Először kerül a magyar polcokra készre sült streaky bacon
Ki ne szeretné olykor otthon is elkészíteni éttermi kedvenceit? A kézműves hamburger, a különféle gazdag saláta alapú fogások és club szendvics variációk Magyarországon is népszerűek. Az otthoni ínyenc hamburgerkészítés trendjét a hiper- és szupermarketek is lelkesen kiszolgálják, így már kifejezetten erre a célra készült zsemléket, szószókat, félkész hamburgerpogácsákat, salátákat gazdagító krutonokat is könnyedén találunk a nagyobb élelmiszerboltokban. Ebben a választékban idén nyártól a készre sült, vakum csomagolt, azonnal fogyasztható bacon is elérhető.
Az American Streaky Bacon, 100 százalékban prémium oldalszalonnából készült sült bacon szelet, ami füstös, autentikus, amerikai ízt idéz a tányérunkra. Hasonló termék eddig csak a vendéglátóipari felhasználók számára, nagy mennyiségben volt beszerezhető, de mostantól végre a családi konyhában is könnyedén elérhető.
Az újdonságot Magyarország piacvezető bacongyártó vállalkozása, a Tamási-Hús Kft. fejlesztette és gyártja. Az ő nevükhöz fűződik többek közt a Gierlinger Premium Bacon márka is, amely számos versenyben és összehasonlításban végzett már az élen. Az új American Streaky Bacon alapanyaga ugyanaz a magas minőségű, Magyarországról és az EU-ból beszerzett császárszalonna, amit a cég többi bacon termékében is megtalálhatunk.
Mire használhatjuk?
Szinte nincs olyan, amit ne tehetne finomabbá a Gierlinger American Streaky Bacon. Ajánlják hamburgerekhez, szendvicsekhez, salátákhoz, tojás mellé, de a rakott és göngyölt ételek tökéletes kiegészítője is lehet. Az igazi amerikai életérzéshez a vastagabbra sütött, juharsziruppal leöntött palacsinta tetején is ott a helye. Kiváló választás piknikhez vagy utazáshoz összeállított csomagokban, mártogatós szószokhoz is jó választás vagy egy gyors ebéd része is lehet a munkahelyen vagy az iskolában. Ízlés szerint melegíthető serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben, de kibontás után azonnal fogyaszthatjuk szobahőmérsékleten is.
A most piacra kerülő kiszerelés 8-9, nagyjából 10 cm-es szeletet tartalmaz, ami elegendő egy család vagy kisebb baráti társaság számára készülő fogáshoz kiegészítőként vagy önmagában 1-2 adagként. Ez a tálalási alapon számított csomagolási mennyiség segít a konyhai felesleg csökkentésében is, segít visszaszorítani az élelmiszerpazarlást.
Sütés hozzáadott zsiradék nélkül
A baconszeletek sütése, a Tamási-Hús Kft speciális gyártósorán, két teflon szalag között történik a sült bacon saját zsírjában, hozzáadott zsiradék nélkül készül el. Az alapot biztosító sertés császárszalonna kizárólag a sótól és a bükkfa füstöléstől nyer zamatot: nincsenek benne ízfokozók, nátrium glutamát, térfogatnövelők és hozzáadott cukor sem.