb változásokat dr. Szabó Gergely, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners ügyvédje foglalta össze.
2021. 09. 16. 12:30
Megosztás:

Az OPPO és az ENSZ közös erővel segítik a fiatal vállalkozók fenntartható fejlődést támogató törekvéseit

Az OPPO arra ösztönzi a fiatal vállalkozókat, hogy technológiai innovációval segítsék a klímaváltozással kapcsolatos kihívások kezelését és a fenntarthatóbb jövő megteremtését.
2021. 09. 16. 12:00
Megosztás:

Megmenthetők lennének a kidobásra ítélt babakocsik

Életük első két évében átlagosan 1400 órát töltenek a magyar gyerekek babakocsiban, melyből ez idő alatt legalább kettőt, de esetenként akár kilencet is vásárolnak nekik a szüleik. Az elhasználtnak vélt termékek ezután jellemzően évekig a padláson porosodnak vagy lomtalanítják őket, pedig az esetek nagy százalékában menthetők lennének.
2021. 09. 16. 11:30
Megosztás: