Enyhített az utazási ajánlásán az Egyesült Államok

Azok az amerikaiak, akik az Egyesült Államokban alkalmazott Pfizer/BioNTech és a Moderna vakcinák esetében mindkét, a Johnson and Johnson esetében pedig a szükséges egy dózist megkapták, mostantól anélkül is utazhatnak az országban, hogy előtte tesztelték volna őket, vagy utána karanténba kellene vonulniuk - jelentette be pénteken friss iránymutatásában az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC).

Enyhített az utazási ajánlásán az Egyesült Államok

"A koronavírussal kapcsolatos ismereteink folyamatosan bővülnek. A továbbiakban is nyomon követjük a változásokat és frissítéseket adunk ki, amint többet tudunk meg" - nyilatkozta Rochelle Walensky, a CDC igazgatója. A szakember hozzátette: amíg nincs elég beoltott ember, addig fontos, hogy mindenki tartsa be a megelőző intézkedéseket és a Covid-19 vírus terjedésének csökkentése érdekében megfogalmazott irányelveket. "Viseljenek maszkot, tartsák meg a szociális távolságot, kerüljék a tömeget és a rosszul szellőző helyeket, és gyakran mossanak kezet." - mondta Walensky.
   
"Bár úgy gondoljuk, hogy a beoltott emberek alacsony kockázattal utazhatnak, a CDC az esetek növekvő száma miatt jelenleg nem javasolja az utazást" - jegyezte meg az igazgató.
   
Szakértők attól tartanak, hogy az Egyesült Államokban újabb fertőzési hullám indulhat el, amelyért részben a felelőtlen utazásokat okolják. Az országban átlagosan napi 63 974 új koronavírus esetet regisztráltak az elmúlt hét napban, amely 11 százalékos növekedést jelent a múlt héthez képest.
   
A Fehér Ház Covid-19 munkacsoportjának tájékoztatója előtt az amerikai elnök is megszólalt az ügyben. Joe Biden ismét arra kérte az embereket, hogy próbálják meg megtartani a vírus leküzdése érdekében elért eddigi eredményeket. "Az esetek száma ismét emelkedik. A vírus sok helyen gyorsabban terjed. Bizonyos államokban a halálesetek száma is emelkedik. Tehát kérem, könyörgöm: ne adjuk most fel azt, amiért olyan keményen megküzdöttün."- fogalmazott az elnök.
   
Korábban a CDC a beoltott embereket is arra kérte, hogy kerüljék a felesleges utazásokat, de már akkor megjegyezték, hogy frissíteni fogják iránymutatásaikat, amint nő az oltást kapott állampolgárok száma. "Napról napra több adat áll rendelkezésükre és ezért változtatják meg az útmutatásait" - mondta pénteken az AP amerikai hírügynökségnek Dr. Ali Khan, a Nebraskai Egyetem Közegészségügyi Főiskolájának dékánja. Khan szerint a mostani bejelentés megerősíti, hogy az oltások biztonságosak és hatékonyak, és további ösztönzést jelent az emberek számára, hogy beoltassák magukat.
   
A Fehér Ház adatai szerint az Egyesült Államokban több mint 100 millió ember - vagyis a lakosság körülbelül 30 százaléka - kapott legalább egy adag, koronavírus elleni vakcinát. Az elmúlt egy napban csaknem 4 millió embert oltottak be. Ez azt jelenti, hogy az előző hét napra vetített napi átlag megközelíti a 3 millió főt.

Vegyes hangulat az amerikai tőzsdéken

Csekély elmozdulással, bizonytalan irányban nyitottak szerdán az amerikai tőzsdeindexek az előző napi rekordok után.
2021. 08. 25. 17:00
Megosztás:

Nem úgy nőtt mint várták az új családi házak értékesítése Amerikában

Az elemzők által vártnál kevésbé nőtt az új családi házak értékesítése az Egyesült Államokban júliusban, miután az előző három hónapban csökkent.
2021. 08. 25. 04:00
Megosztás:

Pluszban nyitottak az amerikai tőzsdék

Indexemelkedéssel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon.
2021. 08. 24. 16:00
Megosztás:

Teljes jóváhagyást kapott a Pfizer az Egyesült Államokban

Teljes jóváhagyást kapott az Egyesült Államok szövetségi élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatóságától (FDA) az amerikai Pfizer és a német BioNTech gyógyszeripari vállalatok közösen kifejlesztett koronavírus elleni vakcinája - jelentette be hétfőn az FDA.
2021. 08. 24. 07:30
Megosztás:

Indexemelkedéssel tértek magukhoz az amerikai tőzsdék

Indexemelkedéssel tértek magukhoz a hétfői nyitásban az amerikai tőzsdeindexek a gazdasági növekedés ütemével szemben kialakult kételyek miatt az elmúlt héten elszenvedett veszteségekből.
2021. 08. 23. 17:00
Megosztás:

Újra itt van, a nagy csapat… helyett a hurrikánszezon

Idén is megérkezett a hurrikán szezon. Szerencsére most még nem tűnik olyan vészesnek a dolog. A Henri nevű hurrikánt nemrég visszaminősítették trópusi viharrá, és mostanában érkezik meg New Yorkba illetve New England-be, ahol felkészülten várják.
2021. 08. 23. 16:00
Megosztás:

Trump és Biden is hibázott?

Milos Zeman cseh államfő úgy véli, hogy Afganisztán esetében Donald Trump és Joe Biden amerikai elnök is hibát követett el és felelős a kialakult kedvezőtlen afganisztáni helyzetért. Szerinte az ottani események megmutatták, hogy szükség van a NATO reformjára is.
2021. 08. 22. 14:00
Megosztás:

Nagy mértékben csökkent a munkanélküli segélyt kérő amerikaiak száma

Az elemzők által vártnál nagyobb mértékben csökkent a munkanélküli segélyt kérő amerikaiak száma a múlt héten.
2021. 08. 20. 08:00
Megosztás:

Veszített lendületéből a feldolgozóipar a philadelphiai körzetben

Az elemzők által várt gyorsulás helyett lassult a feldolgozóipar bővülése az Egyesült Államok harmadik legnagyobb, közép-atlanti térségében augusztusban.
2021. 08. 20. 07:00
Megosztás:

Semmi meglepetés, mégis nagyot esett az amerikai tőzsde

A Federal Reserve tegnap közzétett jegyzőkönyve nem szolgált új információval az amerikai jegybank monetáris politikáját illetően.
2021. 08. 19. 15:00
Megosztás:

Vegyes indexekkel kezdik a napot az amerikai tőzsdék

Vegyesen indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon.
2021. 08. 18. 17:00
Megosztás:

Nőtt az USA ipari termelése

A vártnál nagyobb mértékben nőtt az Egyesült Államok ipari termelése júliusban a Federal Reserve keddi jelentése alapján.
2021. 08. 18. 00:05
Megosztás:

Az Egyesült Államok evakuálja a nagykövetség személyzetét

Az Egyesült Államok evakuálja a kabuli amerikai nagykövetség - még az afgán fővárosban tartózkodó - személyzetét, miután a tálibok betörtek a városba - jelentette be vasárnap Anthony Blinken amerikai külügyminiszter az ABC amerikai televíziónak adott interjújában.
2021. 08. 15. 18:00
Megosztás:

Izrael visszahívta Varsóból nagykövetségének vezetőjét

Izrael visszahívta Varsóból nagykövetségének (ügyvivő) vezetőjét az elkobzott lengyelországi ingatlanok visszaszolgáltatását akadályozó törvény miatt - jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál.
2021. 08. 15. 16:00
Megosztás:

Megemelkedett a koronavírusos esetek száma Obama születésnapi összejövetele után

A Barack Obama korábbi amerikai elnök hatvanadik születésnapja alkalmából tartott, több száz fős összejövetel után megemelkedett a koronavírusos esetek száma azon a Massachusetts állam partjainál fekvő szigeten, ahol a rendezvényt tartották - jelentette a Breitbart News című amerikai lap brit forrásra hivatkozva.
2021. 08. 15. 03:00
Megosztás:

A vártnál nagyobb mértékben emelkedtek az amerikai termelői árak

Éves bázison a vártnál nagyobb mértékben emelkedtek a termelői árak júliusban az Egyesült Államokban, havi bázison pedig a szolgáltatások költségeinek növekedése ért el rekordszintet a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics csütörtöki jelentése alapján.
2021. 08. 13. 04:30
Megosztás:

Az amerikai szenátus elfogadta az infrastruktúra csomagot

69:30 arányban jóváhagyta az amerikai Szenátus az 550 milliárd dolláros infrastruktúra csomagot.
2021. 08. 11. 13:00
Megosztás:

10 millió üres állás Amerikában, miközben 9 millió ember nem talál munkát

A relatíve magas munkanélküliségi ráta meglehetősen torz képet ad az amerikai munkaerőpiac jelenlegi helyzetéről. A legfrissebb statisztikák szerint májusban és júniusban ismét több volt a betöltetlen állások száma Amerikában, mint a munkanélküli embereké.
2021. 08. 10. 17:00
Megosztás:

További szankciókra számíthat Fehéroroszország

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök újraválasztásának egyéves évfordulója alkalmából az Egyesült Államok újabb szankciókat vezet be Fehéroroszországgal szemben - derül ki Joe Biden amerikai elnök hétfői bejelentéséből.
2021. 08. 10. 11:00
Megosztás:

Nőtt a foglalkoztatás, csökkent a munkanélküliség az USA-ban

A vártnál nagyobb mértékben nőtt júliusban a foglalkoztatottak száma és szintén a vártnál nagyobbat csökkent a munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics pénteki jelentése alapján.
2021. 08. 07. 20:00
Megosztás: